Šta je novo?

Industrija igara

Ako nekoga interesuje Phil je potvrdio da neće dirati CoD sa Sony.

CoD.png
 
U suštini reče dok ne istekne ugovor. :)
 
Definitivno nije rekao ništa konkretno. Više je poruka upućena regulatorima, nego gejmerima. Šta će biti nakon isteka tih ugovora, to niko ne zna. Kao ni na šta se odnose ti ugovori, da li na igre koje su do sada izbačene ili na neke naredne.
 
"Our desire to keep CoD on PlayStation"

Klasican corporate speak. Nista ovde nije potvrdjeno. Postovace trenutne ugovore a za posle, imaju "zelju" da zadrze CoD na PS. U kombinaciji sa ovim (lik radi kao R&D developer u Xbox diviziji):



mi deluje kao da je ta "zelja" ili cete pristati na Game Pass (i CoD) na PlayStationu ili GTFO.
 
Zanimljivo da niko na temi ne pominje Nintendo.

-najstarija firma za zabavu (osnovana 1889, tada su prodavali karte)
-ima svoje eksluzive
-drže tržište prenosivih konzola (Handheld)
-već 5 godina nisu izbacili Switch naslednika, stalno neke revizije (poslednja OLED), svi očekuju Switch 2, al infomacije čuvaju kao jakuze (što je opet tipično za Nintendo)

Nisam siguran da li je to tržište uopšte značajno tj. Switch nije ni konzola ni mobilni telefon, već tačno između. Ako neko zna precizne podatke o udelu na tržištu handheld uređaja neka podeli.

Takođe, Steam Deck je rasprodan, ali još nije izašao.
Možda bi Nintendo uspeo da proširi bazu na krug mobilnih igrača koji žele da igraju ekskluzive (Zelda, Mario, Bayoneta itd,) na posebnoj konzoli (koja se po potrebi može zakačiti na TV).
 
Dok se microsoft i sony krljaju, nintendo ti je u nekom svom svetu.
 
Apropo CoD-a, bas sinoc razmisljam kako dugo nisam igrao neki CoD, pa bih mogao da kupim neki malo stariji i opicim, ali kad sam video cene reko neka hvala.
Mislim, cinjenica je da sam sve prethodne piratizovao (bese bas davno), ali kad vidim da je cena 10 godina stare igre preko 30e (Black Ops II), reko ovde bih razmislio da se vratim pirateriji, s obzirom da me samo single player mod interesuje. Mislim, prevazisao sam tu potrebu za piraterijom, a i gledam da izbegavam potencijalni malware i sta ti ja znam, tako da cu preskociti doticni serijal do daljnjeg.
 
Bilo bi lepo kada Total War fransiza ne bi bila samo mrtvi Warhammer koji ocima ne mogu da vidim, postao je kao Djokovic i Vucic, pocece iz frizidera da mi izlaze postovi za isti.
Reddit, YT, IG, svaki gaming forum za RTS etc.
Heavy sigh.
Rip historical total wars, you shall be missed.
 
de de de, ne budimo odmah malodušni!
jasno je da si, kao i većina razumnih ljudi, zakleti protivnik "p worda". Ipak, treba upozoriti mlade na moguće konsekvence.

a pa dobro, sad mi je sve mnogo jasnije... rekao bih da sam ipak za dlaku izbegao navedenu kaznu, ali cu morati ozbiljno da pripazim u buducnosti jer je P word ipak neoprostiv!

Sacekaj jos godinu dana (ili malo vise) da stigne sve na gamepass.
Vala da znas da cu to i da uradim. Bas sam se pitao oce li biti tako necega, ali me mrzelo da istrazujem.
Hvala :)
 
Sad vidim da je Sniper Elite 4 60€, deluxe verzija 90€. Igra izašla pre tačno 5 godina. Da mi je njihov mozak, da se odmorim bar malo. Sreća pa su tu rasprodaje i polovna roba
 

This is a strategic step towards continuing to evolve the gaming experiences that we build. Bungie’s expertise in delivering a world-class service approach and long-term community engagement is extremely compelling and will support the development of several future live services titles from PlayStation Studios.

Live services, games as a service kupovina, eto i cemu tako velike akvizicije, samo su pod sad jelte zvucnijim brendom.
 
Pocinjem da razradjujem jednu ideju za igru, imam par opstih pitanja pa mislim da je ova tema najadekvatnija.

Da li znate neku multiplayer igru u kojoj NPCovi imaju bitnu ulogu? U kojoj NPCovi istinski oblikuju tok jedne partije, a nisu tu da samo popune prostor?

Igra sa kojom bi se zabavio je FPS zanra i skoro pa sam siguran da u okviru ovog zanra nema neceg takvog. Ali me zanima kakva je situacija u ostalim zanrovima.
 
Pretplata na GTA Online. Genijalno
 
Šišaj ovce 😁
 
Odlican potez, svaka im cast.
 
To je trailer za tabletop :)
 
Nazad
Vrh Dno