Šta je novo?

Inform Guard LCD 1000AP/Line Interactive

re:

Ja ti mogu reci za APC-a. Imam brdo led dioda na prednjoj ploci uredjaja i tri od njih su "namenjene" AVR sklopu. Srednja da je napon u granicama zadatog,gornja da ups regulise prenapon na mrezi i donja za podnapon. Sam ups se na bateriju prebacuje tek na 160V. Kada su prenapon ili podnapon na mrezi cuje se "skljocanje" releja koji prebacuje [mislim] namotaje transformatora i tako odrzava konstantnim izlazni napon.
Na slici s leva drugi vertikalni red.

Prilozi

• aps su700inet.jpg
    aps su700inet.jpg
    190.8 KB · Pregleda: 55
Ja ti mogu reci za APC-a. Imam brdo led dioda na prednjoj ploci uredjaja i tri od njih su "namenjene" AVR sklopu. Srednja da je napon u granicama zadatog,gornja da ups regulise prenapon na mrezi i donja za podnapon. Sam ups se na bateriju prebacuje tek na 160V. Kada su prenapon ili podnapon na mrezi cuje se "skljocanje" releja koji prebacuje [mislim] namotaje transformatora i tako odrzava konstantnim izlazni napon.
Na slici s leva drugi vertikalni red.
E moj bato pa nije džabe 400e

Kamikaze, cakće li ti UPS kad radi reg. napona, ovaj moj to izgleda ne pipa ?
Pošto se dvoumim oko reklamacije pa da mu nađem još nešto hehe!

Poslednja izmena:
Kamikaze, cakće li ti UPS kad radi reg. napona, ovaj moj to izgleda ne pipa ?
Pošto se dvoumim oko reklamacije pa da mu nađem još nešto hehe!

Pa mozda ti i ne pada napon u mrezi.

Za Mikom znam 100% da radi (promeni mu se zvuk, a i gledao sam na voltmetru), a mislim da i ovaj "debeli" radi, jer je nekoliko puta kad je svetlo bilo slabije, ili kad je trepnulo na momenat, komp radio najnormalnije. Malo mi je stabilniji napon nego pre nekoliko godina, pa nisam zabelezio dovoljno dogadjaja, a i puno mi je buke u okruzenju, pa ne cujem najbolje takve finese.

Ako mozes, uzmi lovu nazad, i pazari nesto drugo, jer ti je 1250VA ocigledno previse. Ja bih uzeo Nova 625VA, jer nema ventilator, ali pitanje je koliko se to cudo greje bez ventilatora... http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1248718&postcount=7

Pa mozda ti i ne pada napon u mrezi.

Za Mikom znam 100% da radi (promeni mu se zvuk, a i gledao sam na voltmetru), a mislim da i ovaj "debeli" radi, jer je nekoliko puta kad je svetlo bilo slabije, ili kad je trepnulo na momenat, komp radio najnormalnije. Malo mi je stabilniji napon nego pre nekoliko godina, pa nisam zabelezio dovoljno dogadjaja, a i puno mi je buke u okruzenju, pa ne cujem najbolje takve finese.

Ako mozes, uzmi lovu nazad, i pazari nesto drugo, jer ti je 1250VA ocigledno previse. Ja bih uzeo Nova 625VA, jer nema ventilator, ali pitanje je koliko se to cudo greje bez ventilatora... http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1248718&postcount=7
MA PRAVO DA TI KAŽEM NE UZBUĐUJEM SE PREVIŠE OKO TOGA VIŠE, A MOGUĆE JE I DA NAKAČIM JOŠ JEDAN COMP. KASNIJE PA SE KAJEM ŠTO SAM UZEO SLABIJI.
A I OZBILJNO MISLIM DA GA DISKONEKTUJEM SA RAČUNARA(USB), JER VERUJEM DA SU I DRUGI MODELI OVIH SERIJA SA ISTIM PROBLEMOM

MA PRAVO DA TI KAŽEM NE UZBUĐUJEM SE PREVIŠE OKO TOGA VIŠE, A MOGUĆE JE I DA NAKAČIM JOŠ JEDAN COMP. KASNIJE PA SE KAJEM ŠTO SAM UZEO SLABIJI.
A I OZBILJNO MISLIM DA GA DISKONEKTUJEM SA RAČUNARA(USB), JER VERUJEM DA SU I DRUGI MODELI OVIH SERIJA SA ISTIM PROBLEMOM

Caps Lock :smackbum: :D

Tako je bilo i kod mene :D

Nemam potrebu da mi softver salje e-mail, pa da preko remote-a iskljucujem racunar sa neke xy lokacije :S:

Ne znam kad ces kaciti jos jedan komp, al' dva losa ubise Milosa :d

I ja verujem da je tako i sa ostalim MGE Budget UPS-evima, ali sam siguran da na tu "zivotinju" mozes da prikljucis mnogo vise od jednog kompa :d

Caps Lock :smackbum: :D

Tako je bilo i kod mene :D

Nemam potrebu da mi softver salje e-mail, pa da preko remote-a iskljucujem racunar sa neke xy lokacije :S:

Ne znam kad ces kaciti jos jedan komp, al' dva losa ubise Milosa :d

I ja verujem da je tako i sa ostalim MGE Budget UPS-evima, ali sam siguran da na tu "zivotinju" mozes da prikljucis mnogo vise od jednog kompa :d
Ma da kad i Ti u principu šljakaš sa njim , koliko, godinu i više bez problema sem onih naših 30 i 80%, (u principu problem je isti kod oba modela, računali ljudi da UPS ne isključujemo iz struje) pa i mene će valjda da posluži !

