Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

@Zorro

Probaj,a nije teško,da sve staviš u jedan post,a ne na svaki da odgovaraš posebno.

Da ne bih opet pominjao onaj AD... Ako si vec resio da se ukljucis i napushis nekoga, pokusaj bar da skupis dovoljno koncentracije pa procitas diskusiju ponovo, od korena. Ja sam rekao svoje misljenje, on je rekao da nisam u pravu u racunu ali bez konkretnog argumenta, ja sam odgovorio sa "OK, ubedi me da si u pravu". Sta ti tu nije jasno?

Zasto ljudi misle da ako napisu vecu uvredu da su vise u pravu?
Ruzno i tuzno.

Ti si rekao da te ubedi da ostanes na IKOM-u a ne da te ubedjuje da je on u pravu. Sad menjas recenicu ali ok, to samo pokazuje prizeman nivo tvoje rasprave koji upotpunjujes recnikom.

Tolerancija je kljuc smislene i uljudne konverzacije, cim si pomenuo "sendvice" sigurno si deklarativno za nju, ali u praksi to nisi pokazao vec si me odmah napajao da sam bot - samo zato sto sam se usudio da pisnem da nesto od Telekoma moze NEKOME da bude i prihvatljivo. A ako ti nisi pokazao toleranciju prema meni, nemoj da ocekujes da ja predjem preko toga sto si, cim si uocio "Damu karo", odmah potegao revolver na mene bez da si uopste i registrovao ono sto sam sasvim jasno naveo - razni ljudi imaju razne potrebe, ono sto tebi ne odgovara mozda nekom drugom odgovara. Opet tolerancija...

Sto se tice tvog obracuna, ti jesi uspeo nekako da ga "nategnes" tako da se dovuces do otprilike iste cifre, ali u njemu ima nekoliko "uslova" koja npr. meni ne odgovaraju: treba mi na telefonu vise neta od tih 25MB u "Prica plus", treba mi mnogo vise od 100 minuta sa MTS fiksnim brojevima, trebaju mi HD kanali koje kod Ikoma (vise) nemam, i jos neke sitnice. Plus dodaj 3 meseca za dz, i tu famoznu mogucnost uzimanja uredjaja na rate... Iskreno i dalje smatram da je za vecinu potencijalnih korisnika (ali ne sve...), koji mogu da se prikljuce na SuperBox, to najpovoljnija varijanta.

Ipak, nije sve ni u ceni, pomenu covek malopre taj zen o kablu i aDSL-u - ako neko moze da potvrdi da je Telekomov aDSL osetno nekvalitetniji od Ikomovog kabla, bio bih mu zahvalan da to podeli ovde. Ali molim vas ne po sistemu "pisalo na Twiteru" ili "rekao mi surnjajin pasenog, cuo od kumovog komsije", vec iz licnog iskustva.
Moj problem sa Ikomovim netom je verovatno specifican, ne odnosi se generalno na vezu/brzinu, vec na to sto od ~10 domena koje najcesce posecujem, polovina nekad hoce, nekad nece da se ucita. Cesce ovo drugo. U pitanju su uglavnom .uk domeni, to traje vec dva meseca i jos uvek nisu resili.

Cekaj, ti se zalazes za toleranciju i uljudnu konverzaciju, da li si pogledao svoj odgovor @Duca89 ?

Slazem se sa tobom, nekome jeste superbox prihvatljiv ako mu je dostupan, i ako nema drugu alternativu. Takodje razumem i prihvatam da nekome mozda MTS odgovara i zbog tih uredjaja na rate. Ali tvoj odgovor na vrhu teme je bio ovo:

Hmm, ocigledno nemamo iste potrebe, tj. ne uporedjujemo iste varijante/pakete. Meni bi odgovarao SuperBox i cenovno je neprikosnoven. Ovi slabiji Box paketi, da, tu je Telekom u nekoliko varijanti primetno inferiorniji u odnosu na Ikom.
Mada, Box ima i dodatni bonus u vidu "uredjaja na rate", koji kod mnogih potencijalnih korisnika moze da prelomi...

Tako je, nemamo iste potrebe (primer Duce89), ali da je cenovno neprikosnoven to se ne slazem. SuperBox za ono sto nudi je skup, pogotovo sto je fixni ukljucen, a na srecu zivimo u takvom dobu da se fixni koriste sve manje i manje, da ne kazem da veliki procenat populacije uopste i ne koristi fixni. A da ne pricam o toj mobilnoj tarifi koja je zalosna, zasto samo 300min. u mrezi?

Sa TEL3 bi mogao da imas te HD kanale, a za mobilni postpaid paket ima alternativa, pogotovo ako imas vise TV u kuci i zelis IDENT koji je kod MTS-a 89din. mesecno. Iskreno, ima razlike oko 800din. za tih 800din. moze da se nadje postpaid paket sa dosta vise MB.

Ti spominjes probleme sa IKOMomom kao razlog, prihvatam, znaci imas problema i to je tebi licno minus, dok je to plus za MTS Superbox. Ali da je cenovno nepriskonoven, nije. MTS Superbox je odlicna alternativa onima koji nemaju kablovskog operatera ili kojima neki od kablovskih operatera ne pruza usluge prema ugovoru, kao sto ovde ima ljudi koji imaju stalne prekide i padove brzina na IKOMu.

Suma sumarum, imas uslov za MTS Superbox, imas problema sa IKOMom koji su neresivi, isplatiti se ono sto nudi MTS u tom Superbox? Sta cekas? Prelazi odmah, poseti usput temu o MTS VDSLu i vidi iskustva drugih.

Poslednja izmena:
IPTV radi očajno, ja mojima jedva čekam da istekne ugovor i ugasim box. Problemi i greške koje ne mogu da reše. Nekad sam koristio ikom i bio zadovoljan, sada sbb, da imam ikom uzeo bih ikom. Ko pređe sa kabla na box taj se neće mnogo usrećiti, moje iskustvo.

Poslato sa tastature koja greši.

Poslednja izmena:
@konan100

Prosto mi je neprijatno da ti objasnjavam da je "ubedi me da ostanem na Ikomu" isto sto "pokazi mi da je Ikom ipak povoljniji", a sto je covek i tvrdio, a ja se ne slazem - bar u slucaju SuperBoxa. Ali sam ostavio mogucnost da nisam u pravu, mozda sam nesto prevideo.

Osim toga, i ovu logiku "Dokle god si na IKOM-u ti potvrdjujes da ipak mts varijanta nije bolja" ne uspevam da shvatim - mozda postoje i drugi zapleti, recimo "jos sam na Ikomu ali mogu na SuperBox da predjem od iduceg meseca, pa razmatram opcije". Mogu da ih smislim jos nekoliko.

Sto se tice tvojih primedbi na ton mog odgovora tebi - da pokusam da ti objasnim zasto je bio takav: iskreni utisak je bio da si ti tu uleteo onako u prolazu, djonom, easy target da se u gomili protiv jednog osecas mocno, i isput se izreklamiras sa "rekao sam vam ja...". To si sve obrazlozio sa 4 reda nelogicnih, netacnih ili nepotrebnih negativnih konotacija prema meni. I jos me naterao da gubim vreme da ti odgovaram na sve to, a sto mi je zapravo najveci problem.
Plz okreni stolove i razmisli sta bi ti odgovorio meni u obrnutom slucaju. Ako bi imao volje & zivaca za blazi, "politicki korektniji" odgovor od mog, ja ti se najiskrenije izvinjavam.

@iMilan
A ti smatras da je pocetni, Ducin odgovor meni sasvim OK? Pa ti imas avatar sa petokrakom na celu, trebalo bi da si prvi, jos poodavno, prozreo dvolicnost te vec pominjane, zapadnjacke "politicke korektnosti", u kojoj mozes da se sprdas i ismevas sagovornika koliko god zelis, sa vrlo empirijskim argumentima tipa "jer sam ja tako rekao", samo ne smes da pomenes tih nekoliko no-no reci/kvalifikacija (da ih sad ne navodim, verovatno ce ih sam forum blokirati - i njegov engine je zapadnjacki proizvod :) ).
Sorry, smatram da se to tako ne radi niti da sam dao ikakav povod za takav odgovor. Ako gresim i bilo ti je bitno da mi to "javno" saspes u lice - OK, obrazlozi mi konkretnim ciframa. Nema potrebe za mangupiranjem.

Sto se tice tvog obrazlozenja/kalkulacije zasto SuperBox smatras neisplativim, imam jedno veliko neslaganje sa njim - tvoj zakljucak da niko vise ne koristi fiksni je iz mog iskustva prilicno pogresan. Znas, ne zivi cela Srbija u Telenor reklami sa ona 4 zgubidana, mnogima je fiksni i dalje zakon. Sto je u startu (bar) 700 dinara manje... A i onima kojima nije, mozda tih 100 Ikomovih minuta ka svim fiksnim mrezama nije dovoljno na mesecnom nivou, ipak je to manje od 4 minuta dnevno... Usput, pominjes kako je 300 minuta u mobilnoj malo - npr. meni nije, ako ne koristim mobilni za zvanje fiksnih brojeva :)

Sto se tice HD-a, zapravo imam HD paket ali od pre mesec dana nekih kanala vise nema. Pretrazeno vise puta. Slao mail sa upitom, ne odgovaraju.

Da ne duzim, nisam ni ulazio u ovu diskusiju da bi me neko ubedjivao da je Ikom povoljniji - sam sam uradio kalkulaciju i za ono sto meni treba SuperBox jeste finansijski povoljniji.
No kao sto rekoh - nije sve u parama, ono sto mi je zapravo interesovalo je poredjenje kvaliteta usluge, i u tom kontekstu Ivanov gornji komentar me je vec malo demoralisao. A i ti si dodatno zabiberio sa tim da, ako sam dobro shvatio - CAM modul ne moze da se koristi kod Box TV-a? Jos jedan daljinac na stolu psihicki ne bih mogao da podnesem...

Upravu si- Telekom je majka.

Aj sad trole pali iz ove teme pa spamuju u temi Telekoma do mile volje (e ovo je majstore samo deo bezobraznog odgovora koji bi inace dobio, a ne onaj koji si ranije dobio, od mene, u ovom sad sam cak i fin kako bih trebao da ti odogovorim, al necu da se spustam na tvoj nivo)

:wave:

Poslednja izmena:
@ zorro
Toliki elaborat da bi pokusao da operes sopstvenu gresku. Potpuno nepotrebno, ovo je samo internet. Pogresio si i idemo dalje, ne razumem potrebu za ubedjivanjem. Nepotrebno puno vremena posvecujes ovako banalnim stvarima.

Poslednja izmena:
@ zorro
Toliki elaborat da bi pokusao da operes sopstvenu gresku. Potpuno nepotrebno, ovo je samo internet. Pogresio si i idemo dalje, ne razumem potrebu za ubedjivanjem. Nepotrebno puno vremena posvecujes ovako banalnim stvarima.
Brate dzaba se nervirati zbog takvih, ja sam to poceo da resavam ovako

http://prntscr.com/awoepb

I milina :smoke:

Poslednja izmena:
Kakve su danas brzine u Zarkovu aj neko iz Zarkova da obavesti.Nama brzina pada ceo dan kod male pijace nikako da izbije pravu brzinu aj merite pa obavestavajte

Opet danas katastrofa, pola dana sam proveo na mobilnom netu. Žalio sam se n FB stranici, ali brišu komentare.

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Napiši sada,sad spavaju pa neće do jutra da diraju. ;-)

Zemun Centar isto juce katastrofa, izmerio sam brzinu 200kbps umesto 75mbps :) Nesto su radili, do sada mi je brzina uvek bila konstantna

kod mene i danas i juče sve kako treba :)

Evo upravo jedem sendvič i merim brzinu :)

Drugari, treba mi savet: Imam trenutno SBB gold duo, i mogućnost da naložim stanare da pređemo na IKOM. Da se cimam ili ne? Ortak ih hvali na sva usta, mada je net pun svakakvih priča.

Na NBG sam pa kapiram da im je infrastruktura ovde ok, pošto sam svašta pročitao u ovom topicu u vezi pucanja neta i kvaliteta servisa uopšte.

TV ne gledam toliko, mada bih kapiram uzeo i kod IKOMa HBO, ali mi je net jako bitan, pa ako neko ima iskustva da uporedi u smislu kvaliteta baš bi mi pomogao. Mada, sad čitam i ovo da ih kupuje SBB(?), pa kapiram da je možda pametno da sačekam i vidim šta se dešava?

Na SBB mi se stalno gubi EPG, ne radi timeshift i net je zagušen do bola... ima li ikakve razlike ili nema poente cimati se?

Do skora je san svakog Ikomovca bio da pređe na SBB. To kod tebe su čudni problemi, je l` to generalno kod SBB ili tvoj slučaj? Bolje reklamiraj to, nego da se baciš u ovu gimnastiku, Ikom je 19. a SBB 20. vek, tako da je veća verovatnoća da će ovaj drugi pre u 21.

Ja pre 9 dana podneo zahtev za raskid ugovora. Oni mi danas odgovaraju na email, cekali praznike da bi mi naplatili i sledeci mesec. Pa ti nalozi stanare da predjete na ikom...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Do skora je san svakog Ikomovca bio da pređe na SBB. To kod tebe su čudni problemi, je l` to generalno kod SBB ili tvoj slučaj? Bolje reklamiraj to, nego da se baciš u ovu gimnastiku, Ikom je 19. a SBB 20. vek, tako da je veća verovatnoća da će ovaj drugi pre u 21.

Boldovano je kljucno.
Vidis da sada po komentarima o eventualnoj prodaju IKOM-a SBB-u ne stoji vise taj entuzijazam :)
Kako god ima dve mogucnosti. Da pokusa da resi problem sa SBB-om ili da na papir stavi sta ga zanima (posto spominje HBO a on se dzabe dobija uz internet paket) i vidi sta mu je isplatljiviije. Teza (sporija i komplikovanija) varijanta je da se prebacuje, lakse je pokusati resiti problem na SBB-u ali opet, ako ono sta zeli dobija povoljnije na IKOM-u isplati mu se i cimanje.
Neka sam napravi racunicu i vidi sta gubi a sta dobija.
Izgubice neke kanale, dobiti neke druge, izgubice timeshift, dobiti +1 i +2 kanale itd itd. Mora sam da se odluci.
Sto se tice samog kvaliteta SBB i IKOM su u ravni, jedino sto barem za sada IKOM nema toliki izbor HD kanala ako ga oni uopste i zanimaju.
Sto se tice neta barem na Dorcolu gde zivim nemam problema sa njim i uvek odlicno radi. Ali i SBB ovde dobro radi, znam pouzdano.
Izgleda da se ovde radi o lokaciji jer i IKOM iSBB ocigledno na nekim lokacijama iz odredjenih razloga imaju problema.
Mislim da mu je najbolje resenje da se raspita u komsiluku kod onih koji imaju IKOM.

Poslednja izmena:
Kakvo je stanje danas kod vas? Kod mene, tragikomicno. Ovaj rezultat je posle nekoliko reseta i kacenja laptopa na kabl.
Screen Shot 2016-05-02 at 13.45.08.png

edit: B Brdo je u pitanju

Moraš razumeti, kiša pada dva dana, to je dovoljno da budemo srećni što ima tv i interneta uopšte..
(Aj sad da ne grešim dušu, nekada se to stalno dešavalo, sada nisam bas primetio..)

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Zvezdara, internet odlicno radi. Upravo sam proverio @hypnotic ima i Eurosport 1 i 2, na 1 ide snooker. Da probas da uradis reset STB ili preskeniras na TVu?

Treba nam pomoc,oni koji imaju tel3 sa brzinom 75mps a idu preko rutera na kompjuter koja brzina vam izlazi kada merite na Speed testu

Zavisi od provajdera na koga se kačim, od 45-73Mbps. Najniži brojevi su prema SBB.
Edit: Svi u BG su preko 71Mbps osim SBB koji je 45-50.

Vrh Dno