30% i ovaj:trust:hahaha, koji sam nestrpljivko...
Bas me zanima da li ce ti ovaj nov pokazivati 100% posle gasenja, jer ako je tako, onda sam se zezn'o sto nisam vratio moj :lupko:
Testiraj ga do ponedeljka, please![]()
Ovaj je terao 15-16 minuta, ali sam onaj prethodni kalibrisao pa je dao 1-2 min. vise, haha, a ako je softver u pitanju onda je to firmware samog ups-a jer ovaj njihov softver za ocitavanje sada nisam ni koristio.Postoji tri razloga zasto se i stari i novi [zamenjen] Ups ,tako ponasaju:
1.Kuca ti je sagradjena na starom indijanskog groblju
2.Imas neke podzemne vode ispod nje
3.Mozda je neko isto tako vratio zbog tog problema ups,pa ga oni zapakovali i ....
Salim se ,ako i taj ups bude imao ono isto vreme "drzanja" kao i onaj prethodni,onda je definitivno krivac taj njihov softwer. Otkaci ga od kompa i teraj...
TEST Mge Nova 1250 je napisao(la):U nedostatku više računara, povezali smo samo jedan, zajedno sa monitorom. U pitanju je mašina sa Core 2 Quad procesorom na 2.40 GHz, jednim hard diskom i dva optičkim uređajem, Palit GeForce 8800 GT grafičkom kartom (fabrički overklokovanom) i Thermaltake ToughPower napajanjem od 600 W, uz 20-inčni LCD monitor. U uputstvu smo našli da UPS može da izdrži rad dva računara u trajanju do 15 minuta po nestanku glavnog dotoka napajanja, pa smo se svojski potrudili da uređaj što više opteretimo kako bi videli njegovo ponašanje u slučaju jednog računara. Rezultati su vrlo impresivni - proteklo je oko 40 minuta pre nego je interni beeper panično krenuo da nas podseća da valja završiti rad i isključiti mašinu. U toku rada pokušali smo da maksimalno opteretimo računar istovremenom reprodukcijom HD filmova u 1080p rezoluciji, WinRAR compression testom, narezivanjem diskova i igranjem zahtevnijih 3D igara.
30% i ovaj:trust:
Prva stvar koju sam proverio je Serial number a i bas je "zasmrdeo" na novo(u)A jesi li proverio serijski broj? Mozda su ti vratili tvoj :smash:
Softver definitivno nije vrhunski, ali ja ipak mislim da to "tako treba" da bude, jer je, u odnosu na UPS od 400+€, u pitanju "prosta" elektronika.
Naime, moja teorija je da je taj UPS predvidjen za rad 24/7, pa ako ga iskljucis, elektronika ne zna da li si ga iskljucio na 5 minuta ili na godinu dana; onda softver za svaki slucaj pokazuje da baterija treba da se puni.
A ako je prosta elektronika onda sumnjam i da uopste i radi regularno Avr tj regulaciju napona ili sta vec
Ma u blizini trazim neki ora' ili sljivu da se besim ...Pa ako mu bas ne verujes, vidi da li imas neki ozbiljan elektro-servis u okolini da ti ga provere.
Ima neka tabla (koji strucan izraz) na kojoj se sa potenciometrom kontrolise napon koji UPS prima, a voltmetrom se meri sta daje na izlazu.
Ma u blizini trazim neki ora' ili sljivu da se besim ...
E, a jeli tvoj made in China?
Onda idem u elektroservis na elektroshockove ...Sta ces ako ne nadjes?
99.999% sam siguran da je China u pitanju (ne mogu sad da iskopcavam kablove da bih ga izvukao i pogledao, al' cu javiti ovih dana).
Kamikaze ima dobar savet. Zaista ,ako nije neki veliki problem [a kanda da jeste], pitaj u nekom servisu za popravku elektromotora ["viklovanje"] da ti probaju ups na autotransformatoru,posto ga oni sigurno imaju.
To je posao od nekoliko minuta i onda bi se moglo videti da li i kako radi avr sklop u tom uredjaju ,pa si onda miran [da ne kazem spokojan:d].
pozz
Kamikaze ima dobar savet. Zaista ,ako nije neki veliki problem [a kanda da jeste], pitaj u nekom servisu za popravku elektromotora ["viklovanje"] da ti probaju ups na autotransformatoru,posto ga oni sigurno imaju.
To je posao od nekoliko minuta i onda bi se moglo videti da li i kako radi avr sklop u tom uredjaju ,pa si onda miran [da ne kazem spokojan:d].
pozz
Ha , zaboravljas da je kod tebe 80 isto sto i 100 a nekad i 30, 40, ... kao kod mene i pun i prazan pokazuje 30% , hahaZnaci, tako se to zove
Ja sam pre nekoliko godina gledao to u BGD-u, i sve je bilo OK.
hehe, nervira ga to vise nego mene :-devil-:
Kad sam ga kupovao, meni je UPS hitno trebao za novu masinu, pa nisam hteo da gubim mesec i vise dana na zezanye sa servisom itd.
Uostalom, merio sam napon baterija sa voltmetrom, i bio je isti @ 80 i 100%
Ha , zaboravljas da je kod tebe 80 isto sto i 100 a nekad i 30, 40, ... kao kod mene i pun i prazan pokazuje 30% , haha
A i kod ovog modela koji je line interactive - AVR regulacija ide preko elektronike tako da valjda baterije nemaju veze sa tim kad ide preko mreznog napajanja ...
Ma ima je moja bivša firma koja je na žalost otišla u stečaj a ja upravo radio u elektroslužbi, sad se kajem što nisam "pokupio" nešto od aparature.Ma nista ja ne zaboravljam
Nema baterija veze sa AVR-om, a i nisam napisao da ima :trust:
Vidim da si nepoverljiv prema MGE-u :S:
Nadji nekog ko ima gore pomenutu aparaturu, pa ces znati sa sigurnoscu da li ti radi AVR :type:
Danas kontaktirao servis, tek će sad pogledati moj bivši, a zatim i radnju u kojoj sam kupio, i ljudi dosad prodali određeni broj modela a ja jedini koji se žalio.
Pa nemoguće da dva neispravna (neotpakovana) modela modela dođu baš kod mene. Ipak mislim da je cela serija takva (ali samo sa recimo Active pfc napajanjima).
Pa u pravu si ti , gledaju'i cene recimo najeftiniji APC smart model nije ispod 200e, i to ne verujem da beše više od 300-350w a ovo dobijaš za 100 i kusur eura i line interactiv i 1250 kva ...Ma nemaju ljudi pojma sta prodaju, niti su se bavili nekim testiranjima.
Pazi, svasta je moguce, pa i to da si dobio dva neispravna, mada ja mislim da je to jednostavno tako zbudzeno na najjednostavniji nacin.
To sto on ne pamti koliko je bilo % kad je ugasen nema veze sa PFC napajanjima.
Nije bitno ko je napisao(la):******,
molim te da kontaktiraš tehničku podršku MGE-a u vezi problema sa UPS-om NOVA AVR 1250.
Opis problema je:
Ups povezan na računar , instaliran software EATON UPS (skinut sa www.mgeups.com), napunjena baterija na 100%.
Ukoliko dodje do prekida napajanja iz mreze UPS normalno drži napajanje uređaja koji se napajaju preko njega u zavisnosti od opterećenja.
Medjutim ukoliko se UPS isključi dok nema povezano napajanje iz mreže on automatski status baterije vraća na 30% bez obzira sto je prilikom isključenja status baterije bio na 98%.
Posle toga ponovo polako puni bateriju od 30 do 100% medjutim ponovo se desava nagli pad statusa baterije posle isključenja.
Napominjem da sam probao i da povežem opterećenje na UPS i bez opterećenja i isto se ponaša.
Kupcu je uređaj zamenjen sa drugim komadom uzetim iz magacina međutim i taj se isto ponoša.
Molim te da proveriš da li postoji serijska greška na tim uređajima ili je to namerno napravljeno , kao i zašto dolazi do toga.
S' poštovanjem
Pa sad moram da ih štitim, znaš kako je ...![]()
![]()
Je l' to neko od prodavaca ili uvoznika?
Ma nemaju ljudi pojma sa cim trguju :wall:
![]()
![]()
![]()
Pa dobro onda znači za 10-ak dana ...Ma stitis ti svoju "pozadinu" :d
Pricao sam ja sa njima pre i posle kupovine, pa sam se licno uverio koliko "znaju" posao :S:
Ako ti i jave javice ti sledece godine,)
Nece moci, htedoh da cekam 31. ali evo odgovora:Nema nikakvih novosti za taj Ups?
Jel ovako da se zavrsi godina?
pozz
Ne znam koliko ovo pije vodu ali sta reci za KAMIKAZE UPS i njegovih 80% ili ovaj odgovorServis Ovlascenog distributera je napisao(la):Postovani,
potpuno je normlano da se ups MGE Nova AVR1250 ponasa kako je opisao Vas kupac.
Naime sam ups ima zastitu baterije koja nece dozvoliti da se ups isprazni ispod 30% kako se ne bi unistila baterija samog uredjaja.
Prilikom nestanka struje iz mreze uredjaj se prebacuje u rezima napajanja potrosaca sa baterija. Ukoliko je ups povezan sa racunarom zapocece proceduru iskljucenja racunara kada se baterija isprazni do 30% ili vise (ukoliko je softwerski podesen da iskljucuje racunar ranije).
Ukoliko se , dok nema napona iz mreze, ups iskljuci on to tretira kao da je ispraznio bateriju do 30% i da se sam iskljucio. Nije predvidjeno da kupac sam iskljucuje ups prilikom nestanka struje vec je ups "dovoljno pametan" da ne dozvoli da mu se baterija totalno isprazni.
30% je ostavljeno kao rezerva kako bi baterija ostala ne ostecene i ukoliko u duzem vremenskom intervalu ne dodje do napajanja ups-a preko mreze.
Licno sam testirao i modele nova 600 AVR i AVR 625 i oni se identicno ponasaju.
Pozdrav
Mada mi se cini da covek nije i iskljucio ups i isklucio ga sa napajanja, vec ga je samo isklj. pa je preso na baterije a onda ponovo doveo napajanje tako da je odradio tek pola (mog') testa ...Jos jedan ponosni vlasnik MGE Nova 1250 je napisao(la):Evo tek danas sam proveravao i primetio Tvoju poruku pa da ti odgovorim :
Ja nisam neki stručnjak za struju ni UPS-ove,ali moj MGE Nova Avr 1250 radi korektno i pokazuje mi 100%battery level kada je napajanje preko "mreže" (220 V). Kod mene retko nestaje struja,odnosno "mreža" je u principu OK (pa i baš ne znam što sam ga kupio,valjda zbog "foruma" i kao zbog čuvanja kompa !)ali sam ga zbog Tebe isključio sa napajanja par minuta i UPS je pokazivao smanjenje vremena trajanja od nekih ~30 min. do 25 min za otprilike 4-5 min .Znači nisam ga trošio do kraja .Kada sam ponovo vratio "mrežno" napajanje pokazao mi je napunjenost baterija oko 90% ! Proverio sam i konstatovao da napunjenost baterija diže za 1% za 4-5 min.! Inače da kažem da je moj UPS star (kod mene) oko 2 meseca i da me jedino nervira konstantan rad ventilatora dok je UPS pod naponom, a i čini mi se da je softver "Personal Solution Pack 2,53,04" dosta loš (ne dozvoljava mi podešavanje "isključenja" manje od 30%!!).
Eto toliko od mene
Pozdrav i puno sreće D.....
Ne znam koliko ovo pije vodu ali sta reci za KAMIKAZE UPS i njegovih 80%
Mada mi se cini da covek nije i iskljucio ups i isklucio ga sa napajanja, vec ga je samo isklj. pa je preso na baterije a onda ponovo doveo napajanje tako da je odradio tek pola (mog') testa ...
625va koji se ponaša isto kao i 1250 koja je razlika sem u ceni i ventilatoru ...Znaci, moj ne valja![]()
![]()
Inace, prica pije vodu, al' na slamku.
Trebao si da trazis pare nazad i uzmes 625VA :trust:
Sad cuti i vozi :d, jer ti ga nece opet primiti na garanciju :trust:
Navici ces se na tih 30% (ako ih uopste budes i gledao), al' ne znam kako ces na ventilator.
Ja sekao resetke na kucistu i investirao u Xilence ventilatore, al' dzabe kad se sad UPS cuje :S:
Pa pojasni mu sta tacno treba da uradi, jer ako je i njemu isto, onda prica pije vodu na dve slamke![]()
![]()
![]()
E Voodoo majstore a koliko košta taj tvoj Ellipse, gle,gle pa on je 88e, što i nije tako skupo ali koliko vidim nije Line interactive ,AVR ...Ellipse od samog pocetka radi kako treba, citam sve ovo i nisam imao nista ni blizu toga.
Kad sam ga prikljucio prvi put na mrezu sa potrosacima i ukljucio na dugme na prednjem panelu (bez paljenja na to dugme, nije htela masina da se pali, tj.nije bilo napona na izlazima).
Punio se nekih mozda 6 sati do 100% baterije. Posle toga nestajalo mi je struje, i gasio je posle 10-ak min komp. Procenjeno vreme mi je uve bilo oko 11min.
Po dolasku struje, redovno se puni baterija, sad mu ne treba bas 6 sati, mislim da je brze napuni. Dodje na 100% i tu ostaje do sledeceg nestanka struje..
Sve u svemu, bas onako i kako bi trebalo da radi..
Sto se tice buke, buka je 0dB, nema ventilatore a ne greje se ni malo, hladno je stalno a jos mi stoji u blizini radijatora...
Jedino sto mi je cudno na njemu je opterecenje koje je 21% u idle na trenutnoj masini a 33% na full laod.
Na 37% uspeo sam da ga naguram sa E6300@3150MHz, 2xRaptor 74GB+160GB, 8800GTS G80 OC, 2 optike i jedna PCI TV kartica.
Moj UPS je 360W ili 600VA a 21% od toga je smesna cifra pa i 37% na onoj masini..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari