Šta je novo?

iOS 10

Trebalo bi sad za vikend da uzmem IP, pa me zanima kako ide to oko izbora lokacije vezano za appstore. Jel treba odabrati Hrvatsku, ili ima i Srbija? Nemojte zameriti na noob pitanju, ali ovo će mi biti prvi kontakt sa ios-om, pa ne bi da se zeznem.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Evo ja ću ti savetovati, takođe noob u iOS-u :), da kreiraš US nalog. Ako imaš PP, mada ne mora jer možeš i kreditnom da kupuješ ali je sigurnije koristiti PP, lako se kupuje Gift Card, a cene app na US i HR nisu iste (pisao sam već o tome i niko mi ništa ne reče zašto). Doduše, ja sam odabrao Montanu jer su tako pisali da je oslobođena plaćanja poreza, pa su verovatno i cene zbog toga niže nego u HR store-u.

Hteo sam svašta da kupim, adblocker pre svega (ali nijedan ne radi savršeno pa sam uzeo 1Blocker za free), a na kraju sam kupio samo Fantastical kalendar app (mada je mogla da prođe i iOS ugrađena app). Sve ostalo mi je za sada free.

Ja sam evo napunio pola godine na iOS-u. Nema sta nisam radio na Androidu od tweak-ovanja kernela, preko kompajliranja aplikacija i flesovanja svakakvih alpha i beta ROM-ova. U trenutku kada sam kupovao telefon (iP7) mogao sam da biram sta cu tada u to vreme, ali jednostavno podrska + drzanje cene posle godinu dve i logicno je bilo da uzmem iPhone.

Mnogo brze sam se privikao nego sto sam mislio da ce mi trebati.

Tu zatvorenost sistema ne osetim, naravno sa mojim koriscenjem. Dobijem na mail PDF, ako treba da prosledim odradim share ili upload na dropbox. Fotke obradim bez problema u nekom programu, video materijal u iMovie. Integracija kalendara sa sistemom je nesto sto mi se svidja bas, npr dobijem poruku "Vidimo se danas u 14h" ( dobijem hyperlink (danas u 14h)) klikom na to, baca me u kalendar i sve namesteno, samo da napisem ime, lokaciju itd. Uniformisanost animacija je ista generalno i to sve lepo izgleda, da ne pricam koliko su iOS aplikacije bolje odradjene i vise eye candy.

3D touch sam poceo sve vise da koristim, kao i spotlight.

Konstantnost imam u trajanju baterije, gotovo da tacno znam koliko ce mi trajati baterija.

iTunes mi je pomogao da konacno imam album artwork koji godinama odlazem, a sada je tu. Dva puta sam samo koristio kabl za ovih 6 meseci i to je to. Sve radim preko wifi-a.

Naravno ima neke stvari koje me i nerviraju, npr upload na dropbox kada je ugasen ekran, promena ikona (malo da razbijem monotoniju), blurovan dock, grupisanje notifikacija, wifi podesavanje (primarni AP (ko koristi UniFi zna o cemu pricam))..

P.S Ne znam za vas, ali ja notification bar vise ne koristim, to sam u poslednje vreme skontao.

Ima jos dosta toga, ali generalno to je to.

To sa kalendarom i mene oduševljava, takođe jer prepoznaje i srpski, tipa u nedelju u 14 odmah izbacuje za tu nedelju da stavim događaj.. Takođe 3d dosta koristim, a šta je spotlight?

Takođe mi se sviđa što se lako bira koja će App imati pristup lokacijama, i onda su mi uvek uključene i koriste samo aplikacije za koje mi trebaju, ne prave battery drain i sl kao na Androidu što sam morao da ih palim posebno kad mi zatrebaju... Takođe svaka App radi super posao što se tiče dozvola za notifikacije i sl, ne daš pristup gde te smaraju notifikacije i nešto drugo i to je to, nema da ne radi aplikacija zbog tako nečeg što je bio slučaj na Androidu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jel koristi neko chromecast? Kakva je integracija sa ios-om? Trenutno ga nemam kraj sebe, pa ne mogu da probam.

Sent from my iPhone 7 plus using Tapatalk

Jel koristi neko chromecast? Kakva je integracija sa ios-om? Trenutno ga nemam kraj sebe, pa ne mogu da probam.

Koristim Chromecast 2 i radi odlicno. Koristim za YouTube, Netflix, Twitch, Beam, Playbox i jedan app da mogu serije sa sajtova da gledam na chromecastu. Ne mozes naravno da prebacujes sliku od ekrana i tako to.

