Šta je novo?

iOS 10

Kontakte, kalendar imas na iCloud-u.
Mozes i fotografije ako ti je ukljuceno ali ako ih imas mnogo, onda lepo rucno na komp.
Postoje aplikacije koje vracaju u Camera Roll ako ti je neophodno da ih vratis na iPhone.

https://itunes.apple.com/us/app/image-transfer-photo-video/id588696602?mt=8

https://itunes.apple.com/us/app/photo-transfer-wifi-send-photos/id674978018?mt=8

Viber, WhatsApp nisam nikad vracao i moze da se vrati iz backupa ali samo na istoj ili novijoj verziji iOS-a.
Ne znam sta te jos zanima za backup.

Poslednja izmena:
Poruke, aplikacije? Verujem da ne moze. Wifi sifre? Podesavanje telefona? Neki kazu da imaju problem sa iMessage kad su downgrade-ovali sa 10.2 na 10.1.1?

Jos nesto, verzije B100 vs B150? Kazu da imaju isti kernel, gde je ustvari exploit, ali opet neki preporucuju da se ipak odradi na stariji 10.1.1, a ne na noviji.

Sto se tice fotki, mislim da cu koristiti ove programe, jer ih imam dosta, a zahvaljujuci SBB-om imam shit upload tako da ne mogu da omogucim autoupload na cloud.

Poruke (moze sa obicnim backupom) , podesavanja i aplikacije mozes da vratis samo ako vratis enkriptovani backup a to u ovom slucaju ne mozes.
Ne postoji problem sa iMessage osim ako ne mozes da aktiviras zbog Telenora (ne znam na kojoj si mrezi).
WiFi sifre su sacuvane u Keychain-u ali ti treba i neki Mac.

Nema razloga da stavljas stariji build a razlika je u tome sto je noviji napravljen zbog error 9 koji se javljao kod nekih iPhone 6, tokom updatea, a nije bio vezan za hardver i sa novim buildom je normalno prolazio update (napominjem, ako nisu imali kvar na hardveru).

Generalno najveci pain in the ass ce da bude ponovno instaliranje aplikacija i podesavanje njihovo.

Okej, hvala :)

Ja imam problem i u Vipu kazu da im je to poznat problem, da se najcesce desava kod korisnika koji su presli sa druge mreze ( moj slucaj ).... sutra bi trebalo, navodno, da mi rese...

Ovi iz Vipa se razumeju u problematiku kao ja u teoriju relativiteta....ali mislim da sam shvatio gde je problem.... Kada udjem u settings/messages/ kod "you can be reached by imessage at"... umesto mog broja koji sam preneo iz Telenora stoji privremeni Vip-ov 060..... broj, koji je ne mogu da promenim ( zasivljen je )... a ne mogu da dodam moj normalni broj.... Ima li neko ideju kako da to izmenim?

Poslednja izmena:
Reset network settings, izloguj se sa iClouda na iMessage i FaceTime. Ako to nece, reset all settings (ne erase all content and settings).

Reset network settings, izloguj se sa iClouda na iMessage i FaceTime. Ako to nece, reset all settings (ne erase all content and settings).

Ovo prvo nije uspelo....Drugo je uspelo u smislu da sada vise nemam Vipov privremeni broj.... nego samo "you can be reached at"....i moja mail adresa.... ali i dalje je
"waiting for activation"...

Ovo sa backup-om napravljenim u iTunes?

Bilo iTunes, bilo iCloud backup. iCloud cuva i ono sto cuva enkriptovani backup preko iTunesa.

Ovo prvo nije uspelo....Drugo je uspelo u smislu da sada vise nemam Vipov privremeni broj.... nego samo "you can be reached at"....i moja mail adresa.... ali i dalje je
"waiting for activation"...

Izloguj se sa iClouda u okviru iMessage i FaceTime, ugasi iMessage, hard reset i probaj da aktiviras.
Postoji i mogucnost da je do njih, da mora da se promeni kartica. Nemoj odmah da se zaletis na restore mada je i to opcija kad sve ovo prethodno iskljucis.

Znam za backup/iCloud da može da se vrati sve, ali šta ako hoću samo poruke i listu poziva? Ništa drugo mi ne treba, sve ostalo mogu ispočetka da podešavam. imam neke stvari koje od ranije vučem, ima tu i JB sranjca, pa bi da se riješim svega, a samo ovo dvoje mi treba... Nisam se dobro odrazio gore.

Izloguj se sa iClouda u okviru iMessage i FaceTime, ugasi iMessage, hard reset i probaj da aktiviras.
Postoji i mogucnost da je do njih, da mora da se promeni kartica. Nemoj odmah da se zaletis na restore mada je i to opcija kad sve ovo prethodno iskljucis.

Pokusao sam hard reset i opet nece.....Necu restore da pokusavam, trazicu da mi prvo promene karticu.....pa ako ni tada nece.....
Hvala na savetima

Znam za backup/iCloud da može da se vrati sve, ali šta ako hoću samo poruke i listu poziva? Ništa drugo mi ne treba, sve ostalo mogu ispočetka da podešavam. imam neke stvari koje od ranije vučem, ima tu i JB sranjca, pa bi da se riješim svega, a samo ovo dvoje mi treba... Nisam se dobro odrazio gore.

Izolovano da sacuvas i prebacis, mozes uz jailbreak a ovako ti prebacuje sve sacuvane stvari.

Pokusao sam hard reset i opet nece.....Necu restore da pokusavam, trazicu da mi prvo promene karticu.....pa ako ni tada nece.....
Hvala na savetima

Izloguj se iz iMessage gde pise iCloud, iskljuci iMessage pa onda probaj.

Ju ne daj ti Boze kakvi su ono smajliji... :S:

Aj barem da stize sve na vreme, pregrmecu smajlije :d

Edit: Inace Apple vise ne potpisuje 10.1.1

Ja tenkre rekoh veceras cu da odradim prebacaj i evo, gotovo... Oh, well...

Poslednja izmena:
Nisam... Hteo da predjem i sve pripremim... ***... Sledeći jailbreak će biti na iOS 11, ako i bude... [emoji57]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jel vam se desava da FB i Instagram uvek refresuju pocetnu stranu,cak i kad su bukvalno jedini u ramu? Bas me nervira,a i trosi vise mba kad sam na mobilnom internetu. Iskljucen background app refresh za obe aplikacije.

Sent from my 6S using Tapatalk

Tesko da trosi vise MB obzirom da ti kesiraju te fotke i onda ih ucitavaju iz memorije telefona... Moze samo json response da ponovo povuce, ali to je naspram fotki 0.001% protoka. Odakle ti dakle da ponovo skida fotke? :)

Ma i da ne trose nista,ne govorim zbog toga,nego me zestoko nervira da refreshuje uvek. Instagram bas svaki put,fb ponekad.

Sent from my 6S using Tapatalk

Meni se to ne desava na insta, ali insta ima ukljucen background app refresh :)
Imam sesticu...

Kako da namestim custom vibracije za odredjene aplikacije, tacnije za watsapp?
Iskljucio sam u samoj app vibraciju ali to je izgleda samo za onda kada sam vec u njoj, svejedno vibrira kada je ugasen ekran.

Da li za iOS postoji aplikacija kao što je WiFi Manager za android i koju bi ste preporučili? Da li postoji mogućnost da se nekako favorizuje 5 GHz WiFi mreža kad je u dometu u odnosu na 2.4 GHz?

1. Ne postoji.
2. Ne postoji.

Ja npr imam problem kod kuce da mi se kaci na unifi stalno, a ne na moju mrezu. Jedino resenje je da obrisem unifi, pa kad ga koristim da stalno kucam username i pass.

Vrati se na Android i uzivaj

Probajf ovo http://www.redmondpie.com/how-to-se...e[//URL] Sent from my iPhone using Tapatalk

To je samo ko ima MacOS, za windows nema tako nesto.

Da, mozda on ima...

Nazad
Vrh Dno