Šta je novo?

Intel Kaby Lake

Jedno glupo pitanje, zasto procesori ne dolaze fabricki delidovani?

Jedno glupo pitanje, zasto procesori ne dolaze fabricki delidovani?

Pogrešno pitanje. Pravi pitanje je - "zašto Intel stavlja lošu pastu ispod heatspreadera?". Taj heatspreader je odlična stvar jer pomaže pri hlađenju jezgara a loša pasta je takođe dobra (za Intel) jer ograničava OC i tera korisnike da kupuju brže (i skuplje) modele. X99 serija nema problema koje ima Intelova mainstream linija još od Ivy Bridgea (3xxx) serija.

Ne znam ni kako ti zamišljaš to "fabričko delidovanje", kada to ionako moraš da radiš svaki put.

Zato sto ih boli uvo, moze im se da stavljaju djubre ispod heatspreadera.

Sent from my S6 Edge

Pošto se par stranica unazad pričalo o Delid-Die-Mate 2, kontaktirao sam dobavljača iz Subotice i rekao je da može isti da nabavi u roku od nekih 7-10 dana ali je cena 60e. Da nije malo mnogo ? Da se čeka mesečak i po dana ili da se naručuje odmah - pitanje je sad ? Ima li nas raspoloženih za deobu ? I kod koga na kraju ostaje ?

Odlična vest. Jel i pasta u tih 60 ili to posebno? Po meni ako nas je bar 5, što da ne i po toj ceni. 1500 din po osobi sa sve pastom. Na kraju možemo prodati na oglasu kit ili na forumu sledećoj grupi od par ljudi. U svakom slučaju neka stoji kod onog ko bude i naručio dok se ne reši šta dalje raditi.

Ako moze da stigne za 10-ak dana racunajte na mene, zeleo bih da sto pre zavrsim ovaj delid i pocnem sa ljudskim OC-om.

Pastu mozemo poruciti takoodje od nekog naseg dobavljaca, vecu tubu, ili svako da poruci posebno.

A sto se tice delid toola, nemam nista protiv da ostane kod onog koji poruci isti, ipak se isti iscimao oko poruzbine i svega ostalog.

Poslednja izmena:
Bacili bi ste 30€ jer se ne možete strpite mesec dana?!

To je 100% preko cene.

Nema pasta, samo uredjaj. Neko je već napisao da je naručio i platio Delid-Die-Mate 2, samo mi nije jasno gde, pošto ga distribuira Caseking. Mnogo je 60e.

Meni nije jasno samo zasto cepidlacite za 30e gore-dole, a furate svi procesore i graficke od po 350+e, ukljucujuci sa mnom.

I nije 30e skuplje, jer kada se podeli na vise nas ispade svakom po 5e skuplje otprilike, a i ne mozete racunati da mozemo da ga za mesec dana nabavimo po ceni od 30e jer treba i uracunati postarinu, a i zaradu dobavljaca. Tako da je 60e cena, eventualno ce za mesec dana moci za 45-50e, ali kao sto rekoh, sa sve postarinom i zaradom dobavljaca.

Meni nije jasno samo zasto cepidlacite za 30e gore-dole, a furate svi procesore i graficke od po 350+e, ukljucujuci sa mnom.

I nije 30e skuplje, jer kada se podeli na vise nas ispade svakom po 5e skuplje otprilike, a i ne mozete racunati da mozemo da ga za mesec dana nabavimo po ceni od 30e jer treba i uracunati postarinu, a i zaradu dobavljaca. Tako da je 60e cena, eventualno ce za mesec dana moci za 45-50e, ali kao sto rekoh, sa sve postarinom i zaradom dobavljaca.

Ne "furamo" svi a i to nema veze sa pomenutim.
Svi za tih istih 30€ (koja je ~10% od cene proizvoda) uzimaju robu kod mađara i odriču se domaće garancije, čekaju isto po mesec dana i tada je to u redu, a sada ista suma (ovog puta 100% cene proizvoda) nije ništa.

Jeste 30€ skuplje, to što bi ih delili na X ljudi ništa ne menja.

Bolje te pare dati za nešto drugo, više ili bolje paste...
A neće biti samo 10-15€ jeftinije jer možeš direktno da naručiš, ne moraš preko dobavljača (gde opet trebaš uračunati i dodatnih 2-3€ za isporuku kod nas).

Razumem ja da se tebi žuri pa racionalizuješ, ali realnost nije takva.
Ajde i da su počele vrućine pa da razumem žurbu ali ovako...

Kada kazem furate, mislim na nas koji zelimo da radimo delid, a vecina nas je sa 6700K/7700K...

Tebi, meni, Ziki i Peri ne ispada 30e skuplje, ne znam sta tu toliko nije jasno.

A da li si video kolika je postarina kada bi porucio direktno sa Casekinga?

Ne znam kako ti to gledas, tebi se ne zuri jer ti i odgovara koliko sam razumeo da stigne tamo negde u Avgustu jer tada prelazis na novu platformu, i sve je to ok. Isto tako meni ne odgovara da stigne tada jer idem na odmor i ne pada mi na pamet da se bakcem tada. I kakva je to sada realnost?

Što se mene tiče ja sam za verziju od 60e, moramo da ustanovimo tačno kako ćemo koristiti, i kod koga će ostati. Recimo da dam veći deo pa da ostane kod mene, tj. da svi koji se učipe dobiju na korićenje dogovoreni period, a na kraju da ostane kod mene. Mogu i da organizujem sve, kako se dogovorimo. Samo da se naruči već jednom i da se radi !!! :)

Meni odgovara tacno ovako kako si naveo. Recimo nabavis ti, kad stigne kod tebe, ljudi koji su zainteresovani da deliduju te kontaktiraju na pm, dogovorite se da dodju do tebe ili na nekoj drugoj adresi i plate ti to 'iznajlmivanje' toola, ostavi se ako hoces licna karta ili nesto sto bi te osiguralo da ce ti tool biti vracen, i tako svi redom odrade tool. Za ljude koji su iz drugog grada treba organizovati nesto drugacije.

Kada kazem furate, mislim na nas koji zelimo da radimo delid, a vecina nas je sa 6700K/7700K...

Tebi, meni, Ziki i Peri ne ispada 30e skuplje, ne znam sta tu toliko nije jasno.

A da li si video kolika je postarina kada bi porucio direktno sa Casekinga?

Ne znam kako ti to gledas, tebi se ne zuri jer ti i odgovara koliko sam razumeo da stigne tamo negde u Avgustu jer tada prelazis na novu platformu, i sve je to ok. Isto tako meni ne odgovara da stigne tada jer idem na odmor i ne pada mi na pamet da se bakcem tada. I kakva je to sada realnost?
Meni je sve jasno, ali ti odbijaš da prihvatiš da je to ipak 30 evra više na ma koliko ljudi delio. Možda bi ti bilo lakše kada bi skontao da za taj novac svi možemo dobiti po pakovanje paste i da ne moramo da delimo jednu.

Za poštarinu sam tražio ali nisam našao. A sa Nemačkim nisam bas na ti. Ako neko moze da nađe cenovnik isporuke po zemljama, njihov kalkulator itd molimo bih ga da to i uradi.

Da, meni se ne žuri i ja to nisam krio. Ni meni ne odgovara avgust. Stvar je u tome što ništa nisam racionalizovao, dao sam argumente koji stoje i koji jesu realni.

Samo napomena da se ne zeznete. Nabavite CLP ili CLU i Grizzly Conductnaut. Jedan spric je dovoljan za 8-10 procesora lagano jer ti treba tecnog metala na vrh igle.

Ja sam iz Užica, mada je to nebitno, slanje do BG je najmanji problem. Daj da se upišu ljudi koji bi uzeli pa da vidimo dalje. Možda i Grizzly Conductnaut naručimo u paketu i to je to. Radije ću da dam pare za delid tool nego da ga masatim žiletom.
1.Vlajjo

Ja se pridruzujem al za pastu ako je moguce za ovo drugo nedam svoj zilet za ista :D

Grizzly obavezno, i to mala doza jer se stavlja 1 kap a to je dosta za preko 20 delidovanja. Zašto da svako kupuje to ako nema potrebe?
Što se tiče deljenja,
ako nas je 6 ukupno na primer:
Prvi da naruči sve to za 70ak eur. Uradi sebi delid i šalje sledećem za 60eur.
Drugi uradi delid i šalje dalje za 50eur.
Treći uradi delid i šalje dalje za 40 eur.
Četvrti uradi delid i šalje dalje za 30 eur.
Peti uradi delid i šalje dalje za 20 eur.
Šesti uradi delid i šalje prvom za 10 eur.

Prvom ostaje delid tool za 10eur a svi su platili delidovanje po 10eur. Ako on ne želi da ga ima, sigurno će neko hteti za 10.

Thermal Grizzly Conductonaut vece pakovanje za mene,sa malim spricem nemam ja nista :D

Može taj grizli i na GPU vidim 10c obara temp, ali ti si mi sumnjiv, da nećeš da piješ to kao Mona Liza? :beer:

Izvinjavam se ako je već postavljano pitanje. Interesuje me i7-7700k, da li uzimati ili čekati nove Intel procesore. Da li postoji ono pregrevanje na ovo procesoru što su se ljudi žalili na Intel forumima ili se to dešavalo samo overklokerima? Takođe, zna li se kada će novi Intel procesori, čuo sam nesto u Junu treba da predstave?

Sent from my LG-H962 using Tapatalk

Sto ne bi uzeo?

Pregrevanje ne postoji kod overklokera, vec kad se na stock podesavanjima ukljuci XMP, desi se da pretera sa naponom, ako sam dobro shvatio.

Imaj na umu da u "susednom" taboru imas 8/16 CPU za iste pare kao 7700K.
Za gaming i ST performanse 7700K je i dalje king [emoji4]

Nazad
Vrh Dno