Sad cu ti ja tocno objasnit kako se rastavlja.
Svog sam rastavio prije tjedan dana da vidim u kakvom je stanju hladnjak, nije bilo prasine, star je godinu i po, al ja sam jako pazio na kakve ga povrsine stavljam i redovito sam brisao prasinu sa stola.
Inace imam najnoviju verziju biosa s acerovih stranica, u njoj su povecali brzinu rada ventilatora pa je laptop hladniji, a dok se igram koristim
rmclock za snizit napon procesora, ne smanjuju se performanse nego samo temperatura.
Njega koristis tako da nakon sto ga pokrenes odes prvo u advanced cpu settings i postavis mobile inace ne ocitava dobro napone, a zatim odes na ovaj ekran i podesis zeljene napone.
Pogledajte prilog 62274
Meni radi stabilno s ovakvim naponom, po defaultu je max napon bio 1.25 V, snizila mi se temperatura 15C
Malo testiras na odredenom naponu s orthosom ili nekim drugim programom za stabilnost, mozes krenut isto od otprilike 1.1 V pa ako ti je stabilno ostavi tako.
I jos pod profiles ako stavis performance on demand onda tamo i upali sve kvacice.
Pogledajte prilog 62276
A inace cisecnje ovog modela je jako lagano jer se lako dolazi do ventilatora.
Znaci, prvo ga izgasis, izvadis bateriju i stisnes tipku za paljenje da se isprazne kondenzatori.
Okrenes ga i vidjet ces veliki poklopac, odsarafis sarafe, al nemoj ih vadit jer imaju posebne prstenove da ne ispadnu kad se odsarafe tako da ostanu na poklopcu.
Pogledajte prilog 62273
Nakon sto odsarafis sve sarafe, poklopac je zakacen kukicama, na jednoj strani kucista kod poklopca ces vidjet udubljenje, na tom mjestu odigni poklopac, i polako i pazljivo idi u krug i odizi poklopac dok kukice iskacu, nemoj odizat s nicim metalnim da ne ostetis iznutra poklopac. Kako je vec jednom rastavljan vjerojatno ne bi trebalo bit pretesko.
Zatim ces vidjet ventilator i na njemu dva sarafa, pazi i na kabel kojim je spojen na maticnu.
Pogledajte prilog 62272
Ta dva sarafa odsarafi i odigni ventilator, ako hoces mozes i odspojit kabel da ga skroz izvadis, ali za ciscenje nije potrebno, i onda s necim ili ispusi ili ocisti s mekanom cetkicom hladnjak, onaj metalni dio kroz koji ventilator puse.
Opet nemoj cistit s nicim metalnim da ne ostetis nesto.
Nadam se da sam pomogao