Šta je novo?

Industrija igara

Posto igra nikakve veze sa originalnim serijalom nece imati nego ce biti neka vs tuca sa anime izgledom, nije da nam bas treba PC port.

Metro: Redux coming to PS4, Xbox One & PC

http://www.shacknews.com/article/83793/rumor-metro-redux-spotted-for-ps4-and-xbox-one
http://enterthemetro.com/us/news/co...to_the_metro_fans_past_present_and_future_us/
http://www.allgamesbeta.com/2014/03/rumor-metro-redux-coming-to-ps4-xbox.html

Deep Silver confirmed Redux on the game's official website. "Is Metro Redux real? Yes. We never made any secret of 4A's desire to bring Metro to the latest generation of console hardware." More details should be coming soon.

Sasvim logično, najavljivao sam ovo iako nisam analitičar, kretanja u gaming industriji već par godina unazad su nagoveštavali ovakav rasplet.

http://vr.mkeblx.net/oculus-sim/

Ljudi koji su probali, kazu da je Oculus Rift DK2 kodnog imena Crystal Cove priblizniji 1440p u emulatoru. Ako je tako, onda ce Ocolus Rift CV1 u 1440p biti odlican. Cak i u emulatoru na 4k se pikseli jako tesko primete, tako da je to gornja granica.

SHARING THE UNREAL ENGINE 4 ROADMAP

UE4 ROADMAP

Jako me zanima odgovor Crytek-a, posto Epic jako brzo implementira novine u UE4. Lako bi moglo da se dogodi da ih do kraja godine ostave u prasini ako Crytek ne izbaci ocekivani CE4. Kazu strucnjaci da je rendering dosta bolji u CE ali ja nesto nisam primetio veliku razliku. Ono sto se primeti jesu particle effects i refleksije koji su u UE4 mnogo bolji. Pogledajte Star Citizen Hangara kako se pati u discount i business verzijama. Prvi hangar je zadimljen a drugi pun reflektivnih povrsina. Pri tom oba izgledaju ocajno, pogotovo discount jer taj efekat dima bas deluje bezveze. Sa druge strane, to u UE4 mnogo bolje izgleda i neuporedivo brze radi.

Pratecu opremu da ne pominjem. Full editor na linuxu (sto ce omoguciti da ljudi razvijaju na linuxu), lako portovanje na gomilu platformi, specijalne optimizacije za mobile i najbitnije, source code.

Ovo + VR...

[YOUTUBE]GoVAOfU8UJQ[/YOUTUBE]

Sve ove trake za trcanje su kompromisno resenje i najvise mi se dopada ono sto te drzi vezanog jer ne mozes da se polomis a zauzima najmanje prostora. Imao je Microsoft neke ideje o VR sobi ali izgleda da od toga nema nista jer raspali Xbone to ne moze da podrzi a realno, nije ni prakticno niti komercijalno. Da je MS onaj stari bez konzola, mozda bi i izbacili tako nesto. Nekada su znali da puknu pare u tako neki nekomercijalan projekat.

Po meni svi ti koncepti u kojima si fizicki aktivan nemaju komercijalnu buducnost...ok na vasarima velikim igraonicama I slicni objektima ali za home gaming...tesko. U prilog ovome ide prosta cinjenica o zanrovskoj razlicitosti igara. Samo zbog toga cak I da se pojavi VR u kojem ima fizicke aktivnosti tipa hod , trcanje - trake I sl. tome za sta ce to moci da se koristi? Za sportske igre u vecini slucaja nema ni govora o primeni, za strategije - cemu to sluzi, ostaju fps-ovi ili neki advenuture igre a mozda I nastane kneki novi vid igrara ali generalno pitanje je ulaganja u nesto sto je u stratu limitirano. Drugi cinilac u prilog tome je sam fizicki gabarit opreme, njegova imerzivnost I mogucnost da se uopste primeni u kucnim uslovima a da ima prihvatljivu cenu, jer ne zaboravite, gaming je eksplodirao kad je pc postao jeftiniji od TV-a, dakle svima dostupan I tu su developer I izdavaci nasli svoj interes - u ogromnom potencijalu.
VR ima da zivi samo ako ce lako doci do svakog I kao svaki gaming mora da iam taj neki lazy momenat jer ipak je to samo igranje.
Za sada vidim samo VR kacigu sa dodatnim kontrolerima kao neki pravac koji bi mogao da se omasovi...

The Great Framerate Non-Debate by TotalBiscuit

1375044816923.gif

E3 iako mu to nije namena, sluzi kao konzolaski sajam. PC igre su mnogo zastupljenije na Gamescom-u.

Dobar Nebojša, dobar 😀

Ta igra bi trebala biti PC eksluziva, duhovni naslednik neke igre za koju ranije nisam cuo, neki Yager simulator. Pored toga Yager radi i na Dead Island 2 (Techland pravi Dying Light).

Opet ce neko da me napadne sto cenim ljude na osnovu izgleda ali taj Phil Spencer ima meni tako odbojnu facu da mi je tesko da gledam Microsoft konferenciju tok je on na bini. Nadam se da ce ga se resiti uskoro, da ne moram da se patim i sledeci E3.

Sto se tice njihovog fokusa, bojim se da ne oberu bostan ubrzo. Samo da se zna, GTAV jos nema izlistane platforme na kojima ce se pojaviti igra. Pise samo PC. Svi T2 studiji osim Rockstartara su u ozbiljnom dilu sa Valveom. Mene uopste ne bi zacudilo ukoliko bi na Steam strani stajalo SteamOS pored Windowsa, ma koliko to ludo zvucalo. Za sada Microsoft ima samo EA, Ubisoft i Activision uz sebe, mada oni jesu najveci izdavaci. Svi ostali izdaju za SteamOS.

Witcher 3 je SteamOS igra, nova Civilizacija je SteamOS igra, Football Manager je odavno SteamOS, Star Citizen nece biti na SteamOS ali izlazi za GNU/Linux (isti djavo).

Sa druge strane Activision, EA i Ubisoft iako izdaju samo za Windows platform na PCju, su ipak okrenuti konzolama. Oni ce prvi da iskoce iz kola ako Windows gejming opet pocne da tone. Vec sada su im igre ocajno optimizovane za PC i pune bagova (ne zna se sta je gore: CoD, Battlefield ili Assassins Creed).

Ima tu jos nesto, sto Spencer ne sme da kaze. Ne samo sto fokus Microsoft gejming divizije nisu obicni PC korisnici nego ni fokus samog Microsoft nisu obicni korisnici, vec enterprise. Od kako je dosao Nadela, iz Microsofta samo stizu vesti o cloud platformi. Zapostavice Microsoft desktop na isti nacin na koji je zapostavio gejming. Imaju i dobar razlog za to, ni jedno ni drugo nemaju bitnu ulogu u njihovom profitu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno