Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Istina je da je upload mali, ali s obzirom da je cena tog paketa 800 dinara (internet), onda se moze slobodno reci da je taj 5/128 jedan od najboljih low cost paketa u zemlji.

1865673482.png

@WD40,
tebe su jos i "castili", meni je 5MB zakucano na oko 4,96. bas kao sto bi otprilike i trebalo.
upload bolje da spominjemo. sramota me.

To placas 1700 din ... a recimo ja, kod kRadijus Vektora paket 5/512 i osnovna analogna 2500 din razlika je 800 din :S:

ali, zato ocekujem Targo:D da se promeni malo situacija .

Poslednja izmena:
Cenovnik - http://www.ikom.rs/cenovnici/Cenovnik usluga.pdf

je l' su ovo nešto bili dužni po zakonu da stave na sajt ili šta? pojavilo se i mislim da su jedino cene radova i materijala tu za one koje interesuje, ostalo je valjda i ranije već bilo na sajtu. i ovaj Darach Reidy je izgleda onaj novi...

Ma taj irac je tu vec 5-6 godina od kako je preselio biznis iz Rumunije.

edit: Evo i meni je vecars u par navrata prebacio peticu na Speedtestu

Poslednja izmena:
To placas 1700 din ... a recimo ja, kod kRadijus Vektora paket 5/512 i osnovna analogna 2500 din razlika je 800 din :S:

ali, zato ocekujem Targo:D da se promeni malo situacija .

Da, ali svaki ikom korisnik je aneksiran, tako da on na ugovornu obavezu od 12 meseci dobija tih 5 mbita za 800RSD, i ti da se aneksiraš bio bi u rangu ikomovog paketa 8/384 ;)

Da, ali svaki ikom korisnik je aneksiran, tako da on na ugovornu obavezu od 12 meseci dobija tih 5 mbita za 800RSD, i ti da se aneksiraš bio bi u rangu ikomovog paketa 8/384 ;)

Tj. imao bi 10/1 ako bi se Vektoru obavezao na 18 meseci ljubavi.
Ne treba sumnjati da ce bar u dl-u IKOM svoj Flat3 (8/384) izjednaciti sa ovom brzinom koju nude SBB i Vektor na ugovornu vernost pa ce opet biti unekoliko povoljniji uz par dodataka za one koje zanima TV (dobijaju se dodatno neki PAY TV Paketi).
Uz to, treba naglasiti da kod IKOM-a nema opcije "bez ugovora" - ili 12 meseci ili nema mogucnosti za internet.

Tj. imao bi 10/1 ako bi se Vektoru obavezao na 18 meseci ljubavi.
Ne treba sumnjati da ce bar u dl-u IKOM svoj Flat3 (8/384) izjednaciti sa ovom brzinom koju nude SBB i Vektor na ugovornu vernost pa ce opet biti unekoliko povoljniji uz par dodataka za one koje zanima TV (dobijaju se dodatno neki PAY TV Paketi).
Uz to, treba naglasiti da kod IKOM-a nema opcije "bez ugovora" - ili 12 meseci ili nema mogucnosti za internet.

Nisam ni sumnjao da će ovakav paket dugo još kod Ikoma ostati ;) U pravu si za kanale, slažem se Ikom ima tu "triple" play ponudu, ali opet ako ćeš da imaš upload od ~1Mbit kada sve sračunaš dobiješ 2745RSD (računao sam Flat 3 paket + Upload Booster 512 kbps). Kod SBB-a je to 910+1490=2400 (ali samo start paket digitalne TV u mixu :(), a kod Vektora 2695 (CATV + NET + Start DTV). Jure se po cenovnom rangu, ali opet Ikom je najjeftiniji za onoga kome netreba upload, a download ima odličnu brzinu ;)-

Nikad, nikakav potpis sa Kradijusom ne zelim :) ne mozes da poredis vektor i IKOM, totalno razlicita filozofija prema korisnicima ...
Kod mene u ulazu, targo je vec sproveo kablove, cekam samo da pocnu sa radom.

