Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Što znači šta?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zaintrigiralo me to sto si rekao "nigde u svetu". Veruj mi, samo pogledaj Amere, i kako njih deru, i sta im smisljaju.
I to u vezi samo televizije, cekaj da dodjes na internet, trotluju im saobracaj, cak im i ogranicavaju.
Pa to jos plus cek da vidis i telefoniju, gde im isto bezobrazno naplacuju, a signal po njihovim gradovima gori nego u nekom selu u Srbiji.

Veruj mi, ne kazem da je idealno, i da nas ne deru, ali ako si mislio da nema gore, ima, i to jos drasticno gore.
Pa to je SAD. Da, ali tamo bar mozes da ih tuzis elegantno i cak ce neki advokat to odraditi i besplatno (dobija poene), zato sto ti ne isporucuju uslugu koju treba. I na pomen toga ti srede. I sto je najsmesnije, slucaj se dobije u roku od dve nedelje. Jedino dobro je, sto je donesena regulativa koja zabranjuje blokiranje, usporavanje i ostale gluposti jednog ISP-a. U smislu, gde su svi jednaki kao korisnici. To usporavanje neta, je u sustini radjeno za one koji manje placaju, pa ih ne stavljaju u prioritet. Tj. brzu traku (fast lane). Ako hoces da imas to, plati. Srecom stavljena je ta regulativa. Problem je sto razni ISP lobiraju da se ukloni tako nesto. Cak su i tuzeni i dobijani su procesi protiv njih, u smislu, reklamiraju ti unlimited monthly internet, a dobijes nesto drugo. Lazna reklama.

Sent from my Huawei Honor 7 using Tapatalk

Poslednja izmena:
I jel prolazi na kraju da mi koji nemamo ugovornu obavezu kod ikoma da se odjavimo a zatim prijavimo kao novi SBB korisnici?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Pazi, ako si ugovorio (i van ugovorna obaveza je ista) i placas kod IKOM jedno i sad preuzimanjem i reorganizacijom dobio nesto drugo, bio pod ugovorom ili ne, mozes jednostrano da raskines ugovor, zbog drasticne promene. Tj. krsenja ugovora jedne strane. Time mozes da se prijavis kao novi korisnik.
Ne vezano za ovo, svako ko prekrsi ugovor, druga strana moze da ga raskine. Tj. ugovor je nistavan. Zagarantovano Zakonom o zastiti potrosaca i mislim cak i u obligacionim odnosima.
Cak sam i video da je SBB opomenut, jer je trazio od nekog lica da isplati sve preostale rate do kraja ugovora. A SBB je time prekrsio clan Zakona o zastiti potrosaca. Znaci, ugovor mozes da raskines kad hoces i vazi za bilo koju firmu. Osim ako drugacije nije dokazano. Jedan od primera ugovornih obaveza.

Poslednja izmena:
Izvoli.
Mada, mislio sam da vidiš šta sada imaš od kanala, uporediš sa stanjem tv paketa na sbb sajtu i vidiš koji su ti paket uvalili. Ako je to Start paket, onda je neshvatljiv bezobrazluk, po tom rezonu mogu bahato sutra da svima ostave rts 1i 2, a ostalo ukinu. Tužba odmah.

Nemas osnova za tuzbu cak i da ostave samo rts. Mozes samo da raskines ugovor (ili otkazes uslugu ako nemas ugovor).

To isto sam pitao za sebe kada su mu dosli iz SBB-a,da li mogu da raskinem ugovor sa IKOM-om i da se kod njih registrujem kao novi korisnik.Pored tvog imena i prezimena,adrese,stoji broj ugovora iz IKOM-a i samim tim ne mozes da budes novi korisnik,barem su meni tako rekli kad su dolazili.

Karaburma, upravo je rade. Net je vec prebacen na IP SBB-a, sad se jos ceka da puste signal za TV. Tj. slab je signal uzasno. To su sve lepo preko noci mogli da urade. Kanali mogu da se skeniraju, ali bukvalno "no signal". Na TV-u sam pustio signal test i sve je 0/0. Uzas. Kad zavrse, da uporedim sta imam od kanala, pa da im sve po spisku ako su zakinuli na mnogo toga, a jos smo pod ugovorom.

Dosao mi covek danas iz sbb-a, doneo mi dodatni cam modul za tv. Stavio on covek to, ne prodje ni pola sata nemam slike ni na jednom risiveru, net se oborio na nekih ~300 kbps :D
Sve se mislim da su greskom nesto odjavili, a ja trazio samo dodatni cam modul :D

Nisu tokom noći, a nisu nas ni obavestili. A ovde čitam da zovu ljude i objašnjavaju kad šta i kako. Kakav odnos, užas.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

I dalje signal slab, crn ekran.

Dal je moguce da mi puca wifi konekcija na tabletu, dok na dva tel normalno radi. Pre par meseci sam menjao modem za onaj sa ruterom i dali mi nekli CBN, i u prici sa sbb-om rekose da ga nece ni menjati za drugi /cisko/ kad predjem na sbb. Jel moguce da on brlja jer sam reklamirao tab i menjali mu plocu i opet isto.Hvatao bi ih na to da mi promene ruter.

Poslednja izmena:
Karaburma, upravo je rade. Net je vec prebacen na IP SBB-a, sad se jos ceka da puste signal za TV.
Koji deo Karaburme? U blizini stare okretnice autobusa i dalje IKOM IP adresa (95.x.y.z). Na TV-u se večeras oko 8 pojavila poruka da je potrebno isključiti/uključiti dekoder (CAM modul) najkasnije do četvrtka 21.09., jer će tad obaviti prebacivanje na SBB.

Mislim da treba ponovo da se resetuje dakodar

Koji deo Karaburme? U blizini stare okretnice autobusa i dalje IKOM IP adresa (95.x.y.z). Na TV-u se večeras oko 8 pojavila poruka da je potrebno isključiti/uključiti dekoder (CAM modul) najkasnije do četvrtka 21.09., jer će tad obaviti prebacivanje na SBB.
Kod OFK.
Sad trebalo im je vremena i sa moje strane ponovno ubijanje da presortiram kanale. Da iskljucim +1/+2 kanale iz broja kanala koje smo imali na listi (jedan dobar deo je isao na hide, zato sto su retardirani kanali i ovi sto stvarno ne razumem - francuski, spanski, nemacki....). Dobar deo je osakacen ponudom. Kad skinem te + kanale, onda od jedno 90ak kanala, spao na 63 koja gledam (zajedno sam nekim ubacenim). Sto je surovo. Bar da imam 80, pa da kazem, ajde moze da prodje.

Cak je signal strenght sada na ~80%, dok je na IKOM bio oko 98%. I vidi se da treba malo vremena da se pojavi slika, ako se prebaci na drugi kanal. Signal quality je na 100%.

Poslednja izmena:
Treba vremena za prebacivanje zato što ide sve preko ci modula. Kad se izvadi kartica, ne radi ni jedan digitalni kanal, čak ni rts. Je l' to regularno kod sbb, ili specijalitet kuće za dobrodošlicu ikomovim pacijentima?

radi info kanal digitalno pa mozes da se informises..

Ne razumem komentar. Pogotovo što je taj kanal pun laži i lupetanja, npr. za prvih 6 meseci za trio paket 990 dinara, što za nas nije tačno. Još neka pametna informacija na tom kanalu?

to je jedini FTA kod sbb-a

Treba vremena za prebacivanje zato što ide sve preko ci modula. Kad se izvadi kartica, ne radi ni jedan digitalni kanal, čak ni rts. Je l' to regularno kod sbb, ili specijalitet kuće za dobrodošlicu ikomovim pacijentima?

Izgleda da uopste nema digitalnih FTA kod SBB. Bio sa zenom kod komsinice, da joj preskeniramo kanale i ni jednog digitalnog. Samo analogni (ne koristi CAM/risiver). Tako da je istina zasto se sporije saltaju kanali, zbog CAM.

to je jedini FTA kod sbb-a
Aha, to si mislio, da se proveri ispravnost skeniranja, ok. Mislio sam da kazes da cu tamo da nadjem potrebne informacije, a kao sto rekoh, samo je gomila lupetanja. Dobro, saznali smo da fta kanala nema bez kartice ili risivera. Najgore od svega sto je u pitanju ucena, ili da potpisemo ugovor, ili nema cak ni svih kanala iz start paketa.

Dali su stigli u Zarkovo sa integracijom nema nista na njihovom sajtu a kad su radili Dorcol sve je pisalo

Dali su stigli u Zarkovo sa integracijom nema nista na njihovom sajtu a kad su radili Dorcol sve je pisalo
30.08.2017.
Plan finalnog unapređenja mreže

Pogledajte kada smo u vašem kraju i korake koji su potrebni za realizaciju
Poštovani korisnici,

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da unapređenje mreže IKOM-a ulazi u finalnu fazu. Unapređenja se odvijaju po delovima grada, o čemu ćemo vas unapred obaveštavati.

Svaki komentar suvišan....

Ne moraju da zure... Kad stignu, ako ne predjes na njihove pakete i ne uzmes ugovornu obavezu, izgubices gomilu kanala (FOX svi plus 1, Pinkovi Filmski, Cinemania...) tako da bolje po nas da ne zure

Znači kad nas silom preintegrišu, gubimo digitalni signal, uz mnoštvo kanala...? Za praćenje TV-a u tom kvalitetu će nam trebati njihova kartica (uz CI modul ili risiver), a nju možemo dobiti samo ako potpišemo neki od ugovora. Ili u prevodu, ako nećemo - osuđeni smo na analogni signal?

Otprilike, odnosno ako imaš ikomovu karticu, radiće ti digitalna, ali neki mix po njihovom nahođenju. Npr. ja imam dve kartice, na jednoj sam imao HBO, na drugoj ne, sad mi on radi na obe. Ali zato nemam neke kanale iz start paketa, prvo mi na pamet pada Viasat Nature.

Poslednja izmena:
Imam Ikom karticu i na njoj onaj "digitalna +" paket, a na ostalim televozorima mi je digitalni signal (bez tog paketa, naravno). Znači to će sve pretvoriti u analogni, a ovde gde mi je kartica mogu da očekujem seču skoro pola kanala. Pošto ih sada valjda ukupno ima 200 i kusur.
Cccc...

Otprilike, odnosno ako imaš ikomovu karticu, radiće ti digitalna, ali neki mix po njihovom nahođenju. Npr. ja imam dve kartice, na jednoj sam imao HBO, na drugoj ne, sad mi on radi na obe. Ali zato nemam neke kanale iz start paketa, prvo mi na pamet pada Viasat Nature.

Viasat nature nije bio u ponudi IKOM-a.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Otprilike, ono što je bilo kod Ikoma, a nema u SBB ponudi, će da nam uzmu. Ono što ima kod SBB-a, a nema kod Ikoma nam neće dati (ako ne pređemo na SBB pakete).

Viasat nature nije bio u ponudi IKOM-a.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Tačno, ali totalno nebitno. Kanali koji nisu bili u ponudi Ikoma, tv1000, viasat explorer itd. su mi dostupni, fazon je što se neko tamo igrao i izbacio neke kanale iz start paketa.

Nazad
Vrh Dno