Verovatno su utičnice tako planirane odnosno predvidjen je klasičan šporet. Napisao sam ništa bez šeme. Nisam ih nikad otvarao ali po šemama je podeljena na 2 dela i sama grejna tela se napajaju sa 2 faze (L1 i L2) a L3 se koristi za komande.Zna neko kako se ovo povezuje na dve faze sa trofaznim kablom
Sutra stize ploca i javljam odmah da li ima zabica ili samo diht gumaGORENJE IS 645 BG indukciona ploca
evo slike da vide ljudi kako ploca izgleda,postavio je samo nisam je jos prikljucio treba da kupim trofazni kabli
da pitam kako se ploca pricrvscuje na radnu plocu ja nisam dobio nikakve zabice uz plocu samo dobio neku diht gumu
pitanje za Ilke KV je si ti dobio zabice uz tvoju plocu?
Pogledajte prilog 306962
Pogledajte prilog 306963
@vlada951
Trojka je za treću fazu predvidjena a tvoja furuna izgleda može da radi na mono ili 2 faze. Takav način vezivanja je i prikazan u uputstvu koje si dobio.
Jos nisam kupio posudje za indukciju mislim serpe, serpu pozajmio od druga dao mi neku teska serpa 3kg kaze ne koriste je,ja pozajmio snimio video i vratio serpu pa kada kupim serpe za indukciju snimicu i ostale opcije snimio ovaj video koji cete videti imam jos jedan koj nisam ubacio tu ima dodatne IQ funkcije.
Stavio na ringlu od 160mm serpu, kod mene u upustvu pise da na 160mm minimalni precnik posude moze 90mm ali moja ploca prihvata i 70mm dzezvu probao to jest od 7cm
Imam na ploci stepen snage od 0 do 9 evo slike,
Kod mene krcka lagano od 5 do 6,5 i lepo krcka tiho nije nervozna kao beko ploce da ima stop par sekundi i da opet krene da krcka vec ravnomerno krckanje na 7 krcka jace vec 8 i 9 je jako krckanje bas vrije voda
Zasto ovo pisem nije mi jasno zasta sluzi 1,2,3 i 4 , 4 bas lagano krcka kad se poklopi sa poklopcem i nema da kipi video mehurice preko poklopca to kontam stavim supu ili spagete pustim da zavri stavim na 4 poklopim i ne razmisljam da ce da pokipi. Ali 1 i 2 kada ce da podgrejem rucak ili nesto iz frizidera za 3 sata,3 ok odmrzavanje.
Ja ovo pisem samo na osnovu iskustva sa pozajmnjenom serpom od nekih 6h igranja sa plocom jos se nisam upoznao sa plocom niti isporobao sve funkcije niti kuvao nesto na njoj tako reci ni kafu nisam skuvao jos koristim stari sporet sa cetri ringle dok ne kupim posudje za indukciju, dzedzve 2 narucio u metalac treba da stignu one crvene emajlirane pise da mogu za indukciju i tako mi rekli u metalac da mogu jedna za 2 kafe i druga veca za 4 kafe dovoljno.Imam ja serpe lagane su aluminiumske imam i stare emalirane ali njih necu da koristim na novoj ploci vec samo novo posudje.
Moze pomoc koje posudje da kupim mislim serpe da su dobre za indukciju?
Ako moze link tih serpi ili gde vec ima da se kupe da vidim cenu pa da porucim.
Da ti objasnim, sve indukcione ploce rade na monofaznu ili dvofaznu struju to jest na dve faze ne mogu raditi na tri faze jer nisu tako napavljene barem za nase trziste@@vlada951
Trojka je za treću fazu predvidjena a tvoja furuna izgleda može da radi na mono ili 2 faze. Takav način vezivanja je i prikazan u uputstvu koje si dobio.
L3 vrlo lako može biti da ne služi ničemu, baš kako se serviser vezao, jer kada se pogleda unutra prema elektronici, ništa ni nije vezano na L3 priključak. Podsetilo me da sam baš to video davno na Gorenje običnoj ugradnoj ploči sa 4 ringle. Postojao je L3 priključak jer je priključna kutija standardna trofazna, ali sa tog L3 nije bilo žičane veze dalje prema unutra. Koristilo se L1 i L2, a tako je pisao i u uputstvu.
Zato sto im lakse da prave sa jednim srafom vise nego manje mozda u rusiji ili nekoj drugoj zemnji mozda ide na tri faze ili mozda imaju i program gde spajaju relnu i plocu ta treca faza L3 sluzi za relnu mislim *** ne radim u gorenje da znam tacnu informaciju.Lake je imati deo vise nego manje od viska glava ne boli ali kad zafali to je muka ne moze se zavrsiti posao i zato im lakse da tako prave sigurno nece praviti bar te klemice srafove za svako trziste posebno i praviti sebe trosak vec stanca ugraduje i to je toNije mi jedino jasno zašto Gorenje isporučuje 3 mosta, smešno sa njihove strane. Jedan most je standardno za nulu (N1-N2) dok se drugi koristi ako su dve faze u pitanju (premošćava se L2 i L3) a treći se koristi ako je monofazni priključak (pravi se veza L1-L2 uz postojeću vezu L2 i L3).
Koje ti posudje koristis za indukciju gde kupovao koje ja da kupimNe žuri sa kupovinom drugih sudova, prvo probaj kako rade sudovi koje već imaš. Verujem da će ih većina raditi.
Od novih, gotovo sve što ima oznaku rada na indukciji, radiće dobro. Imaš i onaj test sa magnetom.
Postoje priče da ima fake kineskih sudova za indukciju, ali to je vrlo retko.
Izgubio edit moram ovako izvinjavam se
Da i ovo kazem
Zato sto im lakse da prave sa jednim srafom vise nego manje mozda u rusiji ili nekoj drugoj zemnji mozda ide na tri faze ili mozda imaju i program gde spajaju relnu i plocu ta treca faza L3 sluzi za relnu mislim *** ne radim u gorenje da znam tacnu informaciju.Lake je imati deo vise nego manje od viska glava ne boli ali kad zafali to je muka ne moze se zavrsiti posao i zato im lakse da tako prave sigurno nece praviti bar te klemice srafove za svako trziste posebno i praviti sebe trosak vec stanca ugraduje i to je to
Hteo sam da pitam gde ovo ima da se kupi sto se stavi na poklopac i komunicira sa plocom i onda ne moze nista da pokipi evo video
Pogledajte prilog 307840 Pogledajte prilog 307841
NShappy
Koje ti posudje koristis za indukciju gde kupovao koje ja da kupim
Dobro ovo iz metalac ili ima nesto bolje
![]()
Jer ne ostavlja te fleke kad se kuva rucak pa odstoji i onda serpa pusta fleke cuo za to kazu to nije zdravo ni dobro![]()
Preporuci nesto iz svog iskustva ti ili biko ko drugi da vredi
Kako je Kinez, iz nekog potpuno neobjašnjivog i nebuloznog razloga, opseg 81-109 °C za režime rada Mi rešoa po zadatoj temperaturi softverski zaključao u Xiaomi Home aplikaciji, odnosno u njenom plugin-u za Mi rešo - Rusi sa 4PDA foruma su "debug-ovali" main.bundle fajl i ne samo uključili taj opseg, već i omogućili korake od po 1°C na temp. skali (izvorno su po 5°C).
"main.bundle" fajl se može skinuti ovde. Ko nema nalog na 4PDA, upload-ovao sam ga ovde. Raspakovati ZIP, je li.
Path je - /data/data/com.xiaomi.smarthome/files/plugin/install/rn/neki-7-cifreni-broj/jos-jedan-7-cifreni-broj/android/main.bundle
Sačuvati (prekopirati negde) originalni, engleski "main.bundle" fajl, pre nego se prepiše ovim ruskim.
... Možda je neophodno i nasilno isključiti Mi Home aplikaciju i pobrisati joj keš. U svakom slučaju nije zgoreg.
Interfejs rešo plugin-a će sada biti na ruskom, što nije ništa strašno ni za takvo korišćenje... Ali mogu se i napraviti custom temp. režimi rada za neke željene temperature (do 8 ih se može memorisati i u samom rešou), a onda vratiti nazad originalni, engleski main.bundle fajl. - Interfejs će se vratiti na engleski, a custom režimi će ostati sačuvani, jer se oni čuvaju online, na Xiaomi-jevim serverima. Ako bi npr. instalirali Mi Home aplikaciju na neki drugi telefon i ulogovali se istim email-om/Mi account ID-em - napravljeni custom režimi bi bili tu.
Ovo se odnosi na root-ovane telefone... zbog pristupa /data/data/ folderu, je li. Ko nema root-ovan telefon, može ovde skinuti Mi Home aplikaciju, koju je Rus opravio tako da, pored ostalog, plugin-e i njihove fajlove preusmerava na Internal shared storage. Dakle, sa instaliranom ovom aplikacijom, path "main.bundle" fajla bi bio npr...
/storage/emulated/0/Android/data/com.xiaomi.smarthome/files/plugin/install/rn/neki-7-cifreni-broj/jos-jedan-7-cifreni-broj/android/main.bundle
... ili nešto slično. Zavisi od telefona, verzije Androida itd.
O situaciji sa i Phone-ima i iOS-ima ne znam ništa.
Sve radi kako treba. Pojma ne znam zašto je Kinez softverski isključio ovaj opseg?! Možda Kinezi samo prže bube, pangoline, šišmiše... a ništa ne kuvaju na vodi? Aj' 100-110°C, ali 80-100°C je najvažnije za npr. krčkanje sarme, pasulja isl. U "Offical modes"-ima postoji npr. modus za kuvanje mleka - radi na 85°C... A ti ako hoćeš da napraviš neki svoj Custom mode - ne može 85°C?!?! Pojma nemam... Uglavnom su Ruje sve popravili.
Ovaj "main.bundle" je u suštini običan UTF-8 TXT fajl. Lako bi se mogle prepravke, koje su Rusi napravili, prepisati u engleski fajl... Ili obrnuto, u ovom ruskom fajlu upisati/prepisati engleske reči koje se pojavljuju u interfejsu plagina. Ali mene to mrzi. Ako neko to napravi, neka okači ovde![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari