Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Nisam mislio na to što ti misliš,već na to kada ćemo mi koji smo na flat 3 paketu doći na red za podizanje UL-a,nadam se da se razumemo.;)

IKOM sasvim korektno povecava brzine u poslednje vreme. Naravno ne idu svi paketi odjednom, sto je i pametno, da se ne preoptereti mreza.

Verujem da ce uskoro i Flat 3, kao i druge nize pakete ubrzati.

Iskren da budem, sve sam vise zadovoljan ponudom koju imaju.

Naravno ime mesta za poboljsanje, pogotovo kada je kablovska u pitanju.

Net im radi odlicno, a i brzine su dobre.

Poslednja izmena:
dl ne moraju da dizu , samo nek nam svima podignu up min 2 mega i bice najbolji net u srbiji . dal cete nesto skinuti za 10 ili 20 min uopste nije vazno ali bi bilo izuzetno bitno da ljudi pocnu da stream-uju stvari iz srbije , sa ovako malim up-om je to poprilicno tesko

Poslednja izmena:
Skidam kapu i duboko cu se pokloniti svakom ko ima posteni ratio na bilo kom trakeru.

Koristi li neko telefon??
Sta se desava ako se zove neko van ikom mreze i van onih 30 besplatnih minuta? To se naplacuje i dolazi na sledecem racunu za katv/internet/tel ?

Sa IKOM-ovog sajta:
Dopunska usluga za Internet korisnike paketa Flat 2, Flat 3, Flat 4 i Flat 5:
UPLOAD BOOSTER +512 Kbps – 450,00 din. mesečno
UPLOAD BOOSTER +1024 Kbps – 900,00 din. mesečno

Koristi li neko telefon??
Sta se desava ako se zove neko van ikom mreze i van onih 30 besplatnih minuta? To se naplacuje i dolazi na sledecem racunu za katv/internet/tel ?
Plaća se po postojećem cenovniku koji je na sajtu.
A kako se dostavlja,to ne znam.

Prekopirali staru foru SBB-a :d
U svakom slucaju dobro je sto su uveli to u ponudu, pa kome treba upload znace da iskoristi. Mnogi su do sada govorili kako flat4 koriste samo zbog uploada. Sad postoje razne kombinacije koje mogu da ostvare ako im je upload prioritet. Npr: flat4 + veliki booster = 8/1.4 za 3200 dinara.

Mislio sam na flat3.
flat3 + veliki booster = 8/1.4 za 3200 dinara.

Mada u sustini mogu i da uzmu flat4 + mali booster = 16/1.5 za 150 din. vise u odnosu na ovu gore varijantu :D

Poslednja izmena:
eto skoro dokaz kao da prate forum. mnogi su trazili "joj kad bi upload bio jos veci" i neki su rekli makar uz mogucnost doplate ako treba, pa eto, ako se i posle ovoga neko bude zesce pobunio za UL onda stvarno namerno troluje.

Nadam se da nisi ozbiljan. Ti smatras da je ovo dosta sto se tice uploada ? Pa ebeni skype trazi 2.5 Mb/s upload da bi krenuo da strimuje shatro hd video. O cemu mi razgovaramo ? Ima tu mnogo mesta za napredak. A pazi sad. Stize fiber. Sta ce onda ? Fiber ce da ima sumanute brzine upload-a.

Mislis imace tehnicke mogucnosti za sumanute brzine uploada, sto ne znaci da ce upload biti marginalno veci od prosecnog uploada na nasem trzistu.

Bice. Tu nema sumnje. Samo cene mogu biti kriticne.

Pa otkud sad 2.5mbps za HD? Lepo pise na prethodnoj stranici da je 1.5 recommended.

Nadam se da nisi ozbiljan. Ti smatras da je ovo dosta sto se tice uploada ? Pa ebeni skype trazi 2.5 Mb/s upload da bi krenuo da strimuje shatro hd video. O cemu mi razgovaramo ? Ima tu mnogo mesta za napredak. A pazi sad. Stize fiber. Sta ce onda ? Fiber ce da ima sumanute brzine upload-a.

Gde bre stize fiber? Taj film neces gledati u skorije vreme...

Stize stize ...

@@rodiger Greskom sam otkucao 2.5, mislio sam na 1.5 Mb/s :)

A ne spominjes pljuvanje pod prozorom ? :d

Mozda i prvi put da najave. Minimalna korekcija downloada za Flat 2 od 1. aprila.

06.3.2012
Flat 2 - proširenje usluge
Poštovani korisnici,
Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da će od 1. aprila 2012. godine brzina protoka Internet paketa FLAT 2 biti povećana na 5 Mbps bez promene cene.
Vaš IKOM

Bio bi red vise da tom paketu dignu upload na 256, a flat3 paketu na 512. Trebalo bi i flat5 upload da dignu na 2 mbps. Zatim tamo negde pocetkom leta da flat4 podignu na 20 mbps, a flat3 na 10 mbps. I to je to. Ovakva ponuda bi im bila sasvim ok:
flat2: 5/256
flat3: 10/512
flat4: 20/1
flat5: 50/2

I jos da malo spuste cenu upload boostera na recimo 300 dinara za 512 kbps i 600 dinara za 1 mbps, i to bi bila opet najbolja ponuda uz SBB.

Verujem da ce download za nekoliko meseci biti na tom nivou 5,10,20,50. Ostaje misterija za upload. Mozda misle da sa boosterom resavaju i problem niskog uploada? Videcemo. Nuba/Targo ce napasti i IKOM-ove teritorije na Novom Beogradu.

Poslednja izmena:
Kada su već izdelili ove telefone,mogli bi da uvedu da se preko njih zove CC,a ne ovako da zovema sa fixnog i da čekamo po ko zna koliko minuta dok se ne uspostavi veza plus dok završiš razgovor,to traje prilično.

Verujem da ce download za nekoliko meseci biti na tom nivou 5,10,20,50. Ostaje misterija za upload. Mozda misle da sa boosterom resavaju i problem niskog uploada? Videcemo. Nuba/Targo ce napasti i IKOM-ove teritorije na Novom Beogradu.

Ja sam sada prilicno siguran da njihova mreza ne moze da izgura povecanje uploada za sve korisnike. Verovatno bi doslo do problema kao na SBB-u u zadnjih nekoliko meseci. Zato je mozda i bolje sto nisu povecali svima upload na silu, pa da posle trpimo. Ovo resenje sa upload boosterom je veoma dobra ideja, jer nekim ljudima je upload zaista bitan, ali su oni u velikoj manjini. Tako smo tim potezom dobili najbolji moguci kompromis. Oni kojima up treba mogu da ga dokupe, a mreza nece osetiti nikakve posledice.

Jedini problem je sto su cene boostera previsoke. Da su stavili 250/500 ili eventualno 300/600, umesto 450/900 dinara, to bi zaista bio fenomenalan potez, i prakticno bi se njim momentalno izjednacili sa SBB-ovom ponudom.

Ne bih rekao...Njihovi korisnici nemaju više potrebu za upload booster-om.

Prilozi

• 06032012001.png
    06032012001.png
    13.8 KB · Pregleda: 180
Nije mi jasno zasto bi neko placao tolike cene upload boostera za tako mizernu upload brzinu od 2Mbit kada za 3$ u Holandiji moze da se zakupi server sa linkom brzine 1Gbit/1Gbit ?

Ali zato imaju problem sa raspadom mreze :p

U svakom slucaju, ono sto hocu da kazem je da ako bi booster kostao 250/500 dinara imao bi sledecu situaciju na dva najjaca paketa:

flat4: 15/1 - 2000 dinara ili 15/1.5 za 2250 dinara vs 16/1.5 za 2150 dinara na SBB
flat5: 50/1 - 3100 dinara ili 50/2 za 3600 dinara vs 40/2 za 3750 dinara na SBB

Ove dve ponude bi bile prakticno jednake SBB-u. Za mene cak i nesto bolje, jer imas mogucnost izbora - malo jeftinije bez dodatnog uploada, i malo skuplje uz dodatni upload.
Jedino bi flat3 jos uvek malo zaostajao:
flat3: 8/384 za 1400 dinara ili 8/896 za 1650 dinara vs 10/1 za 1540 dinara na SBB.

Plus da dodam da ja pri ovakvim (hipotetickim) ponudama nikad ne bih presao na SBB sa Ikoma, jer kod Ikoma nisam vezan nikakvim ugovorom. A i svi znamo da ce vec za par meseci Ikom opet da ih prestigne u brzini downloada, kao i uvek do sada :)

Vrh Dno