Šta je novo?

Industrija igara

Ovo Disni + Epic games,mislim da je više političke naravi,sprečavanje kineza da dominiraju svetom
 
 
Kao neko ko igra 15 godina WoW, oduvek sam tvrdio ovo!!! Što više igram, to su manje šanse za drop (posebno ako je poslednji item)...
 
Možda. Ili će samo da pokupke devove i prebace ih da rade na GTA6 Online npr.
 
Ništa čime upravlja Štraus Zelnik ne može ispasti dobro.

Pravo je čudo kako je i Rockstar preživeo. Ali pitanje dokle jer je bio izrazito nezadovoljan što Rdr2 nije bio dovoljno monetizovan i što nije upleo dovoljno "online services".
 
A kako je svojevremeno bilo lozenje oko njihovih gigantskih akvizicija i znajuci kako su funkcionisali i kakav im je output bio i pre toga, pitanje je koji ce jos studiji pod katanac u buducnosti.
 
Treba neko da zatvori Xbox, to bi bilo najbolje resenje.
 
Jedino u slučaju da Valve uleti i popuni prazninu, inače kuku nama samo sa Sonijem, cene ima da odu u nebesa.
 
Valve je najprofitabilnija kompanija na planeti po zaposleniku. Vise zaradjuju nego Microsoft, Amazon, Apple ili Facebook. Uboli su sa storeom i to je to.

Ovo sa Microsoftom na zalost samo kvari Sony kako kazes. Ima da nas na**** sa pretplatama i igrama od 70-100$. Ja evo sedam dana bez PS+. Cekam popust. Ne moze mi stomak svariti 80$ samo za online igranje.

Ako se ugasi XBOX ima da nam Sony trazi rektum spektum.
 
Niko od njih nije gadljiv na pare to pa tek.Kad je profilt u pitanju i macka i mis se udruze.
 
Da li su na prvom mestu trebali da ih kupe?
Da li su neopravdano zatvoreni?
Da su imali dobre rezultate ne verujem da bi ih zatvorili eto tako iz dosade.
 
Posle ovog primera svima bi trebalo da bude jasno da se Steam ne zaobilazi.
 
Na kraju ih se pokazalo da im je bivši šef Jim Ryan baš zavukao time što se onoliko bunio protiv kupovine ActivisionBlizzardKing kompanije jer se Microsoft uplašio da neće u budućnosti moći da kupuju druge gaming kompanije ili da će morati da napuštaju tržišta poput britanskog ako im regulatorne agencije ne dozvole kupovinu u toj zemlji a pošto su se iz Sonija ugovorom osigurali da COD ne može da bude ekskluziva što je uz vlasništvo nad GTA i EA sportskim igrama jedino šta je moglo da preokrene igrače ka Xboxu, kupovina više nije služila da se ojača Xbox već su u Microsoftu počeli da gledaju kako da povrate uloženo i odlučili da im ne treba Xbox i da je bolje da samo prave i izdaju igre i imaju pretplatu sličnu EA play pretplati.Sa druge strane Spencer je ovolikim kupovinama privukao pažnju akcionara i drugih šefova u Microsoft-u koji su počeli da se više interesuju šta se radi sa parama dok je ranije odgovarao samo predsedniku kompanije i kad su shvatili da igre koje odu na Gamepass na dan izlaska gube novac a da Starfield, Forza Motorsport,Minecraft Champions i Redfall nisu doveli nove pretplatnike niti nove kupce konzola onda su potpuno preuzeli kompaniju i pokrenuli novi smer u kome se Xbox kreće. To znači gašenje studija koji ne donose profit,povećanje pretplate za Gamepass,objavljivanje igara na svim uredjajima i fokusiranje samo na najprofitabilnije igre (Halo,Forza Horizon,Gears,Minecraft,COD,Fallout, ElderScrolls,Doom,WOW,Diablo,Owerwatch, Indiana Jones,Sea of Thieves,Candy Crash,igre radjene po stripovima plus igre koje se pokažu profitabilnim od ovih koje izlaze ove i sledeće godine). Svi ostali studiji će ili biti ugašeni ili biti prebačeni da rade na pomenutim igrama.
 
Jel ovo fake ili za stvarno ?
 

Prilozi

  • 1715512859988.png
    1715512859988.png
    324.5 KB · Pregleda: 88
Nazad
Vrh Dno