Razlika je što kod mene prikazuje 30% kod tebe 80%(da je kod mene bilo 80% verovatno ne bih ni ja obraćao pažnju)
Ma to može da bude i elektronika, jer kažem ti kod mene oba softvera i WINDOWS i MGE softver prikazuju isto i isključuju na istom nivou baterije, tako očitava sa UPS-a, verovatno postoji neki firmware i za njega.
Sad ne resetuje, nisam pratio svoje postupke pre autoresetovanja, ali ću se pozabaviti i time ... znači i kod tebe resetuje tek sam sad zavirio u tvoj log, kako nisi primetio sve ovo vreme?
Mada i ako je baterija prazna on treba da preskače nju kad je priključen na mrežno napajanje,
Na kraju ću isključiti Usb kabli ...
I posle reci MGE , pa još gigant na polju elektronike ..., ma ne verujem više ni u šta...
Ma lepo uzmeš rul leskovac i štiti ti računar od prenapona i podnapona za 60-ak eura, ionako ne rendam ništa posebno i stalno nego ovako po forumima me ubediše (+ 2 ing. elektronike i elektrotehnike) da UPS sa Avr -om bolje i reguliše napone . . .
Ne znam da li smo se razumeli -
ne restartuju se UPS i racunar, vec u logu pise prvo
Starting power control module, a zatim
Reset power control module, a ne znam o cemu se tacno radi.
Bez obzira na sve, ja isto mislim da je UPS sa AVR-om bolje resenje od obicnog stabilizatora.
I ja sam po forumima citao price kako neki UPS-evi imaju spore releje, pa kad nestane struja, PC se iskljuci ili restartuje. Takodje sam citao, a i iskusio, da mnogi proizvodjaci "ulepsavaju" specifikacije, a i u ovoj temi imas
pricu o baterijama.
MGE je po meni jos uvek best buy, al' to je zato sto ne koristim softver.
E sad, verovatno postoji razlog zasto su recimo
MGE Evolution 650 i
MGE Ellipse ASR 600 USBS skuplji od Nova modela.
Ja isto nisam iz BGD-a, a ni jedna radnja nije drzala MGE, pa sam isao od firme do firme, i pitao ih da li bi narucili od
uvoznika;
na kraju me je izaslo jeftinije nego da sam platio put do Beograda, a i u slucaju da nesto nije u redu, ne moram da ga nosim u BGD, vec samo do lokalne maloprodaje, pa nek' se oni zezaju.
Mozda je ono sto je zelko.d napisao tacno, mada sam ja procitao da praznjenje baterija do kraja, zarad preciznijeg pokazivanja napunjenosti baterija, vazi za Li-ion baterije.
Ako ti kida zivce, i ako ti bas treba softver, onda ga vracaj dok je stvar sveza.