Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

A za premotavanje, prica je bila od njih da cekaju da SBB i Telekom to izreklamiraju, pa ce onda oni da krenu lagano da uvode... Verovatno je samo prica, jer ko sto neko rece treba verovatno dosta para za tu pricu, ali nadam se da ce i sa tim krenuti.

Pa koji su moj onda radili anketu pre više od godinu dana.
Mene su lično zvali da me pitaju koliko bih platio za tu uslugu i to za samo tri kanala.
Ej,tri kanala....:wall:

To je za njih SciFi. I dalje imaju manje od 10 HD kanala. Servisi su im minimum 10god zastareli.

Vec 3 sata net se raspada na Karaburmi, ne znam da li drugi imaju problema ...

Sto se tice Arena, Arene nema ni SBB jer je Lelekom nadr**o cenu, pa mi je lakse sto ih ni Ikom nema (pominjem SBB kao primer jer su finasnijski xxx puta jaci od Ikoma).

Zahvaljujuci tome sto SBB nije imao Arenu, IKOM je imao. SBB nije izgubio Arenu zbog jake cene (ne znam da li znas da je SBB imao Arenu jedan kraci period) jer bi to SBB komotno isfinansirao vec zato sto je uslov SBB-a bio da imaju ekskluzivu, da jedini pustaju Arenu u Srbiji. Areni to nije odgovaralo, narocito sto je vec tad postojala veza izmedju Sage i Telekoma.

Vec 3 sata net se raspada na Karaburmi, ne znam da li drugi imaju problema ...
I kod mene isto. Nekako sam uspeo speedtest da ucitam. DL uzasno los, a UL OK. Isto tako preko android aplikacije.
Nesto je negde odlepilo. Preko KS Ikoma, receno je da imaju gubljenje paketa prema meni.

Sent from my Huawei Honor 7

I kod mene sinoć užas, jutros bolje, skoro pa ok. Nisam probao posle 12 h, na fonu radi ok.

Bili majstori danas, nešto čeprkali i po krovu i na kućnoj instalaciji, ali su i sami detektovali velika variranja SNR margine kod nekoliko modema (uključujući i moj). Slika i dalje ima artefakte, moraćemo ponovo da ih cimamo jer ništa nisu rešili.

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Zaboravio sam web mail korisnika ... kako ide @ikom.net ili @ikom.rs ? Resio

Poslednja izmena:
što se neta tiče,nisam imao nikakvih ozbiljnijih problema u poslednje vreme.

Imam problem da na tren prekida u poslednjih 2-3 nedelje.

U početku je bilo dosta često.

Prekid traje oko minut uglavnom,s tim što u poslednjih par dana broj prekida je smanjen.

Njihovi tehničari su dobili bolju opremu, nisam to do sad viđao - naime, imaju neke handheld uređaje (nalik tabletima), na kojima daljinski vide sve parametre kablovske televizije i interneta u okolnim stanovima.

Bila je jedna hit situacija - pitaju me tehničari ko vam je ovo drljao ovako kablove, ne može ovo ovako... A čovek koji je "drljao" kablove je čovek koga je Ikom jesenas poslao po pozivu da mi sprovede novu instalaciju u kući, nakon što sam renovirao prostor.

Sve je to priuceno. Onaj sto je meni bio u kuci uzeo da krimpuje konektore na koaksijalne kablove a ja gledam sta radi. Toliko secne pri skidanju buzira da svaki put skroz odfikari masu tako da konektor uhvati samo srednju zicu. Usao sam u kucu kad je zavrsavao i shvatio da je celu instalaciju tako uradio. Posle kad sam nasao vremena...

kod devojčice je neki 20mbitni iKom. radi sjajno kad radi, ali nekad speedtest izgleda kao da meriš brzinu jugiću u krivinama - gore, dole, dore, dole... realnije bi bilo reći - od 5 do 20 mbs.

kod devojčice je neki 20mbitni iKom. radi sjajno kad radi, ali nekad speedtest izgleda kao da meriš brzinu jugiću u krivinama - gore, dole, dore, dole... realnije bi bilo reći - od 5 do 20 mbs.

speedtest.net i Ikom ne idu zajedno definitivno... Ja po tom testu u 99% slucajeva imam 50% od brzine koju stvarno imam... Ja pocnem da se brinem kad sa sajotva za koje znam da mora da ide full brzinom krene da skida polovicno, dok sa tih nekih sajtova vuce 22mbita po sekundi, iskreno j**e mi se sta pise na speedtest netu :)

Drago mi je da sam nabasao na ovu temu, da počnem polako da tražim drugog provajdera. Net mi makar 3-4 puta mesečno u intervalima od po par dana ludi. Signali počnu da variraju, modem ih izgubi pa moraš da ga restartuješ, i tako recimo 2-3 dana dok se nekako signal ponovo ne ojača.

Zvao sam ih stalno za to, dođu ljudi, vide na onom tabletu grafik i potvrde da sam imao dropove signala, menjaju kao prigušnice, konektore, krive staru instalaciju u zgradi celoj... Skrpe oni kao nešo, ali za nedelju dana opet idemo ista priča. Pre 2 nedelje konačno zameniše celu instalaciju u zgradi ali sve istit k*** i dalje.

Kod njih sam 2 god. najjeftiniji su pa mi to nije toliko smetalo, ali sada sam počeo da radim online od kuće i shvatam da iz straha češće gledam u signal na modemu nego u posao. A oni izgleda da srede to trajno ne mogu/ne umeju.

Kada radiš od kuće iz Srbije, uvek moraš da imaš spreman backup internet, ko god da ti je glavni provajder. Ja preko 2 godine plaćam Telenor mobilni net 1500-2000din mesečno, jer sebi ne mogu da priuštim prekide od nekoliko sati. Jednom je Ikom pukao u subotu oko podneva, proradio tek u ponedeljak. Samo tom prilikom se taj mobilni net isplatio za narednih 6 meseci.

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Pa da, razmišljao sam da uzmem i telekomov ADSL, neku jeftiniju varijantu npr. da bude kao rezerva kad ovo pukne. Pogledaću kakve su ponude i za taj mobilni net, plašim se svega što nije flat zbog video poziva.

speedtest.net i Ikom ne idu zajedno definitivno... Ja po tom testu u 99% slucajeva imam 50% od brzine koju stvarno imam... Ja pocnem da se brinem kad sa sajotva za koje znam da mora da ide full brzinom krene da skida polovicno, dok sa tih nekih sajtova vuce 22mbita po sekundi, iskreno j**e mi se sta pise na speedtest netu :)

nije baš da sam speedtestovao zabave radi. slušam često neku muziku preko net radija (psyfm, di premium, schizoid, triplag...), što je prosečno nekih 130 kilobita po sekundi, i krene da prekida. 22 megabitni net prekida strim od 130 kilobita? ma daaaaaj...

i što je najluđe, niko se ne potresa, svi samo kažu - iKom. valjda je to u redu kad si najjeftiniji :(

Meni npr. na speedtestu uvek daje odlične rezulatate:

5425318282.png

Znači dok radi, skoro uvek mi radi punom parom. Problem je što modem ponekad ume da izgubi signal i onda mora reset da ponovo skenira kanale na šta se čeka 1-5 minuta, i ponekad tako više puta u toku dana. A nije modem kriv, menjali su već nego nestabilan signal koji dolazi do njega.

Prešao bih ja na SBB ali imam dvoje poznanika koji kažu da i njima nije stabilan net, tako da bih verovatno presipao iz šupljeg u prazno...

Poslednja izmena:
Telekom vdsl ima najpouzdaniji net u Srbiji.
Druga je priča loš iptv,upropašćeni boks paketi,ukinuti busteri.
Smešan MTSGo.

Ja sam pre par meseci uzeo mts ADSL kao backup za IKOM koji baguje manje-više svaki drugi dan, i evo već mesec i nešto dana ga koristim kao glavni net bez ikakvih problema.

Telekom vdsl ima najpouzdaniji net u Srbiji.
Druga je priča loš iptv,upropašćeni boks paketi,ukinuti busteri.
Smešan MTSGo.
mozda tebi... ja sam pre Ikoma bio kod Telekoma na Adsl-u i Sezampro-a odnosno sadasnjeg Oriona (ili kako vec), i oba su bili katastrofa... Ikom sa svim kvarovima i kad se vuce, radi mi bolje nego oba pomenuta. Cinjenica je da Ikom ima prekide tu i tamo, i da ume nekad net da im se zaglup, da se sajtovi sporije ucitavaju, ali to mi se desavalo i na ADSl-u i to mnogo cesce. Dok god mi kod Ikoma dl ide maks brzinom, nisu prekidi duzi od po par sati plafon, nemam zamerki... Jedine zamerke na Ikom sad imam samo sto kad imaju problem sa netom, nece da kazu nego misle da si *****, pa ti pricaju restartuj modem i slicno... Al to je manje vise kod svih isto.
Sad bih se na ADSl ili VDSL vratio samo da me muka natera.

Poslednja izmena:
Vdsl je potpuno druga priča i o njemu sam pisao_Optika na max 300 metara od korisnika.
ADSL je 2 km starog bakra prespajanog na milion čvorišta.

Pridružujem se negativnim komentarima. Stalno puca net, čak i digitalna tv ima pikselizaciju s' vremena na vreme. Zvao ih, ekipa brzo došla, svaka im čast, pohvala momku koji je bio, radilo par dana po onoj srpskoj: drži vodu dok majstori ne odu. Za 100 - 200 din jeftinije mesečno od konkurencije dobiješ sede od nerviranja...

mozda tebi... ja sam pre Ikoma bio kod Telekoma na Adsl-u i Sezampro-a odnosno sadasnjeg Oriona (ili kako vec), i oba su bili katastrofa... Ikom sa svim kvarovima i kad se vuce, radi mi bolje nego oba pomenuta. Cinjenica je da Ikom ima prekide tu i tamo, i da ume nekad net da im se zaglup, da se sajtovi sporije ucitavaju, ali to mi se desavalo i na ADSl-u i to mnogo cesce. Dok god mi kod Ikoma dl ide maks brzinom, nisu prekidi duzi od po par sati plafon, nemam zamerki... Jedine zamerke na Ikom sad imam samo sto kad imaju problem sa netom, nece da kazu nego misle da si *****, pa ti pricaju restartuj modem i slicno... Al to je manje vise kod svih isto.
Sad bih se na ADSl ili VDSL vratio samo da me muka natera.
Covek napisa vdsl ti pricas da si imao Adsl?
Nidje veze.

My Samsung S6 sent this

Ma upravu si, Adsl je krs od Telekoma, al zatooo vdsl od istog tog Telekoma sabijaa...
Bravoo, svudje veze.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Pa ono nije bas pametno da pricas o onome sto ne znas, ali dobro imas pravo da pricas nego ispadnes .... u drustvu.
Verovao ti ili ne(a to me bas briga) vdsl radi stabilno i savrseno u odnosu i na kablovski bilo koji u Srbiji i na adsl taj njihov.
Glupo malo da kudis konja kojeg nisi jahao, sto kaze nas narod.
Ali, necu da se sa tobom raspravljam, kazem ti kako jeste kao sto je rekao hdmi, ti to prihvati kao cinjenicu ili nemoj tvoj izbor.
Ionako nije tema ovde vdsl(postoji ta tema pa mozes i procitati) vec ikom da ne idemo u off.
Pozdrav.

My Samsung S6 sent this

Ja sam konacno raskinuo ugovor, ovo sto oni rade je totalno dziberski. Pomirio sam se bio sa prekidima, sporim ucitavanjem i nedostupnim servisima ali kad mi 15. u mesecu iskljuce net koji koristim i za posao to vec necu da trpim. Da bar radi normalno placao bih dva meseca unapred, ovako imaju korisnika manje i moju preporuku da bezite od njih. Nije ni cudo sto su sa fb strane sklonili recenzije korisnika, kod googla je ocena cista dvojka, a da nije onih botova ne bi imali prolaznu ;)

Vrh Dno