Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Čak su promenili i ovu promociju što su davali korisnicima CATV da pređu na kablovski internet. Sad se šest meseci mora plaćati osnovna pretplata na kablovsku, ja kad sam imao tu promociju nisam morao ništa da plaćam 6 meseci.
Ne znam kada si ti uzimao Flet 2 promociju, ali je tako već dosta dugo. Ne moraš ništa da plaćaš već možeš da dobiješ promotivno priključenje na kablovski internet samo jednom, što je donekle logično.

Novi korisnici 3 meseca fraj (kao i kod SBB-a, PTT-a...), a postojeći korisnici kablovske televizije mogu da dobiju 6 meseci fraj ako uzmu i internet. Kada jednom uzmeš internet onda nema više šta da ti promovišu. :) Za te korisnike bi trebalo da uvode nekakve lojaliti pakete i druge pogodnosti.

Prošlog jula sam prešao sa kablovske TV na flat2 paket, šest meseci nisam ništa plaćao. Da je ovaj novi pravilnik bio na snazi, šest meseci bih plaćao osnovnu pretplatu od ~1100din, što i nije neka promocija.

По овом линку сам ја тренутно на пакету Flat 2 standard. Ако бих желео да пређем на Flat 2 extra добио бих аналогну кабловску, два пакета дигиталне и нет од 10 мега за 2125 динџи. Пошто нисам под уговором вероватно бих потписивао нови. Исправите ме ако грешим, баш ме занима.:):d

Prošlog jula sam prešao sa kablovske TV na flat2 paket, šest meseci nisam ništa plaćao. Da je ovaj novi pravilnik bio na snazi, šest meseci bih plaćao osnovnu pretplatu od ~1100din, što i nije neka promocija.
Koji novi "pravilnik"? Otkud ti to?

http://www.ikom.rs/ je napisao(la):
Promotivno priključenje na kablovsku TV i Internet

Promotivna ponuda priključenja na kablovsku televiziju i Internet produžena je do 15. januara 2015. godine.

Kablovska TV: 100 dinara – priključna taksa + 3 meseca pretplata na kablovsku TV + 3 meseca Internet 10 Mbps (FLAT 2)

Internet: 0 din. – priključna taksa za Internet + 6 meseci pretplata na paket FLAT 2 (10 Mbps)

Promotivne ponude važe uz ugovornu obavezu od 24 meseca.
To da moraš 6 meseci da plaćaš samo televiziju jer si već bio na promociji je odavni, nije to ništa novo. Kako da uzmeš akciju promotivnig priključenja na Internet kada već imaš internet?

Da rezimiramo - nema nikakvog novog pravilnika, sve je isto. Da si uzeo promotivno Flet 2 u julu 2011. prošlog jula ne bi mogao ponovo da uzmeš tu akciju i dobiješ novih 6 meseci besplatno, već bi morao da nastaviš da plaćaš Flet 2 po punoj ceni ili da menjaš provajdera. Posle 6 meseci računaju kao da nikada nisi ni bio njihov korisnik i opet možeš da dobiješ taj promo.

Dakle, kada ti istekne ovaj ugovor, ili otkazuj kablovski a uzmi negde ADSL ili šta već ili nastavi da plaćaš punu cenu Flet 2.

Poslednja izmena:
По овом линку сам ја тренутно на пакету Flat 2 standard. Ако бих желео да пређем на Flat 2 extra добио бих аналогну кабловску, два пакета дигиталне и нет од 10 мега за 2125 динџи. Пошто нисам под уговором вероватно бих потписивао нови. Исправите ме ако грешим, баш ме занима.:):d
Od idućeg meseca ćeš Flet 2 plaćati 1.975 dinara, a ako hoćeš i digitalnu televiziju (dobiješ STB ili CA modul) onda još 100 dinara. Prema novom cenovniku, praktično ti daju popust na paket Digitalna+ koji te u Flet 2 Ekstra paketu izađe svega 50 dinara, umesto 200.

Svašta, ovo su sada dodali. Ali pazi ovo:

PROMOTIVNE PONUDE ZA BEOGRAD OD 15. JANUARA DO 15. MARTA 2015.

PROMOTIVNE PONUDE ZA NOVE KORISNIKE
Kablovska TV: 100 dinara - prikljudna taksa * 6 meseci pretplata na osnovni paket
Kablovska TV i Internet: 100 dinara - prikljudna taksa * 6 meseci pretplata na paket
Flat2 Standard

Kablovska TV, Internet i telefon: 100 dinara - prikljudna taksa * 6 meseci pretplata na
paketTEL2
Znači, istekne ti ugovor, ti im kažeš ćao. Sutradan se prijaviš za novi ugovor. :) Koga bre oni... ?!? :trust:

Jadni, nemaju da plate da im se uradi sajt sa 10 stranica, pa su morali da zamole Žikinog malog koji "zna kompjutere". :S:

Ti nisi nov korisnik ako si bio, otisao pa se vratio.
Kako nisi nov? Do sada su posle 6 meseci takve počinjali da tretiraju kao nove. Ako sam već otišao kod Pošte ili Telekoma, zar nemaju računicu da me nekako privuku da im se ponovo vratim? Ja sam za to bio eksplicitno pitao i rekli su mi da je magični broj 6. Posle 6 meseci korišćenja kablovske (osnovna) počinju da te tretiraju kao "svog korisnika" pa možeš da se prijaviš za Internet (Flet 2) uz besplatnih prvih 6 meseci, a pretpostavljam da je isto toliko (6 meseci) potrebno i "da te zaborave". :)

Imam jedno pitanje, sada imam flat3 i uz ikomov prijemnik mogu na jednom tv-u da pratim digitalnu tv a na ostalim analognu kablovsku. Ako kupim za drugi stari tv dvb-c prijemnik da li cu hvatati osnovnu digitalnu ponudu "digitalna za 100" bez dodatnih 100 din na racun za flat3 ili moram da doplatim. U zakljucku sta ce moj dvb-c uhvatiti od kanala bez dodatnih 100 din i sa dodatnih 100 din? Hvala na odgovoru i Srecna nova 2015 godina!!!! :)

Ranije je moglo, a sada su počeli da zaključavaju i mnoge programe iz osnovnog paketa. Mislim da se pomoću DVB-C prijemnika sada može slobodno hvatati tek neki manji broj programa, ali ne znam ni koliko i ni koji konkretno.

Здраво свима и Срећна Нова Година!;) Имам пакет флет 2 са аналогном кабловском, скоро сам узео тв са dvb-c-ом, канале које мој тв пронађе приликом скенирања су: rts 1, rts2, rts digital, pink, pink2, pink3, b92, prva, heppy, studio b, art, rtv1, palma plus, kopernikus 1,2,3, skaj +, nova, kanal 3, tri foks kanala, axn, dm sat, universal, hrt1, bn, pink reality, kitchen 24, tlc, discovery, ci, history, national geographic, animal planet, travel, minimax, ultra, mini ultra, pink kids, disney channel, nickelodeon, eurosport 1.2, sos, arena sport 1, sk 1.2.3, b92 info, aljazeera, bbc, rt, vesti 24, mtv, mtv rocks, vh1, vh1 classic, pink fashion, pink n roll, pink music 1.2.3.4.5, pink live, pink folk 1.2, rtr planeta, n1, grand tv. Ето надам се да сам помогао, још једном све набоље у новој години, уздравље.:d

Jesi, hvala. Samo još da si to sortirao. :)

Kod:
Aljazeera
Animal Planet
Arena Sport 1
Art
Axn
B92
B92 Info
BBC
BN
CI
Discovery
Disney Channel
DM Sat
Eurosport 1
Eurosport 2
FOX
FOX Life
FOX Crime
Grand TV
Heppy
History
HRT 1
Kanal 3
Kitchen 24
Kopernikus 1
Kopernikus 2
Kopernikus 3
Mini Ultra
Minimax
MTV
MTV Rocks
N1
National Geographic
Nickelodeon
Nova
Palma Plus
Pink
Pink Fashion
Pink Folk 1
Pink Folk 2
Pink Kids
Pink Live
Pink Music 1
Pink Music 2
Pink Music 3
Pink Music 4
Pink Music 5
Pink N Roll
Pink Reality
Pink 2
Pink 3
Prva
RT
RTR Planeta
RTS 1rts2
RTS Digital
RTV 1
SK 1
SK 2
SK 3
Skaj +
SOS
Studio B
TLC
Travel
Ultra
Universal
Vesti 24
VH1
VH1 Classic
Samo... je l' moguće da nema Mini Ultra i da li je moguće da nema Fox Movies? Rekao si da ima tri Foks kanala, a ja sam pretpostavio da su to Life, Crime i Fox.

P.S. Ako nekoga zanima, na spisku je tačno 70 programa.

Poslednja izmena:
Na kojoj je frekfenciji N1,nije mi se pojavio kanal u listi ..?

Znači, to je tih 70 programa koji su sada kod njih dostupni sa svakim DVB-C prijemnikom?

Samo... je l' moguće da nema Mini Ultra i da li je moguće da nema Fox Movies? Rekao si da ima tri Foks kanala, a ja sam pretpostavio da su to Life, Crime i Fox.

Списак је редослед на мом тв-у лепо си ти ово сортирао.:d;) Управу си што се тиче фокс канала баш та три су у питању. Што се тиче канала мини ултра и он је доступан и навео сам га у претходној поруци.;)

Domene. :S: Sada tek videh da je pod "M". :wall: Nego... potrudio sam se da napravim komparaciju programa koji se mogu hvatati u analognoj tehnici (PAL) i digitalnoj (DVB-C) sa i bez njihovog CA modula. Rezultat je sledeći:

U analognoj tehnici emituju tačno 60 programa i taj spisak je dostupan na njihovom sajtu.

U DVB-C formatu se slobodno može hvatati tačno 71 program - 11 više u odnosu na PAL, ali stvar nije tako prosta jer neke programe dobijate, a neke gubite. U desnoj koloni su prikazani programi koji postoje u analognom formatu, ali ih nema u slobodnoj DVB-C emisiji, dok su u levoj koloni programi koji su slobodno dostupni u DVB-C tehnici, ali ih nema na analognoj.

Kod:
DVB-C Free              Analogna

Art                     Cinemania
BBC                     Eurochannel
DM Sat                  Fox Movies
Grand                   IKOM Info kanal
Kanal 3                 Pink Action
Kopernikus 3            Pink Action 2
MTV Rocks               Pink Action 3
N1                      Pink Movies
Pink Fashion            Pink Movies 2
Pink Folk 1             Pink Movies 3
Pink Folk 2             Pink Premium
Pink Kids
Pink Live
Pink Music 1
Pink Music 2
Pink Music 3
Pink Music 4
Pink Music 5
Pink N Roll
Russia Today
Vesti 24
VH1 Classic
Za 100 dinara mesečno + 1.000 dinara jednokratno (instalaciona taksa) + potpis da im za CA modul dođete 300€ ako mu se nešto desi :S: dobijate kao 112 programa. Kažem "kao", zato što su na ove programe koje već možete da hvatate, što u analognoj što u digitalnoj tehnici, dodali praktično samo:

- Pink Classic
- Pink Comedy
- Pink Film
- Pink Horror
- Pink Western

A uz njih i još 22 +1 kanala, koji su kopija nekog drugog samo pomerana za 1 sat. Po meni Digitalna vredi tih 100 dinara, ne toliko zbog ovih Pink programa kol'ko zbog činjenice da imate bolji prijem.

Poslednja izmena:
Jesi, hvala. Samo još da si to sortirao. :)

Kod:
Aljazeera
Animal Planet
Arena Sport 1
Art
Axn
B92
B92 Info
BBC
BN
CI
Discovery
Disney Channel
DM Sat
Eurosport 1
Eurosport 2
FOX
FOX Life
FOX Crime
Grand TV
Heppy
History
HRT 1
Kanal 3
Kitchen 24
Kopernikus 1
Kopernikus 2
Kopernikus 3
Mini Ultra
Minimax
MTV
MTV Rocks
N1
National Geographic
Nickelodeon
Nova
Palma Plus
Pink
Pink Fashion
Pink Folk 1
Pink Folk 2
Pink Kids
Pink Live
Pink Music 1
Pink Music 2
Pink Music 3
Pink Music 4
Pink Music 5
Pink N Roll
Pink Reality
Pink 2
Pink 3
Prva
RT
RTR Planeta
RTS 1rts2
RTS Digital
RTV 1
SK 1
SK 2
SK 3
Skaj +
SOS
Studio B
TLC
Travel
Ultra
Universal
Vesti 24
VH1
VH1 Classic

P.S. Ako nekoga zanima, na spisku je tačno 70 programa.

Nema ni Prve Plus...

:D Stari narodni izraz za "pilićare". :d

Ne znam što se diže tol'ka frka oko toga, SBB npr nema ništa što se može uhvatiti sa DVB-C tjunerom. Kod Ikoma barem možeš da koristiš svoj DVB-C prijemnik za prijem velike većine programa, a kome je stalo do filmova nek se otvori još 100 kinti i dobije sve + neke još neke Pinkove filmske.

Po meni je veće pilićarenje što naplaćuju HBO HD još 100 din. odnosno još 50 din. u kombinaciji sa nekim paketima - smešno. Što ne naplaćuju i one +1 programe 0,3 dinara svaki. :S: A mogli bi da uvedu i 5.1 zvuk na HD kanalima za dodatnih 7 dinara. :S:

Najveći nedostatak u njihovoj ponudi su HBO Premium, odnosno Cinemax programi u HD kvalitetu. Ne bih se bunio ni protiv Eurosporta i SK1 u HD kvalitetu, za ostalo me baš briga. :)

Poslednja izmena:
Pa mi prakticno nemamo ni jedan jedini sportski kanal u HD formatu,osim RTS HD ,kad puste nesto,bas lose.

Pa mi prakticno nemamo ni jedan jedini kanal u HD formatu, osim Mezzo i Shorts, s obzirom da RTS većinu vremena ni ne emituje HD materijal, a oni koji plate za HBO moraju da doplate još 100 dinara da bi ga gledali u HD kvalitetu. :S: Nije mi jasno zašto nema Sinemaks programa u HD-u, ni za kakve novce.

Koji početak? Pa to bi bio kraj. :)

Par puta sam zvao korisnički i cimao ih oko proširenja HD ponude. Obećavali su da će se i to desiti, kao i ovo sa telefonom. Navodno su zato i rasčistili malo analognu ponudu. Konkretno sam im tražio Cinemax i Eurosport programe u HD-u, kao i Sport Klub 1 zbog Formule.

U suštini, neka uvedu HBO Premium (rado ću ga plaćati) i naprave sportski HD paket (Eurosport 1/2 i SK1). Malo jači aploud bi im takođe osnažio ponudu, al' za sada ne osećaju potrebu ili nemaju mogućnosti da to urade.

Poslednja izmena:
Ono što je meni minimum
SK HD
SK 1 HD
SK 2 HD
SK 3 HD
Arena Sport 1 HD
Arena Sport 2 HD
Arena Sport 3 HD
Arena Sport 4 HD
Eurosport HD
Eurosport 2 HD