Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Potpuno isključi i FW i AV, pa probaj.

Najlakše ti je da uđeš u "safe mode with networking", tako si potpuno siguran da je sve isključeno, i probaj onda neki download odatle.

I proveri i ovo što kaže mobster, da nisi slučajno pomešao bite i bajte.

Poslednja izmena:
Pomešao jesam,sad vidim,ali poenta je ista.Ranije sam imao 1,25 mb, sada na sajtu piše da treba da imam 10 mb,ne mbita. Jer inače bi bila samo promena jedinice,a ne povećanje paketa. A ovo ću proveriti sada. Ako misle na megabite, onda je u pitanju lažni marketing i pogrešno obeležavanje jedinice.

Provereno,ista priča.

Poslednja izmena:
Nije me zbunilo, jer sam pre povećanja već imao 1,25 megabajta... Comodo uvek piše u megabajtima, Blizzard update piše u megabajtima,chrome piše u megabajtima- na sajtu piše mb... Onda im je marketing fake.

Znam da je već bilo reči o prodaji Ikoma SBB-u, ali evo još malo neproverenih informacija sa SBB foruma:
http://forum.sbb.rs/viewtopic.php?f=82&t=2258&start=5920#p254380

Ako je tačno, ono što mene brine je što je SBB još u martu počeo sa CG NAT-om.
Ja sam inače na Ikomu, ali sam trenutno na SBB-u, i danas primetim da su mi svi portovi zatvoreni. Do danas je sve bilo okej.
Proverim u ruteru i vidim da mi je u WAN polju neka privatna adresa, a u firefoxu na "whatismyip" mi pokazuje drugu SBB IP adresu.
Proguglam i vidim da SBB i Telekom to sada praktikuju pravdajući se nedostatkom IP4 adresa. Kod Telekoma ako tražiš, vrate te na javnu, a kod SBB-a, jedini način je da se plaća oko 600 din mesečno za javnu IP.
Ako su oni zaista kupili Ikom, verovatno se i nama crno piše što se tiče javnih adresa, a i zbog nekih drugih stvari.

Znam da je sve ovo rekla-kazala, ali možda nekog zanima, a ima kakve-takve veze i sa Ikomom. :D

da dodam na SBB/IKOM - dobio sam istu informaciju iz prve ruke od radnika SBB-a (ali ne oni klinci sto instaliraju), 'od Septembra' (ili jeseni, mislim Septembar) kupuju IKOM - meni je delovalo pouzdano, mada uzimam sa rezervom, može to da traje i godinu dana (ali meni je lično bitno da preuzmu instalacije).
Inače IKOM je ok kada radi, ali ima dosta problema (BB), prekida, pola interneta radi pola ne itd. TV takođe (ponuda, snimanje itd).

Poslednja izmena:
Za ono što meni treba Ikom je odličan. Sa SBB-om ću samo dobiti veću cenu.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

A IPv6 ne dodeljuju?

nisu još počeli, a s obzirom da od marta praktikuju ovaj CG NAT, verovatno ni neće skoro.
ima više o tome na SBB forumu, da ne širimo ovde temu.

Za ono što meni treba Ikom je odličan. Sa SBB-om ću samo dobiti veću cenu.

+1
Ja sa TEL3 paketom ovde, kod SBBa samo bih plaćao više a dobio manje plus ne bih imao na sva 4 TVa digitalnu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kako imate na 4 tv digitalnu koliko doplacujete u odnosu na cenu tel 3 i koja je sada cena tel 3

Tel3 ja plaćam 2.750 dinara. Na jednom TV-u imam i kodirane kanale, na ostalim besplatne digitalne.

Sve ukupno 2750 nema doplate za digitalne van tel 3 paketa na koji nacin ako nije tajna

Doplate ima samo za kodirane kanale na drugom tv-u. Besplatni nisu kodirani tako da se mogu gledati na bilo kom tv-u koji ima dvbc tuner.

Nisam znao da su kanal Arte pustili u HD-u, nadam se da će biti još HD kanala, odavno ništa ne menjaju a nekoliko kanala već dugo ne radi.

Meni nestaju prevodi na dosta kanala? Jel se dešava to i vama? Npr fox HD trenutno nema prevod. Dešava se i na hbo. Grrrrr

Sent from my LG-H955 using Tapatalk

Мени често несаје превод на Fox crime, и ако имам и HD гледам га често и на обичном Fox-u. Угасиш и уплалиш рисивер и превод се појави.

Мени често несаје превод на Fox crime, и ако имам и HD гледам га често и на обичном Fox-u. Угасиш и уплалиш рисивер и превод се појави.
Hvala na info. Jel to znači da kad se gleda na tv-u uz modul nema tih problema?

Sent from my LG-H955 using Tapatalk

Meni u Zemunu digitalni Fox više ne radi nego radi. Imam analogni Fox na hot key, da prebacim kad pukne. Koristim tuner iz TVa. A IKOM su veoma ponosni (?!) Sto meni ne radi samo Fox, her inace ne radi jos nekih drugih sedam kanala. Koje kod mene niko ne gleda, pa nismo primetili da ne rade. Kada bi mi garantovali da ce da radi sa njihovim tunerom, nije problem da doplatim, ali nemaju pojma sta je problem. Kazu, curi signal, pa cela ulica ima problem.

Meni stalno pikselizacija na digitalnim kanalima i pucanje veze ka internetu, stalno reklamiram, oni dođu nešto urade, posle nekog vremena opet isti problem.. I tako par godina unazad. Šta reći a ne plakati.. Lokacija Zemun.

Meni stalno pikselizacija na digitalnim kanalima i pucanje veze ka internetu, stalno reklamiram, oni dođu nešto urade, posle nekog vremena opet isti problem.. I tako par godina unazad. Šta reći a ne plakati.. Lokacija Zemun.
Proveri instalacije u stanu, koje konektore imas? Ja sam u Zemunu digitalni kanali savrseno rade kao i internet

Sent from my E2303 using Tapatalk

Proveravaju majstori stalno, ne diram im ja te kablove. Uvek je problem van stana, tako da..
Imaš veliku sreću sa Ikom-om, uživaj u tome

Meni si IKOM majstori jednom prilikom ponudili da umesto na krov, pa na razvodnik, kad već imam jedan TV, sa bandere stave novi kabal direktno do TV-a. E sad pošto to ne može regularno tako i taj zid da se buši, mogu da mi organizuju van radnog vremena tu akciju. A merenjem su mi potvrdili da su moje kućne instalacije OK i da gubici VEROVATNO nastaju izmedju bandere i mene, ali problem imaju i drugi korisnici u ulici, pa možda ni to nije rešenje. Ukratko: nemaju pojma sta rade.

Vrh Dno