Poslednja izmena:
Nisam korisnik Radijusa i ne mogu da sudim o kvalitetu njihove usluge niti o filozofiji prema korisnicima. Ja sam ti samo dao primer aneks RV: aneks ikom (sa 6 meseci pozitivne razlike za Ikom) ništa drugo. Tvoja je volja da li se želiš dodatno obavezati ili ne ;)

A za Targo, pa svi ga čekamo :)

A o kakvim ugovorima za Ikom pricate? Kod Ikoma imas ugovor samo prvih 12 meseci, i posle toga vise nisi vezan, a i dalje imas sve kao i kad si bio pod ugovorom (i dobijas sva buduca povecanja brzine). To se ne moze porediti sa SBB-om, Radijusom i ostalim provajderima kod kojih vece brzine dobijas samo dok si vezan ugovorom.

i meni je speedtest prebacivao cesto za 0.5Mbit, ali sam to pripisivao speedtest-ovom ludilu. kad skidam nesto vece sa neta ipak ne prelazi propisanu brzinu (a server sa druge strane moze da podrzi i vece brzine).

evo kao nije mu ni ovo los rezultat:

da za Irca se to secam kad je dosao pre nekoliko godina kao da su se stisli u IKOM-u kao sta ce biti... pa ga sad konacno vidimo i u nekom dokumentu

A o kakvim ugovorima za Ikom pricate? Kod Ikoma imas ugovor samo prvih 12 meseci, i posle toga vise nisi vezan, a i dalje imas sve kao i kad si bio pod ugovorom (i dobijas sva buduca povecanja brzine). To se ne moze porediti sa SBB-om, Radijusom i ostalim provajderima kod kojih vece brzine dobijas samo dok si vezan ugovorom.

ma samo sam potencirao da kod ikom-a nije moguce dobiti internet bez ugovorne obaveze (12 meseci) dok ostali nude tu mogucnost (uz dosta nize brzine). naravno da kod ikom-a nakon 12 meseci nema nikakvih novih obaveza i potpisivanja novih ugovora i vezivanja, a brzine i paketi vam ostaju isti. kod ostalih novi ugovori ostaju da bi se mogle koristiti pogodnosti.

Zna li neko hoće li (ustvari moraće, ali kada?) IKOM odgovoriti na ubrzanje SBB-a i Radijus vektora?

SBB za 1540din a Radijus Vektor za 1590 daje 10/1Mbit uz ugovor 12meseci, a IKOM za 1695din bednih 5/0.128, dakle 2x sporiji DL i 8x sporiji UL????

Kod Vektora, ugovor je na 18 meseci + obicna kablovska 905din = 2500din nije to bas isto:D ... ljudi nisu svesni i zbuni ih kRadijus prevarantska ponuda :) IKOM po meni, ima najbolju i najjeftiniju kompletnu ponudu TV/NEt

Zna li neko hoće li (ustvari moraće, ali kada?) IKOM odgovoriti na ubrzanje SBB-a i Radijus vektora?

SBB za 1540din a Radijus Vektor za 1590 daje 10/1Mbit uz ugovor 12meseci, a IKOM za 1695din bednih 5/0.128, dakle 2x sporiji DL i 8x sporiji UL????

Nije tu tebi bas najjasnije sve...

