Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Ako za dva verovatno najskuplja premium HD kanala (HBO i HBO Comedy) kroz postojeći sistem paketa doplaćujemo 50din onda bi za svih 17 kanala koje sam ja napisao najuprošćenijom logikom doplatili 425din. Dakle, Flat5 bi koštao 4750din.

Da, ima logike. Samo mislim da ulaganja koja bi trebali da imaju ne pokrivaju ocekivanu zaradu.

Sta se ovo desava sa internetom u zadnjih 2-3 dana. Lokacija Zemun paket FLAT 3 http://www.speedtest.net/result/4032426081.png

Kod mene je sve ok

4032499116.png

Vozdovac, ispod Trosarine sve ok.
4032505815.png

Mozda imas neke procese koji ti usporavaju link?
I meni je sve ok

Poslednja izmena:
Na racunaru sam sve iskljucio nista drugo ne radi sem naravno pretrazivaca na kome proveravam speed test. Od 2009 god. koristim internet kod IKOM-a i ovo mi se prvi put desava. Sinoc mi je ucitavanje stranice trajalo kao vecnost a evo jutros je opet sve u redu. Ako se opet ponovi zvacu call centar Ikoma nema mi druge !!!
4034393995.png

Mogu biti samo dve stvaru - (elektromagnetne) smetnje na kabli ili preopterećeni ISP serveri. Nešto mi se čini da je ovo drugo.

Zar ne bi onda svi imali iste simptome da je preopterecen link?

Ne vredi da spekulišemo - zovi njih i smaraj ih, ne preostaje ti ništa drugo.

E na ovo moram da se osvrnem.
Potpuno se slazem sa tobom.
Citam cesto po forumu kako neko ima neki problem i naravno usput salva pljuvanja od njega a da ih nije ni okrenuo. Ja sam licno imao par puta nekih problema, od kvara na modemu, preko kvara na digitalnom risiveru do par nekih problema u signalu a u jednom trenutku i ozbiljniji problem sa kvalitetom slike i svaki put sam ih zvao i svaki put je problem bio resen relativno brzo u roku tog ili najkasinije sledeceg dana.
Ne shvatam zasto ljude mrzi da ih zovu.
Ja sam ih zvao i uvek sam resavao problem.

IKOM

IKOM je korektan , nisu losi , to je moje iskustvo za poslednje dve godine .
Uzeo sam kablovsku FLAT 4 net i sasvim korektno sve to radi .
Kaon je bio jedno veliko Sh.. stvarno , cak ni sat mu nikada nije radio kako treba :) a kamoli nesto drugo .
Karticu sam odmah aktivirio u CAM koji sam od ranije imao od svog sat prijemnika .
Pred NG sam dobio pismo za promociju telefon itd .
Poslao sam im email za pitanjima dali mogu da broj iz Telekoma prebacim kod njih i uslove ...
Ubrzo su me zvali , juce su bili postavili neko cudo od telefona BRONDI bezicni ,
zamenili mi taj KAON dali ECHOLITE HD HDC 2210 novo naravno , aktivirali mi HBO HD kanale do kraja godine FREE
Dali privremeni broj koji pocinje sa 4200 ... dok se ne obavi migracija mog broja iz TS kod njih kada cu dobiti SMS da je sve obavljeno .
Tako da sada imam TEL 4 paket sa svim tim cudima , nalog + DTV +HBO +HBO HD itd i net 50/1
za 3.375 mesecno .
Sve fino radi koliko vidim . Tako da nemam neke velike zamerke na njih .

Etooo to je moje iskustvo sa njima .

Poslednja izmena:
Nesto im je opet vrisnulo. Domaci i deo stranog saobracaja ok, ostalo 0.01Mb/s

Jedno pitanje, najavio sam im raskid ugovora za kablovsku, (ne živim u tom,stanu), platio SVE, moram navidno da čekam dva meseca neki "rok", za to vreme PLAĆAM (?!?), imam kopiju svog zahteva, sa datumima, potpisom službemice itd, ne pada,mi napamet da plaćam čekajući da isključe, oni ni posle tri meseca nisu isključili signal i još uvek šalju račune?! Šta raditi? Pogledao sam ugovor, apsolutno NIŠTA me ne obavezuje na to plaćanje tokom "roka" za isključenje i nemam nameru da platim išta više, samo mi nije jasno jesu li normalni da ne isključuju i još uvek šalju signal?

Da li neko ima problema sa netom (Vozdovac ispod Trosarine)?
Speedtest kaze da je sve ok ali ne mogu da otvorim dobar deo sajtova uopste. Do nekih 19:30 je radilo sve ok.

Jedno pitanje, najavio sam im raskid ugovora za kablovsku, (ne živim u tom,stanu), platio SVE, moram navidno da čekam dva meseca neki "rok", za to vreme PLAĆAM (?!?), imam kopiju svog zahteva, sa datumima, potpisom službemice itd, ne pada,mi napamet da plaćam čekajući da isključe, oni ni posle tri meseca nisu isključili signal i još uvek šalju račune?! Šta raditi? Pogledao sam ugovor, apsolutno NIŠTA me ne obavezuje na to plaćanje tokom "roka" za isključenje i nemam nameru da platim išta više, samo mi nije jasno jesu li normalni da ne isključuju i još uvek šalju signal?

Ako nemas neku ugovornu obavezu dovoljno je da im posaljes mail ali za svaki slucaj ih i pozovi jer oni snimaju sve razgovore i tako imas dokaz da si raskinuo ugovor.
Kazi da ne zelis vise njihove usluge i ne mogu te naterati da ih vise placas. narocito sto IKOM naplacuje na pocetku meseca za taj mesec.
Ako te tuze sto nisi placao racune ti pokazi sacuvan mail i trazi snimak razgovora (a ti zabelezi sebi koji datum u koje vreme) kao dokaz da si trazio prekid njihove usluge.

Jedino koliko se secam postoji caka da moras da se odjavis do 15. u mesecu za sledeci mesec jer u suprotnom moras da ostanes jos mesec dana pre nego sto aktiviras otkazni period.

clan 5. ugovora prica o tome.
http://www.ikom.rs/wp-content/uploads/2014/09/zajednicki-ugovor-UZORAK.pdf

clan 19. opstih uslova govori o otkaznom periodu od 60 dana.
http://www.ikom.rs/wp-content/uploads/2014/09/opti-uslovi-UZORAK.pdf

Da li si ti koristio neku njihovu opremu (modem, risiver?)

To moras da vratis u tom periodu jer ako nisi vratio oni te i dalje zaduzuju za tu opremu i fakticki racunaju da si se predomislio :)
Znaci vrati opremu ako je imas.

Poslednja izmena:
Hvala ti, uradiću tako, nemam nikakvu njihovu opremu. Samo ne znam čemu mail i poziv ako imam svoj primerak zahteva za raskid...?
Isčitao sam linkove, ovi uslovi važe od 1.2015. godine, podneo sam zahtev za raskid ugovora koji je odavno istekao (pokojna tetka ga je potpisala), ja sam ga samo prebacio na svoje ime i poplaćao sve i par meseci kasnije tražio raskid.
Ugovor aneksom nije vremenski ograničen...u ugovoru koji ja imam apsulutno ništa me ne obavezuje ni na tzv. ''rok'' od 60 dana ni na na stavak plaćanja za vreme tih 60 dana.
Upravo sam poslao mail i sačuvao ga, odštampaću da imam hard copy a telefonski poziv sledi...
Hvala na savetu!

Poslednja izmena:
Ugovor koji si potpisao se verovatno poziva na opšte uslove, tako da...

Ima samo 14 tačaka ono što sam ja potpisao, sve je na mojoj strani...nemaju osnova za tužbu uopšte.

Poslednja izmena:
Spominju se negde "opšti uslovi", sigurno.

Браћа Роми спалили кућу у коју су се уселили (на дивље) а успут и Икомове каблове. Цела улица од једно хиљаду становника остала без нета и ТВ сигнала.

Који су ово слепци, ладно немају дежурне екипе викендом, већ по речима подршке морамо чекати понедељак да замене каблове.

Imaju sigurno jer znam da sam ja svojevremeno komunicirao sa njima i da su mi u nedelju uvece resavali problem.
E sad, mozda je tako bilo pre (moj slucaj je od pre recimo 7, 8 godina) ili je ovo tezi problem koji prevazilazi mogucnosti dezurne ekipe.

Definitivno prevazilazi problem dežurne ekipe, pogotovo šta sada mora da se traži alternativna ruta jer preko zgarišta ne može - ni zbog bezbednosti, ni zbog uviđaja. To su baš ekstremne situacije i da su spremni da na njih odgovore ne bi bili Ikom već Telekom, odnosno Deutsche Telekom. :)

a taman sam bio pomislio da si hteo da napises da su slepci ti koji su zapalili kucu i ostavili oko 1000 ljudi bez signala, kad ono IKOM-ovci "ispadose" takvi.

pa valjda nije toliki problem da se zakrpi koaksialni kabl blizu te kuce. tj. nadam se da nisu spalili bas neki deo optike ili gde je prelaz sa optike na coax.

a taman sam bio pomislio da si hteo da napises da su slepci ti koji su zapalili kucu i ostavili oko 1000 ljudi bez signala, kad ono IKOM-ovci "ispadose" takvi.
To ne bi bilo politički korektno. :d

pa valjda nije toliki problem da se zakrpi koaksialni kabl blizu te kuce. tj. nadam se da nisu spalili bas neki deo optike ili gde je prelaz sa optike na coax.
Ikom i optika?! :D Koji god da je kabl nije provučen kroz zemlju, a ne možeš da ga ostaviš na trotoaru ili na travi u dvorištu iza, dok krova više nema. Ne znam kakve su okolnosti, ali takve stvari se ne dešavaju baš često i mogu da zamislim da nisu logistički jednostavne za rešavanje.

Poslednja izmena:
Upravo to. Ko zna kakva je tamo sredina.
Primera radi kod mene se desilo da su nadzidjivali krov prekoputa mog sa koga je dolazio kabl do moje zgrade i majstori su ladno secnuli kabl. Ono bas ih briga.
Dva dana smo bili bez kablovske (ali moram priznati korektno su to odradili jer su ne znam na koji nacin omogucavali uvece privremeno koriscenje kablovkse) dok su pravili alternativan spoj polukruzno preko bukvalno pola bloka zgrada.

Vrh Dno