Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Nije mi jasno zasto bi neko placao tolike cene upload boostera za tako mizernu upload brzinu od 2Mbit kada za 3$ u Holandiji moze da se zakupi server sa linkom brzine 1Gbit/1Gbit ?

Ljudi koriste upload i za neke stvari za koje im seedbox ne moze pomoci. :) Na primer video konferencije, slanje velike kolicine podataka poslodavcima (kad se bavis freelancingom) itd.

Da IKOMu nadprovajder ponudi takvu cenu onda verujem da problema ne bi bilo (osim sto je pitanje koliko mreza moze da izdrzi).
Nazalost i sam IKOM (koji nema svoju mrezu ka inostranstvu) verovatno dobavlja internet dosta skuplje od SBB-a npr. pa je uz vecito pitanje stabilnosti mreze i ovo glavni razlog niskog uploada.

Poslednja izmena:
@Banex

Mislim da u slucaju Ikoma nadprovajder tesko moze biti uzrok. Siguran sam da oni internet ne kupuju u asimetricnom odnosu, pogotovo ne u odnosu 30/1 ili 50/1 :)
Bar ovi nadprovajderi za koje sam gledao cene prodaju net u simetricnim odnosima tipa 100/100 mbps ili 1000/1000 mbps. Kod Telekoma simetricni megabit kosta oko 10 evra (zavisi koliko uzmes), a kod Cogenta 1-3 evra po simetricnom megabitu. Znaci gotovo je izvesno da Ikom prema spolja ima viska uploada, obzirom da nama prodaje u odnosu 15/1 - 50/1, a oni kupuju simetrican odnos.

Tako da je jedino logicno objasnjenje u tome da mreza (lokalna petlja) ne moze da im izdrzi masovno povecanje uploada.

Poslednja izmena:
Flat 2 - proširenje usluge
Poštovani korisnici,
Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da će od 1. aprila 2012. godine brzina protoka Internet paketa FLAT 2 biti povećana na 5 Mbps bez promene cene.
Vaš IKOM

Flat 2 - proširenje usluge
Poštovani korisnici,
Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da će od 1. aprila 2012. godine brzina protoka Internet paketa FLAT 2 biti povećana na 5 Mbps bez promene cene.
Vaš IKOM
Pre nego što postuješ pročitaj bar jednu stranicu,dosta kasniš sa informacijom.;)

Procitajte malo o DOCSIS standardnu pre nego sto krenete da drljate o uploadu. A onda cete shvatiti zasto se provajderi opredeljuju da taj bandwidth koji mogu da isporuce korisnicima dele u tako zesce nesimetricnom odnosu. Tacno je da svi nadprovajderi kako kod nas tako i svuda u svetu daju simetricnu brzinu. Sada sve vise se zakupljuje port i nista se ne sece, tipa 100Mbps, 1Gbps, 10Gbps itd...

Poslednja izmena od urednika:
Procitajte malo o DOCSIS standardnu pre nego sto krenete da drljate o uploadu. A onda cete shvatiti zasto se provajderi opredeljuju da taj bandwidth koji mogu da isporuce korisnicima dele u tako zesce nesimetricnom odnosu. Tacno je da svi nadprovajderi kako kod nas tako i svuda u svetu daju simetricnu brzinu. Sada sve vise se zakupljuje port i nista se ne sece, tipa 100Mbps, 1Gbps, 10Gbps itd...

Ne znam odakle ti ideja da nismo citali o DOCSIS standardu. Ja sam vise puta ponavljao da je problem malog uploada u lokalnoj petlji (koja je ogranicena docsis standardom, tj. odnosom D/U po kanalu, odnosom broja D/U kanala, kao i kvalitetom same mreze/koriscenom modulacijom).

Poslednja izmena od urednika:
Konacno dobih i ja danas telefon, e sad sta dalje.:) Danas su bili pre podne ja nisam bio tu bili moji matorci.
Za pocetak me zanima par stvari: kako se ulazi u meni telefona, pokusao sam da pozovem sebe na fiksni i mobilni i nisam uspeo, koji je moj broj telefona. Kako da se konektujem na nalog na ikom sajtu?

uspeo sam da nadjem odgovore na svoja pitanja.

Poslednja izmena:
user je tvoj user za mail a pasvord su mi rekli da je 123123 valjda. mozda ti ne bude radilo odmah zavisi kada si ti doneli telefon, meni ce proraditi za par dana.

Konacno dobih i ja danas telefon, e sad sta dalje.:) Danas su bili pre podne ja nisam bio tu bili moji matorci.
Za pocetak me zanima par stvari: kako se ulazi u meni telefona, pokusao sam da pozovem sebe na fiksni i mobilni i nisam uspeo, koji je moj broj telefona. Kako da se konektujem na nalog na ikom sajtu?

uspeo sam da nadjem odgovore na svoja pitanja.
Sebe ili nekog drugog pozivaš ovako:00381xx i tako dalje...
Broj telefona bi trebalo da ti je negde zapisan u papirima koje si dobio uz njeg,možda u ugovoru,nisam siguran.
A ako ne piše,zovi ih da ti daju.
A konektuješ se sa svojim korisničkim imenom sa ikoma i šifrom 123123,bar je meni tako bilo.

Nisi ih uopšte dobio od tada?
Mislim da li si ih uopšte pitao kako da rešiš problem?

Konacno i meni da stigne pismo za 5Mb/s upgrejd :D

Koji je to paket od 5Mb/s?

Zar to nije drugo povećanje?

Ne razumem pitanje. Samo prenosim obavestenje koje je Banex okacio na prethodnoj strani.

Poslednja izmena:
Niko tebi ništa ne kaže,nego pitam jer mislim da je skoro bilo već jedno povećanje flat 2 paketa.

Pa bilo je, a bice verovatno i povecanje flat3 uskoro. Ja se ne bunim, samo nek povecavaju :d

+1
Ja samo konstatujem da je flat 3 uvek zadnji i,povećava se po jednom,dok se drugi paketi povećavaju i po dva puta za kratko vreme.
Ne sećam se da je tako bilo sa flat 3 paketom.

Ne znam, ali odnosi su relativno ok. Sad ako sledeci povecaju flat 3 na 10 mbps, imacemo 5-10-15-50, sto je skroz ok, s obzirom na cene. Posle toga bi verovatno isao flat 4 na 20 mbps. Mada je moguce i da povecaju flat 4 pre flat 3, kako ljudi ne bi prelazili sa vecih na manje pakete :)

Bilo bi lepo,plus UL da povećaju:)

Yebo ti i upload i download kada i ove godine ostadosmo bez F1 na IKOM-u...ne mogu da verujem da nas fortaju dve godine za SK PRIME,******i!!

IKOM ima RTL u svom DTV-u i tu se moze videti F1 - odlozen snimak jednog treninga, direktan prenos kvalifikacija i sama trka.

Znam za nemce ali ne mogu da ih slusam,veruj mi...naterace me da posle 7-8 godina ponovo postavim satelitsku samo zbog formule u HD-u.
Vidim da je sada SKY preuzeo primat u prenosima F1 u odnosu na BBC.

+1

Nazad
Vrh Dno