Nisi upravu, ti si za SjeBB i kRadijus racunao samo cenu neta, a kod IKOM-a ti je u onoj ceni sto si napisao i TV NE ZABORAVI, kod kRadijusa kojeg ja imam samo pretplata za KDS je 905 RSD, tako da ti slabo ta motematika ide druze, raci profesorki da ti vrati pare :)
Sala mala nemoj da se ljutis ali nikada, NIKADA nemoj da racunas BABE i ZABE jer neces nikda dobiti pravu racunicu.
Pozz

apri-li-li-lii
1868331868.png

:lupko:

Nisi upravu, ti si za SjeBB i kRadijus racunao samo cenu neta, a kod IKOM-a ti je u onoj ceni sto si napisao i TV NE ZABORAVI, kod kRadijusa kojeg ja imam samo pretplata za KDS je 905 RSD, tako da ti slabo ta motematika ide druze, raci profesorki da ti vrati pare :)
Sala mala nemoj da se ljutis ali nikada, NIKADA nemoj da racunas BABE i ZABE jer neces nikda dobiti pravu racunicu.
Pozz

Ok, nisam znao. Onda hajde da poredimo sbb mix paket sa ukljucenom pretplatom i sveukupno 2390din, dig.tv. i 10/1 internet, i Ikom Flat 3 plaket, dig.tv i 8/0.384 za 2295din? Opet je SBB bolji, zar ne? Nešto IKOM stipsari na uploadu?

Poslednja izmena:
Ok, nisam znao. Onda hajde da poredimo sbb mix paket sa ukljucenom pretplatom i sveukupno 2390din, dig.tv. i 10/1 internet, i Ikom Flat 3 plaket, dig.tv i 8/0.384 za 2295din? Opet je SBB bolji, zar ne? Nešto IKOM stipsari na uploadu?

Pa, bolji je ako posmatras samo NET , kod sbb imas samo osnovni paket kanala, znaci extra placas HBO i sta vec ima kod IKOM, kod kog je to vec uracunato u cenu

Pogledaj samo jedan vise paket u ponudi i jednih i drugih, MIX M i Flat 4 pa uporedi ...tu se tek vidi koliko sbb otima pare ;)

I jos jedna stvar, skoro sasvim sam siguran da sbb uskoro dize cenu mesecnog odrzavanja/pretplate

Kako vam radi torrent na ikom? Meni na 3 odlicna torrenta sve zbirno nece da prece 12kb....

Ja sam upravo skinuo 16gb SW serijal. Radi normalno, bez problema.

@M_M, opet nisi pogledao ponudu IKOM, svrati do sajta IKOM i pogledaj ponudu ;) Videces da uz FLAT3 ide pretplata za kablovsku+digitalna tv+HBO paket+18 paket+telefon1.... Da, svi znamo da je upload uzasan, o tome se prica kroz celu ovu temu...

@marko_84, nonstop ide DL sa torrent, privatni trackeri, nikad nikakvih problema...

Meni je bitno da su digitalni signal pustili i da mogu, bez Kaona, F1 da gledam i snimam sa RTL-a.
Internetom sam zadovoljan, a upload mi i nije bitan.

Poslovna filozofija im je mnogo bolja od nekih drugih provajdera.

Ko je bolji ?
Svako je dobar u svom podrucju grada.Nema se mogucnost za biranje, bar ne ja u mojoj zgradi.

Poslednja izmena:
Nisi ti to nešto lepo podesio, meni torenti cepaju u full brzini, naravno ne svi...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2 Beta-5

FLAT3. HAHAHA.

Poslednja izmena:
A bree, imas 17,2857 puta vecu brzinu od dial up-a i bunis se c,c,c :)
doduse ping ti je ostao kao na dial up-u ali to ti ikom samo lupa ceznju za starim vremenima :)

komp se zaglupio, restartom se vratilo u normalu.

Juče potpisao ugovor sa za kablovski internet pa imam par pitanja.
Vidim da dele razne modeme. Kakve su šanse odnosno kako da organizujem da mi donesu Motorolu? Da li postoji varijanta da ja nakačim svoj modem, kao što sada na ADSL-u mogu da kačim svoj modem/ruter preko koga idem net?

Ne verujem da ce ti dati da koristis svoj modem. Osim ako imas onaj modem koji lako klonira bilo koji drugi, ali tada ti ne bi ni trebala njihova dozvola :)
Da li postoji neki poseban razlog zasto bas zelis Motorolu?

Vrh Dno