Šta je novo?

Inform Guard LCD 1000AP/Line Interactive

Pa kažem , Ja prvo što uradim postavim pitanje ovde pa tek onda poguglam i pobencham ...

Jedino što rezultati nisu kao ovde
http://www.benchmark.rs/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=15249 -( naime na tom testu je jedan računar držao dobrih 40 min. pri dobrom opterećenju).
Kod mene je to nekih 18-19 min. kod samo uključenog računara, bez nekog opterećivanja, nekih 20% output load level-a

Panicar :D

Izgleda da moj 1100 ima neku prostiju elektroniku, jer bez obzira na opterecenje, na svakih 10 sekundi battery level padne za 1%.

Vidim na tvojoj slici da se precizno pokazuju sekunde, a kod mene su iskljucivo okrugli brojevi (00, 10, 20, 30, 40 i 50).

Panicar :D

Izgleda da moj 1100 ima neku prostiju elektroniku, jer bez obzira na opterecenje, na svakih 10 sekundi battery level padne za 1%.

Vidim na tvojoj slici da se precizno pokazuju sekunde, a kod mene su iskljucivo okrugli brojevi (00, 10, 20, 30, 40 i 50).
Vala baš paničar, veliki paničar. A je li ti to od samog početka se tako ponaša?
A možda je i novija verzija softvera u pitanju, 2.53.04.
batery level je za sad dok god je UPS pod naponom 100%, samo se menja total remaining time za po 4-5 min i output level mada ne opterećujem nešto mašinu jer imam loše napajanje (izgoreše mi 2 za manje od mesec dana, i trenutno imam neki krš a sad idem da uzmem lc power 6600)

Poslednja izmena:
RS-232 vs. USB

Vala baš paničar, veliki paničar. A je li ti to od samog početka se tako ponaša?
batery level je za sad dok god je UPS pod naponom 100%, samo se menja total remaining time za po 4-5 min i output level mada ne opterećujem nešto mašinu jer imam loše napajanje (izgoreše mi 2 za manje od mesec dana, i trenutno imam neki krš a sad idem da uzmem lc power 6600)

A i zivac :D

Jeste, od samog pocetka je tako.

Ja mislim da je to posledica nekog tehnickog nedostatka komunikacije preko serijskog porta, u odnosu na USB. Ako neko zna nesto o tome, neka potvrdi ili opovrgne.

Doduse, moguce je da se ljudima pilo pivo, te nisu hteli da se zezaju, pa su, umesto da naprave da UPS i softver kontrolisu i proracunavaju sve parametre, napravili neku vrstu countdown timer-a pod punim opterecenjem.

P.S. Kanda bi trebalo dodati i MGE u naslov teme :d

Vala baš paničar, veliki paničar.
E sad najnovija situacija:
Namontiram LC POWER 6600, za to vreme normalno isključim UPS,( zamena traje recimo 5 min.), i vratim usb kabl od UPS-a u drugi susedni port i još ubacim tel. kabliće u telephone line/modem protection na MGE-u, prikopčam comp sistem se digne i gle čuda

I sad da li se softver zaglupio jer je javio pri prvom dizanju nakon montaže napajanja da je našao nov hardware i kao neki conflict između njegovog soft.-a i windowsovog Power Management(mada na compu imam 2 sistema i na drugom samo Power Management a ne fabrički softver), uglavnom u oba slučaja isto 30% i kao baterije se pune ili Ja ne znam, ne znam ....

Ljudi ovo je za otvaranje nove teme MGE NOVA 1250 .....

Poslednja izmena:
E sad najnovija situacija:
Namontiram LC POWER 6600, za to vreme normalno isključim UPS,( zamena traje recimo 5 min.), i vratim usb kabl od UPS-a u drugi susedni port i još ubacim tel. kabliće u telephone line/modem protection na MGE-u, prikopčam comp sistem se digne i gle čuda

I sad da li se softver zaglupio jer je javio pri prvom dizanju nakon montaže napajanja da je našao nov hardware i kao neki conflict između njegovog soft.-a i windowsovog Power Management(mada na compu imam 2 sistema i na drugom samo Power Management a ne fabrički softver), uglavnom u oba slučaja isto 30% i kao baterije se pune ili Ja ne znam, ne znam ....

Ljudi ovo je za otvaranje nove teme MGE NOVA 1250 .....

Pa sto ga nisi vratio u isti?!

Kad se baterija napuni, odradi uninstall i svez install MGE softvera, al' nemoj gasiti komp, pa ako na punoj bateriji opet pokaze 30%, onda je jasno o cemu se radi. Onda ugasi komp i UPS na 10-ak minuta, pa vidi sta ce biti. Prostudiraj sve opcije koje softver nudi. Meni se desavalo da pokazuje 80%, iako nije bilo logike. U principu, hebes softver ako ne ostavljas ukljucen komp kad odlazis od kuce, ali ako se UPS zaglupeo, onda si u problemu :S:

Odradi i jedan UPS diagnosis :type:

Prilozi

• UPS diagnosis.jpg
    UPS diagnosis.jpg
    95.8 KB · Pregleda: 66
Ima ovde neke price o softveru i baterijama - http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=177996

Ja se oko mog "problema" gotovo uopste ne nerviram, jer se UPS ponasa normalno, bez obzira sta softver pokazuje.
Bitno je da je komp zasticen, i da se u slucaju nestanka struje mogu sacuvati podaci.

Prosao je dijagnostiku, pa bi trebalo da je ispravan, ali ako ti i dalje bude pokazivao 30%, nakon sto je par minuta bio iskljucen, uvek mozes da kontaktiras MGE support.

:wave:

re:

Pozz
Ima li u tom softweru neka opcija za kalibraciju baterije?

Pozz
Ima li u tom softweru neka opcija za kalibraciju baterije?
Nisam primetio da ima.
A evo i jutros posle 100% pune baterije, isključim comp. i ups, uključim posle 15-ak minuta i baterija opet puna samo 30% i puni se .
Ljudi pa nije ovo neka extra nauka, ne postoji li neka fora oko ovoga ??!?!?!?!?!?
Evo skinuo sam software, pa da mu dam šansu još 8 sati, ali ovo kao da ne drže baterije ...

Poslednja izmena:
Ima ovde neke price o softveru i baterijama - http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=177996

Ja se oko mog "problema" gotovo uopste ne nerviram, jer se UPS ponasa normalno, bez obzira sta softver pokazuje.
Bitno je da je komp zasticen, i da se u slucaju nestanka struje mogu sacuvati podaci.

Prosao je dijagnostiku, pa bi trebalo da je ispravan, ali ako ti i dalje bude pokazivao 30%, nakon sto je par minuta bio iskljucen, uvek mozes da kontaktiras MGE support.

Ne bih ni ja da mi je tojih 80%, haha:d

A je li, kad uključiš ups u struju da li ti kao kod mene zasvetle sve tri lampice i 10 sekundi se čuje beep u kontinuitetu, pa se isključe i tek nakon toga uključujem power switch.
Znači od 30% do 100% puni ga bre više od 8 sati, ne mogu da verujem (od 30% -60% 5 sati možda i malo više).
Ljudi a ima li veze bre i što sam promenio napajanje, ne znam šta bi mi više palo na pamet?

Poslednja izmena:
Ne bih ni ja da mi je tojih 80%, haha:d

Bas zbog ove teme sam instalirao noviji softver, i opet pokazuje isto. Da stos bude veci, kad sam ranije koristio UPS, nakon sto je dve nedelje bio iskljucen, softver je opet pokazivao 80%, isto kao kad je iskljucen i 8 sati.

Ima neka fora i da se ne instalira taj MGE PSP softver, vec da ti Windows javlja stanje baterije, ali to nisam cackao, pa ne znam sta i kako treba podesiti.

Ne znam ni kako se tacno manifestuje losa baterija. Verovatno je najsigurnije da se napon izmeri sa voltmetrom, ili da vidis koliko ce UPS drzati kad nije povezan sa USB kablom.

Ako zoves uvoznika i njihov servis da se raspitas o tom problemu, 99.999% ce ti reci da ga doneses, kako bi videli o cemu se radi.

Kontaktiraj MGE direktno, i vidi sta ce odgovoriti, ili odma' ud'ri po prodavcima i uvozniku dok je stvar sveza, pa vidi da ti zamene ili da ti vrate pare. Ne bilo zgoreg da proveris iskustva drugih vlasnika modela 1250.

Prilozi

• UPS-80.jpg
    UPS-80.jpg
    49.7 KB · Pregleda: 58
Bas zbog ove teme sam instalirao noviji softver, i opet pokazuje isto. Da stos bude veci, kad sam ranije koristio UPS, nakon sto je dve nedelje bio iskljucen, softver je opet pokazivao 80%, isto kao kad je iskljucen i 8 sati.

Ima neka fora i da se ne instalira taj MGE PSP softver, vec da ti Windows javlja stanje baterije, ali to nisam cackao, pa ne znam sta i kako treba podesiti.

Ne znam ni kako se tacno manifestuje losa baterija. Verovatno je najsigurnije da se napon izmeri sa voltmetrom, ili da vidis koliko ce UPS drzati kad nije povezan sa USB kablom.

Ako zoves uvoznika i njihov servis da se raspitas o tom problemu, 99.999% ce ti reci da ga doneses, kako bi videli o cemu se radi.

Kontaktiraj MGE direktno, i vidi sta ce odgovoriti, ili odma' ud'ri po prodavcima i uvozniku dok je stvar sveza, pa vidi da ti zamene ili da ti vrate pare. Ne bilo zgoreg da proveris iskustva drugih vlasnika modela 1250.
Neke sam i kontaktirao preko pm ali se za sad niko ne javlja...
Pa veruj nigde nisam naišao na sličan problem, jedan od razloga i što sam ga kupio je taj jer nisam naišao na probleme sa ovim UPS-om ...

A je li, kad uključiš ups u struju da li ti kao kod mene zasvetle sve tri lampice i 10 sekundi se čuje beep u kontinuitetu, pa se isključe i tek nakon toga uključujem power switch.
Znači od 30% do 100% puni ga bre više od 8 sati, ne mogu da verujem (od 30% -60% 5 sati možda i malo više).
Ljudi a ima li veze bre i što sam promenio napajanje, ne znam šta bi mi više palo na pamet?

Kod mene je tri sekunde, i nema veze sto si promenio napajanje.

Imas ovde o tim zvukovima i svetlima, doduse samo za modele 600 i 1100 - http://tools.mgeops.net/download/us/products/novaum.pdf

Ako nemas zvucna i svetlosna upozorenja za bateriju i internal failure, trebalo bi da je OK.

Iskopao sam ovo iz loga - obrati paznju na zadnja dva reda - meni se baterija puni i kad nema struje :d

7:25:42 - Shutdown criteria reached: System shutdown in progress...
7:25:45 - Battery level = 60%
7:25:53 - Stoping power control module
7:25:53 - Total remaining time = 9mn 50s
7:25:53 - Battery level = 59%
7:29:43 - Battery level = 80%

http://www.benchmark.rs/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=15249
Pošto softvera proizvođača nema, korisniku ostaju dve mogućnosti - povezati UPS preko USB kabla tipa B (koji se ne isporučuje), pa koristiti Windows Power Management softver, ili pak pratiti status uređaja "na sluh" - pištanje na svakih deset sekundi signalizira da se priključene mašine napajaju iz akumulatora a ne iz gradske mreže, dok pištanje na svaku sekundu govori da je baterija na izmaku i da pod hitno treba okončati sav rad i regularno isključiti računar.

Ovde uopste nije ni pomenuta mogucnost download-a MGE softvera, al' pre nego sto probas Windows resenje, proveri Setting -> UPS life cycle monitoring, i vidi koji su ti datumi upisani.

Neke sam i kontaktirao preko pm ali se za sad niko ne javlja...
Pa veruj nigde nisam naišao na sličan problem, jedan od razloga i što sam ga kupio je taj jer nisam naišao na probleme sa ovim UPS-om ...

Al' to moze da znaci i da ga nema puno ljudi, ili da nisu obracali paznju na softver, ili da nisu nasli za shodno da pisu po forumima...

Nadam se da ces resiti problem.

Kod mene je tri sekunde, i nema veze sto si promenio napajanje.

Imas ovde o tim zvukovima i svetlima, doduse samo za modele 600 i 1100 - http://tools.mgeops.net/download/us/products/novaum.pdf

Ako nemas zvucna i svetlosna upozorenja za bateriju i internal failure, trebalo bi da je OK.

Iskopao sam ovo iz loga - obrati paznju na zadnja dva reda - meni se baterija puni i kad nema struje :d

7:25:42 - Shutdown criteria reached: System shutdown in progress...
7:25:45 - Battery level = 60%
7:25:53 - Stoping power control module
7:25:53 - Total remaining time = 9mn 50s
7:25:53 - Battery level = 59%
7:29:43 - Battery level = 80%

http://www.benchmark.rs/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=15249

Ovde uopste nije ni pomenuta mogucnost download-a MGE softvera, al' pre nego sto probas Windows resenje, proveri Setting -> UPS life cycle monitoring, i vidi koji su ti datumi upisani.
Nemam, sa zvucima i lampicama u toku rada je OK možda i kod mene ne traje baš 10 sec kod uključenja već nešto manje ...
Ma ja sam software jutros deinstalirao, ali svakako imam 2 OS-a *(jedan je za klince) i na prvom je očitavao windowsov a na drugom Mge soft. ovaj Protection Pac i u oba slučaja je bilo isto 30 % pa to ti je.
Tebi KAMIKAZE hvala u svakom slučaju jer si se potrudio da mi pomogneš samo tako, hvala još jednom ...

Poslednja izmena:
Nemam, sa zvucima i lampicama u toku rada je OK možda i kod mene ne traje baš 10 sec kod uključenja već nešto manje ...
Ma ja sam software jutros deinstalirao, ali svakako imam 2 OS-a *(jedan je za klince) i na prvom je očitavao windowsov a na drugom Mge soft. ovaj Protection Pac i u oba slučaja je bilo isto 30 % pa to ti je.
Tebi KAMIKAZE hvala u svakom slučaju jer si se potrudio da mi pomogneš samo tako, hvala još jednom ...

***! Javi ako/kad resis situaciju, jer me bas zanima zbog cega se to tacno desava.+

Poslednja izmena:
Dakle kad se baterija napunila 100% isključio sam napajanje za UPS (preko produžnog sa prekidačem ha,ha nije surge protect) i znači autonomija napajanja sa UPS-a je trajala nekih 15 min.(što je upola manje od deklarisanog vremena koje daje proizvođač) dok nije na 55% počelo da se zvučno oglašava u kraćim vremenskim intervalima sa porukom critical ili low batery level iako je u windows power managementu alarm podešen na 10%. E, sad sam otišao u shut down i doveo napajanje na UPS i sa ugašenim računarom isključio UPS na power switch ali sa dovedenim napajanjem na UPS(nisam isključivao produžni). Nakon nekog vremena sam uključio comp i UPS naravno, i sada je batery level ostao na 54%.
Instalirao sam ponovo njihov softver na kome je ograničenje za shutdown kompjutera kada baterija dodje na 30% kapaciteta, ali je i on otišao u shut down na 50%. Kao da radi sa samo jednom baterijom ...

Poslednja izmena:
re:

Kako stojis sa lemljenjem? Imas li mogucnosti da spojis dve sijalice od po 100W i prikljucis samo to na izlaz Ups-a?
Znaci bez kompjutera,softwera,itd. Pustis ups da se napuni [nekoliko sati], zatim prikljucis te sijalice [pazi na toplotu i opasnost od strujnog udara!-znaci sve izolovano] ,iskljucis dovod struje ka ups-u i meris vreme dok se sam ups ne ugasi. Zatim ga ponovo prikljucis na mrezni napon i pustis da se napuni [sa istim sijalicama prikljucenim!]. Tada bi trebalo da je on "kalibrisan" tj,da "vidi" u kakvom su stanju baterije.
Tada bi trebalo kada ga zakacis na komp da bolje ocitava stanje baterija. Pretpostavljam da su u njemu dve baterije [2x12V] povezane na red [24V] ,pa bi mozda bilo dobro pogledati i kontakte.
pozz

Kako stojis sa lemljenjem? Imas li mogucnosti da spojis dve sijalice od po 100W i prikljucis samo to na izlaz Ups-a?
Znaci bez kompjutera,softwera,itd. Pustis ups da se napuni [nekoliko sati], zatim prikljucis te sijalice [pazi na toplotu i opasnost od strujnog udara!-znaci sve izolovano] ,iskljucis dovod struje ka ups-u i meris vreme dok se sam ups ne ugasi. Zatim ga ponovo prikljucis na mrezni napon i pustis da se napuni [sa istim sijalicama prikljucenim!]. Tada bi trebalo da je on "kalibrisan" tj,da "vidi" u kakvom su stanju baterije.
Tada bi trebalo kada ga zakacis na komp da bolje ocitava stanje baterija. Pretpostavljam da su u njemu dve baterije [2x12V] povezane na red [24V] ,pa bi mozda bilo dobro pogledati i kontakte.
pozz
Pa uređaj je "nov" pa ga ne bih otvarao, nije mi problem lemljenje u svakom slučaju ima ko bi i to odradio ali...
I udaljen sam 250 km od BG-a (da sam bliže već bih ga reklamirao, a ne bih da davim i gnjavim rođake i prijatelje odozgo) tako da ne znam šta mi je činiti.

Poslednja izmena:
Pa uređaj je "nov" pa ga ne bih otvarao, nije mi problem lemljenje u svakom slučaju ima ko bi i to odradio ali...
I udaljen sam 250 km od BG-a (da sam bliže već bih ga reklamirao, a ne bih da davim i gnjavim rođake i prijatelje odozgo) tako da ne znam šta mi je činiti.

Ne moras nista da lemis...

Ja sam na buvljaku uzeo kutiju sa tri schuko prikljucka (produzni kabl bez kabla);
od MGE-a sam dobio jako kratke (neupotrebljive) kablove koji idu od UPS-a do racunara;
kraj koji treba ustekati u napajanje sam odsekao, ogolio zice i prisrafio ih u "produznu kutiju".

Tako sam, pored "pokretljivosti", dobio i mogucnost da testiram sa stonim lampama.

Vec sam zaboravio sta sam sve i kako prikljucivao, i koliko je pokazivala stoperica, a zelko.d me je malo zaintrigirao, pa sam iskljucio komp i monitor, prikljucio stonu lampu, u koju sam usrafio jednu sijalicu od 100W, i ukljucio stopericu.

Vec sam napisao da softver na svakih 10 sekundi pokazuje 1% manje, bez obzira na opterecenje, sto na 100% daje 16 minuta i 40 sekundi.

Pustio sam sijalicu da radi 17 minuta na bateriji, i kad sam ukljucio komp, softver je pokazivao 3%.

Dok mi je komp bio ukljucen, softver je stigao do 6%, pa sam ponovo napravio test sa sijalicom, ali ovoga puta mnogo kraci (samo dva minuta), i opet je nakon ukljucenja softver pokazivao 3%.

Moram da naglasim da sam ja prekidao test.

Interesantno je da se nije oglasio alarm za low battery level, verovatno zato sto i nije bio low.

Softver je njesra, pa i ne cudi sto ga ne daju uz UPS.

Za sada ga necu testirati do kraja, jer nemam dovoljno lampi, a bas nisam toliko radoznao da cekam, dok jedna sijalica ne iscedi baterije. U principu, ne znaci mi nista da znam koliko dugo moze da drzi, jer kad god se desi nestanak struje, brze bolje iskljucim komp i monitor, jer necu da mi se bespotrebno napajaju sa "cetvrtastom" strujom.

Taj softver nije nizasta, i ne koristim ga, jer kontam da ne bi sacuvao projekat kad bi struja nestala usred renderovanja, a ako nisam kod kuce, komp ce se iskljuciti i bez softvera kad se baterije isprazne :d

P.S. Izmeri sa voltmetrom napon baterija kad softver pokazuje 30% i 100%, pa ces videti da li ima realne razlike.
Mislim da u roku od osam dana imas pravo na povracaj novca ukoliko nisi zadovoljan sa proizvodom.

Prilozi

• MGE Software 3%.jpg
    MGE Software 3%.jpg
    46.9 KB · Pregleda: 43
Poslednja izmena:
re:

Ja isto tako "ubijem" jedan kabl od ups-a ka kompu i stavim ili suko uticnicu ili "letvu" sa nekoliko uitcnica,pa mi je tu zakacen adsl modem i sl.
Merenje vremena sam rekao tek da se vidi orijentaciono koliko stvarno "drzi",dok je vaznije da elektronika u uredjaju "vidi" u kakvom su stanju baterije.
Sto se tice lemljenja,nisam ni mislio na neki zahvat u samom uredjaju,vec na sijalice.
A sto se tice otvaranja uredjaja, pa valjda je dozvoljeno pogledati kako stoje kleme na akumulatorima? Mozda stoje do pola "navucene" ili "labavo",pa je to uzrok?
pozz

Ne moras nista da lemis...

Interesantno je da se nije oglasio alarm za low battery level, verovatno zato sto i nije bio low.

Softver je njesra, pa i ne cudi sto ga ne daju uz UPS.

Taj softver nije nizasta, i ne koristim ga, jer kontam da ne bi sacuvao projekat kad bi struja nestala usred renderovanja, a ako nisam kod kuce, komp ce se iskljuciti i bez softvera kad se baterije isprazne :d

P.S. Izmeri sa voltmetrom napon baterija kad softver pokazuje 30% i 100%, pa ces videti da li ima realne razlike.
Mislim da u roku od osam dana imas pravo na povracaj novca ukoliko nisi zadovoljan sa proizvodom.
Mislim da i na 100% i na 30 % napon na izlazu mora da bude isti ili makar približno isti

Poslednja izmena:
Nekome MGE, a nekome maceha

Ja isto tako "ubijem" jedan kabl od ups-a ka kompu i stavim ili suko uticnicu ili "letvu" sa nekoliko uitcnica,pa mi je tu zakacen adsl modem i sl.
Merenje vremena sam rekao tek da se vidi orijentaciono koliko stvarno "drzi",dok je vaznije da elektronika u uredjaju "vidi" u kakvom su stanju baterije.
Sto se tice lemljenja,nisam ni mislio na neki zahvat u samom uredjaju,vec na sijalice.
A sto se tice otvaranja uredjaja, pa valjda je dozvoljeno pogledati kako stoje kleme na akumulatorima? Mozda stoje do pola "navucene" ili "labavo",pa je to uzrok?

pozz

Pretpostavljao sam da si mislio na to lemljenje, ali mislim da je za laike poput nas bolje da rade sa stonim lampama :d

Ja sam pre prvog ukljucivanja UPS-a skinuo prednji panel i izmerio napon baterija.
Prednji panel, iza kojeg su baterije, se skida obicnim srafcigerom, dok je za otvaranje uredjaja potreban neki specijalizovani (tanak, dugacak i zvezdast).

Mislim da i na 100% i na 30 % napon na izlazu mora da bude isti ili makar približno isti

Ja mislim da je ipak manji, mozda cak i za ceo Volt.

Ne volim da bespotrebno ukljucujem i iskljucujem uredjaje, ali je radoznalost ovoga puta bila jaca od mene.
Posle sinocnjeg njakanja elektronike, iskljucio sam UPS na 6% i prekinuo mu dovod napajanja (ventilator se nije vrteo), a jutros je opet pokazivao 80% :zgran:
Ne verujem da je MGE izmislio nacin punjenja baterija bez struje :trust:
Inace, za punjenje jednog 1% je potrebno nesto manje od 10 minuta.