Ma da kad i Ti u principu šljakaš sa njim , koliko, godinu i više bez problema sem onih naših 30 i 80%, (u principu problem je isti kod oba modela, računali ljudi da UPS ne isključujemo iz struje) pa i mene će valjda da posluži !

Pa da nema ovaj ventilator, verovatno ga i ne bih iskljucivao. Sad mi stari UPS gura masinu za 24/7, a MGE gura monitor i drugu masinu...

Uzeo te "necastivi" pod svoje :d
Nesto poput one price sa zabom u hladnoj vodi koja se postepeno zagreva... :S:

Ja ne znam vise nikog da ima MGE, pa ako cujes za jos neki slican slucaj, obavezno postuj u ovoj temi :type:

Uglavnom, najbitnije je da se korektno ponasa kad nestane struja (ne resetuje se komp i slicno) i da zaista moze da izdrzi dosta potrosaca na sebi.

:wave:

E. al' se tešimo A.
Ha,ha,ha,ha

:D :D :D

Pa fakat je tako :trust:

A garancija je tu, pa koga ne mrzi da se zeza...

:wave:
Ja pre kupovine tražio ono Mge nova 1250, Mge nova 1250 problem i nigde ne nađem ništa, a ono ga bre imamo samo nas dvojica izgleda :D
Gle dogura do 5. strane

Poslednja izmena:
Ja pre kupovine tražio ono Mge nova 1250, Mge nova 1250 problem i nigde ne nađem ništa, a ono ga bre imamo samo nas dvojica izgleda :D
Gle dogura do 5. strane

Ma fazon je sto ga nema ni po stranim forumima :zgran:

Zona sumraka, *** :D

I sta bi? Nisi ga vratio? Neko se zaljubiiiooo :d :d :d

Poslednja izmena:
re:

Za par dana ce biti na Googlu kad ukucas "MGE Nova 1250 problem", link ka Benchmark forumu!:D:D

Bogami,ako zaskripe neke gume pred zgradom ili kucom.......
A uskoro krece i sezona petardi......:-devil-:

Sa računarom i monitorom i isključeni USB kablom baterije su izdržale 17 minuta do potpunog isključenja (upola manje od deklarisanog vremena proizvođača) i da kad se uključi prikazuje 30%. Koliko uopšte troši 19" CRT monitor?

Pa 19" CRT bi trebalo 100W da je potrosnja [podaci su za Samsunga 19" MB serija-bas tvoj model koji si naveo u "moja mashina"].
Znaci nije za zanemarivanje!
pozz

Poslednja izmena:
Pa 19" CRT bi trebalo 100W da je potrosnja [podaci su za Samsunga 19" MB serija-bas tvoj model koji si naveo u "moja mashina"].
Znaci nije za zanemarivanje!
pozz
Taj je!
E to me interesuje, jer ako bi sa ovim monitorom toliko trebalo da drži ne bih ga ni servisirao.:S:

To je manje-vise, solidno vreme za tvoju mashinu,naravno, u zavisnosti sta radis na njoj u trenutku nestanka struje. Da je tft umesto crt monitora dobio bi sigurno 5-6 minuta ,duze ,ali i ovo je korektno. [sad kad krene navala na taj model ups-a!;)]

Ja ga zamenih i dobih ga danas , novu Novu mislim i zasad ga samo gledam i nisam ga jos prikljucio.
Ne znam da li da ga punim pod opterecenjem ili bez tj sa ukljucenim kompom ili bez ...

Duplira se poruka

Poslednja izmena:
Vec sam pomislio da Nova godina stize bez tog "cuvenog" upsa i skoro se prevario.
Salim se.
Ja bih ga punio bez icega prikljucenog,samo ups. Gledati ga mozes slobodno,za to vreme.:D

Ja ga zamenih i dobih ga danas , novu Novu mislim i zasad ga samo gledam i nisam ga jos prikljucio.
Ne znam da li da ga punim pod opterecenjem ili bez tj sa ukljucenim kompom ili bez ...

:D

Koga jednom zmija ujede... ;)

Drzi ti njega 24h samo prikljucenog u struju;
onda mu za svaki slucaj stisni dugme i ostavi tako jos 24h, cisto da budes 100% siguran da su se baterije napunile do kraja :d

E, ako onda opet pokazuje kao i pre, uzimaj pare nazad :type:

:D

Koga jednom zmija ujede... ;)

Drzi ti njega 24h samo prikljucenog u struju;
onda mu za svaki slucaj stisni dugme i ostavi tako jos 24h, cisto da budes 100% siguran da su se baterije napunile do kraja :d

E, ako onda opet pokazuje kao i pre, uzimaj pare nazad :type:

A i tako takodje, doduše u uputstvu i piše da se dugme stisne i onda počinje punjaža

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno