Blood iron dfi i e2160 nece 400x9 pa da ga ebem , sa dizanjem svih mogucih voltazi oce 8x400 (nije do memare stavio sam je 1:1 u odnosu na fsb , popustao latence itd. )
Jel tera neko na 9x400 ?
Blood iron dfi i e2160 nece 400x9 pa da ga ebem , sa dizanjem svih mogucih voltazi oce 8x400 (nije do memare stavio sam je 1:1 u odnosu na fsb , popustao latence itd. )
Jel tera neko na 9x400 ?
Jel tera neko na 9x400 ?
A cime ti hladis CPU? 3.6GHz nije bas klok koji moze svaki E2xxx da postigne
P.S. Kod mene sa box kulerom ne moze...
Evo nekoliko dana drzim 9*367, ali na naponu u biosu 1.46! Temperature u ide su 34-35C,u loadu 59-60C!
Speedfan ocitave 1.43 napon, al nema veze!
orthos sam izvrteo nekih 4h30min... U ovih nekoliko dana nikakvi problemi, al me brine taj napon, da nije preveliki?
Na 9*333 temperature su bile nekih 28-29C u normalnim uslovima!
Sa box kulerom svaki moze da ide 9x333 bez pregrevanja ako je pasta lepo legla , mada sam je ja obrisao i namazao zalmanov termalni lak koji je mnogo bolji .
Hteo sam da pre nego sto pljunem jos minimum 20-30e za kuler da vidim da li on uopste moze i hoce na tom clocku da digne windows i sl. , u orthos bi ga naravno tek poterao sa novim kulerom .
Pa da svaki bi trebao da ide na 3Ghz bez povecavanja napona,ali vidis ima i izuzetaka.
Sve je na mestu.Price tipa "svaki ide na 3GHz" su glupost.
Prvo : mozes da zabodes primerak koji ima FSB wall na 340
drugo: mozes da zabodes primerak koji se greje malo vise i na default
trece: kombinacija ova dva navedena iznad nije uopste retka
cetvrto: vecina e21xx procesora za koje znam zahtevaju dizanje napona za 0.1 za svakih 200mhz preko 3ghz
peto. Skoro ni jedan nije radio STABILNO na default naponu na 3GHz. On radi, to je ok, ali nije za ozbiljnu upotrebu bez makar 1.32V...
Moj dize sistem na 3.6ghz na 1.5V, istera mark 2006, uglavnom prodje i superPI, ali to nije stabilno...
e ti mi trebaš
da li ima razlike između ovih tvoji 3.2GHz (425x8) i recimo normalnih 3.2GHz (320x10)?
Predpostavljam da si to uradio da bi memorija i cpu radili 1:1? Ili ima još nešto sa strane što ja ne znam?
Gx-x ti reche, to je 3.4GHz, 3.2GHz je 400MHzx8.da li ima razlike između ovih tvoji 3.2GHz (425x8) i recimo normalnih 3.2GHz (320x10)?
1. Zbog naponske jedinice na ploci, tj. kvaliteta iste. Ali nebitno, nista zabrinjavajuce, a i normalna je pojava prakticno na svim plocama.Pitanja su sledeca:
1:Zashto napon procesora varira?
2:Temp3.Da nije mnogo?
3:Overall temperature mishljenje.
1. Zbog naponske jedinice na ploci, tj. kvaliteta iste. Ali nebitno, nista zabrinjavajuce, a i normalna je pojava prakticno na svim plocama.
2. A koja je to uopste temperatura? Odnosno - cega?
3. Sve je OK.
Svejedno, nije ni to mnogoMislim da je pod 3 temperatura chipseta odnosno south bridga.
Imam iz potpisa proc. stavio sam najnoviji bios 0605, podesio 333x9, iskljucio sve one funkcije ceist, bla bla(znate koje), i sve napone ostavio na auto naravno.
Podigao sam sistem, iz prve, radi stabilno, i tako sam ga ostavio za svaki dan...al mi cpu-z pokazuje napon 1.400...to sigurno nije default napon za moj proc. vracao sam se u bios i stoji auto...a coretemp pokazuje 1.3250...sta radim???
Da idem u bios, podesim na 1.4, pa trazim min. stabilan napon, mozda ispod 1.3...otkud znam...??
To je zato sto si klokovao procesor na 3 gigaherca. Ploca je "odokativno" ocenila da za taj klok treba napon od 1.4V i toliko je i postavila (jer si opciju za podesavanje napona ostavio na "auto"). To sto mu mozda i ne treba toliki napon, druga je prica.Imam iz potpisa proc. stavio sam najnoviji bios 0605, podesio 333x9, iskljucio sve one funkcije ceist, bla bla(znate koje), i sve napone ostavio na auto naravno.
Podigao sam sistem, iz prve, radi stabilno, i tako sam ga ostavio za svaki dan...al mi cpu-z pokazuje napon 1.400...to sigurno nije default napon za moj proc. vracao sam se u bios i stoji auto...a coretemp pokazuje 1.3250...sta radim???
Inace, ako si vec hteo da vidis ili utvrdis default napon (a Core Temp ti kaze da je on 1.3250V), trebalo je da sve stavis na default, brzinu procesora da ne diras, mnozilac na 9, FSB na 266 kako je fabricki i predvidjeno... i napon procesora, naravno, takodje na "auto". Onda ce ti se sve ocitati kako treba.
ma daj 266 je default... cim upalis komp 1. stavis odma 266 pa onda ako bas hoces klokujes...Tacno tako. Samo napomena da je default FSB 200MHz...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari