= IGY =
Slavan
- Učlanjen(a)
- 31.07.2006
- Poena
- 465
Ako nisi, ali sigurno da jesi, stavi noviji LAN drajver, takodje probaj da problem resis sa update bios-a.
Ne pomaze ni jedno ni drugo. :/
Ako nisi, ali sigurno da jesi, stavi noviji LAN drajver, takodje probaj da problem resis sa update bios-a.
Sarcasm is strong with this one
Yeap... and always has been.
2 trigun18:
U stvari, dve najbitnije stavke za setup SSD-a bi bile pravilan align particije (sto ce Win 7 uraditi automatski prilikom instalacije OS-a, tj. pravljenja particije tom prilikom) i vec pomenuto postavljanje AHCI moda (sto ces morati sam, u BIOSu)... RST drajveri mogu, a i ne moraju - nisu krucijalni poput ove dve stavke, koje ipak mnogo znace na polju performansi.
http://whirlpool.net.au/wiki/checking_ssd_alignment
Da li je ovo pouzdan nacin za proveru aligna?
Ja podelio i dobio cele brojeve:sceptic:
Startuj AS-SSD i ako ti je polje koje sam zaokružio na slici zeleno i piše OK, znači da ti je dobar align.
![]()
Mogao si da pogledaš samo stranu pre ove.Znaci najbitnije stavke za setup ssd-a su stelovanje kontrolera na AHCI u biosu, i instalacija RST drajvera ?
Iako je ovo sto Falcon kaze sasvim na mestu - i ovo sto si ti naveo je ispravno, tj. align ce biti korektan. Samo dok je Win 7 u pitanju.Ljudi pomoć, sugestija, pitanje testirao sam, instalirao i prodavao, i trampio gomilu HDD-a u životu ali konfuzija sa SSD. Čitam temu odlična je ali nisam našao odgovor na moje ne znanje. Običan HDD instaliran Win7 - prikačim nov SSD boot win-a sa običnog HDD-a, new hardware found, disk management u Win-u, i da li ja prilikom kreiranja particije i naknadnog formatiranja SSD-a (ne sa Win instalacijom, nego na ovaj način) dobijam ispravan Alignment na SSD-u, kasnije otkačim HDD boot-ujem sa DVD i počnem instalaciju Win-a na SSD (na već pripremljenu-formatiranu particiju) bez formatiranja prilikom instalacije. Možda je glupo pitanje ali tako sam navikao godinama da radim da li ću moći i sa SSD-ovima. Nemojte zameriti malo starijem čoveku na možda glupom pitanju koji hteo ili ne hteo mora prihvatiti nove tehnologije.
Iako je ovo sto Falcon kaze sasvim na mestu - i ovo sto si ti naveo je ispravno, tj. align ce biti korektan. Samo dok je Win 7 u pitanju.
U svakom slucaju, proveri putem AS SSD-a.
Tako sam ja uradio svojevremeno, cisto da bih istestirao SSD... a da Win jos uvek nije instaliran na njemu.
Naravno, najpre sam to isto pokusao sa Windows-om XP, i tu su rezultati bili katastrofalni - upravo zato sto je align bio pogresan![]()
Tako je, u pravu si ponovo.Normalno, proba se, vidi se pa ako SSD zadovoljava korisnikove kriterijume onda se pristupa instalaciji Win-a. A ima i još nešto koliko sam primetio u mom dosadašnjem iskustvu. Prilikom pravljenja particije-particija sa Win7 instalacionim DVD-om stvori se, napravi i još jedna mala (da li je to neka Back-up, Boot ili Hide) particija koju niko nije tražio. Vidi se kasnije posle instalacije u Disk Management-u ali kad se HDD ili SSD pripremi za instalaciju kao što sam naveo (kreiranje, formatiranje i aktivacija particije/ja) i na tako pripremljenu particiju se krene sa instalacijom sa Win7 DVD-a onda je čisto ko suza. Tamo gde sam naznačio Win-u da instalira tamo je sve na aktivnoj particiji (system, boot, page file, crash dump, active) inače koliko sam primetio da je Boot na onoj maloj particiji što Win7 kreira kad se prave particije sa instalacionim DVD-om.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari