Šta je novo?

Industrija igara

Hm...

The Lord Inquisitor je zapravo animirani film koji fanovi spremaju, smešten (dabome) u Warhammer 40k univerzum. Grey Knights su udarne trupe imperije u borbi protiv demona, i uvek su na raspolaganju Ordo Malleus-u, departmanu inkvizicije koji se bori protiv demonskog upliva iz imaterijuma.

Zanimljiva izvedba, samo mi nije jasno da li sada tu neko mora nekome da plati što je koristio endžin, ili se to za ovakve stvari ne računa, samo za igre :)

A ja mislio da sam neki Warhammer fan. :d

Nije komercijalni proizvod, pa se valjda ne racuna. :)

Za upoznavanje sa Grey Knights-ima, preporučujem istoimeni omnibus. 3 knjige, Grey Knights, Dark Adeptus, Hammer of Daemons, a za sličnu tematiku preporučujem i fantastični roman Deathwatch, koji mi je jedna od omiljenih 40k novela.

Deathwatch-cover.jpg

Poslednja izmena:
Gaming na konzoli (osim fudbala ) je nezamisliv. :)

Zato je smajli na kraju. :)

Ne znam da li ste uopšte pogledali ono što je rAMA postovao pre nego što ste krenuli da pljujete konzole i izražavate čuđenje kako neko na tome može da se igra. :)

PC gaming hardware worth $21.5bn - twice that of console market

Naravno da PC gejming hardver, u šta uključuju PC računare, procesore, grafike, ostali hardver, periferije, i šta sve ne, vredi duplo više od konzolnog hardvera. Što je i logično, jer konzolni hardver ima fiksnu cenu, a dokupi se eventualno poneki kontroler. Zapravo, meni je neshvatljivo da odnos nije dramatično veći, što sugeriše da se gro ljudi igra na krš kompovima. Da parafraziram scilu, verovatno nažalost ne igraju ništa ozbiljnije od nekog fudbala.

Plus na tu priču dodaj mining koji je doveo do ogromnog porasta prodaje vrhunskog hardware-a

A sa druge strane, nije mi jasno, da ne vidite šta konzole pružaju, na prvom mestu je konfor, tj konzola je mala, ne zauzima mesto, sve je wirless i jako jednostavno, nema brige da li će nešto da radi ili ne, i sve to je spremno kad se izvadi iz kutije. Znam da sve to može da se namesti na kompu, ali zato je onaj konfor i dalje na prvom mestu, plus na to dodati igre koje na kompu ne postoje, konzola je super spravica, pogotovo za taj uložen novac

Jeste za ljude koji igraju igre koje preovlađuju na konzolama. Igre koje ja igram 90% vremena uglavnom na konzolama ne postoje, tako da meni sve ostale karakteristike ništa ne znače (plus nemam TV, tako da bi mi i to bio dodatni trošak :p).

Pa dobro, ali isto tako imaš ljude koji hoće da se igraju na velikom televizoru u svojoj dnevnoj sobi. Ne radi se tu uopšte o tome šta je tehnički naprednije, već šta kome više odgovara.

Nemojte smarati temu sa tim nebulozama.

Ne znam da li ste uopšte pogledali ono što je rAMA postovao pre nego što ste krenuli da pljujete konzole i izražavate čuđenje kako neko na tome može da se igra. :)

PC gaming hardware worth $21.5bn - twice that of console market

Naravno da PC gejming hardver, u šta uključuju PC računare, procesore, grafike, ostali hardver, periferije, i šta sve ne, vredi duplo više od konzolnog hardvera. Što je i logično, jer konzolni hardver ima fiksnu cenu, a dokupi se eventualno poneki kontroler. Zapravo, meni je neshvatljivo da odnos nije dramatično veći, što sugeriše da se gro ljudi igra na krš kompovima. Da parafraziram scilu, verovatno nažalost ne igraju ništa ozbiljnije od nekog fudbala.

Evo čisto softverskog aspekta, ako ti smeta hardverski. I tu je rast zdrav i nezaustavljiv! :D

http://www.pcr-online.biz/news/read/pc-games-have-surpassed-console-games-globally/033849

Ne smeta meni ni jedno ni drugo, nego ti se post interpretirao od strane onih koji su ga naknadno komentarisali na potpuno pogrešan način, samo što je u onom smeru u kom ti ne smeta.

Kao kada bih ja napisao da sportska kola koštaju duplo više da se izrade, a onda došla gomila snobova koji ne razumeju zašto svi ljudi na svetu ne voze sportska kola, nego se smaraju sa nekim hečbecima, malim gradskim automobilima i limuzinama. :d

konzolno igranje unazadjuje gejming, pc master race forever!
MLzhMud.png

:D

Poslednja izmena:
Microsoft ili AMD? Angela Merkel? :D

Crytek UK is closing down following Homefront sale, while Austin studio suffers layoffs
Homefront sold to Koch Media: Revolution is being developed [Update]

Utepali sto je ostalo od Vigil Gamesa (Darksiders), nastavljaju rad na Hunt: Horrors of the Gilded Age u Nemackoj. Prodali Homefront Deep Silveru, ugasili bivsi Free Radical. Od svega sto su mogli da nauce od EA Gamesa, oni pokupili ono najgore.

Jedino sto potvrdjuje je to da ljudi imaju mnogo toga da kazu i napisu dok se kriju iza ekrana i korisnickog imena. A to nije uopste ograniceno na gamer populaciju.

A i da su ti ljudi koji to pisu stvarno gameri ne bi imali ni vremena da se sa time zamlacuju.

Torment je prvi :) Ali veliki propust sto nema Arcanum-a

Oh, ne, opet RPG liste...

Vrh Dno