Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Hoćete da kažete da to funkcioniše samo kada imate Ikom internet?

Ne može se portalu pristupiti u slučaju da pretplatnik koristi samo Ikom kablovsku televiziju?

Tako je ne moze ako imas samo ikom tv, isti slucaj tako su mi rekli kada sam ih ja pitao.
Zbog bezbednosti je samo dozvoljen pristup ikom IP adresama.
Nazalost sam i ja osudjen na to.

Sent from my SM-N935F using Tapatalk

http://www.seebiz.eu/komisija-uslovno-odobrila-sbb-ovo-preuzimanje-ikom-a/ar-152882/

Komisija uslovno odobrila SBB-ovo preuzimanje IKOM-a Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 22.03.2017. - 12:19:15
BEOGRAD - Komisija za zaštitu konkurencije Srbije saopštila je danas da je uslovno odobrila da kompanija Serbia Broadband – Srpske kablovske mreže (SBB) preuzmu Interaktivne kablovske objedinjene mreže – IKOM.
Komisija je ocenila da će tim preuzimanjem ojačati dominantni položaj SBB-a na maloprodajnom tržištu pružanja usluga distribucije medijskog sadržaja, zbog čega je i dato uslovno odobrenje.
Kompanija SBB će u propisanom roku prodati paralelnu sekundarnu mrežnu infrastrukturu na teritoriji Beograda, gde postoje horizontalna preklapanja između učesnika te koncentracije, odnosno gde trenutno i SBB i IKOM imaju infrastrukturu.
Rešenjem su odredjeni i uslovi koji se odnose na obavezno redovno izveštavanje o eventualnim promenama maloprodajne cene osnovnog paketa usluge medijskog sadržaja SBB-a, kao i o uzrocima i intezitetu tih promena, tokom dve godine od dana pravosnažnosti rešenja.
Naloženo je i da SBB postojećim korisnicima usluga IKOM-a ponudi alternativne mogućnosti prilikom zaključenja novih ugovora, po njihovom izboru i to: ugovor zaključen na neodredjeno vreme koji SBB nudi postojećim ili potencijalnim korisnicima prema postojećim redovnim uslovima ili ugovor zaključen na odredjeno vreme koji prema važećim promotivnim uslovima nudi postojećim ili potencijalnim korisnicima.
U toku ispitnog postupka, Komisija je pribavila sve potrebne podatke, informacije, kao i mišljenja o efektima koncentracije i od konkurenata učesnika koncentracije, emitera, kao i od nezavisnih regulatornih tela u čijoj nadležnosti su podaci koji su bili relevantni u ovom postupku.
SBB je septembra 2016. godine potvrdio da je kupio IKOM i naveo da će tim preuzimanjem postati jedan od najvećih telekomunikacionih operatera u jugoistočnoj Evropi.
Ta kompanija je u vlasništvu američkog investicionog fonda KKR i vodeći je operator digitalne i analogne kablovske televizije, širokopojasnog interneta i fiksne telefonije.
IKOM u Srbiji posluje više od 10 godina i osim osnovnog i digitalnog paketa kablovske televizije nudi i kablovski internet i fiksni telefon.

jel ima SBB nekog ozbiljnog konkurenta sem Vektora u Beogradu?

Sem njih.

Znam da su kupili Beogrid,Sky nesto,IKOM,a cuo sam i da pikiraju Targo

Sem Telekoma tu je Pošta NET, oni su treći po veličini

Sent from my iPhone using Tapatalk

To je to, kad je Beograd u pitanju sada imamo SBB, MTS, PTT KDS, Radijus Vektor i mislim da je nekad bio i neki Kopernikus. Druge varijante, Polaris, Digi TV. Ili stara dobra antena i DVB T2 tjuner :)

Ja koliko znam ovde kod mene na Bloku 70a nije bilo SBBa ali jeste Beogrida koji je pod njima i polako du se širili po zgradama. Pa će i to biti interesantno šta će žrtvovati jer su različite platforme.

Pročitao sam ovaj izveštaj komisije za zaštitu konkurencije i zaključio sledeće, a neka me neko ispravi ako grešim :

IKOM korisnici se integrišu u SBB i to na dva načina 1. Standardna SBB ponuda bez ugovorene obaveze 2. Povoljnija SBB ponuda sa ugovorenom obavezom (opet ta ponuda ne može biti bolja nego što imaju ostali SBB korisnici)

Dakle svi koji imaju ugovor sa IKOM na neki period, ili nemaju (svejedno) mogu da izaberu nešto od ta dva ili ništa naravno.

Nema ništa od priče da će neko vreme ostati Ikom ponuda i cene bar za ove sa ugovorenom obavezom, odmah se prelazi na SBB cenovnik što znači najgori mogući scenario!

Nista nije najgori moguci scenario. Ikom je generalno raspad od provajdera i cena mu je adekvatna. SBB je raspad provajder koji ipak ima bolju ponudu i platformu od Ikom-a i cena mu je za nijansu visa.
Elem duo gold paket na dvogodisnju varijantu uz popust izadje na mesecnom nivou 2674 dinara, a duo gold extra 3172 dinara.
Superset ako uvezes, ti nudi jos koju opcijicu dodatno za dz.
Tako da moze da se izvuce dosta za neku slicnu paru, i bez prevelike drame MOLIM :)

Ne može da se napravi komparativna ponuda za slične pare, pričaš napamet. SBB je značajno skuplji, a šta to više donosi?

Ne može da se napravi komparativna ponuda za slične pare, pričaš napamet. SBB je značajno skuplji, a šta to više donosi?

Donosi CG NAT. Ko ga jednom popije nema vracanja vise na javnu dinamicku IP adresu. Jedina opcija je doplata 610 din. mesecno za javnu staticku IP adresu ili promena provajdera.

Slazem se da komparacija nije moguca, ali tvoja drama o najgorem scenariju je u najmanju ruku preterana.
Ikom 2675 dinara - digitalna, hbo, 18+, 50/2
Sbb - 2674 dinara - digitalna, 22hd kanala, 60/4, 72h unazad, D3go na 3 uredjaja [napominjem 2 godine ugovor, pa posle full cena, ali za dve godine ko ziv ko mrtav :)]
SBB generalno ima mnogo bolju tv platfornu, tako da sto se mene tice, jedva cekam da stignu.

Kome je skupo, brate antena u ruke pa gadjaj Avalu...

Prednost kod IKOM-a je cena, HBO u tom paketu i 18+ kanali, kome to treba.
Dok SBB nudi 72 sata unazad, brži internet i veći izbor HD kanala.

Ja sad to onako na prvu loptu što bi rekli, još gledam poredim ali bilo bi super da neko ko ima iskustva i sa jednim i drugim da neko konstruktivno mišljenje.

Dok sam kucao poruku, stiglo je par odgovora.
I meni deluje da ćemo bolje proći sa SBBom. IKOM se jednostavno prepustio i osim sitnica na TV kanalima i ubrzavanja neta, nije ništa novo nudio.
Naročito od kad ih je Arena otkačila.

Dok sam kucao poruku, stiglo je par odgovora.
I meni deluje da ćemo bolje proći sa SBBom. IKOM se jednostavno prepustio i osim sitnica na TV kanalima i ubrzavanja neta, nije ništa novo nudio.
Naročito od kad ih je Arena otkačila.

Ni SBB nema Arene i njih je Arena otkacila tako da ne vidim tu prednost SBB-a nikako

Slazem se da komparacija nije moguca, ali tvoja drama o najgorem scenariju je u najmanju ruku preterana.
Ikom 2675 dinara - digitalna, hbo, 18+, 50/2
Sbb - 2674 dinara - digitalna, 22hd kanala, 60/4, 72h unazad, D3go na 3 uredjaja [napominjem 2 godine ugovor, pa posle full cena, ali za dve godine ko ziv ko mrtav :)]
SBB generalno ima mnogo bolju tv platfornu, tako da sto se mene tice, jedva cekam da stignu.

Kome je skupo, brate antena u ruke pa gadjaj Avalu...
Osim TV-a unazad 72 sata (kome treba) SBB ni po cemu nije bolji od Ikoma osim ako nisi slep ili SBB radnik. Vece ili ti skuplje cene za isti ili sporiji net (sto je slucaj na jacim paketima), fixna Ip adresa koja se ne menja? ne znam sta je tu bolje, molim te objasni mi.

Poslednja izmena:
Znam da nema, nego Arenu u kontekstu IKOMa sam spomenuo da bih rekao kako od tada nije bilo nikakvog naročitog poboljšanja osim po nekog novog kanala i bržeg neta.

Pa nek me ispravi neko ako gresim ali sta je kod Sbb-a bilo naroicto poboljasnje osim dizanja cena? cak im ni net nije ubrzan, i dosta su losiji od Ikoma sto se tice Download brzine

Ja to upravo i očekujem da nam neko da konkretne informacije jer o SBBu ne znam koliko često obogaćuju ponudu ili nešto menjaju.

Što se samog neta tiče, isto mi je interesantno poređenje, na IKOMu nisam imao problema na bloku 70a, retko kad je bilo prekida osim kad najave a protok je bio manje više stabilan i to u granicama paketa koje sam imao.

72 sata unazad mi deluje korisno a D3GO deluje intetesantno ali neznam koliko je funkcionalno.

Pa cekamo da neko odgovori. Sto se tice neta i ja sam zadovoljan, i osim prekida problema nisam imao, brzina je uvek bila ona deklarisana... Nekad je bilo problema sa lagom tokom surfa, ali se to resavalo menjanjem DNS-a,a download je uvek isao preko 20mb/s.

Sto se TV-a tice, meni iskreno to ne znaci puno, jer tv jako slabo gledam (i kad ga gledam gledam ga samo kao veliki monitor :d) buduci da sve serije i filmove gledam sa net-a.

E D3go je kolko sam ja skonto neka fora kao Video klub (sto meni licno opet ne znaci nista) jer sve sto tamo ima sam vec pogledao, ili cu pogledati zahvaljujuci dobrom i brzom net-u. Tako da za mene licno, kupovina od strane SBB-a i spajanje tj prebacivanje na njihove pakete je samo stepen unazad (manja brzina-veca cena :zgran::sceptic: pametnom dosta :wall: )

Poslednja izmena:
D3go osim video kluba prevashodno sluzi za gledanje kanala na nekom uredjaju. Znaci imas skoro sve kanale kao i na d3 i mozes ih gledati na 3 razlicita uredjaja.

D3Go nije uopšte kao video klub već mogućnost da gledaš njihove kanale na nekom od mobilnih uređaja kada se nalaziš van kuće. Zgodno recimo kada je bila Evroliga a ja bio u dometu UNIFI...

Naravno to ima svojih prednosti i svojih nedostataka...

D3Go nije uopšte kao video klub već mogućnost da gledaš njihove kanale na nekom od mobilnih uređaja kada se nalaziš van kuće. Zgodno recimo kada je bila Evroliga a ja bio u dometu UNIFI...

Naravno to ima svojih prednosti i svojih nedostataka...

Pretpostavljam da si tada bio sa drugarima negde posto kazes da si bio na UNIFI zoni? Znaci nisi bio u konstantom pokretu ako sam dobro razumeo? E sad mi samo objasni, ako si bio sa drugarima negde napolju, a vec si hteo da gledas Evroligu zar nije bolje svakako da si gledao u nekom kaficu sa drustvom? (ako si gledao tekmu preko UNIFI-ja a drugari bili tu, mali predlog- menjaj drustvo :d :p) Jedino je dobra prica, ako radis kao cuvar ili tako nesto, pa nema neta i tv-a pa se nakacis na UNIFI :)

Ok, aj razumem sta si hteo da kazes, eto to je jedna prednost D3, al kao sto rekoh, meni to licno ne znaci puno, vise mi znaci 1000dinara mesecno koje ce mi izbijati iz dzepa za losiju uslugu

Poslednja izmena:
Nažalost krivo...
Bio sam na nekom dosadnom službenom događaju, gde definitivno nisam bio svojom željom, naročito ne kad je EL. Sedim u pozadini i u tišini posmatram meč koji smo još dobili - dobar način da mi ipak ne propadne veče...

Btw nisam niti nameravam komentarisao vredi li ovaj prelazak jer je tip manje više individualna stvar u zavisnosti od potreba, samo sam naveo šta d3go stvarno jeste...

Poslednja izmena:
Vrh Dno