petar.ostoja
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 08.08.2012
- Poena
- 170

Da li je dorbo podeshen AHCI, da li S.M.A.R.T. Status Check treba da bude enable ili disable, i da li hot plug treba da bude enable ili disable (za SSD a i za ostale HHD)?
Procitao sam i ima mnogo toga recenog na ovu temu ali bih voleo da sve to bude objasnjeno na jednom mestu step by step.Mislim da bi veoma koristilo nama koji tek instaliramo prve SSD-ove na sistem.
Buduci da (po onome sto sam procitao) ima vise nacina i misljenja kako treba i kako ne treba instalirati molio bih sve koji su voljni da
pomognu nama (koji ne znamo) u instalaciji na odredjenim konfiguracijama koje imamo.
Mozda ce sve ovo na jednom mestu biti mnogo jasnije.
Mene konkretno zanima sledece:
Stize mi ploca ASUS P6X58D-E a SSD je vertex 2 60Gb (nekoriscen) kupljen od clana foruma.
Sluzice za sistemsku particiju (bez particionisanja)
Ono sto me zanima je konkretna pomoc oko instaliranja ovog SSD-a na ovu plocu.
Kao storage imam 2x2Tb Samsung,1Tb WD Green i 500Gb WD Blue.
Hvala svima :type:
pa nema tu sta, od svakog proizvodjaca imas uputstvo, takodje dobijas uz ssd uputstvo, samo sto to niko ne cita.. nista posebno ne treba da radis, samo da prebacis u biosu AHCI, ostalo pravljenje particije sa quick formatom jednom, instalacija os-a i ne defragmentujes ga, to je sve, ne treba nikakvo tweak-ovanje i slicne budalastine.
Pitanje. Da li ostavljate pagefile na SSD-u koji je sistemski? Sa 8GB ram da li mi je pagefile od 2GB dovoljan? Stedim prostor...kad sam konj pa kupih 90GB...
koristim intel rapid storage technology i kako iskljucujem LPM i da li je to neophodno?12. ako koristiš iRST drajvere, isključiš LPM na sata portu na kome ti je SSD (vajde od njega nema, a samo može da ti zeza sistem)![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari