Šta je novo?

Intel Celeron G530

Ovaj moj cely bez ikakvih problema radi pasivan, jutros mi je bilo hladnije u sobi i temp CPU-a je pri umerenom opterećenju (net, office...) 38c, sada sam uključio grejanje i pod istim uslovima 40c, pod punim opterećenjem (superPi 32m) 48c, sve u svemu ja sam zadovoljan, ventilator na napajanju radi sav poso bez problema iako je bešuman.

To su super vesti, obradovaću brata kad mu kažem :) Doduše preko leta bi valjalo ipak bar jedna dvanestica da hladi kućište...

Znaci moze :)
Ja planiram TX2 sa Noctua 9cm @5V (ipak G860 radi na 3GHz).
E ostaje samo da kupim graficku sa pasivnim kulerom ili pasivni kuler u kombinaciji sa grafickom tipa 5770/6770

Gigabyte i Asus su bili izbacili pasivne verzije tih kartica, mislim da Powercolor ima i 6850 pasivnu, ali je troslotna.
Ako hocete pasivno hladjenje idite na Thermalright HR-01 ili CoolerMater Z600, potonji je hladio moj proc na defaultu.

Kombinacija g530 i asus p8h61m lx 4gb rama itd,znaci samo integrusa od procesora se koristi za igranje cs 1.6 i fps je ocajan na rezoluciji 800x600 mada da napomenem da u toj igri cak rezolucija nije ni bitna toliko,koju god ja stavio pad fps-a je isti..recimo pamtim dok sam imao plocu asus m4a89gtd pro usb3 ona je na sebi imala integrusu hd4290 koja je sabijala cs 1.6 na 100fps-a konstantno bez padova dok ovaj proc sa svojom grafikom ne moze da se izbori,cak u nekim situacijama fps ode i do 30..
p.s. ovo se odnosi na online gaming

Poslednja izmena:
Kombinacija g530 i asus p8h61m lx 4gb rama itd,znaci samo integrusa od procesora se koristi za igranje cs 1.6 i fps je ocajan na rezoluciji 800x600 mada da napomenem da u toj igri cak rezolucija nije ni bitna toliko,koju god ja stavio pad fps-a je isti..recimo pamtim dok sam imao plocu asus m4a89gtd pro usb3 ona je na sebi imala integrusu hd4290 koja je sabijala cs 1.6 na 100fps-a konstantno bez padova dok ovaj proc sa svojom grafikom ne moze da se izbori,cak u nekim situacijama fps ode i do 30..
p.s. ovo se odnosi na online gaming

Nesto nisi dobro odradio, burazer nonstop pegla cs, na 1024x768 cini mi se, i nonstop je zakucan fps na 100. Mislim da ti imas neki drugi problem, kao recimo internet posto je integrisana na g530 sasvim solidna i gura mnogo jace igre od cs-a na pristojnom nivou, matori cs moze da sazvace i u full hd rezoluciji na 100fps.

Pre bih rekao da je ko da vozis moped, a ne lambo na plin koji ce opet da ide i jede sve zivo. Grafika na g530 je cisto da baci sliku i da imas office racunar. Neko igranje i ne znam ni ja sta za to nije.

Pa ako ne moze cs1.6 da izgura na 100fps sta onda moze tetres, graficke stare po 5 godina daju 100fps, jeli ti stavljeno na open GL pogldaj postavke cisto sumnjam da ne moze taj proc i grafa integrisana da zakuca fps na 100 u toj igri. Pogledaj pa javi jesi li resio problem.

Ljudi nemojte pricati napamet, ako niste probali, to sto svi furate prave graficke, ne znaci da sad treba da pljujete po integrusama a da ih niste ni probali. Isprobao sam cs sa ovim procesorom i njegovom integrisanom grafickom i sve radi kao podmazano. Dakle, nesto drugo ne stima kod njega.

ja sam nesto kratko igrao cs na integrusi dok sam cekao da stigne grafa, desavalo se da puste neke ocajne mape pa da sroza fps, inace je bilo igrivo, mada nikad nisam bio ljubitelj integrusa, a u ovom slucaju mi nije bitna integrusa nego sam cpu koji sa klasicnom grafom tera igre na high... :D

Pre bih rekao da je ko da vozis moped, a ne lambo na plin koji ce opet da ide i jede sve zivo. Grafika na g530 je cisto da baci sliku i da imas office racunar. Neko igranje i ne znam ni ja sta za to nije.

Pa i nije bas - meni LoL radi bez problema na Medium detaljima...
Takodje je dosta jaca od stare HD4200 sa kojom sam igrao AC 1 i jos par starijih naslova.

Ja sam vec izneo da je dosta jaca od gf 8200, a negde bi trebalo da je u klasi gf 8600, drugim recima cs 1.6 mora da leti na njoj.

Ko je probao cs drzi li 100fps na serveru sa 32 igraca recimo mapa de dust2?

broj igraca ima vise veze sa procesorom i netom, manje sa grafickom (sek na startu runde, mada i to nije bitno)...

broj igraca ima vise veze sa procesorom i netom, manje sa grafickom (sek na startu runde, mada i to nije bitno)...

Znam zato i pitam ako je neko probao G530 i integrisanu grafiku u njemu na punom serveru i 32 igraca da li je fps zakucan na 100, po mom misljenju morao bi biti al posto nisam probao pitam ako neko ima mogucnost da oproba i javi rezultate ;)

Druze, G530 je jaci od vecine starih C2D procesora, a ako se malo vratis u vreme, setices se koliko su oni bili jaki i sta su sve terali. Naravno da ce drzati 100fps sa 32 igraca, pa nije CS ne znam koja igra, pobogu, to je igra stara 12-13 godina. Svaki problem koji imas sa fps-om, je 99% do tvog interneta, a onaj jedan posto postoji sansa da ti neki program trci u pozadini koji jede resurse, opet uglavnom neka web aplikacija tipa skype/msn/chrome. Dakle, jos jednom da ponovim svim nevernim tomama: CS na G530 radi u 1920x1080 i lagano daje 100fps, mada ne poznajem ni jednog igraca koji igra u toj rezoluciji, a znam ih bar 1000. U principu ako vec hoces da igras malo ozbiljnije, 800x600 ili cak 640x480 je najbolja rezolucija za cs.

Poslednja izmena:
@lanmi86 - ako sam vec izneo problem ovde i ako kazem da ne radi na 100fps znaci ne radi..nemam razloga da lazem,a racunarima se bavim skoro 10god tako da sigurno nije problem nesto drugo jer sam svaku sumnju odgonetnuo..e sad ima jedna vrlo zanimljiva stvarcica vezana za ovaj problem,primetio sam da bilo koju rezoluciju da furam ono fps bude otprilike isti,tj izgleda da grafa sa proca ne fura na maxu vec fura onoliko koliko ona misli da je potrebno..tj u vecini slucajeva negde oko 50-60fps a preko toga retko kad,uglavnom na pocetku prvih 10sec...inace stavljen je i novi svezi win7 bas zbog toga da se sve sumnje otklone.. Inace jos jedna vrlo glupa stvar je vsync opcija koja moze samo da se ukljuci na on i app setings dok ne postoji opcija za off..

Vsync mozes ovako iskljuciti:

Access the OpenGL 3D settings here: Start » Control Panel » Personalization (or Appearance and Personalization) » Display Settings (or Display » Adjust resolution) » Advanced Settings » Intel® Graphics Media Accelerator Driver or Intel(R) Graphics and Media Control Panel tab » Graphics Properties... button » select Advanced Mode (if prompted to select an application mode) » select OpenGL or 3D Settings (or 3D » enable Custom Settings).
To disable vsync on older Intel® graphics products, set Asynchronous Flip to On and click Apply. With newer Intel graphics products, set Vertical Sync to No and click Apply.

Kad iskljucis vsync, u konzolu developer 1 i fps_max 101 i napravi server u lokalu i vidi jel tu varira fps. Ako ne varira, onda imas problem sa internetom, ako varira, onda je do neke komponente problem. Javi sta rezultat pa da vidimo dalje.

da tako mi je i bilo iskljuceno znaci u tome problem nije..probao sam sa napravljenim serverom u lokalu sa botovima,recimo dok su 4v4 vrlo malo pada fps ali opet pada,znaci nestabilan dosta a kad sam povecao broj botova na max onda je fps poceo da pada naglo...inace kad igram online cim se nadje vise od 2-3 igraca u mom okruzenju fps ume da ode i ispod 40...inace to sa developerom zaboravi jer moj cs ne vidi ni 99fps a kamo li preko toga..ma sve zivo sam probao pogotovo sto nisam nubina u cs-u pa da ne znam takve stvari..

p.s. pala mi je jedna stvar napamet..da li bi mogla da se oc malo grafika?

Poslednja izmena:
Ko ima G530 to je ko da u racunaru ima procesor Intel® Core™2 Duo Processor E7500 i graficku GeForce 8600 GT, stim sto je g530 jaci od ovog procesora za nekih 10-15%, a graficka je tu negde, drugim recima za 35e se dobije nov procesor, sama gf 8600 polovna u oglasima kosta 20e, a E7500 je preko 100e

G5300 je dobar i slazem se da je bolji od bilo kog s775 c2d CPU-a ali sto se tice integrisane grafike ipak netreba preterivati, 8600gt je bar duplo bolja kartica ako ne i više, G530 je u klasi sa recimo 8500gt ddr2, dok je za 8600gt jedini reper i5/i7 sa HD3000 grafikom.

CS ti pada jer je OPENGL na Intel drajverima ocajan, a i CS se ne slaze uopste sa Intel drajverima.

Ukrakto:

Do graficke je.

counter mora da radi odlicno jer je to dosta stara igrica.I vidi se koliko fps izvlaci(oko 50fps sto je ravenoss prilozio).

Za cs mora da imas 99 fps-a bez obzira na kom je monitoru da bi normalno igrao...

Vrh Dno