E sad, ne znam zasto ga prvo startuje pa resetuje - proveri Log kod tebe, mozda ga i startuje OK, al' ga resetuje na 30%.

Prilozi

• MGE Log.jpg
    MGE Log.jpg
    87.6 KB · Pregleda: 50
Mislis , kad se ukljuci Ups na mrezu, da prvo startuje na bateriju , pa tek onda predje na mrezni napon [iako ima mrezni napon]? To bi trebao da bude obavezni "selftest" kvalitetnijih ups uredjaja. Malopre mi je moj APC Smart ups "odradio" svoj redovni na 14 dana,dok svaki put kad ga ukljucim ,prvo odradi test,pa tek onda ide na mrezu.
A,ako si ga sinoc ostavio sa 6% i iskljucio sa mreze,a odjutros pokazuje 80%,onda je taj softwer los ili su baterije [ili jedna od njih] lose.
Bilo bi idealno premeriti pojedinacno svaku bateriju, u radu i sve bi bilo jasno.

Posle sinocnjeg njakanja elektronike, iskljucio sam UPS na 6% i prekinuo mu dovod napajanja (ventilator se nije vrteo), a jutros je opet pokazivao 80% :zgran:
Ne verujem da je MGE izmislio nacin punjenja baterija bez struje :trust:
Inace, za punjenje jednog 1% je potrebno nesto manje od 10 minuta.
...
E sad, ne znam zasto ga prvo startuje pa resetuje - proveri Log kod tebe, mozda ga i startuje OK, al' ga resetuje na 30%.
Razlika je što kod mene prikazuje 30% kod tebe 80%(da je kod mene bilo 80% verovatno ne bih ni ja obraćao pažnju)
Ma to može da bude i elektronika, jer kažem ti kod mene oba softvera i WINDOWS i MGE softver prikazuju isto i isključuju na istom nivou baterije, tako očitava sa UPS-a, verovatno postoji neki firmware i za njega.
Sad ne resetuje, nisam pratio svoje postupke pre autoresetovanja, ali ću se pozabaviti i time ... znači i kod tebe resetuje tek sam sad zavirio u tvoj log, kako nisi primetio sve ovo vreme?
Mada i ako je baterija prazna on treba da preskače nju kad je priključen na mrežno napajanje,
Na kraju ću isključiti Usb kabli ...

Poslednja izmena:
pozz
I posle reci MGE , pa još gigant na polju elektronike ..., ma ne verujem više ni u šta...
Ma lepo uzmeš rul leskovac i štiti ti računar od prenapona i podnapona za 60-ak eura, ionako ne rendam ništa posebno i stalno nego ovako po forumima me ubediše (+ 2 ing. elektronike i elektrotehnike) da UPS sa Avr -om bolje i reguliše napone . . .

Poslednja izmena:
re:

Ne znam sta da kazem...
Ja nisam, nikada hvalio taj MGE [nisam imao prilike da ga vidim,otvorim i vidim sta ima od elektronike]. Niti imam nekog drugara koji ga poseduje.
Sve sto sam cuo i procitao o toj firmi,zvuci korektno i trebalo bi da je to gornja klasa Ups uredjaja.
E sad,izgleda da si "potrefio neki s gresku". Ako imas racun i garanciju-reklamiraj ga, nemoj vise kidati zivce.:wall:
pozz

Probao sam ga i na drugoj konfiguraciji (na kojoj je vista), bez fabričkog softvera, i pokazuje isto 30%.

Evo šta mi je čovek sa elirisecurity foruma rekao
StORM48 je napisao(la):
Pretpostavljam da ih treba videti kao jednu bateriju, jer je tako predviđeno da radi.

Što se problema sa očitavanjem kapaciteta tiče, liči mi da je UPS neispravan, na neki način. Ili je napajanje Active PFC, koje ume da zbuni UPS.
Pošto je uređaj nov, preporučujem reklamaciju, a nakon što ga probaš sa nekom drugom konfiguracijom. To što Ti se dešava definitivno nije uobičajeno.
Napajanja i jesu Active PFC

Poslednja izmena:
Vrh Dno