Šta je novo?

Intel Kaby Lake

Ne znam šta će vam lepak. Više problema sa njim nego koristi. Garancija je svakako narušena, kopča na matičnoj lepo drži sve to bez lepka, a pun internet i YouTube onih koji su lepkom zeznuli procesor. Možda će morati opet da se menja IHS i onda držite palčeve da li će se taj lepak skinuti.
Delid 2 mi izgleda najpouzdaniji, a i Nemci su to...
Čovek radio i revizije proizvoda.

Koliko sam razumeo morali bi da čekamo još 9 dana na njega, a ovaj drugi ne znam odakle šalju ali ako je iz Amerike sigurno mu treba mnogo više vremena da stigne, pa se i to svede na isto. Delid 2 ima i relide u sebi.

Kako hoćete, ali mislim da je bolje uzeti Delid 2 i bolju pastu nego ovaj sto sve posebno prodaje a skuplji 66%.

Slažem se u potpunosti sa nemanja123, vredi se malo strpeti, a i ne bih da im dam 37$ samo za poštarinu. Ovako za nepunih 30e, i brojem prijavljenih ljudi ispadne smešna cifra. I naravno - proizvod je nemački ... :)

ja sam porucio Delid 2 sa casekinga i veliko pakovanje Termal Grizlija, metalna ona :)
trebalo bi da mi stigne polovinom Jula ili pocetak Avgusta...

ko je zainteresovan, lako cemo se dogovoriti :)

Napraviste nauku od poručivanja i koji da se uzme, a čovek lepo napisao da je već poručio, samo treba da sačekamo da postane dostupan Delid 2 i posle toga da stigne. :) Ne znam zašto im treba čak mesec dana za dostavu, iz Nemačke obično paketići stižu za nedelju dana, sem ako nije potražnja ogromna i šalju iz Kine, a što je vrlo verovatno. U svakom slučaju, vredi se strpeti ako već nije moranje da se bace pare što pre.

BTW, isto ne vidim poentu vraćanja IHS i lepljenja, garanciju svakako nemamo više kad se skine, a tek sa superlepkom ne znam kako bi išlo ponovno eventualno skidanje. Sve to lepo stoji na svom mestu kad se stavi u socket, a ostaje i opcija za naked mount, da se stavi nova pasta, proba druga... pričam sve iz iskustva sa 3770k.

Ja pitam čoveka koliko para da se da ovde na temi ali nije ništa odgovorio.

Na skidanje superlepka zaboravite. Već sam video par YouTube klipova na kojima su se zeznuli ljudi pa kupovali drugi procesor i upozoravali na problem.

Šta je to "naked mount" I kakva su iskustva sa tim?

Ne može ti niko reći koliko novca kada se ne zna na koliko osoba se deli. Nije isto ako nas je 3 i ako nas je 10. Vezano za čekanje, jel 9 dana ili je 2 meseca, to nisam razumeo kako je definitivno za taj delid 2? Lepak je najmanja stavka to neka kapne ko želi a ko neće neka ne stavlja. Ja sam pre da ne stavim lepak. Gledam sada dok ima dosta zagrejanih da rešimo to, da se posle ne zaboravi i ne razvodni.

Ja stavio bez Lepka samo Grizlly Tecni,mada kada otvorim Gornju Haubu:D Temp. su za 4-5C Manje,
videh da 8 - 12 °C Temp. su nize ako je Heatspreader Silver.

Napraviste nauku od poručivanja i koji da se uzme, a čovek lepo napisao da je već poručio, samo treba da sačekamo da postane dostupan Delid 2 i posle toga da stigne. :) Ne znam zašto im treba čak mesec dana za dostavu, iz Nemačke obično paketići stižu za nedelju dana, sem ako nije potražnja ogromna i šalju iz Kine, a što je vrlo verovatno. U svakom slučaju, vredi se strpeti ako već nije moranje da se bace pare što pre.

BTW, isto ne vidim poentu vraćanja IHS i lepljenja, garanciju svakako nemamo više kad se skine, a tek sa superlepkom ne znam kako bi išlo ponovno eventualno skidanje. Sve to lepo stoji na svom mestu kad se stavi u socket, a ostaje i opcija za naked mount, da se stavi nova pasta, proba druga... pričam sve iz iskustva sa 3770k.

Garancija nije narusena sve dok se ne radi lap CPU-a

Skidanje ponovo IHS-a zalepljeno super lepkom je lakse nego sa pastom :),ovo pisem iz domace radinosti :D

Da li neko zna hoće li ovi Delid kitovi biti kompatibilni sa Coffee Lake procesorima?

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

super lepak ostavlja fleke i ne moze posle ako treba da se "izgrebe", ovaj silikon moze da se ocisti ako treba...

a za delid 2 im ne treba toliko da ga dostave, nego nemaju vise, pa cekaju da se zavrsi proizvodnja druge ture, pise i na sajtu da je dostupan tek od 29.6
ja sam vec napravio porudzbinu i platio, tako da pretpostavljam da ce biti kod mene negde u avgustu...

Garancija nije narusena sve dok se ne radi lap CPU-a

Skidanje ponovo IHS-a zalepljeno super lepkom je lakse nego sa pastom :),ovo pisem iz domace radinosti :D

Garancija je svakako narušena, a da li će prodavac/serviser to da provali je druga stvar. S obzirom da ne crkavaju procesori tek tako, pretpostavka je da će biti dodatno kontrolisan, ako je stvarno mrtav, možda ga i oni otvore i utvrde fizičko oštećenje ispod IHS, tako da ja na to ne bih računao. Sečemo/skidamo IHS na svoju odgovornost i to je to. Da ne bude posle, neko video ovde kako važi garancija i posle delida. Možda važi kad kupiš na CaseKingu delidovan i sređen kod njih, inače kućna radinost, zaboravite.

Što se lepka tiče, dobro je ako je tako, ali ja bih ipak izbegao da moram ponovo da skidam IHS nekom nasilnom metodom, stoji to lepo u socketu baš kako i treba, cooler pritisne i ne mrda se to nigde.

Neko pitao ranije za 'naked mount' šta je - montaža coolera direktno na jezgro, bez vraćanja IHSa. Uglavnom blokovi za vodeno imaju tu opciju, ovi glomazniji vazdušni su riskantni zbog težine i postavljanja, lako može da se ošteti jezgro pri svim tim operacijama. Treba proveriti i da li uopšte postoji kit za montažu on-die pošto je CPU niži za par mm koliko ima IHS.

Ljudi jer mora i dalje kad se uzima ploca hs110m i kaby lake procesor da se napomene pre slanja da se odradi update ploce ?

Da.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Garancija je svakako narušena, a da li će prodavac/serviser to da provali je druga stvar. S obzirom da ne crkavaju procesori tek tako, pretpostavka je da će biti dodatno kontrolisan, ako je stvarno mrtav, možda ga i oni otvore i utvrde fizičko oštećenje ispod IHS, tako da ja na to ne bih računao. Sečemo/skidamo IHS na svoju odgovornost i to je to. Da ne bude posle, neko video ovde kako važi garancija i posle delida.

Niko nikad u maloprodaji/servisu nece uzeti da otvara CPU da vidi jel si ga delidovao :) Jer je velika sansa i sam da ga skenja, plus mozes da kazes nije u stanju u kom je donet. Teoretski gubis garanciju, ali ako ostavis taj isti silikonski lepak veoma mala sansa je da ikad provale ako umre proc da je do toga.

***, meni neko da donese na servis crknuti 7700k ili slično i da ovaj stvarno ne radi, uradio bih ja delid da proverim :-D

Ali OK, verovatnoća je mala da će servis to raditi, ali je mnogo veća da običan korisnik neće baš vratiti IHS tako da se ne provaljuje da je skidan.

U svakom slučaju, ko god da to radi, treba da bude svestan rizika i da ostaje bez garancije. Možda se provuče, a možda i ne. Može pločica da se ošteti, krcne sa strane pored IHS pokrivenog dela, npr. Srećom svi ovi alati su proces sveli na *****proof postupak, ali opet...

Sent from my E6683 using Tapatalk

Da se razumemo za sve postoji rizik i tu nema sta ali ako se pazljivo radi onda se on svodi na minimum -minumuma
Za servis i otvaranje IHS-a to nesme da rade jer oni tako narusavaju garanciju svog proizvoda,ako se pazljivo vrati niko nikada nece primetiti pa nek meri cim oce :)

A da li je moguće izvući 5.2 ili 5.3 ako se deliduje, ili to znači samo tih 5 tj 5.1 uz niže temperature?

Ja sam overklokom ubio G3258 i preko F poslao u HU na reklamaciju i za 15 dana dobio novac nazad. Mogao je biti delidovan i ponovo zalepljen, niko to nije ni gledao. Jeste da je dosta jeftiniji, ali mislim da je procedura ista...ne radi, nema fizičkih oštećenja, uvažava se garancija.

Može 5.2-5.3 ako je odličan primerak.

^
Upravo tako.

5.3 ce se bas tesko naci, to su bas retki primerci.

Sent from my S6 Edge

A koji procenat moze doci do 5.0-5.1 i kojim kulerom se do toga moze doci? Sta je realno uz lc cc 120?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Nista posebno.

4.4-4.5GHz i to ako delidujes.
Na 5GHz ide sa delid i nekim dosta boljim hladjenjem.

Poslednja izmena:
Pa 4.5 je turbo clock, 4.5GHz OC na svim jezgrima će LC da ohladi i bez delida, to je nekih 1.15-1.20V max.

Koje hladjenje je dovoljno za 5.0?

Zavisi koji napon trazi i da li je delidovan ili ne.

Sent from my S6 Edge

Pa recimo da je delidovan i da je neki bolji primerak sta je dobro resenje ne tako skupo?

Zavisi i šta tačno radiš sa procesorom. Dosta je i (bolje) vazdušno hlađenje za 5GHz sa sve auto oc ako ne puštaš ona iživljavanja od cpu testova i avx programe koji dugo drže cpu na 100%. Za to možeš da staviš u biosu hendikep da se sam cpu downclockuje kada oseti avx. Kada sam ja istraživao, rečeno je da nije lako doći do 5GHz nego pre na 4.8GHz ali u praksi deluje da je zaista lako zabosti 5, bez ikakvog profesionalizma. Neko detence je na yt isto zabolo 5 kod ćalca u krilu za 10 sekundi :).

Poslednja izmena:
Ma u principu mi ne treba ni za sta, najzahtevnije su igrice ostao sto radim je manje zahtevno od igara. Pretezno igram igre koje vole sto vise MHz (a igram i na 144hz) pa bih se upustio u delid i oc vode. Do sad sam imao samo non-k procesore pa se nisam puno interesovao za ove stvari i nisam dovoljno upucen.
62ef5db282d29a7af70c39e60a489ded.jpg

Poslednja izmena:
Za delid potrebno
1.Novac
2.Vreme
3.Volja

Ako imas sve to dobrodosao :)

Probao sam sada cs1.6 (taj sam našao lako) na 1000 fps pri 5GHz, cpu temp nije prešla 76C. GTAV ne prelazi 78C pri 800x600 limitirano na 144Hz. Pošto dolazi leto, bolje delid ili smanjiti cpu klok i napon.

Vrh Dno