Šta je novo?

Intel u raspadu ili..?

Odlično. Fali nam još samo ispeglan softver i pristupačan hardver. 130V/140V su i sada dobre integrisane grafike. Ali ako će i nove verzije handhelda i laptopova da koštaju po 1000€ i dolaze sa tonom bloatware-a, onda im džabe bolji čip

1000e ?, samo skok na nove tehnologije u 18A proizvodnom procesu je drasticno skup, ne bi me cudilo da su Panther Lake laptop-ovi u startu 500e skuplji od Lunar Lake

Upravo tako. Novi process nodovi su toliko skupi da im treba šira publika, a ne samo Intel, čak i kad bi sve bilo savršeno.
S druge strane, Intel nekoliko godina unazad ima "shrinkage" problem s potražnjom svojih proizvoda pa je onda još veće pitanje za koga novi fabovi. Kokoš-jaje problem.
1760466886751.png

Мислим да ће Intel-u бити ово добар посао са nVidia-om. Једни добијају процесоре, други графику за процесоре.
Ја још нисам имао desktop рачунар, а да није био на Intel-u, па и на садашњем desktop-u уз amd графику. Али јасно је да иде као дуополу.

Neče mene intel skoro videti. Realno, pukli su, jedino ako ih NVIDIA spasi ali sa ovim ponašanjem dizanjem cena za procesore koji ne vrede, stvarno su bezobrazni.

nista cudno..sve je to marketinski trik pred Black Friday.. u uk ryzen je takodje podigo cijene, ram ddr5 cijene takodje skocile..nvme pice 5 isto su cijene malo skocile..primjer, u avgustu sam mogo uzeti ddr5 corsair vengeance 6000mzh 2x24gb za nekih 140 funti..sad je 200 funti..

Nazad
Vrh Dno