Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

ps nije da imam gomilu hardvera i hangar neki :D nego kucno rudarenje. znam da nije 100% garantovan internet..ja se vise ovako zalim na nestabilnost..znam da nisam platio da imam garantovano internet u 100% vremena :D

ps nije da imam gomilu hardvera i hangar neki :D nego kucno rudarenje. znam da nije 100% garantovan internet..ja se vise ovako zalim na nestabilnost..znam da nisam platio da imam garantovano internet u 100% vremena :D

U tvom slucaju budi srecan ako zaradis 0.1$ mesecno :D Mislim da ti je pre isplativo da radis nesto i da naplatis u bitcoinima, pa posle preprodas iste.

znas kako se kaze zrno po zrno.... ili u ovom slucaju cent po cent..i eto ga dolar :D

sto se mene tice zelim ti bitcoin po bitcoin, a to je soma evra po soma evra!!!!

Neverovatno kakvo djubre od firme su postali. Danas i ovih dana maltene mi internet pukne po 3 puta u toku dana..
Kada god zovem javi se onaj Pedja koji mi govori da je sve u redu. ****m ti firmu mrtvu trebali su da se ugase skroz a ne da ih kupi sbb

znas kako se kaze zrno po zrno.... ili u ovom slucaju cent po cent..i eto ga dolar :D

Da li si napavio biznis plan? :)
Salu na strau, da li si proverio koliko struje potrosis kad ostavljas kompjuter da ti rudari?
Moze se lako desiti da kad podvuces crtu prodjes kao u kladionici. Mozda ces jednom i dobiti dobitak ali kad saberes prethodne uplate ti si na gubitku :)

'Bem ti IKOM,stalno neki prekidi i problemi sa njima,na vrh ***ca su mi se popeli.

Misliš SBB?

Od kako ih je preuzeo SBB internet radi mnogo lošije. Svaki čas neki prekidi.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Od kako ih je preuzeo SBB internet radi mnogo lošije. Svaki čas neki prekidi.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Bas to ! To sam i ja primetio. Najjace od svega je kada god zovem ono bude sve dobro, posle sat vremena pukne internet opet. Juce je 3 puta pukao za 3 sata i na kraju sam odustao.
Evo danas opet ista prica. Onda oni pokusavaju da svale problem na ruter i moj firewall, lol..
Zvao ih sad, "bilo je problema na mrezi poslacemo tehnicara"..
Ono sto je najtuznije ovaj problem se ponavlja svakih 2,3 meseca, oni postalju dva ista lika, koji zakace tablet izmere pikove i sta vec, cacnu 3 minuta i odu, to onda radi 2 meseca dobro pa opet krene da jede *****..
Ovo u poslednjih par dana je jezivo, mislim da mi nije pukao net za 7 godina koliko sam kod njih kao u ovi par dana..

Moguce je da se intenzivno radi na mrezi da bi je osposobili za prebacivanje na SBB sistem?
Koliko vidim skoro uvek su u pitanju isti delovi grada.

Mislim da se ipak intezivno ne radi na mreži pa otud i prekidi

Sent from my iPhone using Tapatalk

To bi bilo to, od danas mi je IPv4 adresa 100.64.205.xxx na network connection details a interesantno mi je da mi svaki sajt koji posetim ocita drugu adresu iz serije 95.180.110.xxx gde se to xxx menja za svaki sajt kojem pristupim

A juce gledam auto sbb-a stoji kod naselja a majstori idu redom od bandere do bandere i cackaju po onim njihovim kutijicama na banderama, odma sam pomislio da nesto nece na dobro da izadje

Pa izgleda da sam popio neku cudnu verziju NAT-a ili bar ja mislim da je cudna jer koliko shvatam da bi trebalo da je nas gomila sa adresama iz privatnog opsega iza jedne javne adrese a ne ovako da za svaki pristup dobijem drugu javnu adresu

Pa izgleda da sam popio neku cudnu verziju NAT-a ili bar ja mislim da je cudna jer koliko shvatam da bi trebalo da je nas gomila sa adresama iz privatnog opsega iza jedne javne adrese a ne ovako da za svaki pristup dobijem drugu javnu adresu

to je neki Carrier-grade NAT

Pa to imaju vecina u SBB-u nista novo i nista cudno, nemaju samo oni sa najjacim(najskupljim) paketima.
Ima i mts, ali na zahtev korisnika skida CG NAT, dok SBB, jok.

Za mene kao dosadasnjeg korisnika IKOM-a jeste i novo i cudno :(
Znaci to je to, videcemo kako radi sa tim. Eno na uTorrentu narandzasti trougao u cosku, nasumicni probani port je zatvoren

E pa sad se privikni, jer si nezvanicno sad korisnik SBB-a, a uskoro ces biti i zvanicno.
Sredjuje se mreza sa SBB-ovom i bice ovakvih stvari u buducnosti mnogo.
Srecno svima sa njihovim netom, ja samo imam kablovsku kod njih, srecom.

Hoće li oni nama ponuditi raskid ugovora kada zvanično budemo sbb? Jer ako ponude ODOH na ADSL kod telekoma jer je i meni vdsl radio perfektno pa sigurno 5+ godina a drugi izbor nemam. Imao sam u drugom stanu sbb onaj najveći paket, 6 meseci i više mailova ratelu je trebalo da bi namestili net da radi kako treba. O ikomu (nemam drugi izbor mts ili ikom) da ne trošim reči, sve je već napisano...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Sad sam trejsovao moj IP i ima sta da vidim :)
ASN - Serbia BroadBand-Srpske Kablovske mreze d.o.o.

E pa sad se privikni, jer si nezvanicno sad korisnik SBB-a, a uskoro ces biti i zvanicno.
Sredjuje se mreza sa SBB-ovom i bice ovakvih stvari u buducnosti mnogo.
Srecno svima sa njihovim netom, ja samo imam kablovsku kod njih, srecom.

Srećno im sa svim uslugama.:D

Nakon nekoliko testova za redom iz raznih browsera ovo je rezultat na sje**beu

Bez obavestenja bez icega, skratili su mi dl za 200Mbita al su zato uzeli punu cenu paketa na racunu

Inace Tel5 bivsi ikomov je upitanju... Vidim ja da se vracam na mrtvi Telekom

Nakon nekoliko testova za redom iz raznih browsera ovo je rezultat na sje**beu

Bez obavestenja bez icega, skratili su mi dl za 200Mbita al su zato uzeli punu cenu paketa na racunu

Inace Tel5 bivsi ikomov je upitanju... Vidim ja da se vracam na mrtvi Telekom

Što ne uložiš reklamaciju?

Pa razmisljao sam o tome... ranije jesam, al sad dok su u tranzitu, stvarno nisam raspolozen da slusam kako je kod njih sve ok, do mene je i ostale price za ljude koji pojma nemaju sta je ruter a kamoli nesto vise. Nadam se da ce da se sredi, i da je stvarno trenutno zagusenje i "problem kod mene" ako se ne sredi, zovem da raskinem ugovor i Boze pomozi sa Telekomom

Vrh Dno