Šta je novo?

Intesa visa kartica za internet placanje

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Sallee

Slavan
Učlanjen(a)
15.03.2008
Poena
319
Koliko sam skontao za internet placanje najbolja je intesa visa kartica, posto ne znam nista o karticama, interesuje me kako da trazim tu karticu... znaci trazim visa debitnu internet karticu ili electron... ili je to jedno isto?
Sta mi treba za otvaranje, osim licne karte?
Kada za koje vreme je izdaju, odmah ili 2 nedelje...?
Koliko kosta odrzavanje iste na mesecnom nivou?
Da li je to devizna kartica, posto se koristi za net, da li trebam da naglasim da hocu deviznu?
Da li moze da se uplate euri na njoj, znaci imam recimo 50e i dam na salteru i oni uplate ili trebam da dam dinare pa oni prebacuju u euro?
Kada zelim da ugasim karticu koliko kosta, da li mogu da je ugasim kad god pozelim?

То је Visa Internet картица. Неки сајтови је препознају као "Visa Electron", неки као само "Visa", али ти тражиш "Visa Internet". Не треба ти сем личне карте ништа. Добијаш је за десетак дана. Бесплатно је одржавање (апсолутно никаквих трошкова немаш ту). Девизна је картица, нема потребе да нагласиш. Уплаћују се €, мада можеш и динаре, које ће они пребацити, али је то често доста неповољнији курс него по мењачницама. За гашење не знам, нисам имао потребе.

Hvala, znaci ne moram da naglasim ni da mi treba debitna znaci dovoljno je samo da kazem da trazim visa internet karticu? I da li mogu da odem u banku i da trazim da mi vrate preostale pare ako mi trebaju a ostale su na racunu? Takodje da li mogu preko bankomata da podignem novac preko te kartice?

Poslednja izmena:
Ne možeš na bankomatu da podižeš sa te kartice. A da li možeš da podižeš u banci to ne znam

Samo jos da pitam malo je glupo ali nema veze da li mogu iako jos nisam dobijo karticu odmah da uplatim pare na racunu\kartici? Tako da kada mi stigne kartica vec imam pare na kartici...

Moze, uplatis na devizni račun, i kad stigne kartica samo koristiš.

Intesa Visa Electron se moze koristiti za podizanje para preko bankomata, naravno samo dinara. Odrzavanje kartice se placa samo kada imas neka novcana sredstva na njoj, ali nesto smesno malo, neprimetno, kada je prazna ne placa se nista.

moze da se dize novac sa inteza internet ali samo u banci, ne na bankomatu, ja sam cekao isplatu sa bet-at-home jedno 10ak dana, i podigao bez problema... ;)

Zaista ne znam kako je sad, imam tu visu electron oko 5-6 godina, i znam da sam pre par godina kada mi je nesto trebalo podigao pare sa bankomata, nisam ponovo pokusavao posto nije bilo potrebe.
Nisam siguran da su Visa Internet i Visa Electron iste kartice, jesu?

Poslednja izmena:
Ne, potpuno različite kartice, sa različitim namenama.

E onda sam ili ja pobrkao ili neko od ucesnika ove teme, javio sam se da kazem da sa Visa Electron moze da se podize novac sa bankomata a mislim da moze i da se placa, a za tu Visu Internet sam cuo, to je osakacenija verzija vise electron. Treba onda coveka da posavetujemo da kad vec uzima bolje da uzme Visa Electron, tj da otvori devizni racun u Intesi i dobije Visu Electron, jer nudi mnogo vise mogucnosti.

E onda sam ili ja pobrkao ili neko od ucesnika ove teme, javio sam se da kazem da sa Visa Electron moze da se podize novac sa bankomata a mislim da moze i da se placa, a za tu Visu Internet sam cuo, to je osakacenija verzija vise electron. Treba onda coveka da posavetujemo da kad vec uzima bolje da uzme Visa Electron, tj da otvori devizni racun u Intesi i dobije Visu Electron, jer nudi mnogo vise mogucnosti.

Moje misljenje je drugacije, iz nekoliko razloga:

1. Konverzija valute - Vezivanje deviznog racuna za electron visa karticu, pa podizanje para sa bankomata ukljucuje konverziju po kursu banke, koji je uvek nepovoljan.

2. Sigurnost - visa internet kartica sa posebnim deviznim racunom koji je za nju vezan je sigurnije resenje, posto mozes na racunu da drzis samo onoliko para koliko ti treba za kupovinu koju nameravas da obavis. Tako da si bezbedan od bilo kakve zloupotrebe podataka sa visa internet kartice. Ako te smara da uplacujes devize svaki cas - resenje je da otvoris drugi devizni racun u banci za stekanje para/stednju, i onda po potrebi prebacujes devize na internet racun preko online sistema. Devizni racuni i visa internet kartica nemaju troskove odrzavanja.

Tako da je moja preporuka svakako za (Banca Intesa) visa internet karticu sa posebnim racunom na kome ce biti samo sredstva namenjena internet kupovini.

