Stex ne lupaj. Ako ćemo da pričamo, ajde da se držimo poznatih činjenica.
Ovde se radi o problemu zagrevanja, odnosno, NE šteti koju temperatura ima na računar, jer do sada nisu zabeležena crkavanja procesora zbog visoke temeprature, barem to niko ne spominje ovde, već o subjektivnom utisku da je mašina isuviše vruća ako se koristi na 100% snage određen vrem. period. Znači, laptop MOŽE da radi tako kako se i reklo, po opterećenjem duži vrem period, ali nekim korisnicima postaje to neugodno.
Ne možeš reći da nešto za šta si dao grdne pare ne radi. Ne možeš reći da si dao pare za poluproizvod, jer niti si kupio toster, koji ne peče tost, niti si kupio fen, pa ne greje koliko bi trebalo. Kupio si laptop, prenosni računar, koji je po definiciji napakovan u znatno manje prostora iste desktop konfiguracije. Na sve to je aluminijumski, pa će ta činjenica značiti da bolje disipira toplotu, ali će takođe značiti i da će tu toplotu osetiti vaši dlanovi.
Znači, ovaj auto se greje, ali može da vozi 220km/h, samo što postane vruće u njemu pa moraš otvoriti prozore, eto, kad voliš auto metafore :d
Baš to što je poznato da se Appleovi laptopi greju i subjektivni osećaj vreline biva pojačan načinom njegove izrade vam daje za pravo da se prenemažete ovde ko trudnice koliko i meni da vas nazovem glupima jer niste porazmislili pre nego što ste dali 1500€ za nešto što vam sada ne valja.
A argumenti da je neko dao 1500€ za mašinu i da mu ne pada na pamet da daje još 20-30€ za neku podlogu...pa šta da kažem, osim, brate, pa tebi se greje mašina, ne meni. Ako je problem u 20-30€, onda vrati fino mašinu u prodavnicu, opsuj im mater hohštaplersku, jer prodaju "poluproizvod" i idi kupi sličnog Della za 1200€. Onda kad se on potpali, a ti zadovoljno pomisliš: "Ee, ali uštedeo sam 300€!" :d
Bilo bi super da je pod max opterećenjem temperatura 35ºC, da se razumemo, ali nije, so get over it, tema je ionako o flekama u iMacovima.