6MB protiv 2MB keša nije zanemarljivo...
Znam da je pitanje, verovatno, malo bajato ali me interesuje kolika je realna razlika u radu ova dva procesora. U pitanju je koriscenje racunara za internet I rad u Office-u.
[/U][/B]
Uzmi jači i piči.
6MB protiv 2MB keša nije zanemarljivo...
E8400 se može naći za 1200 dinara, možda čak i manje, idi na njega.
Hvala svima na odgovorima i savetima. Imam masinu iz potpisa, koja je sasvim dovoljna klincu za igranje - za sada. Treba mi drugi racunar u kuci bukvalno samo za malo surfovanja po netu, slanje poste i rad u Offic-u. Na KP nude polovne brand name masine sa pomenutim Intel procesorima, 4GB ddr3 RAM-a i HDD-om 250 ili 320 GB, za 60-70 EUR. Racunam da ce to moci bar jos dve godine da sluzi za ovo sto meni treba. Interesovalo me je samo koliko je znacajna razlika izmedju ova dva procesora i koliko se to oseti u realnom radu.
Definiši štucanje na internetu.Do nedavno sam, par meseci na licnom kompu, bio na E8400 a povremeno koristio i E7200*. Apsolutno nikakve razlike kada je u pitanju internet I rad u Office-u. I jedan i drugi stucaju na istim mestima.
za iste pare, 2000 din, naruči sa neta xeon e5440 , koji ima 12mb L2 keša, i na defaultu radi na istih 2.8ghz.
ne moraš ni da ga overklokuješ, imaćeš sasvim pristojan cpu za sve moderne namene.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari