Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Pa razmisljao sam o tome... ranije jesam, al sad dok su u tranzitu, stvarno nisam raspolozen da slusam kako je kod njih sve ok, do mene je i ostale price za ljude koji pojma nemaju sta je ruter a kamoli nesto vise. Nadam se da ce da se sredi, i da je stvarno trenutno zagusenje i "problem kod mene" ako se ne sredi, zovem da raskinem ugovor i Boze pomozi sa Telekomom

Kako hoćeš,ali opasno su te zakinli.
Ja bih uložio reklamaciju,ne možeš ništa da izgubiš.

Od kada će moći zvanično da se raskine sa Ikomom bez penala?

Pa od kada promene uslove (krenu sa SBB ponudom). Juče još nisu ništa novo imali da mi kažu ovi što presreću u Delta City-u.

Internet je jeziv, ali bas jeziv u poslednje vreme. Rekose da ce poslati nekoga, i dalje sve isto, malo malo pa pukne. I to nije u fazonu da pukne, tipa resetuje se modem, ne, sve lepo stoji upaljeno ti ako igras igricu ili trazis nesto samo odjednom nemas internet, pa se opet vrati..
Naravno kad zoves oni govore da je sve okej, niko ne zeli da te saslusa, ponasaju se kao da sam ***** kada objasnim. Jel vam svetle lampice, jel imate sad internet ? Vidim da je modem na mrezi... uzas jedan.

Sada mi sa ove vremenske distance i iskustva sa Ikomom uopšte ne izgleda loše telekomovih 20/1... ako išta, radi kao sat.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Sada mi sa ove vremenske distance i iskustva sa Ikomom uopšte ne izgleda loše telekomovih 20/1... ako išta, radi kao sat.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Dobro, kod telekoma dobijes rezervisan kanal, nema pada brzine, ali opet zavisi da li imas ok centralu.
I meni je ok izgledalo na telekomu 50 mbps, dok nisu kvazi majstori rasekli snop parica citavoj zgradi, od tada pucalo na 2 3 minuta konekcija.

Sve u svemu, kod telekoma je sledece: ili nemas absolutno nikakvih problema, i na prste mozes da prebrojis u toku ugovorne obaveze kada ti je pukao net, ili imas debelih problema.

Dobro, kod telekoma dobijes rezervisan kanal, nema pada brzine, ali opet zavisi da li imas ok centralu.
I meni je ok izgledalo na telekomu 50 mbps, dok nisu kvazi majstori rasekli snop parica citavoj zgradi, od tada pucalo na 2 3 minuta konekcija.

Sve u svemu, kod telekoma je sledece: ili nemas absolutno nikakvih problema, i na prste mozes da prebrojis u toku ugovorne obaveze kada ti je pukao net, ili imas debelih problema.
Kod mene je bio bas taj slučaj: VDSL 30 kroz nešto, mislim da je 2 bio up, jedno 6 godina sigurno ukupno 0 problema. Ustvari lažem, bio je jednom jedan problem, trajalo par dana dali mi broj nekog "Čika Save" koji je isti rešio u tojuntog dana.

Posle presao na SBB, najveća greška u životu, 6 meseci *****avanja na najvećem paketu dok nisu namestili kako treba. Pritom, jedva sam ih ubedio da mi daju samo modem plus tp-link router. Posle kupio drugi stan gde sada nažalost imam samo MTS i Ikom. Pritom, mislim da je MTS bolji.

Ako mozes da predjes na nesto bolje, a pod bolje ne mora da podrazumeva veca brzina, nego stabilnost konekcije, ti predji na mts.
Nazalost kod mene je situacija da telekom ne garantuje od razvodne kutije do mene (a ja sam u zgradi) ispravnost instalacija, nego samo do razvodne kutije.
Te sam zarobljen na ikom. Sve u svemu, cekam da se pojavi FTTH, pa da predjem na telekom. Za sada olaksavajuca okolnost sto nemam ugovornu obavezu.

Ako mozes da predjes na nesto bolje, a pod bolje ne mora da podrazumeva veca brzina, nego stabilnost konekcije, ti predji na mts.
Nazalost kod mene je situacija da telekom ne garantuje od razvodne kutije do mene (a ja sam u zgradi) ispravnost instalacija, nego samo do razvodne kutije.
Te sam zarobljen na ikom. Sve u svemu, cekam da se pojavi FTTH, pa da predjem na telekom. Za sada olaksavajuca okolnost sto nemam ugovornu obavezu.

Provuci novu paricu od stana do razvodne kutije ako je stara ostecena. :)

Da je 10-15 metara, pa da provucem. A kako da provucem od podruma do 10og sprata?! Ajde jos ne pitam koliko kosta, nego kako zameniti istu paricu koja je zazidana u zgradi.

Ako je provucena skroz crevo, lako se promeni. 16 dinara je metar parice. E sad ne znam koliko bi uzeo majstor za to... Parica sama po sebi nije skupa uopste.

Parica nije skupa, ali sam cin zamene jeste. I za 5 metara bi me osajdarili 50 eur zato sto mora da kopa zid.
Ne zelim da zamisljam koliko bi kostalo da se zameni u celoj zgradi. Quick fix je bio da predjem na ikom, i da zamenim kablove u stanu.
Jos jedan benefit kad platis ikom da ti zamene kablove i splitere, je to sto moraju da garantuju da li je infrastruktura OK do samog modema.
Zato cekam optiku, neka oni meni dovuku do ont-a, a ako nesto precvika, njihov problem, ne moj!

Tamo gde su precvikane parice treba osveziti sve te spojeve (dobro uvrnuti zice i izolovati kvalitetnom izolir trakom) i ne bi trebalo biti problema. Verovatno bi radilo isto kao pre kidanja od strane "majstora".

Eh, kad li ce taj FTTH?

Opet, da napomenem da su sve parice zazidane, i da mi parica ulazi u predsoblje, a ostale parice iz zida ka dalje (telefon, modem itd). Opet, te ostale parice koje idu iz zida nisu problem, nove su, nisu precvikane, problem lezi negde izmedju 1og i 10og sprata. Zasigurno ludost je utrositi vecu svotu novca, i zivaca da bih video gde je problem. A problem su propale instalacije, posto je matora zgrada. Ne samo meni, nego masa stanara se zali na sustanje u telefonu (onda ti zamisli sta radi tek xDSL-u), kada imas sustanje u centru Beograda.

Optika kada bude bice, po centru Beograda (van NBG-a) nesto slabo ide, osim sto sam video u Knezu da su prokopali i da su postavili glavni opticki vod.
Kada ce ponuditi stanarima, slabo ko zna.

Poslednja izmena:
Uzmeš kvalitetan kabl za spoljašnju montažu,zakačiš ga na dolazne ptt reglete,pa vučeš kabl napolje, pa pravac do tebe,kao nekada kako se vukao kabl od Tv antene na krovu,samo sada ideš kontra pravac.Manje od sat vremena posla.Vredi svakog truda, jer je vdsl/adsl daleko,daleko,pouzdaniji i stabilniji od bilo kog kablovskog net provajdera.Sve ovo je pod uslovom da ti je bitan net.

Poslednja izmena:
Za antene na krovu je bilo 2 sprata razlike, te si sa krova mogao da dobacis do stana. A kabl od 10og do 1og je malo teze, jos da i dalje ulazis u zgradu da bi u orman zakacio.
Ajde i to da uradim, veruj mi, ne bi proslo ni mesec dana kako bi mi neko od komsija isekao kabl, posto nekom ce garantovano da smeta, plus da ne pricam da su nam propisali
da ne moze ni jedan kabl da viri van zgrade.
Sve u svemu, ako sam vec nacinio trud da napravim "polu raskid" sa telekomom, tj da dobijem drugi ugovor bez interneta, samo osnovna telefonija ( i to jos tamo neki direktor morao da potpise)
zasigurno necu praviti trud sad da opet sastavljam telefoniju, pogotovo kada znam da ce me sacekati optika.
Da ne budem jos i baksuz stavim nove kablove za telefon, eto posle mesec dana optike :D

Ikom za sada koliko toliko odgovara, nemam prekida osim kada su najavljeni radovi. Istina ide na nerve, posto nemam rezervisan kanal pa brzina varira, ali sta da radim. Opet tesi me cinjenica da otpika samo sto nije!

Nakon nekoliko testova za redom iz raznih browsera ovo je rezultat na sje**beu

Bez obavestenja bez icega, skratili su mi dl za 200Mbita al su zato uzeli punu cenu paketa na racunu

Inace Tel5 bivsi ikomov je upitanju... Vidim ja da se vracam na mrtvi Telekom

Meni je isto neko vreme sporije radio od onog pucanja 28. aprila, ali se sada izgleda normalizovalo.
Probaj da resetuješ modem, ako i dalje radi sporije.

EDB izvodi neke radove od jutros, više ulica na Voždovcu nema CATV ni internet signal.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Na Voždovcu sam u dvospratnoj kući, gde ja imam IKOM a ortak SBB. I kad je već završena priča oko kupovine jednih od strane drugih, reko - ajde da prekratim muke i pozovem ih oko prelaska:
"Bla, bla, bla... Samo da proverimo tehničke mogućnosti... Hm - nažalost, fizički nismo u mogućnosti da vam obezbedimo SBB usluge." :D
**** lud zbunjenog, na kraju ima da uzmem MTS BOX

Šta se dešava sa ovim internetom, malo malo pa puca net ili pokaže stranicu na kojoj piše DNS server nismo u mogućnosti da pronadjemo da bih posle refresh stranice ona se pokazala!!??Cerak je u pitanju

Koristi neki drugi DNS, npr. opendns ili googledns.

Nema na cemu! Sa njihovim DNS uvek ima problema...

Zadnjie 2-3 nedelje, u centru Zemuna, internet posle 8pm je neupotrebljiv, moram da palim mobilni net na telefonu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moj drugar 500m od mene ima npr ping u WoTu 25ms ja 60ms. Probam bez rutera isto, KP mi otvara skoro kao sa dial up modema, anjemu opet ok. On nije dirao dns ja stavim Google dns i opet krs i lom. Kad im kazem da im instalacija uzas ,kazu neee super je.

Drugari, cenio bih savet. Kod IKOM-a sam vec duze vremena, i prethodnih par godina je uglavnom OK radio. Imam FLAT 3 Standard paket, medjutim poslednjih 6 meseci je internet ocaj. Modem se mora resetovati i po 20-30 puta dnevno neki put, dok nocu jednostavno odbija poslusnost :-(

Zvao X puta, zalio se - kazu "Privezite modem (crni, mali Cisco) na 1 racunar samo, i ako to radi, nije do nas". Probao i sto je najgore, kada je samo jedan racunar privezan - zaista radi OK. Ali imam copor dece sa wireless uredjajima i svi hoce da se igraju, dopisuju, stagod, tako da 1 uredjaj nije resenje. Ranije sam imao TP-Link kao wireless ruter odmah iza modema, posto sam sumnjao da me on "zeza" ne mrzi me, kupim ASUS-a, pozovem decka da ga konfigurise, sve po pravilu i opet - problemi dan i noc.

Elem, da se ne bih zalio previse, zeleo bih da vas zamolim za preporuku za zamenu - kako lova (uglavnom) nije neki problem, otkazao bih IKOM-ov internet i uzeo ili MTS ili mozda VIP box, ili nesto trece...

Sta biste preporucili da daje stabilan net na 10-ak uglavnom wireless uredjaja? Brzina barem 30+ Mbps downloada, sto bolji upload (da mogu da radim/imam video-callove od kuce ponekad) i sto stabilniji net. Hvala :)

Sačekaj da SBB preuzme, možda će biti bolje, a do tada kupi neki kvalitetni ruter ako pare nisu problem. Koji si ASUS kupio?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh Dno