Šta je novo?

Indiana Jones and the Great Circle

Ja počeo, odigrao jedno sat vremena i odustao iako mi se igra dopada ali jednostavno nema Boga da se naviknem da igram iz prvog lica i da mi se pritom još i dopadne taj sistem.

Ja počeo, odigrao jedno sat vremena i odustao iako mi se igra dopada ali jednostavno nema Boga da se naviknem da igram iz prvog lica i da mi se pritom još i dopadne taj sistem.
Ja sam ekstremno ishejtovao odluku da bude first-person. Evo imam još sat vremena do kraja igre i konvertovali su me još dok sam u Vatikanu bio. Spektakularna igra, po meni. Poguraj se, navikne se čovek a onda posle bude i bolje zbog toga. Ja ovo rangiram iznad svih Uncharteda i Tomb Raidera.

Kako ložite vatru, a ostavio za jesen
Daleko ta jesen, ako mene pitaš! Ja nisam ni neki ogroman ljubitelj filmova i to, a u ovome uživam do te mere da me grize savest. Idem, skačem, šljepam fašiste bičem, udaram ih lopatama. Strašno šta su napravili. Sve mi prija, čak i nadprosečno glup AI jer mi daje iluziju da sam strašno vešt i relativno neuništiv. Brojim dane dok ne izađe DLC.

veteran76:​

Gde sa podesava RT nigde nisam nasao u podesvanjima ? Pise RT on u statistici, a dodatno me buni ovako visok FPS sa supreme podesavanjem bez DLSS. Cak je i zauzece memorije malo u odnosu na to sta se pise o ovoj igri, ili se to kasnije tokom igre povecava.

Radi ti pristojno jer je za kartice sa manje od 12GB VRAM onemogućeno podešavanje naprednih RT opcija kao i PT. Pogledaj moj post od 11.12.2024 ako hoćeš da dobiješ pristup full RT opcijama (sad vidim da ovo više ne uspeva na novijim verzijama igre, tada je moglo). Imaj u vidu da ćeš morati da smanjiš Texture Pool Size na Medium da ne bi prepunio VRAM, a i Hair Quality treba na Low, naravno sa DLSS, inače je neigrivo.

Poslednja izmena:
Update: ipak može da se natera da radi i na novijim verzijama, samo na malo drugačiji način :)

Open TheGreatCircle.exe in a hex editor like HxD.
Search for the value "11000". You'll find only one reference to it. It's represented in hex as 31 31 30 30 30. Change this to 31 30 30 30 30 (so just change the second 31 to 30). Save the file and launch.

Update: ipak može da se natera da radi i na novijim verzijama, samo na malo drugačiji način :)

Open TheGreatCircle.exe in a hex editor like HxD.
Search for the value "11000". You'll find only one reference to it. It's represented in hex as 31 31 30 30 30. Change this to 31 30 30 30 30 (so just change the second 31 to 30). Save the file and launch.
Hvala :) Hoci da probam da vidim kako to radi sa 3080.

@Jera
Probao sam ovo ne moze nista pametno da se napravi. Forsiranje RT nema puno smisla, igra izgleda odlicno i bez RT.
Primetio sam drugi problem ne znam da li se nekome ovo desvalo, da li je uopste neko primetio ovaj bag.
Rez 1440p sve na max DLSS na bilo koju vrednost a fps ocajan. Verovatno mi nista ne bi bilo sumnjivo jer znam da je igra zahtevna ali posto uvek pratim statistiku makar dok ne podesim igru vidim mali fps gpu usage 100% a potrosnja ispod 200w. Uspeo sam to da resim pomeranje DLSS na DLAA pa se vrati nazad na neku od DLSS vrednosti i tako par puta ako treba dok potrosnje ne dodje na normalnu vrednost a kada se to desi fps skoci na 100.

