Šta je novo?

Industrija igara

[YOUTUBE]N7pbCj3xyMk[/YOUTUBE]

Interesantno razmisljanje, i ide u prilog onome sto pricam poodavno da Japancima treba da se nekim aktom zabrani da rade animacije u igrama koje su zasnovane na zapadnoj kulturi.
Inace nisam znao gde da postujem ovo, jer gde god da ga munem izgleda mi kao greska :d

Ubisoft analyst criticizes League of Legends monetization, warns other studios not to try it

U prevodu, Ubisoft kaze da drugi studiji ne bi trebali da prodaju samo skinove i nebitne stvari putem svojih F2P shopova jer nece dovoljno zaraditi na taj nacin i kritikuje Riot jer ne zele da promene sistem da bi njima generisao vise love. Mislim ono lol. Jedino sto ovde valja uraditi jeste da svako od nas da uzme svoj imaginarni plasma gun i spali sve Ubisoftovo.

To sam odavno uradio i toplo preporučujem i drugima. Ali džaba kada će gomila da hrli da igra novi Far Cry ili Assassin's...No, meni se kvalitet igranja neverovatno popravio otkad sam definitivno raskrstio sa Ubisoftom i Electronic Artsom i svime što oni izdaju. Sledeći na redu tih štanc-komerc prodavaca magle...pa, verovatno Square Enix.

Ma i da uradite masovni suicide nebi nista promijenilo jer ste u totalnoj manjini.

Mislim na starije igrace koji kontaju i kuze danasnju gaming industriju.

Zapravo, ja i ne vidim da sam nešto izgubio. Iskreno, radije bih to formulisao kao "prestao sam da verujem obećanjima da će napraviti nešto zaista dobro, nakon čega bi usledili kompromisi, i to sve veći sa vremenom". Kap u prepunoj čaši što se EA tiče je bio Battlefield 4, što se Ubisofta tiče Assasin's Creed 4. Naravno, od mnogih njihovih franšiza sam odustajao i ranije, ali ove su bile poslednje njihovo što ću igrati. Uopšte mi nije potrebna jedna te ista igra u različitom ruhu, niti sve gori i bagovitiji online play.

Skapirao sam u jednom trenutku da se nerviram što je gigantski izdavač na tržište poslao nedovršen proizvod a da bi pri tome u dovršenom stanju on zapravo podosta ispod onoga što smatram prihvatljivim standardom. Stoga, dobro sam postupio. Ne nameravam ja da ojadim te kompanije, ne pozivam ljude na bojkot, nemam nameru da ih rušim ili da ih uskratim za ne znam šta, samo ne želim da koristim više njihove proizvode i to bi bilo to.

Pride, pokušao sam da se setim kada me je poslednji put oduševila neka njihova igra, i skapirao sam da sem Blood Dragona ne mogu uopšte ni da se setim kada sam sa zadovoljstvom odigrao neki njihov naslov. Verovatno je i taj Blood Dragon ostao u lepom sećanju jer se završi taman kad ispuca fore i pre nego što bi krenuo da smara da su ga veštački produžili.

Meni je jasno da Ubisoft i EA nisu za poslovni model koji je doneo F2P - iskreno, nisam ni ja u apsolutnom smislu za jedan ili drugi model, ali im se svakako neću pridružiti u kritici iako imam štošta da kažem na tu temu. Meni je bitno da igra bude kvalitetna, a onda ću već naći načina da dođem do nje, pre ili kasnije na nekoj rasprodaji, ukoliko je skupa. Ako neko nema pravo da kritikuje tuđe poslovne modele, to su EA i Ubisoft. Posebno ako su to uspešni poslovni modeli, naspram njihovih plašenja i prognoza da to neće biti tako. Da se ne lažemo, i EA/Ubisoft imaju uspešan poslovni model, samo što se ne zasniva na kvalitetu proizvoda/igre.

Poslednja izmena:
Znam da je to jedino što možete da uradite kao otpor takvom sistemu, ali svaki "sistem" ima naslove koji su vredni pažnje, tako da ste vi na većem gubitku(možda je piraterija bolje rešenje/kazna) .
+1
Takvo izbegavanje svih igara koje dolaze od nekog velikog izdavača je totalna glupost... nije da čitav Ubisoft i EA samo štanca samo jedan žans i samo jedan serijal iz tog žanra.
Toliko kvalitetnih igara će se propustiti na taj način... evo Ubisoft je ove godine izbacio dve divne igre: Child of Light i Valiant Hearts, jedinstvene igre koje su čista suprotnost AAA naslovima... a iskreno glupavo je potpuno preskakati ogromne serijale kao što je AC
Igrač koji se odluči za taj detinjast pristup je jedini na gubitku.

Eto, lepo kažem, dokle god je ovakvih "igrača" kojima je to sve OK i hajde samo da obrnemo još ovogodišnja izdanja pa ćemo videti nadalje, nama nema kvalitativnog boljitka :d

I jos jedan glas za fenomenalnu igru Rayman! Sto rece smith_bre, remek delo, zaista.

Ekstra, sad će da nude da mi pušuju na Kindle tekstualne transkripte sa omiljenih Twitch kanala za samo 3.99$.

Unreal Engine 4 Lighting Demo
Izuva!

Poslednja izmena:
Osvetljenje nije u realnom vremenu.

Iskreno jedva cekam da vidim uzivo neku, po mogucstvu, fps pucacinu u unreal 4-ci.

Ne znam da li je bio okacen ovde video, ali evo jos jednog demo-a:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno