Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Dobio račune, blok 70.

dobio racune. Zemun

Ja jos nisam dobio racune, Blok 70a.

Uopste ne mislim da je glavni razlog sto ljudi uzimaju F5 veci upload. Mogu da se kladim da vecina korisnika uzima F5 vise zbog kompletnog tv paketa nego zbog uploada. Vi zaboravljate gde mi zivimo, i da je velika vecina populacije tehnicki nepismena. Sacica ljudi koji kukaju na benchmarku i slicnim tehnickim forumima predstavljaju statisticku gresku :)

S druge strane treba ocekivati da ce uraditi boost uploada na F4 i F5 paketima narednih meseci (setite se da IKOM nikada ne unapredjuje brzine na svim paketima odjednom). A do tada, vama kojima je bitniji upload sada imate jos bolju situaciju nego pre. Kao sto neko rece, spustite se na nizi paket, uzmite upload booster od 1mbit - dobicete veci upload nego sada sto imate + cete ustedeti 250, 900 ili 1400 dinara. :)

Ja pre mislim da su uzimali F5 zbog veceg UL, evo prvi primer @Dandy on je samo jedan, a koliko ima takvih koji nisu na forumu, ili jesu ali samo citaju ne zele da pisu, a kao i dandy ne gledaju odnosno ne treba im tv, ja bih da sam kod IKOM-a recimo uzeo samo net bez TV ali to je nemoguce, pazi ovo je samo moje misljenje, mada mislim da je tacno.

Da li nekome puca net ovih dana? Ja ostah bez signala malopre, i jednom juče - reset modema rešava sve, ali ranije se nije dešavalo. U pitanju je blok 70.

Ja od sinoc imam ogroman ping i brzinu od 10KB/sec . Stranicu otvara po 2-3 minuta , ni reset ni flush ma ništa mu ne pomaže :-(

Isto sam u bloku 70 ali nisam primetio nikakve probleme za vikend. Koristim Flat2 paket. Da li si im prijavio problem?

Isto sam u bloku 70 ali nisam primetio nikakve probleme za vikend. Koristim Flat2 paket. Da li si im prijavio problem?

Više puta ovde za Banovo Brdo pa me oduvaju pričom nemaju problem (iako znam da u pozadini kuckaju mail...) Al zar nedeljom radi info centar ikoma? :D

Kod mene se problem sa netom (na Čukarici) već 7-8 dana ogleda u konstantnom pucanju veze i iskakanju poruke da je network cable unplugged. Konekcija se ponovo uspostavlja u roku od mikrosekunde, ali se ubrzo opet prekida i tako već danima.

Najproblematičniji je wi-fi ruter, koji šalje signal na laptop i telefon (imam i PC vezan kablom sa ruterom). Počeo je da strahovito baguje i posle nekog vremena prestaje da emituje bežični signal ili mu se potpuno gasi lampica za vezu sa modemom. Pregledao sam kablovske kontakte, resetovao modem i ruter milion puta ovih dana i mogu da postignem da mi bežični net radi nekoliko sati sa maksimalnim performansama na Speed Testu (download skoro 8, upload malo manje od 1, što je na nivou vrijednosti Flat 2 paketa), ali sve to zariba i raspadne se posle nekog vremena.

Ruteru (Belkin G) više ne pomaže izvlačenje strujnog kabla na par sekundi (posle toga krene da se restartuje u beskonačnom krugu), nego samo factory reset čačkalicom u rupicu sa zadnje strane. Tada se ponovo aktivira, pa ga onda iznova setujem sa istim ili nekim novim postavkama po x-ti put.. Već sam na ivici da ga bacim u smeće i kupim novi. Kućna mreža je funkcionisala bez većih problema više od 2 godine. Kada sam nakratko povezao PC kablom direktno sa modemom, a ne kablom preko rutera, činilo se da je veza stabilna, ali moram to da provjerim u dužem periodu.

Sada vidim da je možda problem na Ikomovoj mreži, pa više nisam pametan. Prihvatam preporuke i savjete.

Naredna tri računa su stigla uredno, btw :trust:

Jednostavno testiraj konekciju tako što ćeš modem nakačiti direktno na komp. Ako radi i ne puca veza znaš šta je u pitanju.

Biće da ti se router pregreva, ume to da se desi posle izvesnog vremena. Otvori, očisti prašinu, ostavi ga otvorenog, a po mogućstvu uperi u njega neki ventilator. Tako ćeš da otkloniš jednu i najverovatniju grešku.

Od 20h otrpilike net radi katastrofalno lose, Flat 5 paket je upitanju a sve ide katastorfa, od otvaranja stranica, preko Dl-a... U zadnje vreme su dosta losi

E ljudi jeste li zvali za stucanje i sta kazu? Ja sam primetio to juce i mislio sam da je nesto trenutno kad ono medjutim i veceras isto :).

Update: (nisam mogao edit:p) Zvao sam ih sad. Ovde (Vozdovac kod studentskog doma 4. april) kazu da je neki problem na mrezi izdace nalog sad da sutra ujutru izadju na teren da rese problem.

Već duže vreme kablovska je loša, 70% kanala ima smetnje i to većinom oni koje često gledam.
Žarkovo.

Meni net radi izuzetno dobro, isto sam u Zarkovu.

Ne znam koji si deo, ja sam blize Skojevskom naselju i Legiji, i net je katastrofa... Ima dosta lagova, dl retko kad ide preko 4.5Mb/s a trebalo bi da je 6 (sto nisam video ni jednom od kad su povecali Flat 5 na 60Mbita) , a izvori odakle skidam su sigurno odlicni tako da nije do toga... Doduse ne mogu da gresim dusu, ima perioda kad mi se cini da let surf i sve, ali mnogo je cesci ovaj drugi period kad se internet muci

Moze li mala pomoc. Kupih danas Dlink go-rt-n300 bezicni ruter i iz nekog razloga ne dobijam izlaz na internet kad povezem ruter sa ikomovim modemom. od ikoma imam onaj beli thomson modem. ethernet iz njega u wan port na ruteru i ethernet iz kompa u prvi lan port (ima 4 na ruteru). Sija samo power lampica, internet lampica se ne pali uopste. U interfejsu rutera odabrana dinamicka adresa medjutim dole u statusu pise "link down (dhcp client" . A kad odradim windowsov network troubleshooting, dobijem poruku "dns server is not responding" .

Postoji li neki parametar Ikoma koji rucno moram da unesem u interfejs rutera da bi radilo, ili je ovo cudo neispravno?

ovaj ruter je u pitanju - http://www.dlink.com/ro/ro/home-solutions/connect/go/go-rt-n300-wireless-n-300-easy-router

Poslednja izmena:
Evo i 2 screenshota iz interfejsa rutera.

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    133.5 KB · Pregleda: 147
  • Capture2.JPG
    Capture2.JPG
    90.2 KB · Pregleda: 150
Moze li mala pomoc. Kupih danas Dlink go-rt-n300 bezicni ruter i iz nekog razloga ne dobijam izlaz na internet kad povezem ruter sa ikomovim modemom. od ikoma imam onaj beli thomson modem. ethernet iz njega u wan port na ruteru i ethernet iz kompa u prvi lan port (ima 4 na ruteru). Sija samo power lampica, internet lampica se ne pali uopste. U interfejsu rutera odabrana dinamicka adresa medjutim dole u statusu pise "link down (dhcp client" . A kad odradim windowsov network troubleshooting, dobijem poruku "dns server is not responding" .

Postoji li neki parametar Ikoma koji rucno moram da unesem u interfejs rutera da bi radilo, ili je ovo cudo neispravno?

ovaj ruter je u pitanju - http://www.dlink.com/ro/ro/home-solutions/connect/go/go-rt-n300-wireless-n-300-easy-router

Ili u setovanju rutera upotrebi opciju "clone mac adress" ili iskljuci Ikom-ov modem na pola sata-sat, pa onda probaj ponovo.

Kada menjas uredjaj koji je direktno povezan na kablovski modem, obavezno moras da restartujes modem nakon povezivanja.

Pozdrav

resetovao sam bio i modem i ruter nakon povezivanja, vadio kabl iz struje.

Upisao sam ova 2 dnsa sto je bobiska rekao, medjutim nista se nije desilo cak ni nakon restarta. Cudno mi je sto ova druga internet lampica nimalo ne sija, niti blinka nista. Samo se upali na nekoliko sekundi prilikom restarta rutera.
Treba li nesto da se upisuje u polje koje sam zaokruzio crveno na novoj slici.
Druga slika je trenutni status rutera pa mozda strucnija lica tu vide neku gresku koju ja ne vidim.

p.s. ne vidim nigde u ruteru kako da kloniram automatski mac..

Prilozi

• novo.JPG
    novo.JPG
    210.5 KB · Pregleda: 135
  • status.JPG
    status.JPG
    106.9 KB · Pregleda: 108
U prethodnom postu si uslikao kloniranje MAC adrese, izaberi MAC clone from PC.

To crveno nema veze, a inače generalno to mora samo da proradi. Redosled gašenja tj. paljenja: pogasi sve, upali modem i sačekaj oko minut da popali lampice, pa tek onda pališ router. Nekada spasava i paljenje kompa na kraju, što je posebna nebuloza, ali čitao sam i o takvim slučajevima. Pomislio bih još svašta, ali sve otpada jer kažeš da ti ne pali internet lampicu. Izbrisao bih ovo "domain name". A i pogledaj da li ti je kao na slici, lupetam, ali ipak...

Prilozi

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    106 KB · Pregleda: 116
Poslednja izmena:
To crveno nema veze, a inače generalno to mora samo da proradi. Redosled gašenja tj. paljenja: pogasi sve, upali modem i sačekaj oko minut da popali lampice, pa tek onda pališ router. Nekada spasava i paljenje kompa na kraju, što je posebna nebuloza, ali čitao sam i o takvim slučajevima. Pomislio bih još svašta, ali sve otpada jer kažeš da ti ne pali internet lampicu. Izbrisao bih ovo "domain name". A i pogledaj da li ti je kao na slici, lupetam, ali ipak...

cekanje od 2 minuta i redosled koji si naveo pomoglo, hvala puno : )

Nazad
Vrh Dno