Ne menja nista, na DDR5 varijantu sam i mislio, MSI PRO B660-A, jedino sam pogresno video za Bazooku, nema u pripremi DDR5 verzija izgleda.Čovek je tražio DDR5 varijante matičnih
DDR5 bukvalno duplo skuplji, a trenutno sporiji od DDR4 u aplikacijama i igrama, verovatno ce u buducnosti postati nesto brzi, ali to ce biti male razlike, nijanse, barem meni tako deluje, mislim da se ne isplati, ni sad, ni kasnije.
ASRock? Slažem se...Funjare bili i ostali...
Cestitam na tvom novom poslu kao AsRock shillara. Zelim ti puno godina uspeha i da te ne najure sa (mnogo) foruma.Svi oni imaju shit ploče, ne samo ASRock.ASR ima i pristojne ploče ali ovi su u zavadi sa njima pa izdvoje neki krš i naprave pljuc video...
Funjare bili i ostali...
Ne bih se složio...definitivno ne daju isti tretman svima. Da se nisu potkačili sa ASRockom, pa i da pustiš da prođe ali ovako bode oči i nije profesionalno. Možda i ne bi ali su videli da Stiv iz GN dobija dosta podrške kad objavi "hit piece" video pa su se ohrabrili zadnjih meseci...I ASUSove šit B560 ploče su podjednako ispljuvali
Znači smeta ti senzacionalistički naslov koji su stavili, a ne sami testovi i njihova metodologija. Za to se zahvali YouTube-u jer oni guraju takve sadržaje.Ne bih se složio...definitivno ne daju isti tretman svima. Da se nisu potkačili sa ASRockom, pa i da pustiš da prođe ali ovako bode oči i nije profesionalno. Možda i ne bi ali su videli da Stiv iz GN dobija dosta podrške kad objavi "hit piece" video pa su se ohrabrili zadnjih meseci...
Jeste, ovi imaju krš ploče, ali imaju ih svi. Ajd' da vidimo da li će da objave ovakav video za druge...'oće, morgen.
Vau, omogućili su opciju koju su AMD ploče imale odvajkada, hvala im baš. Kad se otarase locked i unlocked CPU segmentiranja tržišta, biće na feature parity sa AMD pločama, do tad nema šta da se raspravlja. Performanse koje su dobili sa XMPom će izgubiti sa šit VRMom ako se ne pazi na izbor ploče.Još mi je u sećanju epohalni video "B560 je katastrofa"...na stranu senzacionalizam, to je bilo toliko debilno gledište i nepoznavanje tržišta. B560 je bio jedan od najboljih poteza Intela u zadnjih nekoliko godina jer su prestali da ograničavaju brzinu memorije na B čipsetovima.
Bas suprotno, posle grafikona je rekao 12400/F rade super iako nismo pokazali, ali sa malkice protoka vazduha nema nikakvih problema dok rade na 65w (temp odlicne). A i bez protoka u najgoroj AIO situaciji nema throttle-ovanja (ne prelazi ~100c). Jedino sto nije stavio grafikone za to nego je rekao verbalno, pa ce vecina ljudi propustiti, ...Opet se obrušili na ASrock, hm...?
Pa da, zašto da pokažu da će ploča raditi posao za adekvatne procesore...zaboravili ljudi, slučajno...definitivno će svi da odgledaju ceo video i donesu razuman zaključak umesto da lepo vide grafikone i zanemare idiotski thumbnail i naslov...Bas suprotno, posle grafikona je rekao 12400/F rade super iako nismo pokazali, ali sa malkice protoka vazduha nema nikakvih problema dok rade na 65w (temp odlicne). A i bez protoka u najgoroj AIO situaciji nema throttle-ovanja (ne prelazi ~100c). Jedino sto nije stavio grafikone za to nego je rekao verbalno, pa ce vecina ljudi propustiti, ...
Onda neka skinu te procesore sa liste podržanih i rešen problem. Tako su i naveli u videu. Ne samo ASRock već i ostali. Poenta je da procesori iznad 12400 ne mogu da rade ni na base frekvenciji, niko ne traži da ispoštuju 241w boost frekvenciju sa takvim procesorima. Apsolutno sam siguran da će većina system integratora ponuditi takve ploče u kombinaciji sa 12700 (običan, ne K), a i korisnici koji nisu istražili performanse dotičnih ploča.Smeta mi i metodologija. Stavili su procesore poput 12900K i 12700K na sub-100$ ploču sa dna ponude, dobili rezultat koji nije iznenadio apsolutno nikoga i onda napravili video sa bombastičnim naslovom i natpisom "đubre" na thumbnailu. Čak i 12600K je razvlačenje...
Šta to onda govori o ASRocku i ostalim, kad neka kompanija koju niko ni ne bi uzeo u razmatranje napravi bolju ploču za iste pare?Soyo je ime koje niko neće ni da uzme u razmatranje, realno.
Tip mosfet-a i jacina je bitnija od broja. Vishay > Onsemi > SinopowerAsrock B660 Pro RS me iznenadio. Mislio sam da će dati bolje rezultate.
Mozda, mozda je jer su samo FET-ovi i kako je sklopjeno lose odradjeno. Ovo je bas primer koji sam imao na umu kad sam krenuo da pisem svuda o VRM za Asus H610M ploce. Posto su stavili 64A Vishay-e. Asus H610M ploce na papiru imaju bolji VRM od B660M-A D4 u video iznad (mada mozda manje Low-side FET-ova ?), koja daje monster rezultata na 200w otkljucano (sa velikim temp doduse bez adekvatnog protoka vazduha, al svejedno, za H610 seriju neverovatno jake VRM sekcije).Ono što nije logično je B660 Pro RS, ne bi trebalo da bude toliko vreo. Da li ASRock nešto petlja po BIOSu, šta li rade, nemam pojma...
B560 je bio jedan od najboljih poteza Intela u zadnjih nekoliko godina jer su prestali da ograničavaju brzinu memorije na B čipsetovima. To je jedna od stvari koja im je obezbedila preuzimaje low i mid end tržišta (drugi deo jednačine su AMD-ove cene). Odjednom si mogao da uzmeš B560 ploču, bilo koji RAM i jeftini zaključani procesor, više nisi sakatio performanse time što nemaš skuplju Z ploču i K procesor...time su zabili klin u segment kojim je dominirao AMD i sada ga i preuzeli.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari