Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

@Difermo, evo informacije iz prve ruke, bukvalno se desilo pre nedelju dana... Ja sam vlasnik stana, podstanari insistirali da sve vodi na njihovo ime tako da sam morao da odjavim moj SBB DUO Gold koji sam imao na toj adresi, znači bio sam u poslovnici i pitao da li ako odjavim sve da li je onda potrebno da podstanari prilože ovlašćenje + ličnu kartu, zaposleni u poslovnici kaže NE, od skoro ne treba nikakvo ovlašćenje. I tako je i bilo, podstanari dobili novi priključak + paket na mojoj adresi.

Svrati do neke od poslovnica, mislim da se ipak tamo zaposleni bolje razumeju u materiju nego ovi koji odgovaraju na email/telefon.

Hvala na odgovoru.. Cim stignem u BG moram to proveriti.. ako ne mislim da mi je jedina opcija kbcnet da proverim

Каква је Беогридова понуда, јели исплатљивија од СББ а? Видим да може и телевизор да се узме.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Uskoro SBB optika u Zarkovu,zgrada kod Vera,investitor se dogovorio sa njima.Rok za zavrsetak radova 20.08. Inace,originalno instalaciju u toj zgradi sproveo Ikom,ali nakon preuzimanja i na inicijativu investitora krenulo se sa radovima,pa bi na kraju pored SBB optike trebalo da bude i Telekom optika (vec sprovedeno) i ranije vec spomenuo.Do kraja avgusta javljam konacni ishod ili ranije ako saznam nesto novo.Inace,u pitanju je isti investitor koji mi je avgusta prosle godine potvrdio da ce SBB kupiti Ikom,pa verujem i da ce ove nove informacije biti tacne.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Jel nekome los internet vec sat vremena nece nista da otvori,you tub pokazuje gresku jel nesto rade ili je nesto drugo u pitanju je Zarkovo

Konjarnik isto štuca net. Tapatalk, sajtovi itd, sve radi ko migavac :)

Sent from my LG-H955 using Tapatalk

Uskoro SBB optika u Zarkovu,zgrada kod Vera,investitor se dogovorio sa njima.Rok za zavrsetak radova 20.08. Inace,originalno instalaciju u toj zgradi sproveo Ikom,ali nakon preuzimanja i na inicijativu investitora krenulo se sa radovima,pa bi na kraju pored SBB optike trebalo da bude i Telekom optika (vec sprovedeno) i ranije vec spomenuo.Do kraja avgusta javljam konacni ishod ili ranije ako saznam nesto novo.Inace,u pitanju je isti investitor koji mi je avgusta prosle godine potvrdio da ce SBB kupiti Ikom,pa verujem i da ce ove nove informacije biti tacne.

Kako samo u jednoj zgradi? To je ona izmedju Vera i mosta?

U pitanju je ona nova zgrada,jos uvek u izgradnji,direktno iza Vera.Ne znam da li je investitor platio za optiku samo za njegovu zgradu ili ne,kao i to da li ce nakon te zgrade,SBB nastaviti sa sirenjem optike u tom kraju,ili samo ko plati,sto verujem da je slucaj sa SBB-om jer do sada optiku imaju samo po "fancy" naseljima gde je sigurno primenjen isti princip.

koja je najbolja alternativa umesto sbb-a i ikoma (za internet) ?

Prica se da je vdsl dobar ako imas mogucnosti. Imas i wifi provajdere.

Pa ako imaju mogucnost otike u Zarkovu ne vidim zasto je dalje ne bi sirili ili sam ja kratkovid. Znam da je Telekom kod mene na ceraku posadio nove bandere,pitam montere jel to optika,a oni mi kazu nije samo nove bakarne zice :D. Telekom rules,iducih 50god ce i dalje da guraju sve kroz zice i da pricaju da unapredjuju prezu. Mislim moze bakarna zica da gura ali ceo svet ode na optiku ,a mi i dalje na bakru. Toliko u unapredjenju u Srbiji

Poslednja izmena:
Šta znam ako imaš infrastrukturu ne vidim što ne ponude drugima. Ne verujem da na Ceraku i Cerak vinogradima do Vidikovca ima manje ljudi koji bi uzeli optiku nego u jednoj zgradi u Žarkovu.

Pa mora, ali ako mu je vec fiksni na Mts-u, to je to.
A kod kablovskih mora i TV.

Kako uz vecu cenu?

Evo im sad, neka uzmu SBB powered by IKOM i imace HD kanale, ali je caka sto ce cena skociti pa bas i nisu odusevljeni da predju :).

Ja hteo da predjem prosle nedelje na ikom/sbb power po ceni od cca3600 din. Al kazu ako hoces mora ugovorna obaveza od dve godine. A nikakav popust.. Pisao sam vec o tome... Smejurija. A presao bih odmah da placam tu vecu cenu ako mi daju punu uslugu odmah bez ugovorne obaveze. Al ne moze, ne uklapa im se u mogucnosti... Strasno

pa u prvom talasu garant love one koji su bas nezadovoljnim onim sto je SBB nudio i nece zaliti kesha da dobiju SBB (ili ono ljude kojima preko telefona uvale - e sad ce da dodje kolega da predjete na SBB a vi samo postpisete...)...a bolje ponude garant idu kasnije za one kojima se ne zuri

meni znaci donekle 72 unazad i sk4-6..ali nisam spreman da me prave budalom zbog toga...tako da ikom rules..za sada :)

Pa mora, ali ako mu je vec fiksni na Mts-u, to je to.
A kod kablovskih mora i TV.

Pa odjavljen je fiksni pre mesec dana... *** :)... Bolje da pokusam ovo sa SBB-om.. tv bih bar ne kada i gledao...

Pokusaj naravno tvoja odluka, tvoj novac i na kraju krajeva tvoje kajanje ce biti(kao kod vecine, a iskreno se nadam da se neces kajati kao vecina).
Ja ni ne koristim fiksni iako ga imam u box paketu jer mi kad se sve sabere pomnozi i podeli ispadne dzabe, samo sto ja ni ne gledam tv, sve tekme koje me interesuju nadjem na netu ili preko iptv-a.
Svakako ti donosis odluku, pitao si za solucija ja sam ti ponudio proverenu, ti odlucujes.
Srecno.

pa ako bih mogao da izbegnem kablovsku televiziju a uzmem samo internet, meni odgovara... ako postoji neki provajder koji to nudi pristajem odmah (naravno ako pristanu da ja potpisem, a ne vlasnik stana, jer je on u Kanadi)...
Jel bi mogao da posavetujes malo detaljnije oko racunice.. Koliko te kosta (da se ne kajem posle) ?
Ako je bolje radije cu poslusati tvoj savet :)

Postoji provajder koji ispunjava sve tvoje uslove a nudi i više od toga - simetrične brzine. Problem je samo što on pokriva samo najurbaniji deo Novog Beograda. Ako ti ispunjavaš taj lokacijski uslov onda skoči do neke Beogrid teme.

Je*o ih ovaj SBB portal...gde je pristup mailu? Gde da kreiram nalog?
Kaže: ako nemate nalog možete kreirati na portalu mojsbb.rs.
Kada odem tamo nigde opcije nema

Je*o ih ovaj SBB portal...gde je pristup mailu? Gde da kreiram nalog?
Kaže: ako nemate nalog možete kreirati na portalu mojsbb.rs.
Kada odem tamo nigde opcije nema

Imaš gore desno "Registracija", ali mislim da je bolje da tražiš od IKOM-a da ti pošalju mejl za registraciju. Onda u mejlu bude link, a na stranici budu već ubačeni potrebni podaci.

Dali je neko zvao ove sto ostavljaju letke za Sbb u Zarkovu po sanducicima jel ponuda ista kao sto nude iz Ikoma ili je prava ponda za nove Sbb korisnike sa svim povoljnostima 6 meseci 990 i jos 6 meseci neki popust da vidimo sta nude sada

Poslednja izmena:
Postoji provajder koji ispunjava sve tvoje uslove a nudi i više od toga - simetrične brzine. Problem je samo što on pokriva samo najurbaniji deo Novog Beograda. Ako ti ispunjavaš taj lokacijski uslov onda skoči do neke Beogrid teme.

*** na Zarkovu sam.. Meni realno treba samo internet, i to bih bio zadovoljan (odgovaralo bi mi) sa 10/1..
Samo da je stabilan..
Sve ostalo mi nije potrebno.. Tako da sada moram traziti najbolje, tj. najpribliznije resenje..

Tada ti preostaje izgleda samo VIP 4g kućni net. Prvih 100GB 10/2 mbps a posle toga 2/2 ...za 1000,00 pa čak i jeftinije.

Jeste povoljno ali ne zelim internet preko 4g mreze.. Odoh do kbcnet teme da procesljam

Vrh Dno