Zapravo, ja i ne vidim da sam nešto izgubio. Iskreno, radije bih to formulisao kao "prestao sam da verujem obećanjima da će napraviti nešto zaista dobro, nakon čega bi usledili kompromisi, i to sve veći sa vremenom". Kap u prepunoj čaši što se EA tiče je bio Battlefield 4, što se Ubisofta tiče Assasin's Creed 4. Naravno, od mnogih njihovih franšiza sam odustajao i ranije, ali ove su bile poslednje njihovo što ću igrati. Uopšte mi nije potrebna jedna te ista igra u različitom ruhu, niti sve gori i bagovitiji online play.
Skapirao sam u jednom trenutku da se nerviram što je gigantski izdavač na tržište poslao nedovršen proizvod a da bi pri tome u dovršenom stanju on zapravo podosta ispod onoga što smatram prihvatljivim standardom. Stoga, dobro sam postupio. Ne nameravam ja da ojadim te kompanije, ne pozivam ljude na bojkot, nemam nameru da ih rušim ili da ih uskratim za ne znam šta, samo ne želim da koristim više njihove proizvode i to bi bilo to.
Pride, pokušao sam da se setim kada me je poslednji put oduševila neka njihova igra, i skapirao sam da sem Blood Dragona ne mogu uopšte ni da se setim kada sam sa zadovoljstvom odigrao neki njihov naslov. Verovatno je i taj Blood Dragon ostao u lepom sećanju jer se završi taman kad ispuca fore i pre nego što bi krenuo da smara da su ga veštački produžili.
Meni je jasno da Ubisoft i EA nisu za poslovni model koji je doneo F2P - iskreno, nisam ni ja u apsolutnom smislu za jedan ili drugi model, ali im se svakako neću pridružiti u kritici iako imam štošta da kažem na tu temu. Meni je bitno da igra bude kvalitetna, a onda ću već naći načina da dođem do nje, pre ili kasnije na nekoj rasprodaji, ukoliko je skupa. Ako neko nema pravo da kritikuje tuđe poslovne modele, to su EA i Ubisoft. Posebno ako su to uspešni poslovni modeli, naspram njihovih plašenja i prognoza da to neće biti tako. Da se ne lažemo, i EA/Ubisoft imaju uspešan poslovni model, samo što se ne zasniva na kvalitetu proizvoda/igre.