Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Код мене је овако и даље.;) Мора да је нека грешка.:D

2984558919.png

Хвалим те Боже да су се сетили да повећају брзину слања. Ја сам већ почео да размишљам да променим провајдера. Ово је било у минут до 12. Видећемо шта ће бити од 1. октобра, али ако буде испод 1 Мб/с, од мене збогом ИКОМ. Тренутно је код мене ситуација оваква.

Хвалим те Боже да су се сетили да повећају брзину слања. Ја сам већ почео да размишљам да променим провајдера. Ово је било у минут до 12. Видећемо шта ће бити од 1. октобра, али ако буде испод 1 Мб/с, од мене збогом ИКОМ. Тренутно је код мене ситуација оваква.

Pa teško da ćeš kod nekoga naći za ~800 dinara 8/512 ili 8/768 da bih rekao zbogom ikomu ;)

Pa nije bas to takva matematika kako ti mislis, nije tako prosto ti si od 1850 oduzeo 1025 pa ti je za net ostalo 825 din, e jeb kad bi to bilo tako ali NIJE.
Racunica je malkooooooo drugacija, posto je ovo paket ne mozes da gledas cenu kao da nemas NET, jer tada u paketu oni smanjuju cenu odrzavanja a ne cenu interneta, jer naravno da im nije tolika cena odrzavanja zavrsavaju oni sam duplo manje i plate i zarada i odrzavanje, ali kako unapredjivati sistem e tu onda dodas marzu od koliko hoces posto ili puta i onda dodjemo do cifre od 1025, pogledaj koliko placaju odrzavanje u Grockoj, Vrcinu, Vinca, po 800 kinti, pitas se kako, razmisli malo ti im pretplacujes jel kapiras? ;)

Dakle oni u paketima nisu smanjili cenu neta vec cenu kablovske, jer ti imas kod njih da vidis koliko kosta samo net, NEMAS ali imas koliko kosta samo KTV, i zato si ti po defaultu oduzeo to jer su tu jedino dve poznate, za ovu drugu varijantu ne mozes jer ti je tu jedna nepoznatas, sto bi reko Sofronije cista matematika, cifre ne lazu.... hahaha
Tako da ne kosta kod njih 8Mbit samo 800 din vec kosta vise samo ti smanjuju pretplatu za TV.

Pa nije bas to takva matematika kako ti mislis, nije tako prosto ti si od 1850 oduzeo 1025 pa ti je za net ostalo 825 din, e jeb kad bi to bilo tako ali NIJE.
Racunica je malkooooooo drugacija, posto je ovo paket ne mozes da gledas cenu kao da nemas NET, jer tada u paketu oni smanjuju cenu odrzavanja a ne cenu interneta, jer naravno da im nije tolika cena odrzavanja zavrsavaju oni sam duplo manje i plate i zarada i odrzavanje, ali kako unapredjivati sistem e tu onda dodas marzu od koliko hoces posto ili puta i onda dodjemo do cifre od 1025, pogledaj koliko placaju odrzavanje u Grockoj, Vrcinu, Vinca, po 800 kinti, pitas se kako, razmisli malo ti im pretplacujes jel kapiras? ;)

Dakle oni u paketima nisu smanjili cenu neta vec cenu kablovske, jer ti imas kod njih da vidis koliko kosta samo net, NEMAS ali imas koliko kosta samo KTV, i zato si ti po defaultu oduzeo to jer su tu jedino dve poznate, za ovu drugu varijantu ne mozes jer ti je tu jedna nepoznatas, sto bi reko Sofronije cista matematika, cifre ne lazu.... hahaha
Tako da ne kosta kod njih 8Mbit samo 800 din vec kosta vise samo ti smanjuju pretplatu za TV.

Donekle se slažem sa tvojom konstatacijom ali Beograd ima daleko najviše kanala ako pogledaš. Vrčin najmanje, svega 45. Slažem se da je pretplata tamo 800 dinara ali od kad oni imaju internet kod Ikoma? Ikom pustio tamo net? Ja po njihovom cenovniku nisam baš tako razumeo, ako je tako unapred se izvinjavam. Al ako tako rade onda je daleko skuplji paket u Vrčinu nego u Beogradu ako pogledaš sa ekonomske strane. cifre lazu u ovom slucaju :D Pa recimo da opet smatram da su najjeftiniji ako stave 8/768 + KTV za 1850 dinara. I da tih 8 košta 1200 dinara opet dobijaš jeftinu kablovsku.

DOnekle se slazem sa tobom :D
Ovako, ja nisam ni rekao da oni imaju NET ne znam, ja ti pisem za njihovu i nasu(BG) kablovsku cenu. Dalje ja nisam ni rekao ni da je skupo to za 1850 cak naprotiv mislimd a je jeftino ja sam samo rekao da je losa matematika da sam net po tebi kosta 800+ dinara za tih 8Mbit, ja nisam spominjao nigde da je skup to paket, ako jesam citiraj me.
I da odprilike mislimd a ih taj net toliko kosta, a da onda dobijes jeftiniju kablovsku , ALI to je ono sto ti ja pricam lose si racunao tj. oduzimao ti si oduzimao od neta, a ja ti kazem da oni oduzimaju od kablovske posto su je nafilovali, jel me sad razumes????

DOnekle se slazem sa tobom :D
Ovako, ja nisam ni rekao da oni imaju NET ne znam, ja ti pisem za njihovu i nasu(BG) kablovsku cenu. Dalje ja nisam ni rekao ni da je skupo to za 1850 cak naprotiv mislimd a je jeftino ja sam samo rekao da je losa matematika da sam net po tebi kosta 800+ dinara za tih 8Mbit, ja nisam spominjao nigde da je skup to paket, ako jesam citiraj me.
I da odprilike mislimd a ih taj net toliko kosta, a da onda dobijes jeftiniju kablovsku , ALI to je ono sto ti ja pricam lose si racunao tj. oduzimao ti si oduzimao od neta, a ja ti kazem da oni oduzimaju od kablovske posto su je nafilovali, jel me sad razumes????

Ma gde su je nafilovali pa treba toliko pinka da se plati :DDD Povraća mi se od osnovnog analognog paketa hahahhaha

Nista sta drugo da ti kazem ako verujes u deda mraza OK....

Predpostavio sam da si ironican bio za Pink, zato sam i ja ironicno i napisao ako verujes u deda mraza, znam ja da ti ne verujes....

promenili su upload brzine i na sajtu.
sad svi paketi zvanično imaju 1024 Kbps.

Koja je to fora? Pa zašto im ja plaćam Flat 5 onda, koji sam uzeo prvenstveno zbog upload-a?
Ako u sledećih mesec-dva ne podignu brzinu jačim paketima, idem na niži opušteno.

Ako ne povecaju upload na najjacem paketu i ja cu da se spustim dva nize.

Bolje nizi paket u ovom slucaju flat 3 sa manjim download a pare koje bi dao na flat 5 ulozis u upload booster,meni vise treba up nego down :)

Mada nerealno je da ostane skoro na svim paketima up isti :(

Uuuuuu, uopste nemaju pojma koliko im je ovo los potez ako ostave ovako a verovatno hoce, losa procena 101%, oni misle da su ljudi na vecim paketima zbog drastcno veceg DL a ne kapiraju da su ljudi bili na vecim paketima zbog veceg UL koji je sad svugde isti. Ovo im je los potez i to ce videti kad na kraju godine svedu racune da im je opala dobit, totalno pogresno. Je ne kapiram koji je mozak ovo smislio ali taj verovatno ne voli svoju firmu. Logicno je da ovi sa F5 paketima sidju bar na F4 a u vecini slucajeva i na F3 pakete. Ne kazem da ce svi da se ogradim ali vecina a to im direktno utice na dobit, sad ako su pametni i ako neko iz IKOMa cita ovo nek malo razmisle sta rade.

Poslednja izmena:
Slazem se dusman13,,,izgubice dosta korisnika na flat 5,,dosta njih ce ici nize,,izgleda da su jedino dobili korisnici sa flat 2,,imali su up 256 kb sad 1024 kb,,znaci dobili su +768 kb,,mi koji smo na flat 3 dobili smo +512 kb a flat 4 i 5 shipak,,cccc,,neverujem i dalje :(

Da tako je, uopste mi nije jasna ta njihova odluka, OSIM ako ovo nije privremeno i ne povecaju brzine za ove vece pakete, ovo im je ravno samoubistvu mislim u biznis smislu, ja jos uvek ne mogu da verujem u takvu njihovu odluku da li je neko pijan donosio tu odluku ili ne ja ne znam, ali se nadam da citaju bar ovaj topic.

Poslednja izmena:
A ustvari, moze ovo i zgodno da ispadne... da svaki korisnik optimizuje svoj paket. Npr. ja sam na F4. Meni ne treba toliki download, a upload mi je mali. Ja mogu da sidjem na F3 koji je jeftiniji 500 din (otprilike) i da za tih 500 din ustede uzmem upload booster. Na kraju cu imati i dalje odlican download, upload veci upola, a placacu isto kao i sa F4. Njima dodje isto u novcu, s tim sto sam im malo rasteretio download (koji btw nisam ni koristio punim potencijalom :D).

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Definitivno je flat3 sad bestbuy... tuče sbbov duo mix lagano...
Da li se zna situacija sa CAM modulima cekam ga već mesec i kusur dana? jel nestalo pa se ceka nabavka...

Zovi ih ponovo za modul. Ja sam posle prvog poziva čekao mesec i nešto. Tada sam ih pozvao ponovo i doneli su ga posle par dana.

Dobro je sto ovo nisu objavili kao povecanje brzina... Jedna rec: cigani

Uopste ne mislim da je glavni razlog sto ljudi uzimaju F5 veci upload. Mogu da se kladim da vecina korisnika uzima F5 vise zbog kompletnog tv paketa nego zbog uploada. Vi zaboravljate gde mi zivimo, i da je velika vecina populacije tehnicki nepismena. Sacica ljudi koji kukaju na benchmarku i slicnim tehnickim forumima predstavljaju statisticku gresku :)

S druge strane treba ocekivati da ce uraditi boost uploada na F4 i F5 paketima narednih meseci (setite se da IKOM nikada ne unapredjuje brzine na svim paketima odjednom). A do tada, vama kojima je bitniji upload sada imate jos bolju situaciju nego pre. Kao sto neko rece, spustite se na nizi paket, uzmite upload booster od 1mbit - dobicete veci upload nego sada sto imate + cete ustedeti 250, 900 ili 1400 dinara. :)

Pa ja već imam upload booster i Flat 5, a upload retko prelazi 1,5 Mbps.
TV ne gledam, niti ga imam u kući. Voleo bih da mogu samo da uplatim net, bez ikakvog TV paketa...

Definitivno ozbiljno razmatram da se prebacim na niži paket, sada kada je UL identičan.

Inače, ono čega se plašim je da nije problem u tome što neće da povećaju UL, već da sa trenutnom infrastrukturom mreža to ne može da izgura.

I koliko dugo je f2 bio na shnj ul brzini, i toga se setite :)

@Dandy
To je vrlo realna situacija, o kojoj smo diskutovali ranije (jos pre godinu-dve). Upload je usko grlo sistema. Niko nije sadista pa da maltretira druge malim uploadom. Stvar je vise tehnicke prirode.

Poslednja izmena:
Da li je neko dobio racune za naredna tri meseca?

Lol, da nisam došao na ovu temu, ne bih ni znao da su mi na Flat2 povećali upload na 1mb :banana::banana::banana:

A došao sam na temu da bih pitao koliki je upload na Flat3 (ali sad nebitno, ovo mi vrši posao :D)

Nazad
Vrh Dno