@ Borise:
Otprilike kupujes isto sto sam i ja kupio krajem decembra....
Ja sam kupio:
Gigabyte P31-ds3l
Intel e2180
2x1Gb gail ultra 800 cas4
Termaltake w0062 tr2 420w
Palit 8600gt sonic+
Procesor ima def. mnozioc 10,i kao takav,sa def. naponom u biosu od 1.325v(normal) izvukao sam 2.9Ghz, samo sam podigao fsb na 290 i radi bez problema,jos su mi i c1e i eist ukljuceni... Moze i vise,za tri mu treba nesto veci napon,u biosu podesen na 1.35v sto u idle daje 1.344v a u load 1.328v.... Za 3.2 mu treba nesto oko 1.43v....
Nisam spustao mnozioc i dizao fsb...verovatno bi uspeo nesto vise da izvucem,ali mislim da tih
200-300mhz mi ne bi nista bitno donele...
U sustini, to da li ce ti proc biti klokabilan ili ne,nemas pojma dok ga ne kupis i stavis na oplocu i probas....

e2180 su svi M0 revizije, tj. manje se greju, sto znaci i vecu klokabilnost.... Da napomenem koristim BOX kuler i temp mi u testiranju sa orthosom (12h) nije presla 60c....
Ploca kao ploca je skroz ok,razlika izmedju nje i p35, koliko sam ja razumeo je u juznom mostu,tj p35 ima ich9 a p31 ich7,i koliko ja znam to se odrazava na broj sata prikljucaka....meni nista bitno....
I da,jos jedna razlika , na p31 ako hoces da stavis 4gb rama, maksimalno dva modula mogu da ti budu dvostrana... Moj gail je dvostran,tako da ako hocu da stavim jos 2gb moram da kupim jednostrani.... To mi nije problem....
Grafika me je odusevila.... Odigrao sam crysis bez klokovanja nje, u rez. 1024*768 na high sam imao u proseku oko 17fps a igrao sam na normal details i imao sam u proseku oko 28fps....
Gail sam klokovao na 870 4-4-4-12 sa 2.2v(cini mi se) uspeo sam i 900 sa 2.3 5-5-5-15,ali nije hteo 970 sa 2.3v na totalno labavim latencijama...

Mada mi je i ovo dovoljno....
Da,i uzeo sam pioneer 212d black sata dvd rezac za 2300din.... Radi super...
I to je to.... Barem moje misljenje je da za menje para ne moze da se uzme nesto bolje od ove kombinacije koju sam ja uzeo,a ti isto nameravas....
Mislim, to je barem moje misljenje,a ako se neko ne slaze, nek izadje na megdan

pa possle idemo na pivo..... :d