Šta je novo?

Indiana Jones and the Great Circle

Jel ima neko problema sa black screen-om na početku prilikom samog pokretanja?Upalio igricu sve radi savršeno i naravno čačkao oko podešavanja namestio sve na max, restartovao i probao ponovo ali ništa, samo black screen i neće da se učita. Našao na netu da ljudi imaju isti problem ali bez rešenja.

Jel ima neko problema sa black screen-om na početku prilikom samog pokretanja?Upalio igricu sve radi savršeno i naravno čačkao oko podešavanja namestio sve na max, restartovao i probao ponovo ali ništa, samo black screen i neće da se učita. Našao na netu da ljudi imaju isti problem ali bez rešenja.
Probaj run as administrator?

Jel probao neko FG, meni kad upalim steka na svake 2,3 sekunde. Pa reko da proverim jel do mene ili nesto nije optimizovano. Nije kao da mi treba al eto. Inace igra posle nekih 7 sati bas bas dobra.

Meni je ovo lagano GoTY - prava definicija igre gde se sve poklopilo i gde je konacna igra daleko bolja od svojih pojedinacnih elementa gameplaya...
Ako od ovoga ne naprave trilogiju nista nisu uradili, pritom buduci naslovi mogu biti samo bolji.
Super ako su pogodili atmosferu vise nego grafiku :) Zeljan sam dobre price i gameplaya

Ja imam 5700xt, ne znam da li da pokusavam uopste...

Ako nema hardverski RT, neces ni uci u igru. Nazalost... :(

Rekoh mozda moze bar sa se potera... Jer sam Alana 2 igrao... Hvala na odgovoru

strasno kakko dobro izgleda za fullRTX...ovo je bolesno...

Ako nema hardverski RT, neces ni uci u igru. Nazalost... :(

@Bajica
Baci pogled na DigitalFoundry podesavanja sto je radio onaj svaba..
Igra je vise Vram zavisna, neka podesavanja sigurno neces moci da poguras na max (nece ti ni biti ponudjeni) - fazon radjena/dizajnirana je za kartice sa 10-12gb Vrama, kartice sa 16GB ferceraju samo tako (korisnici 3080(ti) placu u uglu), tako ces verovatno moci da uz adjusted settings poguras igru na oko 60fps.
Ja sam se iznenadio skroz, jer sam mislio da nece moci na AMD-u bez nekog buduceg patch-a, kad ono medjutim 1440p vozi bez problema i izgleda vise nego odlicno...

Kada se igra pokrene sa dodatnim parametrima:
+pt_supportVRAMMinimumMB 9000 +menu_advanced_ignoreVRAMAmount 1
onda se omogući opcija uključivanja PT na RTX3080. Ako se postavi na 8000 onda će raditi i na karticama sa 8GB VRAM.
Posle testiranja sam zaključio da PT treba ili potpuno isključiti ili ga uključiti na max. Međuopcije u nekim situacijama daju nekonzistentan prikaz, ovo se najbolje vidi u pećinama i sličnim prolazima, gde je slika dosta bolja sa baked lighting (PT Off) nego sa PT na Medium ili High. Full RT naravno daje uvek bolji prikaz od baked lighting...
Zauzeće VRAM je najbolje prilagoditi korišćenjem opcije Texture pool size.
Sve u svemu, na većini mesta razlika između PT On / PT Off nije toliko drastična kao u CP 2077, a performanse su primetno lošije.

Jel probao neko FG, meni kad upalim steka na svake 2,3 sekunde. Pa reko da proverim jel do mene ili nesto nije optimizovano. Nije kao da mi treba al eto. Inace igra posle nekih 7 sati bas bas dobra.
Do tebe je, radi perfektno supreme/ full path tracing u 1440p, ali zato svih 16GB video rama zauzme, ista podesavanja ali 4k! izbaci me iz igre nema video rama trosi ~20gb

*** znaci da pocnem izbegavati da kupim karte od 16GB ako hocu da budem miran... Postao je standard, sudeci po ovoj igri, samo je piranje kada ce 16GB biti minimum :unsure:

Kupi makar 3050 i radice ti "pristojno"

Poslednja izmena:
Nema 3050 sa 16GB :D Ne drugar, ja volim da preskocim generacijuu ili dve GPU...Pa kad predjes sa npr sad 4GB na 24GB sa full RT...To je vizuelna nirvana i pravi osecaj da si nesto unapredio ;)

Do tebe je, radi perfektno supreme/ full path tracing u 1440p, ali zato svih 16GB video rama zauzme, ista podesavanja ali 4k! izbaci me iz igre nema video rama trosi ~20gb
Definitivno, sinoc upalim supreme/full pt + FG sve radi normalno. Hvala za info

Nema 3050 sa 16GB :D Ne drugar, ja volim da preskocim 7-8 generacija GPU...Pa kad predjes sa npr sad 4GB na 24GB sa full RT...To je vizuelna nirvana i pravi osecaj da si nesto unapredio ;)
fixd :p
16 GB je malo za 4k u ovoj igri, a verujem i za iste u ovom engine-u u nekoj buducnosti.

Pa leti i meni kada iskljucim path tracing, mislim da na radeon nemas jos uvek tu opciju ...moze da se igra i bez RT/PT naravno, igra je meni bas legla fino, zvuk je za cistu desetku !

^ isto kao kad mi čekamo na PC 🤣

Uspeo sam konačno da pokrenem igru. Odigrao nekih 30tak min čisto da vidim kako izgleda. Za sada sve odlično, zvuk je baš dobar. Kad Indiana priča kao da je to stvarno Harison Ford.

Baš krenuo da pitam jel normalno da igra štuca na svakih 5 sekundi kad dobih odgovor ko kanda.

Btw jel moguće da zbog 8gb ne mogu da poteram igru na low u većoj rezoluciji od 1920x1080?...2560x1600 je def na g16.

Takođe, ima li nekog posebnog razloga zašto ne mogu da upalim HDR (piše da hardver ne podržava) iako sve druge igre (novi cod 6) sijaju samo tako?!?

Za ovih sat vr što sam igrao, zanimljiva priča, stvarno nemam problem da igram ma low sve dok lepo radi i priča je ok. Naravno da me boli što laptop od 2500e ne može da tera na više od low al nek ide život, sledeće znam šta ću da biram kad budem kupovao!

@Proday
Moguće je, ako igra "kolje" desktop grafe sa 8gb vrama, dok se i ove sa 10-12gb muče, šta je tek za očekivati od laptop varijanti koje su po običaju 30% slabije od desktop pandana

Ako ćeš da se igraš sledeće kupi desk ili ps5, ko sav normalan svet :p

Poslednja izmena:
Kada se igra pokrene sa dodatnim parametrima:
+pt_supportVRAMMinimumMB 9000 +menu_advanced_ignoreVRAMAmount 1
onda se omogući opcija uključivanja PT na RTX3080. Ako se postavi na 8000 onda će raditi i na karticama sa 8GB VRAM.
Posle testiranja sam zaključio da PT treba ili potpuno isključiti ili ga uključiti na max.
Svaka tebi cast ako si uspeo da igras sa PT na 8gb, ja ni na 12 nisam uspeo, osim ako ne smanjim teksture na medium i pogasim neke napredne RT opcije (a i tada bi brzo prelazio 12).

@Proday
Moguće je, ako igra "kolje" desktop grafe sa 8gb vrama, dok se i ove sa 10-12gb muče, šta je tek za očekivati od laptop varijanti koje su po običaju 30% slabije od desktop pandana

Ako ćeš da se igraš sledeće kupi desk ili ps5, ko sav normalan svet :p
Ps5 imam a na desk se ne vraćam više + nemam ni mesta gde bi sa istim. Dete (deca nadam se) su prioritet trenutno u ovoj fazi života ;)

Hvala za objašnjenje. Tehnički imamo novu najzahtevniju igru. Moraću pogledati kod nekoga sa 4090 kako izgleda sa svim odvrnutim do kraja, nadam se da se isplati.

Nazad
Vrh Dno