Indiana Jones And The Great Circle Screenshot 2025.04.30 - 18.05.05.33.png Indiana Jones And The Great Circle Screenshot 2025.04.30 - 18.06.00.71.png Indiana Jones And The Great Circle Screenshot 2025.04.30 - 18.21.03.61.png

Nisi uspeo da dobiješ podešavanje RT opcija? Evo, radi na najnovijoj verziji:

1746132349358.png

Koliko se sećam, baš u muzeju je jako velika razlika između default RT i full RT / PT, senke su jako loše na default RT.
Kod tebe je preveliko zauzeće VRAM, na granici si, možda zbog toga imaš jako velike oscilacije fps. Smanji malo Texture Pool Size pa probaj kako radi

Poslednja izmena:
@Jera
Ma uspeo sam to da sredim nego 144hz monitor znaci preko 90~100fps za ugodno igranje a od toga nema nista sa 3080 i ukljucenim RT, probao malo i batalio da se cimam, bolje da bez RT sve bude podeseno na max nego sa RT na low :p mada ovo je jedna od retkih igara u koj RT i sto bolja grafika bitno doprinose ukupnom utisku.

Kod tebe je preveliko zauzeće VRAM, na granici si, možda zbog toga imaš jako velike oscilacije fps. Smanji malo Texture Pool Size pa probaj kako radi
Da to je u pitanju hvala na sugestijama. Kada se igra startuje a memorija je na granci to se tako manifestuje fps 25 i nerealno mala potrosnja uz 100% zauzece gpu-a. Kada se spuste teksture fps i potrosnja gpu-a odmah od starta su kako treba. Znaci preveliko zauzece memorije stvara i taj efekat pored mnogih drugih koji su vec poznati.

Na dva računara imam isti slučaj.
1. 3080 + 12600K + 64GB RAM; 1440p
Texture pool size Very Ultra
Shadow quality High
Sve ostalo na max

2. 3080 + 5800X3D + 32Gb RAM; 1440p
Shadow quality High
Sve ostalo na max

Nemam nikakvu RT opciju, kad uključim DLSS (Q ili B) imam supersecko od 20-30FPSa kad prebacim na Native TAA imam 110-120FPSa, ograničim FPS na 90 da se manje greje grafika. Međutim kad uradim alt tab iz nekog razloga i vratim se u igru, padnu frejmovi za pola i moram da restartujem igru. Ništa mi nije jasno.

Poslednja izmena:
Na dva računara imam isti slučaj.
1. 3080 + 12600K + 64GB RAM; 1440p
Shadow quality High
Sve ostalo na max

2. 3080 + 5800X3D + 32Gb RAM; 1440p
Shadow quality High
Sve ostalo na max

Nemam nikakvu RT opciju, kad uključim DLSS (Q ili B) imam supersecko od 20-30FPSa kad prebacim na Native TAA imam 110-120FPSa, ograničim FPS na 90 da se manje greje grafika. Međutim kad uradim alt tab iz nekog razloga i vratim se u igru, padnu frejmovi za pola i moram da restartujem igru. Ništa mi nije jasno.
Stavi tekstura na Ultra, DLSS na performance, ja sam samo to promenio, evo sad sam usao ponovo u igru da vidim sta se desava i normalno radi 120~144fpa. Tokom igre iskljuci sve sto radi u pozadini a ima potrebe za memorijom na grafickoj kartici, kao sto je recimo mozila.

Opet isto, čim uključim DLSS frejmovi roknu na sub 30 nivo. Na oba kompa je isto, i isti su drajveri, igra je iz Xbox PC pass kataloga. Neverovatno.

Smorio sam se od štelovanja, Geforce now, sve na max i uživancija.

Opet isto, čim uključim DLSS frejmovi roknu na sub 30 nivo. Na oba kompa je isto, i isti su drajveri, igra je iz Xbox PC pass kataloga. Neverovatno.
Nestalo VRAMa, DLSS i posebno frame gen troše VRAM. Nisam igrao Indijanu ali u HL2 Remix čim nestane VRAM kreće sideshow. Blago nama sa igrama koje u 1440p troše više od 10 GB VRAM. I sa nVidijom koja za 500 evra prodaje GPU sa 8 GB VRAM.

U poslednjih 12 meseci prvo su platili ceh modeli sa 8 GB VRAM najviše 3070, sada mi sa 3080 10 GB a uskoro će ekipa sa 12GB RAM da se nadje u toj situaciji. Kad nam AI sve programira, tako nam i treba...

Nazad
Vrh Dno