Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Jel' ti ostade HBO? Sta je jos nestalo inace. Posto su mene zvali pre desetak minuta i rekose da ce u ponedeljak biti izvrsena integracija. Ja sam samo na Flat 3 (bez fona).

Izvrsena "integracija". Tel. 3 paket kod IKOM-a. Izgubio sam tacno 20. Pinkovih kanala. Od 13. filmskih Pinkova ostadose 3. Nema ni film boxa, film box plus. Dadose AMC i tv1000. Uglavnom...ojadise.

Zovem ih nekoliko puta i pitam koje kanale sada, kao IKOM pretplatnik, ja imam posto nigde ne postoji informacija o tome. Niko ne zna da mi kaze, samo ponavljaju da sam i dalje TEL. 3. Net je ostao nepromenjen, telefon takodje a tv?! Niko ne zna ili nece da mi kaze sta ja sada placam. Za koje tv kanale dajem svakog meseca pare?

Juce sam ih zvao i kazu da sam u start paketu. A u start paketu ima SK u HD koji meni ne rade. Ona se nesto cudi pa me prebaci na tehnicku podrsku. Tamo mi kazu da sam do 8. 10. na promotivnom i da treba sve da imam otvoreno. Kao proverice i ne javi se vise.

Danas ponovo zovem i kazu mi, ma kakva promocija...Pa dobro, gde je spisak kanala koje trebam da imam? E, pa to ne postoji. :D

I sta sada?

Excalibur koji deo grada ste pitam zbog integracije mreze. Inace meni duo gold paket televizija i internet EON radi bez problema svi kanali koji su start i hit paket u sbb.

Excalibur koji deo grada ste pitam zbog integracije mreze. Inace meni duo gold paket televizija i internet EON radi bez problema svi kanali koji su start i hit paket u sbb.

Ja sam jos uvek na IKOM Flat 3 paket. A najavili su integraciju i da u ponedeljak samo isklj/uklj TV (posto je CAM modul u pitanju). Sto znaci, moguce neka reorganizacija pozicija kanala.

@Excalibur

Ostao je HBO. I neke MTV, koliko vidim su izbacili. Ubacili su par dokumentarnih - Viasat E, Viasat H...Nemam staru listu kanala da uporedim. Pa...ta "integracija" nije nista. Samo ti oduzimaju gomilu pinkova koji su sada valjda u posebnom paketu.

Najveci problem i ono sto je zaista neverovatno, je sto mi sada ne znamo sta placamo. Nikakva informacija ne moze da se nadje o kanalima koje bi trebalo da imamo, niti oni govore bilo sta. Oni sada mogu da nam izbacuju kanale kako zele. Ne znam ko je nadlezan, da li Ratel ili neko drugi, pa ako neko zna neka napise a mene sigurno nece da mrzi da ih prijavim ukoliko je to nezakonito.

Imaš pravo da raskines ugovor zbog ukidanja kanala.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Poceli sa zvanjem za promene paketa po Zarkovu, klasika 6 mes po istoj ceni a onda sbb-ova....na 2 god. Pitao sam ih za ugovor na neodredjeno vreme, posle malo ubedjivanja sta ce mi sve to postoji mogucnost ali je net 6 gb/1 gb.....

@Excalibur

Ostao je HBO. I neke MTV, koliko vidim su izbacili. Ubacili su par dokumentarnih - Viasat E, Viasat H...Nemam staru listu kanala da uporedim. Pa...ta "integracija" nije nista. Samo ti oduzimaju gomilu pinkova koji su sada valjda u posebnom paketu.

Najveci problem i ono sto je zaista neverovatno, je sto mi sada ne znamo sta placamo. Nikakva informacija ne moze da se nadje o kanalima koje bi trebalo da imamo, niti oni govore bilo sta. Oni sada mogu da nam izbacuju kanale kako zele. Ne znam ko je nadlezan, da li Ratel ili neko drugi, pa ako neko zna neka napise a mene sigurno nece da mrzi da ih prijavim ukoliko je to nezakonito.

Pazi, oni bi morali, a ne moraju, da daju neki paket shodno broju kanala koji je na IKOM paketu. Npr. imao si 160 kanala i to je to. A net da ti ostane isti (to je samo skripta koja se gura u modem). Ili, jednostavno da zbudze prema nekoj skripti, kod njih u bazi, broj kanala prema serijskom broju kartice (CAM modul)/risiver. I da vrate ono sto je bilo, osim tih par kanalcica, koje bas i ne mogu da ostave. Pa tome sluze i ti zamenski kanali. I to sve dok zadnjoj osobi na IKOM-u ne istekne ugovor.
Tehnicki, kada istekne ugovor, ti imas isti paket, samo je van ugovorna obaveza.

Tako da Ratel je moguc radi prikavljivanja, jer je ovo tesko krsenje ugovora od jedne strane. Samo sto je Ratel jajarenje. Ovo dok ne izadje u vesti negde, posebno na TV-u, nista od toga.

Poslednja izmena:
Imao sam silnu zelju da vam prenesem desavanja sa agentom SBB-a koji mi je dosao na vrata u vezi novog ugovora.Trenuto koristim flat 3 + jos jedan dodatni modul,mesecno placam 2.775din + oko 1.000din fiksni telefon.Rekao sam da sam zainteresovan da predjem na njihov Trio Gold Extra,ali da istovremeno trazim i da mi se ucine niki ustupci.Da pored CI modula(ne zelim njihov uredjaj)koji mi sleduje dobijem jos dva CI modula besplatno,svaki se inace placa mesecno 290din i da dobijem mogucnost gledanja HBO paketa koji sam inace imao i do sada.Odmah je kontaktiran njihov menadzer koji je odobrio,ali da ipak odobrenje mora da da i direktor.Odgovor od SBB-a cu dobiti do cetvrtka,jos mi je napomenuto da za dve god.trajanja ugovora sve to placam 3.890din jer te dve godine ne placam tel.pretplatu.To mi je prvo iskustvo sa SBB-om i bas cekam sledecu nedelju da vidim sta ce od toga biti,pozz

na ta dva druga CAM modula bi verovatno imao samo osnovni paket?

Pazi, oni bi morali, a ne moraju, da daju neki paket shodno broju kanala koji je na IKOM paketu. Npr. imao si 160 kanala i to je to. A net da ti ostane isti (to je samo skripta koja se gura u modem). Ili, jednostavno da zbudze prema nekoj skripti, kod njih u bazi, broj kanala prema serijskom broju kartice (CAM modul)/risiver. I da vrate ono sto je bilo, osim tih par kanalcica, koje bas i ne mogu da ostave. Pa tome sluze i ti zamenski kanali. I to sve dok zadnjoj osobi na IKOM-u ne istekne ugovor.
Tehnicki, kada istekne ugovor, ti imas isti paket, samo je van ugovorna obaveza.

Tako da Ratel je moguc radi prikavljivanja, jer je ovo tesko krsenje ugovora od jedne strane. Samo sto je Ratel jajarenje. Ovo dok ne izadje u vesti negde, posebno na TV-u, nista od toga.

Ja imam ugovor na neodredjeno vreme, a pretpostavljam i dosta drugih korisnika. Ono sto mene najvise nervira je to sto ne postoji nikakva informacija na IKOM sajtu za IKOM korisnike. Ja sam TEL 3. i nemam pojma da li se nesto menjalo u vezi telefona, da li su promenjene zone, koje su zemlje u kojoj zoni...nemam pojma sta se desava, sta ce se desavati sa netom, da li ce se menjati brzina...nemam pojma koje kanale mogu da gledam, koje brisu, koje dodaju...Oni su izbacili nekih petnaestak filmskih kanala a ubacili dva. Jako je mali broj tih zamenskih kanala u odnosu na ono sto su ukinuli a sada to sto su ukinuli prodaju u nekom novom paketu za koji bi morao da predjes u SBB.

Jednostavno, mi za njih ne postojimo iako imamo vazece ugovore.

Ja imam ugovor na neodredjeno vreme, a pretpostavljam i dosta drugih korisnika. Ono sto mene najvise nervira je to sto ne postoji nikakva informacija na IKOM sajtu za IKOM korisnike. Ja sam TEL 3. i nemam pojma da li se nesto menjalo u vezi telefona, da li su promenjene zone, koje su zemlje u kojoj zoni...nemam pojma sta se desava, sta ce se desavati sa netom, da li ce se menjati brzina...nemam pojma koje kanale mogu da gledam, koje brisu, koje dodaju...Oni su izbacili nekih petnaestak filmskih kanala a ubacili dva. Jako je mali broj tih zamenskih kanala u odnosu na ono sto su ukinuli a sada to sto su ukinuli prodaju u nekom novom paketu za koji bi morao da predjes u SBB.

Jednostavno, mi za njih ne postojimo iako imamo vazece ugovore.

Sto se tice zona, nesto sitno se menjalo i za to je bilo obavestenje. Sto se tice ugovora, mozes da ostanes na tel3, neces dobiti povecanje brzine, osim naravno ako ne uzmes drugi paket od sbb-a. Ne mogu da te primoraju da menjas pakete, i da potpisujes ugovorne obaveze.

Sto se tice kanala, primetio sam da su neki otisli, a da su neke i dodali. Sve u svemu, njihovo krajnje objasnjenje je: "takva nam je sada programska sema".
Ono sto su uveli je da ako imas vise digitalnih risivera, izjednaceni su po paketima. Primera radi ja imam kod ikoma tel5 (na jednom risiveru imam sve kanale), a dok na drugom risiveru sam imao osnovnu ponudu (za toliko sam se pretplatio). Sada na oba risivera imam izjednaceno kanale po tel5 paketu. Stize i treci risiver koji je isto
izjednacen (odrzavanje mesecno je 290 din)

Ono sto sam takodje primetio "instalaciona taksa" je skocila sa 1000 na 1900 din. Samo da mi donesu risiver, namontiraju i to je to. A kad treba da predas opremu, niko ne dolazi moras sam da se ganjas.
Na kraju cu i ja njima naplatiti "deinstalacionu taksu", sto na kraju moram sam da vracam opremu :D

Sve u svemu, njihovo krajnje objasnjenje je: "takva nam je sada programska sema".
Pa da. Samo ja postavljam pitanje na koje niko nema odgovor...Cija programska sema? IKOM-ova ili SBB-ova? Ako mi imamo IKOM p. semu, gde ja mogu da vidim sta i kako?

U tome je problem. Kada ih zovem, u zavisnosti od toga ko mi se javi, dobijam potpuno razlicite informacije. Od toga da imam sbb-ov start paket, do toga da bi trebalo do 08.10. da mi svi kanali budu ukljuceni, kao neka promocija. Ludilo.

Krajnje je bezobrazno sa njihove strane da nam potpuno uskrate bilo kakve informacije o tome sta placamo.

Jos nesto, kada pises o risiverima...da li si presao na sbb ili si jos kod ikom-a?

Poslednja izmena:
Zašto ne uporedis tv pakete sa sbb sajta sa kanalima na tv-u?

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Mi smo svi sada, ili barem vecina na sbb-ovoj programskoj semi.
U vezi risivera zaboravih da ti kazem da sam i tu zvao, pitao sam da mi ustupe nove risivere, posto nemam +1 kanale (to su kanali na 1 sat odlozeno), dobio sam odgovor da moram da predjem na sbb-ove pakete, da bih dobio iste. Eventualno ako je neka "ekstremna" situacija da stari risiver ne prima signal, dobijam novi.

Nisam presao na sbb, trenutno sam na tel5, nemam ugovornu obavezu, i tako ce ostati dok telekom barem ne useta sa optikom.
Posle toga pravim presek i videcu sta valja.

@SickMF, ako imas listu starih kanala da mi nadjes, rado cu da napravim detaljnu listu izmedju IKOM i SBB programske seme.

Mozete sutra da potpisete novi ugovor sa SBB-om i placacete njihov paket,ali vam ostaje IKOM programska sema sve dok u vasem kraju ne izvrse prebacivanje na njihovu mrezu,a kako kazu rok je 31.12

Ajde onda ovako da poredimo.
Ko ima Flat 3 (nema veze da li je tel ili ne), u koji SBB paket je ko uleteo? Surovo je uleteti u onaj Silver prvi paket, jer time gubimo mnogo kanala. Negde oko 70 komada (racunajuci one +1).

Sent from my Huawei Honor 7 using Tapatalk

Nisam siguran da uleces u sbb pakete, osim ako nisi potpisao ugovor. Paket ostaje isti koji ti je sada. Po sbb-u oni moraju da ti daju iste kanale koje si imao do sada. Samo ako oni nemaju u programskoj semi neki paket oni moraju da ti daju zamenu za taj paket.

Surovo je uleteti u onaj Silver prvi paket, jer time gubimo mnogo kanala. Negde oko 70 komada (racunajuci one +1
Nismo mi usli u njihove pakete. Izgubili smo, kao sto sam pisao, od filmskih filmbox-ove i pinkove, Vidim da sbb te kanale ni nema u ponudi. Zato mi nije jasno da li smo u ikomu ili u sbbu. Ako smo u ikomu, kao sto mi oni kazu svaki put kad ih pozovem, gde su nam ti kanali. Ako smo presli u sbb, u kom smo paketu...

Cini mi se da ni oni nemaju pojma sta ce sa nama.

...
@SickMF, ako imas listu starih kanala da mi nadjes, rado cu da napravim detaljnu listu izmedju IKOM i SBB programske seme.

Izvoli.
Mada, mislio sam da vidiš šta sada imaš od kanala, uporediš sa stanjem tv paketa na sbb sajtu i vidiš koji su ti paket uvalili. Ako je to Start paket, onda je neshvatljiv bezobrazluk, po tom rezonu mogu bahato sutra da svima ostave rts 1i 2, a ostalo ukinu. Tužba odmah.

Prilozi

• GlobalClone00001.txt
    6.2 KB · Pregleda: 119
Poslednja izmena:
Kad sagledamo sve to, manje-vise, najbezobraznija stavka kod SBB-a, a uvaljena ovde je "odrzavanje". A bukvalno ti nigde u svetu nemas tako nesto. I to jos vuku od samog nastanka. Ne mogu da se setim kako se to ranije zvalo. Oni vec imaju ugradnju u ceni paketa/kanala, da su stavili jos 100-200 dinara dodatne ugradnje, pa da kazemo "u redu", nego ~10 evrica ugradnje. Osim toga, odavno su mogli da predju na digitalni sistem i svim korisnicima da podele risivere i da skinu to "odrzavanje". Sada i CAM module/kartice. Zato u Srbiji je sve moguce, pa i stvaranje monopola i cena koje bas nisu za plateznu moc gradjana. Zato je IKOM imao malo realnije cene.
Samo fali jos da otkupe Radijus i onaj AVCom, mozda jos po kojeg sitnog preostalog i tehnicki dobijamo dve firme. Telekom i SBB.
Nije ni cudo sto zbog ovakvih situacija, koje se redjaju u kontinuitetu, savetuje se ljudima da beze odavde, ako imaju mogucnosti.

Sent from my Huawei Honor 7 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zaintrigiralo me to sto si rekao "nigde u svetu". Veruj mi, samo pogledaj Amere, i kako njih deru, i sta im smisljaju.
I to u vezi samo televizije, cekaj da dodjes na internet, trotluju im saobracaj, cak im i ogranicavaju.
Pa to jos plus cek da vidis i telefoniju, gde im isto bezobrazno naplacuju, a signal po njihovim gradovima gori nego u nekom selu u Srbiji.

Veruj mi, ne kazem da je idealno, i da nas ne deru, ali ako si mislio da nema gore, ima, i to jos drasticno gore.

I jel prolazi na kraju da mi koji nemamo ugovornu obavezu kod ikoma da se odjavimo a zatim prijavimo kao novi SBB korisnici?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno