Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Taj D3GO može da bude interesantan bilo gde, gde imamo bilo kakvog interneta, koliko sam razumeo. Znači i u inostranstvu, uz neki WIFI ili van Beograda uz bilo kakav mobilni net. Tu vidim upotrebnu vrednost. Ali kod kuće i ne baš.

Lose si razumeo... Ne moze da radi D3GO u inostranstvu na tudjoj mrezi. Radi samo na SBb-ovoj UNIFI mrezi tj http://unifi.sbb.rs/

Nažalost krivo...
Bio sam na nekom dosadnom službenom događaju, gde definitivno nisam bio svojom željom, naročito ne kad je EL. Sedim u pozadini i u tišini posmatram meč koji smo još dobili - dobar način da mi ipak ne propadne veče...

Btw nisam niti nameravam komentarisao vredi li ovaj prelazak jer je tip manje više individualna stvar u zavisnosti od potreba, samo sam naveo šta d3go stvarno jeste...
E onda te potpuno razumem i svakako da je D3go bio koristan :)

Maa naraavno, komtenraisemo samo i pravimo listu za i protiv, ako si citao moje postove, ja sam svuda ubacivao ono malo "licno meni" ;)

Poslednja izmena:
ja na jednoj lokaciji imam sbb, na drugoj ikom.
tv skoro da uopšte ne gledam, tako da to neću komentarisati.

što se interneta tiče, na sbb lokaciji sam popio NAT, ne vide me spolja, i neki servisi koje sam do sada koristio, tamo su mi onemogućeni (seeding, kamere...)
često mi se otvara ona cloudflare stranica da mi je IP sumnjiv i sl.
druga stvar, sbb daje (uglavnom) neke krš rutere, koji ne mogu da se stave u klasičan bridge mode, tako da, ako želite još jedan ruter da kačite, ode mast u propast.

na ikomu, njihov modem, sopstveni ruter, imam javnu adresu, svi portovi otvoreni, sve servise koristim bez problema.

meni je to dovoljno da kažem da ikom u mom slučaju vodi.

Malopre dođem kući a u sandučetu RADIJUS VEKTOR ponuda, uz Ugovor 1. godina upola cene, druga godina ceo iznos. E tek o njima ne znam ništa :)

Slazem se da komparacija nije moguca, ali tvoja drama o najgorem scenariju je u najmanju ruku preterana.
Ikom 2675 dinara - digitalna, hbo, 18+, 50/2
Sbb - 2674 dinara - digitalna, 22hd kanala, 60/4, 72h unazad, D3go na 3 uredjaja [napominjem 2 godine ugovor, pa posle full cena, ali za dve godine ko ziv ko mrtav :)]
SBB generalno ima mnogo bolju tv platfornu, tako da sto se mene tice, jedva cekam da stignu.

Kome je skupo, brate antena u ruke pa gadjaj Avalu...

Odakle je ta SBB cena? Ja kako god da gledam ispadne preko 3000 dinara za 60/4 internet, i to sa dvogodišnjom pretplatom koja mi kod IKOM-a nije bila potrebna. Još ako mi uvale fukin NAT onda će itekako da bude razloga za dramu o najgorem scenariju jer sam u tom slučaju spao sa konja na mrtvog konja.

Ne zaboravi da:
IKOM = digitalna otključana tj. na koliko god televizora imaš, nema potrebe za dodatnim uređajima i daljinskim upravljačima
SBB = digitalna na jednom televizoru

D3GO ради на Иком интернету, а и на другим: Бања Ковиљача хотел, Врњачка Бања приватни смештај. У питању је WiFi.

Послато са GT-i9300 уз помоћ Тапатока

Ne zaboravi da:
IKOM = digitalna otključana tj. na koliko god televizora imaš, nema potrebe za dodatnim uređajima i daljinskim upravljačima
SBB = digitalna na jednom televizoru
Razlika je malo veća. Kod SBB platiš CAM i na svim televizorima imaš sve programe iz svog paketa. Kod Ikoma, za svaki tv kupuješ pakete (npr. HBO imam samo na jednom TV-u, NG imam i na drugom jer plaćam dodatnih 300 dobara pretplate, a na trećem nemam ni HBO ni NG)
Edit: kome treba TV, SBB ima bolju ponudu. Kome ne treba, bolji je Ikom.

Poslednja izmena:
Sem d3go, ne vidim ni jednu prednost SBB-a u odnosu na IKOM. Samo vidim dosta veću cenu. Kod Ikoma imam tel3 za 2750 dinara. Sličnan paket kod SBB-a je oko 4200.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Kod mene se zakuvava situacija, sada pored SBBa koji dolazi, od juče oblepljena oglasna tabla sa Radijus Vektorovom ponudom. A od danas i Beogrid stigao do mog dela bloka. Oni su pod SBBom i razlikuje im se ponuda i nije kabl nego kao i Telekom.
Jel ima nekog ko je upoznat sa Beogridom kao provajderom.

Kod mene se zakuvava situacija, sada pored SBBa koji dolazi, od juče oblepljena oglasna tabla sa Radijus Vektorovom ponudom. A od danas i Beogrid stigao do mog dela bloka. Oni su pod SBBom i razlikuje im se ponuda i nije kabl nego kao i Telekom.
Jel ima nekog ko je upoznat sa Beogridom kao provajderom.

Zar beogrid nije sbb?

Јесу али имају своју понду. Ићи ћу до Делта ситија тамо СББ има штанд па ћу мало да се распитам.

imaš ovde temu na forumu, po onome što sam pročitao, odlični su

edit: vidim da si je našao :D
Hvala, jesam [emoji6]

Uzgrad malo sam zivkao danas.

Prvo u IKOMovom call centru su rekli da račune za naredni mesec šalju regularno a da će u narednih 7-10 dana imati neke informacije oko tog preuzimanja.

Drugo, obišao sam danas SBBov štand u Delti i rekoše da se još nezna kojim tempom će prelazak ići, ali može da se desi da to potraje i do "kraja godine" [emoji50]

Послато са Nexus 5X уз помоћ Тапатока

Baja iz SBBa kaže da će biti informacija početkom maja. U svakom slučaju čekićanje u najavi

Sent from my LG-H955 using Tapatalk

Jel postoji neka mogućnost da dobijemo Arenu Sport pre tog prelaska? :D

Kapiram da tim prelaskom gubimo?

Koliko vidim HBO paket se dobija kod SBBa tek na onim najvećim paketima.

Što se tiče Beogrida,nekad su bili odlični i dugo sam ih koristio,čak sam i pomagao prilikom nekih instalacija.Njihova najveća prednost je bio odnos 1:1 download / upload :)

Što se tiče HBO go,j sam ga uzeo preko Telenora čim je izašao,tako da mi neće nešto previše nedostajati,al SK HD,Extreme su jedini kanali koje gledam.

Cena u odnosu na moj sadašnji paket je +600 dinara,što nije malo,a Arene ni na vidiku.

Poslednja izmena:
Arene na SBB dolaze kada
SK dođe na Telekom IPTV (i obrnuto)

Znaci nikad... kao mnoge druge stvari u nasoj zemlji

Mislim da je Radijus Vektor jedini koji ima i Arene i Sport klub.

Sent from Nexus 5x using Tapatalk

Takoe.

Vektor ima u standardnoj ponudi Arenu 1,a HD paket uz doplatu.

Koliko se sećam SK HD paket nema uopšte.

imamo mi na Kopernikusu uz standardni kucni paket(1400din) Arene1-5 i SK 1-6... HD za sada nista...

To je tipičan primer nedostatka konkurencije iliti, nelojalne konkurencije. Država je omogućila monopolistički položaj nekim operaterima druge ograničila. Naravno mi ništa od toga ne možemo sa dokažemo a opet mi smo ti zbog kojih svi ti servisi postoje.
Tamo gde postoji normalna konkurencija, ljudi uživaju u benefitima i raznim pogodnostima, a mi, mi finansiramo beskrupuloznu "elitu".

Sent from Nexus 5x using Tapatalk

Poslednja izmena:
Није имао пре годину дана. Барем ја нисам,а имао сам неки пакет од 3000+

Ih, godinu dana :) Tada SBB nikome nije davao SK u HD. Od nove godine je sve to dostupno i na Vektoru...

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno