Pa uređaj je "nov" pa ga ne bih otvarao, nije mi problem lemljenje u svakom slučaju ima ko bi i to odradio ali...
I udaljen sam 250 km od BG-a (da sam bliže već bih ga reklamirao, a ne bih da davim i gnjavim rođake i prijatelje odozgo) tako da ne znam šta mi je činiti.
Ne moras nista da lemis...
Ja sam na buvljaku uzeo kutiju sa tri schuko prikljucka
(produzni kabl bez kabla);
od MGE-a sam dobio jako kratke
(neupotrebljive) kablove koji idu od UPS-a do racunara;
kraj koji treba ustekati u napajanje sam odsekao, ogolio zice i prisrafio ih u "produznu kutiju".
Tako sam, pored "pokretljivosti", dobio i mogucnost da testiram sa stonim lampama.
Vec sam zaboravio sta sam sve i kako prikljucivao, i koliko je pokazivala stoperica, a zelko.d me je malo zaintrigirao, pa sam iskljucio komp i monitor, prikljucio stonu lampu, u koju sam usrafio jednu sijalicu od 100W, i ukljucio stopericu.
Vec sam napisao da softver na svakih 10 sekundi pokazuje 1% manje, bez obzira na opterecenje, sto na 100% daje 16 minuta i 40 sekundi.
Pustio sam sijalicu da radi 17 minuta na bateriji, i kad sam ukljucio komp, softver je pokazivao 3%.
Dok mi je komp bio ukljucen, softver je stigao do 6%, pa sam ponovo napravio test sa sijalicom, ali ovoga puta mnogo kraci
(samo dva minuta), i opet je nakon ukljucenja softver pokazivao 3%.
Moram da naglasim da sam ja prekidao test.
Interesantno je da se nije oglasio alarm za low battery level, verovatno zato sto i nije bio low.
Softver je njesra, pa i ne cudi sto ga ne daju uz UPS.
Za sada ga necu testirati do kraja, jer nemam dovoljno lampi, a bas nisam toliko radoznao da cekam, dok jedna sijalica ne iscedi baterije. U principu, ne znaci mi nista da znam koliko dugo moze da drzi, jer kad god se desi nestanak struje, brze bolje iskljucim komp i monitor, jer necu da mi se bespotrebno napajaju sa "cetvrtastom" strujom.
Taj softver nije nizasta, i ne koristim ga, jer kontam da ne bi sacuvao projekat kad bi struja nestala usred renderovanja, a ako nisam kod kuce, komp ce se iskljuciti i bez softvera kad se baterije isprazne :d
P.S. Izmeri sa voltmetrom napon baterija kad softver pokazuje 30% i 100%, pa ces videti da li ima realne razlike.
Mislim da u roku od osam dana imas pravo na povracaj novca ukoliko nisi zadovoljan sa proizvodom.