Evo meni se počeo zamrzavati iP 6s kada uključim ili isključim 4G. iOS 10.3.1. Čini mi se da je neko imao sličan problem pa me zanima da li ga je rešio?

Ne trebe podešavanje. U nativnim aplikacijama(mail, messages...) radi sigurno, nisam siguran za ostale.

Edit: radi i u whatsappu, tako da verovatno bilo gde gde piše neki datum ili vremenska odrednica

Poslednja izmena:
Kako ovo tačno radi? Da li negde treba da se podesi i iz kojih aplikacija kalendar "čita" podatke?

Bilo gde se pojavi sutra ili nedelja ponedeljak ili npr pre podne ili 14h i sl.. Pod bilo gde mislim na App tipa poruke, messenger za fb, whatsapp, viber... Ili datum 12.03 i sl...

Ništa dodatno nisam podešavao..

Situacija od malopre npr

Auuu ovo za kontakte kida! Od sada ću ovaj spotlight da koristim za to, vrlo brzo i korisno.. Hvala! Čak mi izbacuje razne chatove sa tim kontaktom iz različitih aplikacija..

IMG_0721.JPG

Poslednja izmena:
Primetio sam da mi ponekad podvuče sutra kao kod tebe, ali nisam primetio da je nešto dodavao u kalnedaru, obratiću pažnju. A da li je neko provalio kako mogu rođendani iz FB aplikacije da se dovuku u kontakte na iCloud nalogu? Dakle hteo bih da kod svakog kontakta imam rođendan pored broja telefona, maila i ostalog.

@Djilkosh_Ns: Super stvar je to za kreiranje događaja, nisam ni ja za to.

Ne trebe podešavanje. U nativnim aplikacijama(mail, messages...) radi sigurno, nisam siguran za ostale.

Radi izgleda samo sa integrisanim kalendarom, međutim ja sam podesio Fantastical da preuzima sve sa njega pa se događaj automatski pojavljuje i u njemu.

Koji app koristiš da možeš da streamujes serije na chromecast?

Koji app koristiš da možeš da streamujes serije na chromecast?

Ja koristim HBO GO kao i NETFLIX. Radi odlično, pogotovo Netflix jer je mnogo kvalitetnija aplikacija od ove prve.

Primetio sam da mi ponekad podvuče sutra kao kod tebe, ali nisam primetio da je nešto dodavao u kalnedaru, obratiću pažnju. A da li je neko provalio kako mogu rođendani iz FB aplikacije da se dovuku u kontakte na iCloud nalogu? Dakle hteo bih da kod svakog kontakta imam rođendan pored broja telefona, maila i ostalog.

Ne pojavljuje se samo, moraš da klikneš na povučeno i sam kreiraš događaj sa malim ili nikakvim izmenama...

Auuu ovo za kontakte kida! Od sada ću ovaj spotlight da koristim za to, vrlo brzo i korisno.. Hvala! Čak mi izbacuje razne chatove sa tim kontaktom iz različitih aplikacija ...

:D :D :D
Au bre ljudi sta vi radite, tj ne radite :D

Pa to imas i na androidu, kako to nisi znao?

Poslednja izmena:
Jel mi se cini ali na ovom 10.3.1 ima jaci wifi signal? Tamo gde sam na 10.2.1 imao jednu ili ni jednu crticu, sad imam 2-3.

Pa navodno su ispravili neki problem u vezi wifi,ja nisam nesto puno obracao paznju na signal od prelaska na 10.3.

Da li neko zna šta mi se dešava sa aplikacijama koje sam kupio na hrvatskom apple store ukoliko bi promenio lokaciju na američki apple store? Da li bi ih mogao koristiti i dalje ili bi ih ponovo morao kupovati?

Jedno glupo pitanje, postoji li mogućnost da se u messages selektuje i kopira samo deo poruke? Malo mi je neverovatno da ne može ili samo ja to ne znam.

Da, očigledno mora da se kopira cela, pa naknadno editujte.

Koji addblocker je najbolji za ios? Ubiše me reklame.

Valjda, mada neki spominju reklame na viberu, ja ih nikada nisam video.

Da li neko zna šta mi se dešava sa aplikacijama koje sam kupio na hrvatskom apple store ukoliko bi promenio lokaciju na američki apple store? Da li bi ih mogao koristiti i dalje ili bi ih ponovo morao kupovati?

Izgube se kupljene aplikacije, nažalost. Jedan od razloga zašto imam US i HR naloge.

Nazad
Vrh Dno