Šta je novo?

iOS 10

Itunes je dosta zbunjujuc, tu nema price. Iako koristim iOS 6+ godina (poznajem sve zivo oko sistema, JB-a itd), ali i dalje ne znam sta ces se desiti kada nesto hocu da dodam pre iTunes-a. Sva muzika mi je nestala, jer sam hteo da dodam jedan dodatni album preko drugog kompa. Google-ovao sam sat vremena da vidim kako to uopste da uradim preko kompa na kom nemam backup, i na kraju sve zeznuo. Eto tako neka sitnica napravi solidan problem. Koliko je vecina stvari neverovatno jednostavno i dobro uradjena, tako je ponesto skroz bezveze bez ikakvog razloga.

Logicno je posto ne mozes tek tako da sinhronizujes iPhone sa dve iTunes Library. Imas varijantu da imas vise Library-a u okviru istog iTunes-a i da ti se ne mesaju za razlicite naloge i uredjaje :)

Pa navodno su ispravili neki problem u vezi wifi,ja nisam nesto puno obracao paznju na signal od prelaska na 10.3.

Ispravili su deo oko bezbednosti vezano za WiFi i mogucnost da neko na istoj mrezi ubaci i pokrene kod.

Logicno je posto ne mozes tek tako da sinhronizujes iPhone sa dve iTunes Library. Imas varijantu da imas vise Library-a u okviru istog iTunes-a i da ti se ne mesaju za razlicite naloge i uredjaje :)

Ne znam, logicnije bi bilo da je malo jednostavnije ubaciti par pesama preko drugog kompa, a ne da moze da se desi da sve nestane.
Zar ne bi bilo jednostvano drag-drop pesama u postojecu biblioteku, i kasnije da se to sinhronise na koji god komp da prikljucim. Sada sam par meseci bez svih pesama jer sam pratio neko uputsvo na netu, i nesto se zeznulo preko playlist-a.

Logicno jeste u postojecu biblioteku a ti je u toj varijanti nemas. Imas prazan Library u okviru tog novog iTunes-a. Itunes je zamisljen i kao player i centar kompletnog multimedijalnog sadrzaja i logicno je da se drze nekih pravila. Jedan account ima jednu biblioteku u okviru jednog kompa i sve je tu slozeno. Ti imas mogucnost da sacuvas kompletan Library, sve sto je u okviru njega. Stvari koje bi da dodas u vec koriscen Library iz nekog prethodnog Library-a (tvog, starog), prvo ubacujes, preko bilo kog file browsera, u "Automatically Add to iTunes".

Da, razumem, ali nisam znao kako najlakse da dodam par albuma preko laptopa-a, a da ne uradim ceo backup na taj laptop, malo je sve zbunjujuce.

Koristim 2 ad blockera i nisam video reklamu u zivotu.

Adblocker i Clear. Ovaj 1. mislim da blokira u stvari sve.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Vidim i ja da ga nema, pomislio sam da mozda nisi na US store-u, kad makli ga zbog necega.

На уса сам,ал га нема.

@The PunisheR: ako tražiš PDF reader sa mnoštvom opcija za editovanje PDF-a i fajl menadžment, podršku za arhive, rad sa cloud servisima, moj predlog je uvek bio GoodReader.
Koristim ga od 2011-te. Obavezno pogledaj klip:

Skup...

Wps mi rešava problem za sada..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Primetio sam da ona strelica od location service-a nestane posle par sekundi,odnosno pojavi se samo dok se koriste app kao sto su mape ili vremenska prognoza,pa nestane po izlasku iz tih aplikacija. Znam da ima nekih novina na 10.3 kada je location service u pitanju,ali mislim da je pre stalno bila ta strelica prisutna,sve dok se ne iskljuci location service. Ne mogu tacno da se setim,palio sam ga samo po potrebi dok sam koristio iP6, zbog ustede baterije.

Poslednja izmena:
Uvek se pojavljuje kad nesto trazi lokaciju, racunaj i na Apple servise a ne samo na aplikacije.

Skraceno, normalno je da se iskljucuje a ne da konstantno bude prisutna lokacijska usluga posto bi to znacilo da je nesto uvek zahteva a to je nepotrebno i dodatno trosi bateriju.

Da li se isplati prelazak na 10.3 kod 5s?

Uvek se pojavljuje kad nesto trazi lokaciju, racunaj i na Apple servise a ne samo na aplikacije.

Skraceno, normalno je da se iskljucuje a ne da konstantno bude prisutna lokacijska usluga posto bi to znacilo da je nesto uvek zahteva a to je nepotrebno i dodatno trosi bateriju.

Lepota je u tome što je uvek moguće tačno ustanoviti koja to aplikacija koristi lokaciju i kontrolisati je.

Da li se isplati prelazak na 10.3 kod 5s?

Da.

Sad cu da mu roknem OTA update, bas me zanima koliko cu memorije dobiti

Primetio sam da ona strelica od location service-a nestane posle par sekundi,odnosno pojavi se samo dok se koriste app kao sto su mape ili vremenska prognoza,pa nestane po izlasku iz tih aplikacija. Znam da ima nekih novina na 10.3 kada je location service u pitanju,ali mislim da je pre stalno bila ta strelica prisutna,sve dok se ne iskljuci location service. Ne mogu tacno da se setim,palio sam ga samo po potrebi dok sam koristio iP6, zbog ustede baterije.
https://forums.macrumors.com/threads/10-3-location-service-arrow-pops-up-once-a-while.2039819/
Bas sam i ja pisao, neki problem je sa setting time zone iako je iskljuceno radi.

Ovo je bug od 10.3 eno i link gore.

Ima varijanta gde je bug ali ima i gde je normalno da se pojavljuje i nestaje zavisno od toga kako je neko podesio :)

On je napisao i da mu se cini da je pre bilo stalno upaljeno sve dok ne iskljuci Location Services a to nije uobicajeno i zato je napisan odgovor :)

10.3 ocigledno ima bug sto se tice ukljucivanja Location Services a da moze lako da se vidi koja je usluga poslednja koristila Location Services, je normalno i vidi se u okviru Settings/Privacy/Location Services i na dnu strane je napisano objasnjenje sta zanci koja boja strelice :)

Poslednja izmena:
Ali ovde je rekao na sekund dva se pojavi, a to je bug [emoji4]

Naravno slažem se sa ovim sto si rekao, sve se vidi i pokaže šta je koristilo lokaciju [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Definitivno se slazemo oko svega napisanog :)

Mislim da je to u najboljem slučaju, a da zavisi od uredjaja do uredjaja. Da se ne razočara posle ;)

Istina,sto je veci kapacitet,vise ces dobiti. Na 256 GB se dobije i do 4-4.5 GB vise slobodnog prostora.

Sinoć sam uradio update devojci na 6s od 16GB. Pre update-a je imala slobodno 1GB, a nakon njega 3.5GB.

Sent from my iPhone 7 Plus using Tapatalk

Dobro tu je brisan i cache verovatno neki, tako da je i tu dobila prostor.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Oslobadja se do 7.81GB prostora i to je za plus verziju od 256GB a najverovatnije je to zbog APFS, novog fajl sistema :)

Nazad
Vrh Dno