Ja sam evo napunio pola godine na iOS-u. Nema sta nisam radio na Androidu od tweak-ovanja kernela, preko kompajliranja aplikacija i flesovanja svakakvih alpha i beta ROM-ova. U trenutku kada sam kupovao telefon (iP7) mogao sam da biram sta cu tada u to vreme, ali jednostavno podrska + drzanje cene posle godinu dve i logicno je bilo da uzmem iPhone.
Mnogo brze sam se privikao nego sto sam mislio da ce mi trebati.
Tu zatvorenost sistema ne osetim, naravno sa mojim koriscenjem. Dobijem na mail PDF, ako treba da prosledim odradim share ili upload na dropbox. Fotke obradim bez problema u nekom programu, video materijal u iMovie. Integracija kalendara sa sistemom je nesto sto mi se svidja bas, npr dobijem poruku "Vidimo se danas u 14h" ( dobijem hyperlink (danas u 14h)) klikom na to, baca me u kalendar i sve namesteno, samo da napisem ime, lokaciju itd. Uniformisanost animacija je ista generalno i to sve lepo izgleda, da ne pricam koliko su iOS aplikacije bolje odradjene i vise eye candy.
3D touch sam poceo sve vise da koristim, kao i spotlight.
Konstantnost imam u trajanju baterije, gotovo da tacno znam koliko ce mi trajati baterija.
iTunes mi je pomogao da konacno imam album artwork koji godinama odlazem, a sada je tu. Dva puta sam samo koristio kabl za ovih 6 meseci i to je to. Sve radim preko wifi-a.
Naravno ima neke stvari koje me i nerviraju, npr upload na dropbox kada je ugasen ekran, promena ikona (malo da razbijem monotoniju), blurovan dock, grupisanje notifikacija, wifi podesavanje (primarni AP (ko koristi UniFi zna o cemu pricam))..
P.S Ne znam za vas, ali ja notification bar vise ne koristim, to sam u poslednje vreme skontao.
Ima jos dosta toga, ali generalno to je to.