Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Internet od 75mb su mi pustili ali HBO HD i dalje nece pise kodiran signal iako sam ponovo skenirao sve programe koja je fora ?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

2975 je u njihovom cenovniku na sajtu. Ja od ranije imam FLAT 3 jer sam njihov desetogodisnji korisnik kablovske a interneta sigurno 5 6 godina pa sam progresivno prelazio sa paketa na paket, tj oni su me prebacivali. Znaci oni su meni dali prakticno nista kao beneficiju?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Ja sam i duže kod njih i isto nikad ništa nisu ponudili sem ovog sr**a sada za veće pare.

Jek jos nekome sa IKOMa od 23:50 browser radi selektivno?

Tipa moze gugl, YT, B92 ali ne moze FB, bench, skype ili outlook mail...

Probao sam i flushdns i system restore i dalje isti problem...

update: Probao sam USB tethering sa telefona, otvara te sajtove tako da do kompa nije 100%

Sent from my SM-C115 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jek jos nekome sa IKOMa od 23:50 browser radi selektivno?

Tipa moze gugl, YT, B92 ali ne moze FB, bench, skype ili outlook mail...

Probao sam i flushdns i system restore i dalje isti problem...

update: Probao sam USB tethering sa telefona, otvara te sajtove tako da do kompa nije 100%

Isti problem kod mene.

Proradio sada posle sat vremena... izgleda da su nesto radili na mrezi.

Код уређаја што сам добио од Икома (powerbox hd 1822) не препознаје ми ни један USB. Јел то тако треба намерно, или нешто не радим како треба?

Фат формат мора да буде :( глупост

Био је NTFS формат већ па ниеј хтело. Пробаћу опет следећи пут ако кажеш да ради.
Него, како се отварају ти MTS фајлови које уређај насними у PVR моду?

Kako se otvaraju gde? Na samom uredjaju, pritisnes PVR dugme (crveno ja mislim) i otvoris fajl. Ako hoces da gledas na PC, VLC/Potplayer.

Неће да отвара VLC. Нема слике. Ни SMPlayer неће да отвори. Не видим у чему је проблем али покушаћу да инсталирам неке кодеке па ћу да видим шта ће да се деси.

Moze preporuka za wireless ruter za ikom flat 3 koji ce da radi dobro sa onim cisco kablovskim modemom, posto sam probao svoj stari linksys wrt54g al ne moze da pusti preko 30mbs na lan portovima

Mi smo imali Flat3 a sada tel3 ruter nam je Tenda W309R radi nam evo bez bilo kakvih problema godinu dana i pokriva nam ceo stan i okolinu zgrade,ne znamo dal jos ima u prodaji ali za taj Ikomom modem bilo koja Tenda posto jos neki u komsiluku imaju Tendu i nemaju problema.Vidite u prodavnici koja Tenda je po karakteristikama ista ili slicna sa W309R i necete imati problema

Moze preporuka za wireless ruter za ikom flat 3 koji ce da radi dobro sa onim cisco kablovskim modemom, posto sam probao svoj stari linksys wrt54g al ne moze da pusti preko 30mbs na lan portovima

TP LINK TL-WR841N
Od oktobra radi kao sat...

Pozdrav svima brzo/kratko pitanje.

Selim se od ponedeljka u Knjeginje Zorke iznad Slavije, i interesuje me da li ima neko u tom kraju da koristi IKOM i kako generalno radi net?
Uzimam onaj paket od 100/3 pa cisto eto da se spremim psihicki :d

Btw davno pre 5 godina sam u bloku 70 imao Ikom i radio je bukvalno kao sat, dok su ljudi na B.Brdu u to vreme prolazili kroz pakao.
SBB ne mogu da imam jer me bukvalno teraju na neke ******stine tipa total tv i net preko fona ( adsl koji moze max 20 mega i to ako se dzibus smiluje ) tako da bez tih paralela molio bih :D

Verovatno ti ne znaci puno, ali evo info da je u zemunu odlican IKOM, sve relativno stabilno radi, bez vecih prekida, presao sam na veci paket dobio nove cisco modeme i sve je ok. Nazalost nijedan od kablovskih ili adsl nije kao opticki, ali sta da se radi.

Targo ako ima tamo uzmi, opticki je odlican. Ovde su bili pre par godina kad je jos Dulic bio aktuelan, ali ako su mu oteli (ili sta god je tu bilo ne zanima me uopste), mogli su bar da nastave da uvode isti ili izmisle neki svoj, retardi politicki. Rumuni sto su kopali kanale do juce kod nas, sad imaju sad bolji net deset puta, treba da je sramota sve iz drzavne IT administracije.

Evo puče net i tv u zemunu pre minut..

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Napokon radovi. Nadam se da neće više da puca internet veza

Ne radi net vec 30min na Cukarici/Rakovici.

Poslato sa vremesnog Nexusa 4

^ sad proradi
zvao i kao imaju problem na delu cukarice vec 20ak dana koji jos nisu identifikovali te ne znaju kako da poprave -dok traje prekid zanimljivo da im sajt ucitavam bez problema kao i npr. alo.rs ili novosti.rs dok su strane adrese nedostupne

Hoće li ovaj IKOM jednom početi da unapredjejue svoju mrežu i da predje na optiku?
Imaju fobiju od napredovanja i poboljšanja.

IKOM ne ulaže u infrastrukturu dok ne mora. Kod mene u zgradi je vazdušni vod "dimnjak to dimnjak" & "krov to krov" u bloku, koliko me sećanje služi, to je IKOM postavio još davne 2002 godine i od tada je to tako. Jedini vazdušno razvučeni kablovski vodovi u bloku su od IKOM-a, veoma ružno i neprofesionalno postavljeni, ali im čine posao. A pored njih, sve ostale instalacije su podzemne, od samog starta i to Telekoma Srbija (današnji m:ts), PTT KDS (današnji Pošta Net), Targo Telekoma. Znači jedini IKOM ide vazdušno i ne pada im na pamet da se otvore za neki iznos ulaganja/investicije. Njih samo interesuje zarada, a ulaganja samo ako moraju.

Beogrid? :)

Vrh Dno