Šta je novo?

Imtel - reputacija i iskustva?

PapaStalin

Slavan
Učlanjen(a)
21.09.2004
Poena
320
kupujem racunar uskoro, sve moguce prodavce sam pogledao na netu i Imtel mi je zapao za oko kao jedini koji daje garanciju vecu od 1god. tj jedini postuje garanciju koju daje proizvodjac. U jednoj velikoj beogradskoj radnji kasljuc*pccentar*kasljuc su mi cak rekli da je garanciju vecu od godinu dana proizvodjac namenio samo distributerima jer im roba stoji na lageru i da to meni kao kupcu u stvari i ne treba :d

nego sto se Imtela tice, bas su mi interesantni, kako cenom, tako i pomenutom garancijom od 3 godine na najvaznije delove: ploca, cpu, ram, gpu, hdd... (dobro ce doci za 2 godine kada budem prodavao ovaj racunar ,) )

kako nikad kod njih nisam pazario, zanima me kakvu imaju reputaciju medju ljudima koji se razumeju (da li postuju tu veliku garanciju i sl), i kakvi su utisci njihovih kupaca ako ih ima ovde?

hvala

PapaStalin je napisao(la):
kupujem racunar uskoro, sve moguce prodavce sam pogledao na netu i Imtel mi je zapao za oko kao jedini koji daje garanciju vecu od 1god. tj jedini postuje garanciju koju daje proizvodjac.

Naravno, ovo nije tačno (mislim to da je jedini), ali, eto, pošto favorizuješ Imtel, svaka preporuka da tamo pazariš.

ma koje favorizovanje, pa i pitam kakva su iskustva jer nisam nikad kod njih kupovao

totalno mi je sve jedno kome cu da dam pare ako je usluga dobra, samo hocu veliku i pouzdanu firmu, imao sam losa iskustva sa jednim malim prodavcem.

ajde reci koje su to firme koje daju garancije od 3 godine? bas me zanima jer sam obisao sajtove mnogo firmi.

eto ako imate jos neki predlog za dobru firmu recite jer racunar uzimam za 10-ak dana

hvala

hm

pa ovako, ja kod njih nisam mnogo kupovao ali eto sta god sam kupio nikada se nije pokvarilo....tako da ti ne mogu pomoci sa garancijom...doduse ja kupujem sve u CODE computers...kod njih sam kupio jedno 5 6 racunara i da kucnem o drvo nista se nije pokvarilo ni na jednom...opet imtel ima najpovoljnije cena od svih koje sam gledao..doduse negde su skuplji negde jeftiniji ali mnogo ima vise stvari gde su jeftiniji od ostalih nego gde su skuplji...
e sad i jedna mana, mada se to desilo pre 5 godina, a cuo sam da su u medjuvremenu promenili vlasnika tako da ne mogu reci da bi se sve to i ponovilo...uglavnom kupio sam modem kod njih i odneo kuci da ga instaliram jer ipak to nije nikakva mudrost. e pa imao sam nekih problema, nesto nije hteo da radi kako treba i nazovem njih i oni kazu pa dodjite i donesite komp i ja to i uradim i tamo je neki baja jedno sat vremena cackao nesto i nekako namestio da radi i nakom toga mi je trazio PARE za tu uslugu....na sta sam se nasmejao i pitao pa zar nije u cenu modema usla i ta ugradnja (sto se podrazumevalo na svim ostalim mestima) i dobio sam odgovor da to nije tako i da se ugradnja posebno naplacuje....trazio sam da pricam i sa nekim sefom i on je dosao i ponovio tu istu pricu..naravno da nisam platio, doduse kod sebe tada nisam ni imao para, ali sam im i napravio frku sto mi to nisu napomenuli na vreme...sef je posle priznao kako sam ja u pravu sa moralne strane a oni sa pravne i tako bla bla bla....
DA ne smaram vise..to je bilo pre 5 godina, i vlasnici su sad novi...
sve je na tebi.....

