Šta je novo?

iMac 27 - da li jos uvek imaju problem sa display-om?

u Londonu... malo je smor kada uzmes nesto vrhunsko i onda se smoris kada ga vratis i dobijes novi primerak na kom se desi ista stvar :(

al tako rade svi koji ne popizde i uzmu kes nazad... menjaju dok ne nabodu ok primerak...

London - to je druga prica....morbidno me zanima kako li bi to ovde u Srbiji izgledalo....
Jel ima neko iskustva sa iMac-om od 27" u Srbiji a da ga je kupio u prethodnih recimo 6 meseci?

/Me imao taj maler...

Kupljen februar/mart, od tada mijenjana dva displeja i sad je konacno kako treba.

Nisu bile zute mrlje u pitanju vec nesto drugo. Na originalnom displeju koji je dosao kad sam kupio mac pojavile su se fleke (od prasine valjda) u gornjem desnom uglu. Posle skoro mjesec dana te fleke su se rasirile na skoro trecinu ekrana.

Odlazak u servis - garancija - bla bla narucen novi. Cekao skoro 4 mjeseca na isporuku.

Postavljen displej, upaljen komp u serevisu, kad se podigao sistem kao da bijela neonka gori u dnu :p. Narucen novi displej. Cekao se nekih 20-ak dana (cudo jedno kako nasi 'premium reselleri' mijenjaju ponasanje kad pomenes inspekciju i tuzbu i posaljes par mailova na adrese u americi kome treba :p)

Stigao novi displej, namjesten, upaljen, sve kako treba. Od tada maltretiranje svaki dan, 24/7 nikakvih problema za sad da kucnem.

Dakle, od tri dispjela samo je jedan valjao.

E sad, to je mid2009 imac (cudo kako premium reselleri kod nas sa lakocom ciste lagere :p pod izgovom da je late2009 {koji uistinu nemaju nikakvih problema} kad ti ga prodaju).

Cini mi se da kod nas jos nema ovih novih imac-ova sa poboljsanom grafikom tako da je velika vjerovatnoca da ces, ako se sad odlucis za kupovinu, zakaciti mid2009 (tek sad treba ocistiti lager ;p).

Zato malo sacekaj, prati na netu situaciju oko eventualnih problema. Masina ti nece pobjeci budi siguran.

Pro je... od 7500 koliko kosta u najboljoj varijanti i sa popustom koji SAE dobija, bilo bi malo glupo da daju obicne...

Stex ne lupaj. Ako ćemo da pričamo, ajde da se držimo poznatih činjenica.

Mora da si sam sebi najpametniji? Sestričina ima MacBook Pro koji se pregreje kad se igra i zaglavi! Baš im je kvalitet! Imače, ona je svoj problem rešila tako što se više ne igra na njemu, a Mekica je jako sladak...
Koliko ste TFT ekrana, osim onih na iMac-u videli da imaju fleke? Ja ni jedan, a da nije bio fizički oštećen.

Pa eto vidiš da je sestričina ta koja greši, MacBook Pro nije da se na njemu igraš niti radiš išta zahtevnije. To je, po već objašnjenoj Apple filozofiji, za ljude koji zarađuju uz pomoć svojih računara a pritom ne rade ništa zahtevno. :wall:

Za sve ostalo kao rešenje se nameće Mac Pro (ako već mora da bude Apple). Jedino za njega nisam čuo da ljudi imaju neke veće tj. učestalije probleme iste vrste kao iMac i MBP.

Mora da si sam sebi najpametniji? Sestričina ima MacBook Pro koji se pregreje kad se igra i zaglavi! Baš im je kvalitet! Imače, ona je svoj problem rešila tako što se više ne igra na njemu, a Mekica je jako sladak...
Koliko ste TFT ekrana, osim onih na iMac-u videli da imaju fleke? Ja ni jedan, a da nije bio fizički oštećen.

stari MacBook 2GHz i ovaj najnoviji 13" MBP se bas ugreju ako igram nesto ali nikada nisu blokirali.

u svakodnevnoj upotrebi novi 13" MBP se stvarno jedva greje. stari MacBook mi se greje ali kao sto rekoh, treba da ga ocistim.

pored toga, imam jos ... bar 10tak MacBook(Pro)ova u svom okruzenju i niko se nije zalio da mu racunar blokira ili da ima bilo koji drugi problem.

problemi na koje sam licno naleteo na Macovima su:
1. eMac iz 2005. - losi kondezatori (zamene se i sve ok; ovo nije problem samo Apple elektronike vec u to vreme su neki krsh kineski kondezatori preplavili planetu; u to vreme sam promenio 3 Epox ploce zbog losih kondezatora)

2. iMac 24" beli - izgori GPU posle 3 godine (mora da se zameni cela graficka cca. 200e. - koliko sam skontao, hladnjak na grafickoj ne nalaze na VRAM chipove tako da oni izgore vremenom)

3. iMac 24" alu - 2.4GHz prva serija je imala problem sa vec pomenutom prasinom - moze da se izduva.
4. iMac 24" alu - 2.93GHz pojavljuju se zute fleke (vec treci put) - mislim da ovo nema veze sa pregrevanjem jer su ventilatori bili podeseni na 3000RPM a iMac hladan nonstop. izgleda da je samo poenta da se pogodi "dobar" primerak displayja :(

to je to ;)

inace mario, odlican ti post na prethodnoj strani! ;)

Poslednja izmena:
Pu! 13" je u pitanju ... (onaj popust)
Pitacu ih da li mozemo da dobijemo popust na 15".

Joj kako me smorio magic mouse danas na prezentaciji ... dizajn = 0! Multitouch= pun pogodak!.

Poslednja izmena:
@kovacm
U pitanju je veeeliki Macbook Pro sa i7 procesorom.

Pu! 13" je u pitanju ... (onaj popust)
Pitacu ih da li mozemo da dobijemo popust na 15".

Joj kako me smorio magic mouse danas na prezentaciji ... dizajn = 0! Multitouch= pun pogodak!.

Rekoh ti ja. Malo bi mnogo bilo da spuste sa 180k na cca 100k :)

Inace interesantno mi je ovo igranje na MBP :S
Kupish laptop od 1000+ e koji je za sve napravljen osim za igranje i onda opalish po njemu. Inace nevezano od MBP nejasno mi je igranje na laptopu. Probao nekada sa Toshibom, probao sada sa MB i jednostavno ne ide, kad vidim temperature ocu da umrem i zagasim sve :)

:wave:

Rekoh ti ja. Malo bi mnogo bilo da spuste sa 180k na cca 100k :)

Inace interesantno mi je ovo igranje na MBP :S
Kupish laptop od 1000+ e koji je za sve napravljen osim za igranje i onda opalish po njemu. Inace nevezano od MBP nejasno mi je igranje na laptopu. Probao nekada sa Toshibom, probao sada sa MB i jednostavno ne ide, kad vidim temperature ocu da umrem i zagasim sve :)

:wave:

A za sta je onda po tebi laptop ne od 1k vec od 2k evra napravljen? Jel' zato sto toliko kosta izradjen za neke extra specijalne zadatke koji nikako ne mogu da obuhvate gejming? :)

Meni je napr laptop enormno zgodniji za igru od bilo kog desktopa; zavalim se u krevet ili fotelju, namestim se kako god hocu, i udri.

To sto se pojedini modeli pregrevaju (a MBP je poprilicno poznat po tome) je vec inzenjerski promasaj; ne greju se svi laptopovi kao furune.

Vrh Dno