Poslednja izmena:
pa nema koja je bolja, on moze da uzme u intezi i visu electron i inteza internet, kao ja, i onda gde ne radi jedna, radi druga, sa visa electron kupujem na steam, sa inteza internet se kladim na bet-at-home i bet365 ;) [da napomenem da nisam u radnom odnosu i nemam stalna primanja sto se tice vadjenja pomenutih kartica]

pa nema koja je bolja, on moze da uzme u intezi i visu electron i inteza internet, kao ja, i onda gde ne radi jedna, radi druga, sa visa electron kupujem na steam, sa inteza internet se kladim na bet-at-home i bet365 ;) [da napomenem da nisam u radnom odnosu i nemam stalna primanja sto se tice vadjenja pomenutih kartica]

hehe slazem se.

Moja baba (ne salim se, ozbiljno) je meni uvek govorila - kada god u zivotu ne mozes da se odlucis izmedju necega, ti uzmi oba! :)

Moje misljenje je drugacije, iz nekoliko razloga:

1. Konverzija valute - Vezivanje deviznog racuna za electron visa karticu, pa podizanje para sa bankomata ukljucuje konverziju po kursu banke, koji je uvek nepovoljan.

2. Sigurnost - visa internet kartica sa posebnim deviznim racunom koji je za nju vezan je sigurnije resenje, posto mozes na racunu da drzis samo onoliko para koliko ti treba za kupovinu koju nameravas da obavis. Tako da si bezbedan od bilo kakve zloupotrebe podataka sa visa internet kartice. Ako te smara da uplacujes devize svaki cas - resenje je da otvoris drugi devizni racun u banci za stekanje para/stednju, i onda po potrebi prebacujes devize na internet racun preko online sistema. Devizni racuni i visa internet kartica nemaju troskove odrzavanja.

Tako da je moja preporuka svakako za (Banca Intesa) visa internet karticu sa posebnim racunom na kome ce biti samo sredstva namenjena internet kupovini.
To sve stoji sto si rekao, nisam to dovodio u pitanje, ali sam naveo kao mogucnost, a ja na Visa Electron uglavnom stavljam pare kada planiram nesto da placam, bas iz tog razloga zloupotrebe.

pa vis da i ja razmisljam ko tvoja baba, ako ne moz da se odlucis a ti oba ^^ pa ne realno, uzeo electron prvo kad ono ne radi na bet at home i onda cujem radi inteza internet pa opet trci u banku, cekaj po 25 dana da stigne itd...

Moram jos ovo da pitam dobio sam odmah karticu na kojoj pise kartica deviznog racuna, sta je u stvari to i zasta sluzi?

Moram jos ovo da pitam dobio sam odmah karticu na kojoj pise kartica deviznog racuna, sta je u stvari to i zasta sluzi?
To ne znam ni ja bas najbolje, nekad mi za uplatu novca traze tu karticu a nekad samo licnu, nosim je uvek u novcaniku za svaki slucaj

Pobogu, pa to daješ na šalteru kada uplaćuješ novac. Devizni račun je ključna stvar kod ove kartice, jer se sa njega povlače sredstva kada kupujete nešto preko Vise Internet. Dakle, novac se ne uplaćuje direktno "na karticu", već na devizni račun.

U ugovoru koji sam potpisao pise trajanje ugovora neodredjeno... znaci exp date sta cu onda ja da ukucam :) ?

U ugovoru koji sam potpisao pise trajanje ugovora neodredjeno... znaci exp date sta cu onda ja da ukucam :) ?
na kartici ti pise exp date, to ukucas, kad ti kartica istekne, odes do poslovnice i oni ti izdaju novu (mislim da ih unapred odstampaju, tj posalji na stampanje/izradu)

Nekoliko nedelja pre isteka trenutne kartice, pošalju ti poruku na broj koji si ostavio kad si pravio ugovor, u kojoj piše da je nova kartica spremna za preuzimanje, i u kojoj ekspozituri možeš da preuzmeš. Ja sam baš novu preuzeo pre neki dan, treća po redu, da kucnem u drvo svuda je prolazila, tako da sam veoma zadovoljan.

jos ovo da pitam stiglo mi je da putem mobilnog telefona mogu proveravati stanje na racunu i pise broj za info koji mogu pozvati, pa da ne zovem bezveze ako neko zna kako se to radi putem sms-a mozda, kako se pise poruka kada zelis da proveris koliko imas na racunu i na koji broj se salje, takodje da li moze i preko neta da se proveri?

meni je stizao sms kad nesto kupim da sam potrosio toliko i toliko i ostalo mi je jos xXx eur na racunu...ali to mi je stizalo ranije, u zadnje vreme mi nije stizalo jbm li ga...a sto se tice ugovora, traje na neodredjeno, a sama kartica ti traje 2 god, i tacan datum pise na kartici, pa posle dobijas nove i opet traju 2 god i tako u krug dok god ne ugasis racun...

pa vis da i ja razmisljam ko tvoja baba, ako ne moz da se odlucis a ti oba ^^ pa ne realno, uzeo electron prvo kad ono ne radi na bet at home i onda cujem radi inteza internet pa opet trci u banku, cekaj po 25 dana da stigne itd...

I treba, moja baba je mudra zena! :p

To je kartica na kojoj pise tvoj broj racuna, tako da olaksava posao kada uplacujes i sl. U principu mogu da ti uplate samo uz licnu, ali je ponesi prilikom uplata, moze samo da koristi.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno