Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Malo jači aploud bi im takođe osnažio ponudu, al' za sada ne osećaju potrebu ili nemaju mogućnosti da to urade.
Imaju mogucnost nije im bas toliko katastrofalna mreza kao sto mi mislimo, nego jednostavno nece :) ***, svesni su kao sto sam vec pominajao da u krajevima de su, da su najaci i sto bi sebi izbijali iz dzpea profit za veci, jer veci apload znaci veci troskovi za firmu ili ti Ikom sto automatski reciprocno znaci manji profit, a to oni (gospoda Amerikanci) sebi nece dozvoliti ;)

Sto se tice D3-a i HD kanala, mislim da cemo se mi jos dugoo nacekati na to na nasu zalost

Poslednja izmena:
Nemojte da se zezamo, koliki procenat njihovih internet korisnika zna da postoji nešto što se zove download i upload??? Baš njih briga za pola procenta naprednih korisnika... Ne samo njih, tako je i sa ostalima.

Imaju mogucnost nije im bas toliko katastrofalna mreza kao sto mi mislimo, nego jednostavno nece :)
Kao što rekoh, "ne osećaju potrebu". :)

***, svesni su kao sto sam vec pominajao da u krajevima de su, da su najaci i sto bi sebi izbijali iz dzpea profit za veci, jer veci apload znaci veci troskovi za firmu ili ti Ikom sto automatski reciprocno znaci manji profit, a to oni (gospoda Amerikanci) sebi nece dozvoliti ;)
E, da... a otkud ti to da su vlasnici amerikanci i od kada? Nedavno videh neko belo-narandžasto vozilo oblepljeno reklamom Ikom i Fox!?! :trust:

Nisu Amerikanci... Direktor je Irac, a suvlasnici su firme sa Kipra i iz Bugarske. A inace ovom Ircu, ovo nije prvi ISP, bio je direktor (i suvlasnik?) 2 Rumunska ISP koja su prodata UPC Romania.

Davno, verovatno ima jedno 5 godina, kada je suvlasnik bila neka firma registrovana u US...

Poslednja izmena:
E, da... a otkud ti to da su vlasnici amerikanci i od kada? Nedavno videh neko belo-narandžasto vozilo oblepljeno reklamom Ikom i Fox!?! :trust:

Reako mi momak koji mi stalno dolazi na gajbu (kad su one zamene risivera, i bilo koji problem isti lik dolazi, pa smo skoro i ortaci postali :d) a od kad su vlasnici to ne znam, nisam pitao da te ne lazem
Nisu Amerikanci... Direktor je Irac, a suvlasnici su firme sa Kipra i iz Bugarske. A inace ovom Ircu, ovo nije prvi ISP, bio je direktor (i suvlasnik?) 2 Rumunska ISP koja su prodata UPC Romania.

Davno, verovatno ima jedno 5 godina, kada je suvlasnik bila neka firma registrovana u US...
Delimicno si upravu... Kao sto rekoh, vlasnici su Amerikanci to je 10000% sigurno... E sad, de su im firme registrovane to ne znam, ali su ljudi Amerikanci.. Pa i Miskovic ima firme po Kipru i Engleskoj pa nit je Kipranin nit je Englez ;)

Za direktora si upravu, on je Irac i on je lik koji se pojavljuje na godisnjim proslavama, skupovima zaposlenih i svim ostalim zvanicnim skupovima, lice za medije, a kao sto vec rekoh, pravi vlasnici i ljudi u senci su dva Amerikanca ;)

To je info od coveka koji radi kod njih vec godinama, ako on laze mene ja lazem tebe

Poslednja izmena:
Zasto je meni na Flat-u 3 i dalje 20 Mega ? Zar nije bilo da ce biti 25 ?

Nisi zamenio modem?

Ono što je meni minimum
SK HD
SK 1 HD
SK 2 HD
SK 3 HD
Arena Sport 1 HD
Arena Sport 2 HD
Arena Sport 3 HD
Arena Sport 4 HD
Eurosport HD
Eurosport 2 HD
Cinemax HD
Cinemax 2 HD
Fox HD
Fox Life HD
Fox Crime HD
Fox Movies HD
Travel HD.

Dakle, fali im 17 kanala... Ahahahaha

Da budem iskren ja sam zadovoljan sto istovremeno imamo SK i Arenu.
Malo drugih operatera moze sa time da se pohvali.

Imamo Arenu 1 na kojoj namerno puštaju najgore tekme LŠ...

A 600 din. mi ne pada na kraj pameti da dajem za Arena Sport paket.

Pa to je ono što oni realno mogu kad bi hteli jer imaju SD verzije svih ovih kanala.

Moje misljenje je da za sada malo njih ima mogucnost pustanja HD kanala a jos manje od njih bi i doplatilo za njih i zato ne ulazu u to. Kad kriticna masa bude postignuta verovatno ce vrlo brzo pustiti i to. Za sada im je to samo trosak koji bi sluzio da mogu da kazu da imaju a relano nista od toga ne bi imali.

Kazi iskreno. Koliko bi bio spreman da doplatis za ceo onaj spisak HD kanala a koliko bi jos njih bilo spremno da to isto uradi?

Bas me zanima koliko korisnika koristi HBO HD

@Konan: Veruj mi da svi koji ga imaju a gledaju isti, koriste ga sigurno ;) Ja prvi :) Mislim nesvakidasnje (da ne kazem ludacki ) bi bilo da imas HD kanal a da gledas obican :) Tako daa veruj mi, ko god ga ima- koristi ga sigurno :) Ako kaze suprotno, jednostavno je-laze :d

Zasto je meni na Flat-u 3 i dalje 20 Mega ? Zar nije bilo da ce biti 25 ?

Mozda je glup savet, ali da li si restartovao ruter-modem?

Poslednja izmena:
Nemojte da se zezamo, koliki procenat njihovih internet korisnika zna da postoji nešto što se zove download i upload??? Baš njih briga za pola procenta naprednih korisnika... Ne samo njih, tako je i sa ostalima.

Slazem se. Oni povecavaju brzinu da ne bi morali da smanjuju cenu. To u sustini svi rade.
A mali je broj onih koji realno i imaju potebu za vecim uploadom. Ali zato zvuci kad se kaze 20..30..50..100 Mbps
Klasican marketinski trik (kao i megapikseli za fotoaparate, njih gruvaju a neke druge bitnije stvari zanemaruju :) )

@Konan: Veruj mi da svi koji ga imaju a gledaju isti, koriste ga sigurno ;) Ja prvi :) Mislim nesvakidasnje (da ne kazem ludacki ) bi bilo da imas HD kanal a da gledas obican :) Tako daa veruj mi, ko god ga ima- koristi ga sigurno :) Ako kaze suprotno, jednostavno je-laze :d
Mislis da bi doplacivali?
Sumnjam.
Koliko njih koristi HBO HD jer mora da se doplati?

Poslednja izmena:
Nisi procitao moj post kako treba :)
Aa i realno, jajrski in je potez sto traze doplatu za isti, mislim da su stavili vecu cenu- al 100 dinara ja priv ne bih dao, iz principa

Da je neki paket HD kanala, nešto nalik onome što je predloženo na prethonoj strani, pa da se razmisli...

A ovako - HBO...lol, HBO.

Ja sam u zadnja 2 meseca 7-8 puta prebacio kanal na HBO, pogledao jednom film koji se zvao "Devojka sa devet perika", i u narednih 6 prebacivanja na taj kanal 2 puta naleteo na reprizu tog istog filma. Od tad ne gledam HBO uopšte.

Vi ovde samo o televiziji pisete :D Nego kako vam radi net ovih dana, meni se bas vuce, polovicno ucitava stranice, pucaju downloadi. Kako je kod vas?

Bas htedoh i ja da pitam :) Uzas je od jutros, ne ucita 100% stranicu, nekad ni ne otvori stranicu... Prbacih pre sat vremena na Google DNS i za sada je sve ok.

Problem je sto sama Arena kosta oko 500 din, Znaci taj paket ispod 1000 din sigurno ne bi mogao da bude.
Niko toliko ne bi doplacivao.

Koliko njih koristi HBO HD jer mora da se doplati?
Nisam siguran da sam razumeo. Bilo kako bilo, ja sam doplaćivao 100 dinara za HBO HD, ali sam sada prešao na neki paket u kome je to uključeno pa me sada izađe još manje.

Ko ima HD televizor, posle gledanja u onih ostalih 109 programa, prebacivanje na HBO HD je melem za oči i vredi svaku paru. :)

Ja sam u zadnja 2 meseca 7-8 puta prebacio kanal na HBO, pogledao jednom film koji se zvao "Devojka sa devet perika", i u narednih 6 prebacivanja na taj kanal 2 puta naleteo na reprizu tog istog filma. Od tad ne gledam HBO uopšte.
Ne znam šta vam je sa tim repriziranjem? Nisi prvi od koga to čujem i to sa velikom revoltiranošću.

HBO pravi sezonsku programsku šemu, u kojoj ima barem 50 novih filmova (možda i više, lupio sam). Svakog meseca uzmu jedno 15-20 filmova i vrte ih u krug, što meni baš odgovara jer od obaveza ne mogu da stignem da pogledam film u njegovom terminu, ali zato imam dosta prilika da pogledam neku od repriza.

Razumem da razočaranje kada natrčite na reprizu filma koji ste već gledali ili to ne znači da je HBO bezveze. Za proteklih mesec-dva ja sam na HBO odgledao i Gravitaciju i Noja i... Jedino što mi je bezveze je to što ta holivudska A produkcija spala na intelektualni i estetski nivo d€bilnog deteta. :S: Zato Sinemaks vadi prosek. :D

Neko je pitao za promocije, evo je moja koju su sami produžili:

Problem je sto sama Arena kosta oko 500 din, Znaci taj paket ispod 1000 din sigurno ne bi mogao da bude.
Niko toliko ne bi doplacivao.
Ako za dva verovatno najskuplja premium HD kanala (HBO i HBO Comedy) kroz postojeći sistem paketa doplaćujemo 50din onda bi za svih 17 kanala koje sam ja napisao najuprošćenijom logikom doplatili 425din. Dakle, Flat5 bi koštao 4750din.

Pa lepo, znači da imaju te neke "lojaliti" akcije. Što se HD kanala tiče, jedan multipleks ih standardno ima 4, tako da treba rasčistiti malo opseg. A zamisli kada krenu da gase neke glupave programe u analognoj ponudi da bi nama obezbedili HD kanale, al' će da padne kuknjava velike većine korisnika. :S:

Ne znam šta vam je sa tim repriziranjem? Nisi prvi od koga to čujem i to sa velikom revoltiranošću.

HBO pravi sezonsku programsku šemu, u kojoj ima barem 50 novih filmova (možda i više, lupio sam). Svakog meseca uzmu jedno 15-20 filmova i vrte ih u krug, što meni baš odgovara jer od obaveza ne mogu da stignem da pogledam film u njegovom terminu, ali zato imam dosta prilika da pogledam neku od repriza.

Razumem da razočaranje kada natrčite na reprizu filma koji ste već gledali ili to ne znači da je HBO bezveze. Za proteklih mesec-dva ja sam na HBO odgledao i Gravitaciju i Noja i... Jedino što mi je bezveze je to što ta holivudska A produkcija spala na intelektualni i estetski nivo d€bilnog deteta. :S: Zato Sinemaks vadi prosek. :D

Sa ovim postom se potpuno slazem.
Ljudi preteruju sa pricama kako HBO samo reprizira. To nije tacno.
Normalno je da film puste vise puta a kad se pogleda sema na sajtu vidi se da sem udarnog filma (tek je bila premijera) u ostalim mesecima taj film nema vise od par prikazivanja i to uvek razbacano da bi svako mogao da uhvati termin koji mu odgovara (nekad pre podne, nekad popodne, nekad uvece)

Skoro svakodnevno imaju premijeru nekog filma a da ne govorim o odlicnim serijama koje se pustaju dan nakon svetske premijere.

Poslednja izmena:
Vrh Dno