HG Spot....novi , veliki izbor...idi do njih ili sajt...ali bolje je da odes

ja imam samo pozitivna iskustva sa njima... pa vec nekih 4 godine

ajde reci koje su to firme koje daju garancije od 3 godine? bas me zanima jer sam obisao sajtove mnogo firmi.
Asusova roba ima 3g garancije, i to će ti dati svaka ljudska firma. Click kompjuters gde sam uzeo Radeona su mi dali 3g garancije, iako im je poslovni prostor velik cca 25 kvadrata. Al se zato Desk pravi lud i daje godinu dana.

hvala ljudi, pogledacu i te hg spot

ma znam za asus i 3god ali ata ako ne uzimam asus? sta ako nemaju trenutno u prodaji asus procesore, memoriju i HDD-ove? sta ako im je to bash nestalo pa moram da uzmem nekog drugog proizvodjaca?

mnogi proizvodjaci imaju vecu garanciju od godinu dana i svaka ok firma ce ti dati full garanciju. evo i primera ako ne znas koliko traju garancije kod odredjenih proizvodjaca:

amd 3g
asus 3g
gigabyte 3g
western digital 3g (za pojedine modele 1g)
Kingston LifeTime
Corsair LifeTime
club 3d 2g
maxtor 1g (za pojedine modele 3g)
cooler master 2g-3g
logitech 5g (tast, mish)
logitech 2g (zvucnici i sl)
samsung 3g
kingmax LifeTime
...

Nisam kupio kod Imtela nista direktno vec preko posrednika, ali po istoj ceni - jer mi je bilo fizicki blize. U pitanju je WD od 80Gb-jb sa 3g garancije i zasad radi normalno i super :)

U svakom slucaju - preporuka.

velko je napisao(la):
mnogi proizvodjaci imaju vecu garanciju od godinu dana i svaka ok firma ce ti dati full garanciju. evo i primera ako ne znas koliko traju garancije kod odredjenih proizvodjaca:
.
.
.
...

e to je bas pregledno dobro ce mi doci da trazim kad se prave ludi.

ma znam ja da proizvodjaci daju cesto vise od 1 god ali kod nas npr na amd sempron box nece da daju duze od 1 god cesto (u jednoj firmi samo za asus daju 3god a sve ostalo je 1 god). kod drugih kad sam pitao covek mi ladno kaze da proizvodjaci to vise daju zato sto roba stoji na lageru, ono u fazonu nije to za mene, za mene je samo 1 god i sta se ja to tripujem treba da budem srecan sto uopste hoce meni nesto da prodaju :banana:

znaci uglavnom pozitivni utisci o Imtelu, ok najverovatnije cu kod njih da uzmem masinu.

e ajde ako nekog ne mrzi samo da mi prokomentarise izbor ako nesto bas ne stima za gaming masinu koja nece mnogo da se overklokuje... idem u soping za 10-ak dana pa da se ne zaebem. hvala

(cene sa uracunatim PDV)
Gigabyte GA K8 NE s754 3 godine - 74e (nemaju druge ploce ako je ovo bas neki skart recite, 754 uzimam zato sto mi se cini da 939 ne pruza mnogo vise za 100+e razlike)

sempron 2800+ 3godine - 87 (nameravam da ga malo OC mozda do 2,0 2,2 kako vam se to cini?)

1gb ili 1,5gb kingston ram lifetime warranty - 50e 512 modul (kazu da je za igre 1,5 optimum, bem li ga)

graficku trenutno nemaju neki izbor ali bih uzeo 6600GT - 180e (mislim da bi radila super narednih godinu dana pa bih je tek onda zamenio za nesto bolje, ipak je velika razlika u odnosu na 6800GT za 350e)

maxtor 200gb sata 3 godine - 89

Cooler Master centurion 530 380w 2 godine - 81e

Audigy 4 - 70e nasao sam u Phoenix system (ovo nisam siguran, voleo bih dobar zvuk u igrama ali sad imam sb live 5.1 ne znam kolika je razlika??)

+ ostale razne dzidza bidze

oko 770e sa pdv-om

sta mislite?valja li? kakva kombinacija mi je jos pametna?

Necu da kvarim ugled Imtela, ali moje misljenje je da imaju katastrofalno neljubazne komercijaliste.

Primer:

JA: Dobro vece, interesuje me ploca GA-8N-SLI-Pro.
Neljubazni Komercijalista: Dobro, sta vas interesuje...
JA: Interesuje me da li je imate i kolika je cena?
Neljubazni Komercijalista: Momenat....
Neljubazni Komercijalista: Nikada nisam cuo za nju....nemamo je!
JA: Ali pise na sajtu da je imate u maloprdaji.
Neljubazni Komercijalista: Pa sto onda zoves?!?
JA: : zatecen :....

Mislio sam da ovo nikada ne obelodanim ali vec kada pricate o Imtelu...
Iako imam poznanika koji radi u Imtelu nikada mu nisam spomenuo za ovu neprijatnost...
Toliko o tome.
pozdrav

Milan82bh je napisao(la):
Necu da kvarim ugled Imtela, ali moje misljenje je da imaju katastrofalno neljubazne komercijaliste.

Primer:

JA: : zatecen :....

Mislio sam da ovo nikada ne obelodanim ali vec kada pricate o Imtelu...
Iako imam poznanika koji radi u Imtelu nikada mu nisam spomenuo za ovu neprijatnost...
Toliko o tome.
pozdrav

eee zato sledeci put radi ovako:

TI: : a kako se ti zoves decko?
Neljubazni Komercijalista: zatecen...
TI: : pozovi svog sefa ODMAH !
Neljubazni Komercijalista: uh ovaj izvinite gospodine ... mislio sam samo...
TI: : (povisenim glasom) ma sta si bre mislio, kako te nije sramota!
(menadzer ulazi u prostoriju, cuje se galama, kupci u radnji svi gledaju u tebe)
TI: : (sada se vec deres) KAKAV JE OVO NACIN, DOSAO SAM PARE DA VAM OSTAVIM! NIKAD VISE NECU OVDE DA KROCIM!
(Menadzer ti prilazi i uplasenim glasom te moli da se smiris i da mu ispricas u cemu je problem)
(Neljubazni Komercijalista cuti i broji sare na parketu)
TI: : DA ZNATE DA CU DA VAS "PREPORUCIM" SVIMA KOJE POZNAJEM !
Uzrujani menadzer: gospodine molim Vas izvinite ovo se vise nece ponoviti, molim Vas da uzmete ovaj DVD player kao znak izvinjenja...
TI: : (mrstis se) HM u kakvu sam ja prodavnicu dosao (mrmljas satro sebi u bradu)...
(sve musterije bulje u vas)
Uzrujani menadzer: molim Vas gospodine uzmite DVD odlican je... (pocinje da se preznojava) evo imamo i odlicne hostese, ja sam ih licno testirao... EJ ANA DOLAZI OVAMO... samo trenutak gospodine... CUJES STA TI KAZEM (vec se dere i lupa rukom o sto)...
(vitka plavuse izlece iz druge prostorije i jedva ostaje na nogama pored ogromnih stikli...)
Uzrujani menadzer: evo gospodine vodite i Anu kuci (mrsti se na devojku i mase prstom preteci)... odlicna je za podesavanje opreme (namiguje ti)
TI: : (smirenim glasom) paa dobro... ali samo ovaj put cu preci preko ovakvog bezobrazluka (mrstis se na neljubaznog komercijalistu).
Uzrujani menadzer: potpuno ste u pravu gospodine... nece se vise ponoviti... (okrece se prema neljubaznom komercijalisti i gleda ga cutke)
TI: : (okreces se prema Ani) ponesi to (pokazujes na DVD)... polazi...
(prkosno se okreces i izlazis iz radnje)

:d eto malo razonode
pozz

Ili ce ti na chetvrtom redu vetj zalupiti slushalicu. Sili se kad budesh bio tamo i budu te pravili budalom, a ne preko telefona [tu moze lako da te odkachi]. Inache ja sa imtelom uvek pozitivna iskustva sam imao.

e upropasti mi pricu imenjace :D pa ja sam mislio da je on bio tamo kod njih , e ***

e upropasti mi pricu imenjace :D pa ja sam mislio da je on bio tamo kod njih , e ***

Eh...da sam bio tamo...
Kur bi mogao on tako da se ponasa, pa bre ja gde god da dodjem me nude kafom, picem... koliko sa zaeban! :D
BTW
I ja sam uvek imao pozitivna iskustva(ovim pomenutog).
poz

Dozvoli da ti ukažem na presudni momenat:

:p

Osoba A predstavite se : "JA sam neljubazni komercijalista..."

....

u IMTELu ti je najbolja ona crna riba sa cvikerima, ona je OK

Poslednja izmena:
Malo u odbranu Imtelovih komercijalista...definitivno najljubazniji komercijalisti sa kojima sam radio.
Garancije postuju i jako brzo ih resavaju.

Ja sam uzimao par stvari kod Imtela (nec 3520,cm napajanje,kinesko napajanje...) i nisam imao problema, ni na servisu (kinesko napajanje su mi odmah zamenili kad je crklo) ni pri kupovini...

I ja definitivno stajem na Imtelovu stranu, stvarno nisam bio ni u jednoj hardwer radnji u kojoj su me ljubaznije usluzili. Samo jedan savet pozeljno je da se zovne prvo da se proveri da li imaju to sto ti treba na stanju i rezervis da se ne proda dok ti ne dodjes. Desilo se drugaru i meni da na sajtu pise da imaju a kad smo dosli u prodavnicu nije bilo tih stvari jer su se u medjuvremenu prodale.

Sto se tice garancije to jos nisam imao prilike da iskusim i nadam se da ce tako i ostati.

Ja sam jedno vreme radio sa Imtelom preko veleprodaje. I imao sam totalno negativno iskustvo pa sam na kraju odustao od rada sa njima. Reklamacije su tesko primali, trebalo im je dugo vremena da zamene bilo sta sto je skuplje od 20e, ali kada su mi jednom dali fabricki neispravnu plocu koja nije htela da radi odmah cim sam sklopio masinu oni su mi odgovorili kako je ploca crkla usled nestrucnog rukovanja i overclockovanja.
Sto se Deska tice jeste da daju garanciju od samo 1 godine ali njima kada odnesem na reklamaciju graficko od 450e oni je momentalno zamene drugom samo na osnovu moje reci...
Sto se tice garantnog roka od tri godine, da li stvarno mislite da ce oni za 3 godine imati na lageru da ti zamene komponente koje sada kupis? Tesko, pre ce biti: -Izvinite ali trenutno nemamo istu plocu kao i vasu, ali za xx eur doplate i vasu mozete dobiti potpuno novu, pa vam onda i treba i nov procesor i memorija i xxxeur. Po meni ta garancija od 3g je dobra samo za monitore i eventualno neke hdd sve ostalo zaboravite...

jedino sto je po meni mana njihova je sto favorizuju neke proizvodjace... recimo Gigabyte

Pa ne favorizuju ih vec su uvoznici/distributeri :)

Moja jedina zamerka je sto ne primaju kartice.Kupovao sam dosta stvari i morao sam da idem na bankomat da dizem kes.Ne shvatam kako jedna takva IT firma ne moze
da obezbedi koriscenje kartica.To je bilo pre par meseci,ne znam da li su u medjuvremenu uveli ovu "uslugu".

Pa imtel valjda ne sklapa konfe vec samo prodaje komponente?!

stereo je napisao(la):
I ja definitivno stajem na Imtelovu stranu, stvarno nisam bio ni u jednoj hardwer radnji u kojoj su me ljubaznije usluzili. Samo jedan savet pozeljno je da se zovne prvo da se proveri da li imaju to sto ti treba na stanju i rezervis da se ne proda dok ti ne dodjes. Desilo se drugaru i meni da na sajtu pise da imaju a kad smo dosli u prodavnicu nije bilo tih stvari jer su se u medjuvremenu prodale.
Ne rade rezervaciju robe, bar nisu radili do, sada vec predprosle godine. A za zvanje pre kupovine - svakako. Ko pita - ne skita.

Svaka preporuka za Imtel.

igor2 je napisao(la):
Malo u odbranu Imtelovih komercijalista...definitivno najljubazniji komercijalisti sa kojima sam radio.
Garancije postuju i jako brzo ih resavaju.

e lepo je ca cut

n_131 je napisao(la):
Ja sam jedno vreme radio sa Imtelom preko veleprodaje. I imao sam totalno negativno iskustvo pa sam na kraju odustao od rada sa njima. Reklamacije su tesko primali, trebalo im je dugo vremena da zamene bilo sta sto je skuplje od 20e, ali kada su mi jednom dali fabricki neispravnu plocu koja nije htela da radi odmah cim sam sklopio masinu oni su mi odgovorili kako je ploca crkla usled nestrucnog rukovanja i overclockovanja.
Sto se Deska tice jeste da daju garanciju od samo 1 godine ali njima kada odnesem na reklamaciju graficko od 450e oni je momentalno zamene drugom samo na osnovu moje reci...
Sto se tice garantnog roka od tri godine, da li stvarno mislite da ce oni za 3 godine imati na lageru da ti zamene komponente koje sada kupis? Tesko, pre ce biti: -Izvinite ali trenutno nemamo istu plocu kao i vasu, ali za xx eur doplate i vasu mozete dobiti potpuno novu, pa vam onda i treba i nov procesor i memorija i xxxeur. Po meni ta garancija od 3g je dobra samo za monitore i eventualno neke hdd sve ostalo zaboravite...

chek bre! aj polako, ako mi za 2 godine rikne ploca, pjluc pljuc daleko bilo, ako ja dobro razumem, mogu da odem u Imtel, objasnim taka i taka stvar i onda ako je totalno riknula oni ce mi dati novu plocu istu ili ekvivalent (ako nece odma trazim DVD i zovem Anu! mmmm DVD) jesam ja to dobro razumeo il mi cale Robin Hud?

imam razne racunare preko 10G i samo mi je jedna msi kt266 ploca riknula ikad, ali ipak 3god znaci psihicki, aj ko moze da razjasni kako te duge garancije funkcionisu?

anyway mnogo dobrih utisaka o Imtelu, to sigurno znaci nesto...

Ja sa Imtelom imam samo najbolja iskustva. Kupio sam 512Mb Geil-a + 2x256Mb Geil-a, CM Musketeer (nije mu radilo svetlo pa mi dali drugi bez gledanja vracenog!) Gigabyte 3D cooler, CM CoolVivu, X ventilatora i hladnjaka za memorije, 2 joypada i ko zna sta jos...Puna mi je fijoka garancije.
Ortaku sam uzeo tu 6600GT koja posle nekog vremena pobrljavila i lik je dobio drugu pola sata posle reklamacije... Ko je rekao rok 45 dana?! Od svih firmi u koje sam provirio Imtel je najkoretniji (moje subjektivno misljenje).
Kolega krenuo da kupi masinu za sestrinog klinca i s posla razgovarao sa nekom povoljnom firmom i kao sutra ce biti gotova ako dodje odmah. Posto otprilike znam cene kazem mu da skokne do Imtela jer mu je bolja varijanta i imaju sve sto mu je trebalo. On okrene, porazgovara, sedne u kola i u roku od sat i po on je na pola pita do kuce sa masinom na sedistu!!! Eto vam primeri i licna iskustva.
Imaju brdo stvari, imaju dobre cene, maximalno su korektni po pitanju garancija, brzi su a cak su i ljudi koji rade u prodaji super. Pozdrav za ribu sa naocarima (zaboravio sam ime) posto znam da cita ovo sigurno. Nadam se da i ZorMi cita kako ih hvale svi.
Rade rezervacije, ja se licno uverio!

Nazad
Vrh Dno