Šta je novo?

Intel Core Ultra 200 Arrow Lake-S

Malo extremnog igranja :p
Kao su neki rekord oborili, mada mi ovo nije cpu za rekode al videcemo mozda se nesto promeni.

Nisu oborili ništa. Radili su max validaciju. 14900k je išao preko 9ghz.

Prilozi

• Screenshot_20241027_113006.png
    Screenshot_20241027_113006.png
    70.9 KB · Pregleda: 38
U prevodu najnebitniji rekord ikada :D Jedva da su se rezultati pojavili na prvoj strani hwbota, a to se nije desilo odavno.

Da izvini @Gulftown i ostali OC-eri, moram da primetim da je ekstremni OC veliko gubljenje vremena i energije.
Šta dokazuje to što neki čip ide do neke neverovatne frekvencije i pritom troši neverovatnu količinu struje? Dokazuje da nije projektovan da radi u tim uslovima i da neće nikad ni biti upotrebljen na taj način.

izgleda nece biti arrow lake refresh, znaci samo jedna generacije 1851..i skacu na nova lake, al to ce biti Q3 il 4 u 2026...

Kao što ni Formula ne može da se vozi van staze, pa ipak postoji.

Koliko postoji stvari koje su samo trošak. Da to ne postoji, ne bi ni mnogi hobiji postojali. Svako bira šta mu se svidja.

Slažem se, ali samo donekle jer formula je biznis, a pritom služi i za testiranje i uvođenje novih tehnologija u auto industriji. OC je samo trošak bez benefita.
Da ovo je tacno 100%, kao i skupljanje markica, cuvanje golubova, razmenjivanje slicki na Terazijama, ali ljudi ipako to rade jer to zele... Ovde se malo takmice, malo se zezaju, nije da se tu ne desi neki zanimljiv momenat koji inzinjeri malo dublje prouc i iz toga izvuku neki zakljucak koristan za nove proceosre, ploce itd.
Kada bi se ljudi malo vise bavili ovako nekim stvrim iz cistog hobija blago bi namal bili, ali naravno posto smo jedva odmakli od majmuna u evoluciji tako se i ponasamo... Svratis do nekog od Beogradskih splavova i tako tim mestima gde mozes da vidis omladinu koja raste u radnike na trafikama, juri, itd, jer trosi najbolje godine na glupst, i matore retarde kojima niko nije reko da je pubertet odavno zavrsen :ROFLMAO: Tako da extremni OC ja super stvar :)

Prvi mačići se bacaju u vodu. Ja iskreno iz nekih informacija sam znao da će novi intel biti promašaj. Ko hoće intela neka uzme 13/14 i neka uživa.

Prvi mačići se bacaju u vodu. Ja iskreno iz nekih informacija sam znao da će novi intel biti promašaj. Ko hoće intela neka uzme 13/14 i neka uživa.
Ne znam bas kolko ce da uziva, defalut sa novim biosom vise od 10% je sporiji, a prosecan korisnik ne ume drugacije da ga koristi... Gaming verujem da ce se popraviti jer nema logike ovo sto testovi trenuno pokazuju. Tako da ko vec ima 13/14gen nama dovoljno razloga da bilo sta menja, ali novi korisnic ako bas mora Intel ne vidim zasto bi kupovali 13/14gen, nema logike.
Kad se vece kupuje novi PC bolje je i ovo nego 13/14gen furune.

^ ta furuna se lagano reši. Samo ako ljudi imaju volju da to urade. Taj default bios od Intela je težak krš.

^ ta furuna se lagano reši. Samo ako ljudi imaju volju da to urade. Taj default bios od Intela je težak krš.
Ne moze to tako da se posmatra... Samo se default racuna kao lagano. Ako ce nesto rucno da se radi pa i 285k moze rucno da se podesi preko limita koji moze da dobaci 14900k i opet je brzi CPU, cak i tako ako gledamo opet je bolja kupovina nesto sto je novo bolje, a bice jos bilje vremenom kada se resi tekuca problematika. 13/14gen nece postati bolji.

^ ko kupuje 14900k ili 285k taj nešto zna. Retko ko je K procesore držao na default.

vecina drzi na default, optimizacije su samo za igranje, moze neki majning ili neko limitiranje tdp i frek sve vise od toga je nestabilno i kod intela i kod amd, zakljucani naponi sta ja znam za majning aj de ali za office/rad/igre ne bi, iako se ispotavilo da je intel extreme profil bio daleko losiji za 13-14 gen sto se eto desilo sa prvi put

^ pa ja prvi od 2600k sam svaki OC osim 14900k

^ pa ja prvi od 2600k sam svaki OC osim 14900k
Pa to nije merodavno sta radi pojedinac, kako na osnovu toga mozes da kaze tako decidno "ko kupuje 14900k ili 285k taj nešto zna".
Mada sve ovo nije bitno, default ili podeseno 13/14gen sigurno nije bolja kupovina u odnosu na ove nove intel procesore zato sto default ili podeseno ipak su kolko tolko brzi. Svakako je AMD bolja kupovina, ocekujem da ce 3D procesori pokidati.

^ ko kupuje 14900k ili 285k taj nešto zna. Retko ko je K procesore držao na default.
Znao ili ne većina je na fabričkom podešavanju, ne kupuju se K modeli zato što su otključani nego jer su fabrički najbrži.

Nazad
Vrh Dno